X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ogólnie za "kiedyś" będziemy mieszkać piętro niżej a poddasze będzie do dzieci jak będą większe troche :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia u mnie to był znak implantacji (a nie zatrucia szaszłykiem jak myślałam) więc mocno kciukam <3 na uczelni na pewno będę zaglądać bo wiem,że będziesz testować :)
    oby :) tzn nie wiem czy nie wyłamie sie i nie zatestuje juz w pt :P albo jutro bo mam jutro odstawić luteine .

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide na obiad - moje kochane śledzie opiekane dziś mmmmmmm uwielbiam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota znam ten stan braku chęci do życia, ale musisz jakoś sobie radzić .. ta pogoda nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu niestety ale ja pocieszam i trzymam kciuki za lepszy nastrój <3
    ja wczoraj miałam taki, że aż sie z mężem pożarłam.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap śmiało można, jedną na dobę.. :) bo ja tak brałam na migreny :)
    i niestety amol nie pomagał, aby mnie dobijał... ale to przez bóle migrenowe..

Aguś pokój śliczny, cholerka ale jesteś do przodu z zakupami i tak ładnie organizacja itp.. aby zapełniać półki :)
    i tak jak Livia pisze.. zielony :) fajny kolor... w razie co jakby synek sie trafił w przyszłości to bd uniwersalne.. a różowy to jednak bd do zbełtania jak będzie mała i ubranka i zabawki itp.. a zielony z wszystkim ładnie się skomponuje :)

no Rudasku dziś wizyta?

Monia właśnie też mnie to dziwi.. skoro taka prolaktyna i ona nic nie każe robić? ;/ przecież to ona może robić zamieszanie.. mam nadzieję że endo nie zignoruje i będzie "mądrzejsza".. kurde dla nich to najlepiej nic nie robić i czekać -.-
    i tak jak widzisz dziewczynom pomogło.. i Magdalena i Anutka... :)

Złota ehh widzę że humor do niczego.. ehh... mam nadzieję że ci się poprawi.. chociaż troszkę..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    my ogólnie za "kiedyś" będziemy mieszkać piętro niżej a poddasze będzie do dzieci jak będą większe troche :)
    haa! ja tak samo! i teście mają iść na drugą str parteru z oddzielnym wejściem <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Przyjeżdża raz na pół roku, więc na szczęście nie tak często.
    Mieszka 90 km od nas.

Ja juz mam mdłości z nerwów. Nie wiem czy wytrzymam, bo podminowana jestem i okropny mam nastrój. Ale dzięki za wsparcie!
    wcinaj czekoladę i zaparz sobie melisę może..
    ehh nie dziwię ci się wcale... bo ja bym pękła..
    no ale z złością masz racje, nie tędy droga i trzeba wytrzymać, mimo wszystko.
    albo jakaś tabletka na uspokojenie, ja czasami brałam w kryzysowych sytuacjach i powiem szczerze że nawet pomogła.. a nerwowych sytuacji miałam dużo ooooj dużo.. przez to aby nerwicy dostałam w klatce piersiowej.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Mizzy endo - ide do faceta mam nadzieje, że on uzna w tym problem bo podobno to najlepszy endo w okolicy. Bo jeśli nie to pozostanie mi chyba zmienić ginekolożke moją...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wcinaj czekoladę i zaparz sobie melisę może..
    ehh nie dziwię ci się wcale... bo ja bym pękła..
    no ale z złością masz racje, nie tędy droga i trzeba wytrzymać, mimo wszystko.
    albo jakaś tabletka na uspokojenie, ja czasami brałam w kryzysowych sytuacjach i powiem szczerze że nawet pomogła.. a nerwowych sytuacji miałam dużo ooooj dużo.. przez to aby nerwicy dostałam w klatce piersiowej.

No właśnie ja nie wiem, czy te bóle serca od soboty co mam, to nie nerwica jest :(
    A melisę piję od poniedziałku. Codziennie dwie.

Dotrwam do soboty, to odpocznę,aby przetrwać tylko te dwa dni, co zostały.

My mamy 2 i pół pokoju, i też dziecko - jesli w ogóle będzie, to będzie najpierw z nami w sypialni, a potem sypialnie zlikwidujemy, a dziecko dostanie swój pokój. My spać do salonu, a w trzecim, malutkim pokoiku zrobimy mężowi gabinet do pracy. Gdzieś musi trzymać te swoje papiery.

W perspektywie mamy odziedziczenie dwóch mieszkań po moich rodzicach, domu po teściach, mieszkania po ciotce i gospodarstwa po babci.

Wtedy może zmienimy mieszkanie na większe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:26

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota nie słuchaj Mizzy, bo ona chce Cię utuczyć tą czekoladą ! :P
    najlepsze na taki humor jest ruch, aerobik albo seria ćwiczeń z Chodakowską w zależności co lubisz :) endorfiny wtedy się wydzielają :)

Monia jak to chłop i powiesz co i jak to da Ci, jakoś oni bardziej chyba do tego podchodzą bo baby to baby :P

Mizzy dziękuję :) właśnie plan spiszę i wszystko co mam przenoszę do mebli :) organizacja musi być, bo mam magisterkę na głowie i nie mogę wszystkiego zostawić na ostatnią chwilę, a tą umiejętność po mamusi mam <3 po filmie "powiedz tak" z J.Lopez chciałam być tak organizatorką bo ślub sama zorganizowałam nasz i dałam radę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze na taki humor jest ruch, aerobik albo seria ćwiczeń z Chodakowską w zależności co lubisz :) endorfiny wtedy się wydzielają :)

Monia jak to chłop i powiesz co i jak to da Ci, jakoś oni bardziej chyba do tego podchodzą bo baby to baby :P

Mizzy dziękuję :) właśnie plan spiszę i wszystko co mam przenoszę do mebli :) organizacja musi być, bo mam magisterkę na głowie i nie mogę wszystkiego zostawić na ostatnią chwilę, a tą umiejętność po mamusi mam <3 po filmie "powiedz tak" z J.Lopez chciałam być tak organizatorką bo ślub sama zorganizowałam nasz i dałam radę :)

Przedszkolanko, nie lubię się ruszać (lubię tylko rower i wycieczki po górach), wolę czekoladę :D Ważę 55 kg przy 172 cm, więc mi otyłość nie grozi. Przynajmniej na razie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    No właśnie ja nie wiem, czy te bóle serca od soboty co mam, to nie nerwica jest :(
    A melisę piję od poniedziałku. Codziennie dwie.

Dotrwam do soboty, to odpocznę,aby przetrwać tylko te dwa dni, co zostały.

My mamy 2 i pół pokoju, i też dziecko - jesli w ogóle będzie, to będzie najpierw z nami w sypialni, a potem sypialnie zlikwidujemy, a dziecko dostanie swój pokój. My spać do salonu, a w trzecim, malutkim pokoiku zrobimy mężowi gabinet do pracy. Gdzieś musi trzymać te swoje papiery.

W perspektywie mamy odziedziczenie dwóch mieszkań po moich rodzicach, domu po teściach, mieszkania po ciotce i gospodarstwa po babci.

Wtedy może zmienimy mieszkanie na większe :D
    może być to... mnie nie raz tak bolało że np w nocy spać nie mogłam i się dusiłam a zaczęło się od kłucia w sercu..
    więc lepiej uważać i wczesniej brac te uspokajajace ziolowki.. zeby sie to nie rozwinęło...

oo to widze że wybór domu macie ogromny na przyszlosc :D
    ja wlasnie tak samo.. chce miec dziecko przy sobie najblizej :D :D
    będziecie rodzicami :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

czekolada pomaga hahah :D ale prawda.. troche sportu nie zaszkodzi.. człowiek sie wyżyje.. ja np nie mialam jak uprawiac.. bo miałam w cholerę roboty i ledwo wyrabialam sie na jedzenie to i czekolada byla dla mnie zbawieniem :D
    no organizacja jest najważniejsza, ale życie zaskakuje i czasem plan A strzeli huk ale zawsze można mieć plan B nie? :D albo i C :D
    lepiej juz cos organizowac niz potem wszystko na ostatnią chwile :) i chodzić jak mikołaj między półkami :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Przedszkolanko, nie lubię się ruszać (lubię tylko rower i wycieczki po górach), wolę czekoladę :D Ważę 55 kg przy 172 cm, więc mi otyłość nie grozi. Przynajmniej na razie.
    chudzinka z Ciebie.. wcinaj czekoladę :D przytyj troszkę :D :D
    ja jak przytyłam to owu mi jakimś cudem też wróciły (tak sobie tłumaczę te moje kg hahah :D muszę jakoś :D :D )

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    No widzisz Mizzy endo - ide do faceta mam nadzieje, że on uzna w tym problem bo podobno to najlepszy endo w okolicy. Bo jeśli nie to pozostanie mi chyba zmienić ginekolożke moją...
    no jak najlepszy z okolicy to nie powinien tego zignorować ;/ albo chcoiaż niech wytłumaczy dlaczego nie cche nic dać i jakie to ma skutki itp...
    wlasnie tez o tym myslalam.. żebyś zmieniła ją, no ale zobaczymy co endo powie, jak chociaz jeden rozgarnięty będzie to gin już do ciąży to raczej ma pojęcie ;D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u naszej La.. co tam sie dzieje.. mam nadzieje ze wszystko OK :)
    lece na obiad :D

Wysłany: 15 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota no to szczęściaro możesz wpierniczać czekoladę bez liku ;)
    a rowerek też lubię, mąż mi taki fajny zrobił i tylko raz zdążyłam pójść :P ale na wiosnę wracam na bank :)

Mizzy no w mojej sytuacji muszę mieć plan A i B :P

Ia widziałam na październikowych była, Pirelka odpoczywa teraz od wszystkiego, bo @ przylazła ...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, wpierniczam, wpierniczam :) Ja po Tacie taka chuda. zacznę tyć po 50 ;)
    Hmm, mówisz, ze jak przytyję to będą owulki? mam wagę teraz w sam raz, jak ważyłam więcej (po sterydach), to źle mi z tym było i się problemy zaczęły.

Przedszkolanko, ja mam amsterdama, klasyczną damkę z koszyczkiem. czerwony:)
    O taki:

http://nasciezce.pl/pl/p/Cossack-Amsterdam-czerwona-perla/403

Tylko koszyczek mam bez wyściółki. Musze sobie nabyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:06

Wysłany: 15 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny :) kobiecy :)
    ja to mam jakiś złożony,bo mój jeździ to jakieś specjalne koła itp. by mi się lekko jechało :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, wpierniczam, wpierniczam :) Ja po Tacie taka chuda. zacznę tyć po 50 ;)
    Hmm, mówisz, ze jak przytyję to będą owulki? mam wagę teraz w sam raz, jak ważyłam więcej (po sterydach), to źle mi z tym było i się problemy zaczęły.

Przedszkolanko, ja mam amsterdama, klasyczną damkę z koszyczkiem. czerwony:)
    O taki:

http://nasciezce.pl/pl/p/Cossack-Amsterdam-czerwona-perla/403

Tylko koszyczek mam bez wyściółki. Musze sobie nabyć :)
    ale śliczna damka... jejku :) ja mam damkę ale inną z pierwszej komunii :D nie do zajeżdżenia :D i też czerwoną :D

ja też z tych chudszych.. i dopiero po menopauzie bym tyła jak moja babcia i mama.. bo poszłam w ich ród :P
    ale teraz po tabletkach ostro przytyłam ale mieszczę się w normach :D

no to pewnie masz wysoką przemianę materii.. ja miałam taką dobrą że mogłam zjeść 4 hot dogi i nic.. i moja siostra tez tak ma.. że jemy i jemy i w boczki nie idzie... a jemy jak porządne łakomczuchy, nigdy nie stosowałyśmy diet :D

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ