X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ogólnie za "kiedyś" będziemy mieszkać piętro niżej a poddasze będzie do dzieci jak będą większe troche :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia u mnie to był znak implantacji (a nie zatrucia szaszłykiem jak myślałam) więc mocno kciukam <3 na uczelni na pewno będę zaglądać bo wiem,że będziesz testować :)
    oby :) tzn nie wiem czy nie wyłamie sie i nie zatestuje juz w pt :P albo jutro bo mam jutro odstawić luteine .

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide na obiad - moje kochane śledzie opiekane dziś mmmmmmm uwielbiam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota znam ten stan braku chęci do życia, ale musisz jakoś sobie radzić .. ta pogoda nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu niestety ale ja pocieszam i trzymam kciuki za lepszy nastrój <3
    ja wczoraj miałam taki, że aż sie z mężem pożarłam.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap śmiało można, jedną na dobę.. :) bo ja tak brałam na migreny :)
    i niestety amol nie pomagał, aby mnie dobijał... ale to przez bóle migrenowe..

Aguś pokój śliczny, cholerka ale jesteś do przodu z zakupami i tak ładnie organizacja itp.. aby zapełniać półki :)
    i tak jak Livia pisze.. zielony :) fajny kolor... w razie co jakby synek sie trafił w przyszłości to bd uniwersalne.. a różowy to jednak bd do zbełtania jak będzie mała i ubranka i zabawki itp.. a zielony z wszystkim ładnie się skomponuje :)

no Rudasku dziś wizyta?

Monia właśnie też mnie to dziwi.. skoro taka prolaktyna i ona nic nie każe robić? ;/ przecież to ona może robić zamieszanie.. mam nadzieję że endo nie zignoruje i będzie "mądrzejsza".. kurde dla nich to najlepiej nic nie robić i czekać -.-
    i tak jak widzisz dziewczynom pomogło.. i Magdalena i Anutka... :)

Złota ehh widzę że humor do niczego.. ehh... mam nadzieję że ci się poprawi.. chociaż troszkę..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    my ogólnie za "kiedyś" będziemy mieszkać piętro niżej a poddasze będzie do dzieci jak będą większe troche :)
    haa! ja tak samo! i teście mają iść na drugą str parteru z oddzielnym wejściem <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Przyjeżdża raz na pół roku, więc na szczęście nie tak często.
    Mieszka 90 km od nas.

Ja juz mam mdłości z nerwów. Nie wiem czy wytrzymam, bo podminowana jestem i okropny mam nastrój. Ale dzięki za wsparcie!
    wcinaj czekoladę i zaparz sobie melisę może..
    ehh nie dziwię ci się wcale... bo ja bym pękła..
    no ale z złością masz racje, nie tędy droga i trzeba wytrzymać, mimo wszystko.
    albo jakaś tabletka na uspokojenie, ja czasami brałam w kryzysowych sytuacjach i powiem szczerze że nawet pomogła.. a nerwowych sytuacji miałam dużo ooooj dużo.. przez to aby nerwicy dostałam w klatce piersiowej.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Mizzy endo - ide do faceta mam nadzieje, że on uzna w tym problem bo podobno to najlepszy endo w okolicy. Bo jeśli nie to pozostanie mi chyba zmienić ginekolożke moją...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wcinaj czekoladę i zaparz sobie melisę może..
    ehh nie dziwię ci się wcale... bo ja bym pękła..
    no ale z złością masz racje, nie tędy droga i trzeba wytrzymać, mimo wszystko.
    albo jakaś tabletka na uspokojenie, ja czasami brałam w kryzysowych sytuacjach i powiem szczerze że nawet pomogła.. a nerwowych sytuacji miałam dużo ooooj dużo.. przez to aby nerwicy dostałam w klatce piersiowej.

No właśnie ja nie wiem, czy te bóle serca od soboty co mam, to nie nerwica jest :(
    A melisę piję od poniedziałku. Codziennie dwie.

Dotrwam do soboty, to odpocznę,aby przetrwać tylko te dwa dni, co zostały.

My mamy 2 i pół pokoju, i też dziecko - jesli w ogóle będzie, to będzie najpierw z nami w sypialni, a potem sypialnie zlikwidujemy, a dziecko dostanie swój pokój. My spać do salonu, a w trzecim, malutkim pokoiku zrobimy mężowi gabinet do pracy. Gdzieś musi trzymać te swoje papiery.

W perspektywie mamy odziedziczenie dwóch mieszkań po moich rodzicach, domu po teściach, mieszkania po ciotce i gospodarstwa po babci.

Wtedy może zmienimy mieszkanie na większe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:26

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota nie słuchaj Mizzy, bo ona chce Cię utuczyć tą czekoladą ! :P
    najlepsze na taki humor jest ruch, aerobik albo seria ćwiczeń z Chodakowską w zależności co lubisz :) endorfiny wtedy się wydzielają :)

Monia jak to chłop i powiesz co i jak to da Ci, jakoś oni bardziej chyba do tego podchodzą bo baby to baby :P

Mizzy dziękuję :) właśnie plan spiszę i wszystko co mam przenoszę do mebli :) organizacja musi być, bo mam magisterkę na głowie i nie mogę wszystkiego zostawić na ostatnią chwilę, a tą umiejętność po mamusi mam <3 po filmie "powiedz tak" z J.Lopez chciałam być tak organizatorką bo ślub sama zorganizowałam nasz i dałam radę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze na taki humor jest ruch, aerobik albo seria ćwiczeń z Chodakowską w zależności co lubisz :) endorfiny wtedy się wydzielają :)

Monia jak to chłop i powiesz co i jak to da Ci, jakoś oni bardziej chyba do tego podchodzą bo baby to baby :P

Mizzy dziękuję :) właśnie plan spiszę i wszystko co mam przenoszę do mebli :) organizacja musi być, bo mam magisterkę na głowie i nie mogę wszystkiego zostawić na ostatnią chwilę, a tą umiejętność po mamusi mam <3 po filmie "powiedz tak" z J.Lopez chciałam być tak organizatorką bo ślub sama zorganizowałam nasz i dałam radę :)

Przedszkolanko, nie lubię się ruszać (lubię tylko rower i wycieczki po górach), wolę czekoladę :D Ważę 55 kg przy 172 cm, więc mi otyłość nie grozi. Przynajmniej na razie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    No właśnie ja nie wiem, czy te bóle serca od soboty co mam, to nie nerwica jest :(
    A melisę piję od poniedziałku. Codziennie dwie.

Dotrwam do soboty, to odpocznę,aby przetrwać tylko te dwa dni, co zostały.

My mamy 2 i pół pokoju, i też dziecko - jesli w ogóle będzie, to będzie najpierw z nami w sypialni, a potem sypialnie zlikwidujemy, a dziecko dostanie swój pokój. My spać do salonu, a w trzecim, malutkim pokoiku zrobimy mężowi gabinet do pracy. Gdzieś musi trzymać te swoje papiery.

W perspektywie mamy odziedziczenie dwóch mieszkań po moich rodzicach, domu po teściach, mieszkania po ciotce i gospodarstwa po babci.

Wtedy może zmienimy mieszkanie na większe :D
    może być to... mnie nie raz tak bolało że np w nocy spać nie mogłam i się dusiłam a zaczęło się od kłucia w sercu..
    więc lepiej uważać i wczesniej brac te uspokajajace ziolowki.. zeby sie to nie rozwinęło...

oo to widze że wybór domu macie ogromny na przyszlosc :D
    ja wlasnie tak samo.. chce miec dziecko przy sobie najblizej :D :D
    będziecie rodzicami :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

czekolada pomaga hahah :D ale prawda.. troche sportu nie zaszkodzi.. człowiek sie wyżyje.. ja np nie mialam jak uprawiac.. bo miałam w cholerę roboty i ledwo wyrabialam sie na jedzenie to i czekolada byla dla mnie zbawieniem :D
    no organizacja jest najważniejsza, ale życie zaskakuje i czasem plan A strzeli huk ale zawsze można mieć plan B nie? :D albo i C :D
    lepiej juz cos organizowac niz potem wszystko na ostatnią chwile :) i chodzić jak mikołaj między półkami :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Przedszkolanko, nie lubię się ruszać (lubię tylko rower i wycieczki po górach), wolę czekoladę :D Ważę 55 kg przy 172 cm, więc mi otyłość nie grozi. Przynajmniej na razie.
    chudzinka z Ciebie.. wcinaj czekoladę :D przytyj troszkę :D :D
    ja jak przytyłam to owu mi jakimś cudem też wróciły (tak sobie tłumaczę te moje kg hahah :D muszę jakoś :D :D )

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    No widzisz Mizzy endo - ide do faceta mam nadzieje, że on uzna w tym problem bo podobno to najlepszy endo w okolicy. Bo jeśli nie to pozostanie mi chyba zmienić ginekolożke moją...
    no jak najlepszy z okolicy to nie powinien tego zignorować ;/ albo chcoiaż niech wytłumaczy dlaczego nie cche nic dać i jakie to ma skutki itp...
    wlasnie tez o tym myslalam.. żebyś zmieniła ją, no ale zobaczymy co endo powie, jak chociaz jeden rozgarnięty będzie to gin już do ciąży to raczej ma pojęcie ;D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u naszej La.. co tam sie dzieje.. mam nadzieje ze wszystko OK :)
    lece na obiad :D

Wysłany: 15 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota no to szczęściaro możesz wpierniczać czekoladę bez liku ;)
    a rowerek też lubię, mąż mi taki fajny zrobił i tylko raz zdążyłam pójść :P ale na wiosnę wracam na bank :)

Mizzy no w mojej sytuacji muszę mieć plan A i B :P

Ia widziałam na październikowych była, Pirelka odpoczywa teraz od wszystkiego, bo @ przylazła ...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, wpierniczam, wpierniczam :) Ja po Tacie taka chuda. zacznę tyć po 50 ;)
    Hmm, mówisz, ze jak przytyję to będą owulki? mam wagę teraz w sam raz, jak ważyłam więcej (po sterydach), to źle mi z tym było i się problemy zaczęły.

Przedszkolanko, ja mam amsterdama, klasyczną damkę z koszyczkiem. czerwony:)
    O taki:

http://nasciezce.pl/pl/p/Cossack-Amsterdam-czerwona-perla/403

Tylko koszyczek mam bez wyściółki. Musze sobie nabyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:06

Wysłany: 15 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny :) kobiecy :)
    ja to mam jakiś złożony,bo mój jeździ to jakieś specjalne koła itp. by mi się lekko jechało :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, wpierniczam, wpierniczam :) Ja po Tacie taka chuda. zacznę tyć po 50 ;)
    Hmm, mówisz, ze jak przytyję to będą owulki? mam wagę teraz w sam raz, jak ważyłam więcej (po sterydach), to źle mi z tym było i się problemy zaczęły.

Przedszkolanko, ja mam amsterdama, klasyczną damkę z koszyczkiem. czerwony:)
    O taki:

http://nasciezce.pl/pl/p/Cossack-Amsterdam-czerwona-perla/403

Tylko koszyczek mam bez wyściółki. Musze sobie nabyć :)
    ale śliczna damka... jejku :) ja mam damkę ale inną z pierwszej komunii :D nie do zajeżdżenia :D i też czerwoną :D

ja też z tych chudszych.. i dopiero po menopauzie bym tyła jak moja babcia i mama.. bo poszłam w ich ród :P
    ale teraz po tabletkach ostro przytyłam ale mieszczę się w normach :D

no to pewnie masz wysoką przemianę materii.. ja miałam taką dobrą że mogłam zjeść 4 hot dogi i nic.. i moja siostra tez tak ma.. że jemy i jemy i w boczki nie idzie... a jemy jak porządne łakomczuchy, nigdy nie stosowałyśmy diet :D

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ