Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio oglądałam poród na PolsatCafe (tylko dlatego że rodziła żona fryzjera do którego chodzi mój J., i poród odbywał się w Matce Polce w Łodzi) właśnie z ZZO, ulga dla tej rodzącej niesamowita, jeśli oczywiście poda się przy odpowiednim rozwarciu, nie za późno i nie za dużo. Złagodziło ból i skurcze do momentu pełnego rozwarcia.

Jeśli zdążę to też wezmę znieczulnie :) zęby leczę w znieczuleniu to i przy porodzie nie odmówię. Zdam Wam relacje.
    Dużo kobiet mówi że bez znieczulenia bedzie rodziv, a potem o nie błagają, róznie bywa.

nxbhnwz.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jeszcze co?
    rozwala mnie to- wlasnie...wszystkie chcemy byc BIO...jak czytam, bo naturalnosc, bo nie jesc tego, tamtego itp.itd. a to kupic dziecku, bo naturalne...a to nie, bo szkodzi.... a pakuja sie w c.c. i to jest dla nich BIO i naturalne? I tym sie nie szkodzi? :O bo mamcia wymięka? I nie mysli o dziecku teraz, tylko o sobie?

to ja tez pozniej bede rozpakowywac łóżeczko..a co bedzie jak przesylka jest niecała??
    Bo ja mam to łóżeczko z materacykiem i z komoda...

hmmmm.....

moze troszke pozniej je poskładamy, zeby sie przewiwetrzyło- bo bedzie cała chemiia :O

a mam łóżeczko i komodę taką:

http://allegro.pl/masywne-lozeczko-z-szuflada-ladna-komoda-zestaw-i4682862574.html

chyba sie jeszcze nie chwaliłam? :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 22 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku u mnie w szpitalu ZZO od 4cm rozwarcia się podaje, tak samo na szkole rodzenia położne mówiły. 7cm to już ostatni gwizdek, niektorzy anestezjolodzy przy 7 nie chcą (i wcale im się nie dziwię) bo akcja może się za szybko potoczyć i wtedy to już faktycznie niewiele do 10 brakuje.

nxbhnwz.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda zrobi jak uważa tak żeby było zgodne z jej sumieniem. Niestety wiele osób lubi narzucać swoje zdanie innym uważając, ze są najmądrzejsi...

Groszku łóżeczko śliczne, który kolor wzięłaś? Ja kiedyś dla Majki miałam taki ciemny brąz a teraz marzy mi się białe... Może kiedyś :P

przedszkolanka:), Groszek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam z dupy strony..kupowałyscie juz czapeczki dla Waszych maleństw???
    bo ja dzis siedze nad czapeczkami i spakrpetkami i szczerze mowiac nic nie wybrałam ciekawego jeszcze :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, kazda ma swoj rozum i wie co jest najlepsze dla niej, dla dziecka itd.
    ja tylko napisałam o co kaman z mojej strony i co zamierzam w swoim przypadku, czasem czegos nie rozumiem, ale pewnie jestem nierozumna wiec luuuzik zupełny :-)

no wlasnie mam białe Livka :D
    ciekawe czy mi nie zżółknie :O

szukałam, grzebałam w necie...az w końcu na takie trafiłam :D

jeszcze poscielke dokupie... ale to moze w nastepnym miesiacu już :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, duzo rzeczy mam Rudasku :D hih

ale czapki moze dwie i 2 pary niedrapek....jakies skarpetule z Pepco...
    ;D

ale trzeba sie bedzie zaopatrzyc grubiej...

a jakie kupujecie laktatory? bo kupilam ten najprostszy co polecałam i Wam kiedys, ale nie wiem czy dam rade tą gruchą pompować
    aventy trafiałam wadliwe.... medela droga....hmm tommee tippee??

cos juz macie na uwadze??

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 22 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czapke na zimę dla małego taką ocieplaną futerkiem :) rozmiar 39

A laktator Avent ręczny, zamierzam po miesiącu na uczelnię wrócić więc będzie konieczny. Chyba że nie dam rady pompować to kupię Medelę Swing

nxbhnwz.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam laktator jakiś za 30 zł :) z ...hmmm..nie pamietam jaka firma :D
    ale testowałam na brzuchu i wciaga skóre jak talala :) zobaczymy jak sie sprawdzi na cycu :)

no ja własnie szukam jakiejs grubej i fajnej czapy :) bo mam tylko taka smerfetke cieniutka i tyle...a to zdecydowanie za mało, chyba z 4-5 by siadło, tak mi sie zdaje :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 22 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek takich malutkich czapeczek na pierwsze chwile mam 3, po szpitalu będę tylko po kąpieli zakładała :)

nxbhnwz.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadła w oko taka właśnie czapeczka
    http://allegro.pl/czapka-myszka-37-40cm-14modeli-hit-na-zamowieni-i4671012504.html

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Mi wpadła w oko taka właśnie czapeczka
    http://allegro.pl/czapka-myszka-37-40cm-14modeli-hit-na-zamowieni-i4671012504.html

Aaaaaaa ale boskie te czapeczki! A inne jakie superaśne! Własnie takich będę musiała kilka kupić bo planuję robić sesje noworodkowe w przyszłości ;-)

A teraz sama bym taką nosiła :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku fajny zestawik :) ładnie wygląda :)

Czapeczki też cudne :) ja mam też tylko cienkie narazie, w tym jedna z zestawiku misia pandy :D
    ale te do sesji są świetne :)

co do laktatora to ja chyba wolę nie ręczny i z tommee tippee może :) jeszcze nie szukałam :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator avent ale jak przykladalam co cycka tpo nie ciagnal a policzek i owszem... Ale to od sawqfierki a ona uzywala woec dziala :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja ostatnio oglądałam poród na PolsatCafe (tylko dlatego że rodziła żona fryzjera do którego chodzi mój J., i poród odbywał się w Matce Polce w Łodzi) właśnie z ZZO, ulga dla tej rodzącej niesamowita, jeśli oczywiście poda się przy odpowiednim rozwarciu, nie za późno i nie za dużo. Złagodziło ból i skurcze do momentu pełnego rozwarcia.

Jeśli zdążę to też wezmę znieczulnie :) zęby leczę w znieczuleniu to i przy porodzie nie odmówię. Zdam Wam relacje.
    Dużo kobiet mówi że bez znieczulenia bedzie rodziv, a potem o nie błagają, róznie bywa.
    Wlasnie widzialam zzo i po tym stwierdzilam ze nie chce...:-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam na Kto poślubi :D dzisiaj mężny ze mną ogląda :D

Anutka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    a wiecie jeszcze co?
    rozwala mnie to- wlasnie...wszystkie chcemy byc BIO...jak czytam, bo naturalnosc, bo nie jesc tego, tamtego itp.itd. a to kupic dziecku, bo naturalne...a to nie, bo szkodzi.... a pakuja sie w c.c. i to jest dla nich BIO i naturalne? I tym sie nie szkodzi? :O bo mamcia wymięka? I nie mysli o dziecku teraz, tylko o sobie?

to ja tez pozniej bede rozpakowywac łóżeczko..a co bedzie jak przesylka jest niecała??
    Bo ja mam to łóżeczko z materacykiem i z komoda...

hmmmm.....

moze troszke pozniej je poskładamy, zeby sie przewiwetrzyło- bo bedzie cała chemiia :O

a mam łóżeczko i komodę taką:

http://allegro.pl/masywne-lozeczko-z-szuflada-ladna-komoda-zestaw-i4682862574.html

chyba sie jeszcze nie chwaliłam? :-)
    ja to sie już na temat takich mam nie wypowiadam bo by mi żyły wyszły hahah :D

a łóżeczko przepiękne... i komoda... ja właśnie takie same biorę aby kolor ehh ciężko mi trafić ... wiem że to dziwnie zabrzmi ale nie chce zeby kazdy mebel byl z innej parafii ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja tam z dupy strony..kupowałyscie juz czapeczki dla Waszych maleństw???
    bo ja dzis siedze nad czapeczkami i spakrpetkami i szczerze mowiac nic nie wybrałam ciekawego jeszcze :)
    jak o główkę chodzi to chyba nie od dupy strony hahah :D sorki :*
    ale poprawiłaś mi humorek :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czapki jakie słodkie :)
    własnie w sam raz na sesje :)

ehh a ja mam chyba zapalenie pęcherza.. choć pasek testowy dziś robiłam i nie wyszły mi azotyny, jedynie leukocyty ale w małej ilości, może przez jakiś błąd przeze mnie popełniony, ale dalej sikam jak na raty i lekko piecze..
    dlatego wzięłam dziś urosept ziołowy i od dziś duuuuuużo pije. mam za swoje.

Dziś wizyta to wszystko mu powiem choć nie chce mi sie wierzyć zeby to bylo zapalenie... ;/

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam w ten jakze pochmurny dzień :) wczoraj przespałam pól wieczora :)
    no i witam sie u progu 6 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 08:22

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ