X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!
    brzuch mi sie napina co chwile od kilku godzin :( nie wiem czy to normalne, czy Mały sie tak przemieszcza i ja to ta odczuwam?????????????? !!!!!!!!!!

Boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

relge6yd309xm1zq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!
    brzuch mi sie napina co chwile od kilku godzin :( nie wiem czy to normalne, czy Mały sie tak przemieszcza i ja to ta odczuwam?????????????? !!!!!!!!!!

Boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tez tak mam od kilku dni, nic sie raczej nie dzieje, wypina sie, nie ma skuecxy to jest ok :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam teraz kawał:

co ma współnego ginekolog i dostawca pizzy??

oba wąchają, żaden nie smakuje :P

wiem, świński dowcip :P

no wziełam nospe bo sie wystraszyłam, a on chyba sie tam prostuje normalnie :O jestem w szoku !! i przyjemne to raczej nie jest...

dzieki Anutka, mam nadzieje, ze o jest to....
    sama na sobie nie doswiadczyłam jeszcze skurczy, wiec nie wiem jak to jest odczuwalne :(

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jesli brzuch sie napina ale nie boli to znaczy ze macica cwiczy przed porodem :) natomiast jesli boli to moga byc skurcze, wtedy wez dwie nospy i poloz się, powinno ustapic. Jesli nadal sie napina boli i po nospach nie minelo jedz na IP zrobią ktg.

nxbhnwz.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myslalam, ze to moga byc te skurcze....
    ale dziwnie czesto to było w ciagu kilku godzin i dostałam stracha :O
    bo takie cos pierwszy raz....

wzielam spasmolinki i magnezik, pojadłam i sobie leze....
    tylko Młody na boku nie lubi....siedze prosto pod plecami mam wieeelka poduche...boje sie ze bede musiala w tej pozycji niedługo spać:|
    z mężem nie spie bo od kilku dni niemilosiernie sie krece i nasze wielkie lozko jest juz dla nas za małe....
    jestem strasznie nerwowa w czasie snu :O

no ale Wy tez to pewnie przerabiacie....

Złota, widze ze tempka idzie w gore :-) hiii.... :) :)
    ale z psiakiem to bym sie wkurzyła... u nas tez była awantura i z tesciem....
    oj było ostro, myslałam ze ich podusze....ale poszlismy na swoje i wzielismy kotka:) i jest z nami....nie zmieniłabym zdania, a teraz jestesmy u moich rodziców i oni tez byli za tym, ze zwierzaki raczej na polu...ale juz tak kicie pokochali, ze mama z nia razem na tapczanie lezy, robi jej miejsce do spania w nogach a kotka jej towarzyszy i ogladaja razem tenis :D :D :D
    to sie nazywa kompan !

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a jak z siusianiem? jest ok?

ja wlasnie wzięłam neoFuragina(Furaginum) i pisze że kobiety w ciąży nie mogą brać jeśli są 1 trymestrze albo mają ciążę donoszoną (38tydzien) i trzeba nie przedawkować tzn nie szaleć 3 miesiące przed..
    kurde już nie wytrzymywałam i muszę wziąć, żeby nie dostać krwiomoczu.. bo urosept słabo działał i znów bym noc nie przespała, zresztą nie wiadomo czy i tak prześpię..

a w nocy tez sie kręcę że aż prześcieradło co mam "naciągane na gumkę" potrafię ściągnąć to sobie wyobraź :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się przywitać :) co u Was? Dawno mnie tu nie było :/ a dzisiaj też tylko na chwilkę tu zajrzałam. U mnie młyn w pracy, a weekend też wypchany po brzegi- same urodziny he he pozdrawiam Was wszystkie
    Mini Mouse wszystkiego najlepszego w takim razie i spełnienia najskrytszych marzeń :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    przeczytałam teraz kawał:

co ma współnego ginekolog i dostawca pizzy??

oba wąchają, żaden nie smakuje :P

wiem, świński dowcip :P

no wziełam nospe bo sie wystraszyłam, a on chyba sie tam prostuje normalnie :O jestem w szoku !! i przyjemne to raczej nie jest...

dzieki Anutka, mam nadzieje, ze o jest to....
    sama na sobie nie doswiadczyłam jeszcze skurczy, wiec nie wiem jak to jest odczuwalne :(
    MISTRZ hahahah :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie prawy jajnik naparza! Aż mnie zgielo... Wzięłam 2 nospy i czekam... Jak nie urok to sraczka cholera jasna no...

Ale mam nowy obiektywik! Najeździliśmy się zanim znaleźliśmy, nawet dostałam droższy niż chciałam ;-) To nagroda od męza była za dentystę hi hi ciekawe czy za każdym razem będzie mnie tak nagradzał - w przyszłym tygodniu mam dwie wizyty :D

mizzelka, Lena87 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde chcialabym zeby i moj maz tak mnie wynagrodził hehehhe :D
    oo to teraz bd strzelać foty jak ta lala :) :)

to widzę że dzisiejszego wieczoru nie tylko ja cierpię:(

Lena87 lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o tescia Złota, to ja tez swoje przeszłam...moze pamietasz jakie akcje przerabialam, a wczoraj z zyczeniami do mnie dzwonił az sie zaskoczyłam, miłe to było ale podchodze z dystansem juz i nie ufam mu

małz był dzis z koteczka nasza u weta srpawdzic ta blizne po sterylce i ewakuacji krwiaka i jest ok, w piatek za tydzien- sciagniecie szwow i wsio, oby!

Złota, co do pieska...czy innego zwierzaczka, my w koncu wzielismy kotełka i był to strzał w dziesiatke! ja wlasnie w tym samym miesiacu zaszłam w ciaze co ja wzielismy:P i instymnkt macierzyński, tak jak Monia pisze wlasnie, przelewam na nia :d maz mowi, ze czasem to az głupia jestem za kotem....

a dzis spałam sama w łozku, przyszła do mnie, podniosłam kolderke i wpuscilam ja, przykryłam kocykiem a ona sie odwraca i sie uli i lize mnie po szyi :D w podziekowaniu he hee...polecam te rase jakby co :) i dla dzieci tez jest super :D choc czasem bywa szalona, o tak naprawde...nigdy bym jej nie zamieniła już na psa...a mowia o tych kotach ze to "psie koty"

czytalam o tej matce, jak mozna tyle alkoholu wypic ??? !! zastrzelić babe !!

Livka urzeduje z mezem chyba ostro :D :D

kurcze ale sie podzialo na lutówkach i na listopadówkach....
    ciekawe co z ta IP było, moze nic sie nei działo i ja odesłali..eh, nigdy nie wiadomo jak sie dobrze postapi;/
    a z ta szyja, to moze nic by nie dało, jak sie juz tak skrociła....
    ale jestem w szoku, ze pepowina wypadła...to czasem sie dzieje przy odejsciu wód...a tu tak nagle :O :O co za przypadki nieszczesliwe :(
    ale moze badzmmy dobrej mmysli, mamy zdrowe Bobaski i nie myslmy negatywnie :)

Mizzy, ja obstawiam chłopca u Ciebie, na nastepnym usg mam nadzieje ze juz nie bedzie sie bawił w "chowanego" i wyśmiewał mamusi :P

Monia, Ty tez niedługo zobaczysz swojego albo swoje skarb-y/-a :-)

Sana, co tam dobrego dzisiaj robiłas?:-)

Mini- miłego świętowania :)

Przedszkolanko, widziałam na fb jaki śliczny brzuszek :D ogólnie ładnie wygladasz:)

Rudasek, widze ze my od poczatku mamy podobne dolegliwosci i podobny przebieg ciazy hihi...a teraz to spanie :O

byłam u mamy dzis, dalej robia badania..lekarz prowadzacy mi uciekł znowu:( a reszta nic nie wie na ten temat....ehhh i mama sama została na sali, bo reszta wyszła do domu na weekend :| a jechałam jak głupia od mamy z powrotem, bo brzuch mi sie napinał i sie bałam :O

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, tempka w grę, bo lutka, nic innego.

Ale spójrzcie na mój dzisiejszy test.

Nic tam nie ma, no nie?

a56f4b442fc2f10fm.jpg

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, czy tam jest delikatny cienik, czy mi sie wydaje???

czy to jakis inny pasek/tasiemka??

Eeeeeeeeeee.........???
    czekamy dalej? :)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku daj znać oczywiśie jak coś co z mamą.. kibicuje wam..
    wiem co czujesz bo miałam przeboje też..
    ehh Mama miała złośliwego raka skóry w 2009 roku i 7 szwów koło nosa i policzka i aby wycięte 60% raka i potem naświetlania przez kilka tygodni co drugi dzien.
    i rak wrócił znów w te same miejsce i miala juz 12 szwów i zagłębienie jak cholera.. płakała jak nie wiem co.. nigdy tego nie zapomnę :( jak stała przed tym lustrem akurat było to rok po śmierci taty...
    ale na szczescie wycieli jej caly i jak na razie jest OK.. i oby tak dalej...
    zmieniła pracę dzięki bogu sie udalo

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota ja tam nic nie widzę :(

Groszku już pobuszowałam z mężem dzisiaj, teraz odpoczywam i zaraz lecę do pokoju biurowego bo przemeblowanie robimy ;-) Czekam tylko aż jajnik odpuści trochę. Musiał wielki pęcherzyk mi tam strzelić chyba :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki cienik, ale nie wiem, czy nie za daleko od paska testowego.

Nigdy nie miałam testów facelle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:03

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Groszku :)zdjęcie bez make up'u i z włosami nieumytymi haha ;p

ja dzisiaj chyba gorszy dzień, po raz pierwszy mi zabuzowały hormony chyba i pół dnia ryczałam bo mój w góry jutro jedzie :P

Złota powtórz w niedzielę rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:04

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka...jak nie jajnik, to zabek...

a jak tam? przestał juz boleć?

ale masz kochanego męża, tez bym chetnie prezencik przyjeła :)

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a ja nie wiem co z Twoja mamą. Tzn wiem, ze ma badania ale co się dzieje? Przeoczyłam gdzieś chyba...
    Moja mama miała raka jelita grubego, przeszła operację i miała założona stomię przez rok, później "ja naprawili" i teraz dochodzi do siebie. Wyniki ma dobre więc wychodzi na to, że wygrała... Jest pierwsza u nas w rodzinie bo do tej pory wszyscy niestety umierali a rak w naszej rodzinie jest bardzo czesty...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząbek nie bolał póki go wczoraj nie ruszyłam tzn dentystka ale tak czy siak trzeba by było go zrobić, dzisiaj już nic nie boli ;-) A jajnik to nie wiem co odwala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:07

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ