X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz pytanie z innej beczki..tak, zeby mózg odpoczął od wyprawek, dzieci, planowania, zachodzenia itd :)

macie juz pomysły dla swoich męzów, narzeczonych, mężczyzn na mikołaja ???

powiem szczerze ze juz myśle ale kurde weny brak..nie mam pojecia co kupić :(

D. lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a teraz pytanie z innej beczki..tak, zeby mózg odpoczął od wyprawek, dzieci, planowania, zachodzenia itd :)

Porod :-) :-) hehe zart :-)

My mamy zasade ze siadamy na allegro i sam sobie wybiera co chce :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Groszku, Mizzi, Przedszkolanko itd, wszystkie mamy- kupowałyscie juz cos takiego jak łancuszki do smoczków, smoczki, czapeczki gruszke do noska itd ??:)
    Z tego co wymieniłaś to mam dopiero z 6 par czapeczek,gruszke do nosa,szczoteczke z miekkim włosiem,ręczniki kąpielowe,kocyki,pieluchy tetrowe,wanienke,przewijak.Resztę zamierzam kupić jak będzie jakiś przypływ gotówki,czyli po 10tym:)Końcem grudnia chce mieć już całą wyprawkę i tylko czekać spokojnie do stycznia

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lancuszek do smoczka, smoczki, i aapirator do nas mam... Ubranka jeszcze w garazu w kartonie wiec nawet nie wiem co mam :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:

ja kupię portfel :) ten który posiada mój luby jest już w opłakanym stanie. i szablonowo dodam skarpetki, bo po każdym praniu jednej do pary brakuje :)

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Groszku, Mizzi, Przedszkolanko itd, wszystkie mamy- kupowałyscie juz cos takiego jak łancuszki do smoczków, smoczki, czapeczki gruszke do noska itd ??:)
    jeszcze nie, ja w wyprawce jestem głęboko i szeroko do tyłu ale łacuszek super sprawa :)
    smoczek to aby dwa planuje kupić tzn są dwa w opakowaniu chyba.. a gruszkę? nie wiem czy nie wziąć taki do odsysania ponoć jest lepszy niż gruszka i ponoć bardzo dobre są do odkurzacza i nie szkodzą dziecku, ustawiasz na najmniejsze obroty i jazda :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Troszkę Mnie nie było, brak ochoty na cokolwiek ..
    Jutro kolejny monit i wszystko od nowa ..

Mąż był na badaniu w Diagnostyce, ale wyszedł mało zadowolony, warunki straszne o.O
    Musiał iść do WC :/
    Szału nie ma z poprawą bo z 2% morfologii wskoczyło na 3%, więc poprawa minimalna ..
    On zadowolony, że nic się nie pogorszyło ..
    Powiedział, że będzie brał witaminy więc muszę zakupić mu coś innego, typu Androvit .

W sobotę pies Mi uciekł, Scooby - beagle i nie wrócił :(
    Mam nadzieję że ktoś Go przygrnął :(
    o kurde coś te psiaki ci psikusy robią bo raz pamiętam że szukałaś.. ehh

to prawda najważniejsze że wyniki się poprawiły może i mało ale jednak jest sukces :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupuje mężowi nic prócz czekolady... mamy zasadę że sobie nie kupujemy i innym tak juz ustalilismy dawno i z tesciami i siostrami jego i moja itp.. bo aby problem jest.. tyle ludzi i jeszcze wymyślać :< aby dzieciom kupujemy zabawki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, tak raz uciekł z winy teścia.

Teraz się już nie znajdzie ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzelko, tak raz uciekł z winy teścia.

Teraz się już nie znajdzie ..
    a może? oby... ehh jaka szkoda :(
    albo może ktoś go wziął do siebie...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie nawilżacz powietrza? bo siostra męża ma i super sprawa.. a mieszkam na samej gorze i myślę że by mi się przydało coś takiego... i dla dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a może? oby... ehh jaka szkoda :(
    albo może ktoś go wziął do siebie...

Mizzelko, dwa dni to już dużo jak pies nie wraca ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzelko, dwa dni to już dużo jak pies nie wraca ..
    u sąsiadki zaginął pies i ponad 3 dni go nie było ;D pozwiedzał wieś i wrócił :)
    trzymam kciuki za jego powrót, psy są bardzo inteligentne, jak nikt go nie zatrzyma to na pewno wróci :)
    znam takie co wróciły nawet od nowych właścicieli do starego domu ponad 10 km.. kilka dni zajęło to ale udało sie :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies pod blokiem byl, ale nie da do siebie podejsc. Patrzy z nadzieja w dal, ewidentnie na kogos czeka. Dalam mu kurczaka z obiadu, powachal i dalej patrzyl, potem pochodzil, szuka kogos. Ale jak go chcialam poglaskac to na mnie nawarczal. To spory pies, nie wezme go pod pache. Zostawilam tego kurczaka, moze zje. Ale wiecie, ludzie go gonia, pewnie niedlugo zniknie. Biedny.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam.

stwardnienie rozsiane na 100%: zmiany w rezonansie głowy- demienilizacja;/, uszkodzenie nerwu wzrokowego i obecnosc krętków w płynie mózgowo-rdzeniowym....
    niestety wszystko za tym przemawia.
    a wczesniej bylo stwierdzone zanikowe boczne- rok temu, tylko ze nie zrobili płynu mozg-rdz i rezonansu głowy (bo po co)
    tym razem trafilismy do kliniki. Super lekarka. Opieka tez.

Lena, mam nadzieje ze piesek sie odnajdzi jednak.
    Złota, oj to chyba ma jakis uraz do ludzi ten piesek...

Jesli chodzi o reszte akcesoriów dla dzidzi, to zakupie w przyszłym miesiacu. Apteke na koncu zostawiam. W razie W, lista jest uszykowana.

A nawilzacz, powiesze jakis pojemnik przy kaloryferze i bedzie powierze wilgotne..

zamóiłam ten płaszcz z allegro jak na stara babe;p trudno, bedzie co bedzie...
    nawet w kurtke meza nie wchodze jako ostatnia deska ratunku :O
    ale sie gabaryty zmieniaja !

witam nowe kolezanki, staraczki :)

relge6yd309xm1zq.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, z tych dwoch stwardnien rozsiane jest mniej grozne dla zycia. Przy dobrej terapii Mama stanie na nogi. Nie boj sie. Wiem co mowie. Sama jestem po zapaleniu nerwu i zagroOna SM. Na szczescie nie ma zmian w mozgu. Jeszcze. Ale slaba jestem, z rokj na rok minimalnie slabsza. Tak dziala ta chroba niestety. Ale walczcie!!! Trzymam kciuki!!!

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lepsze rozsiane niż zanikowe boczne!

Nie ma leczenia w naszym przypadku. Mama nic nie dostanie, bo nawet interferon sie jej nie nalezy-postac pierwotnie postepujaca. Jedyny lek to steryd- Solumedrol, ale ma przykre skutki uboczne. Mama sie nie godzi na niego.

Rehabilitacja- musimy isc do neurologa z Nfz po skierownie, chciałabym mame wysłać na turnus rehabilitacyjny.

Nic nam sie nie nalezy. Jedynie balkonik przy kórym mamie moze sie łatwiej poruszać.

Złota ja trzymam jednak za Twoją tempke... :) mam dużą nadzieję :)

Złota lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, takiego pieska nie okiełznasz ..
    Skrzywdzony jest i nie dopuści do siebie nikogo, jeżeli chcesz pomóc temu psiakowi to zadzwoń do schroniska :) Oni sobie poradzą z Nim, a w późniejszym czasie będzie gotowy do adopcji :)

Ja się nie łudzę, jeśli chodzi o Scoobiego.

O szczeniaki będzie kłótnia, no ale co zrobić ..
    Majka miała w tamtym roku jednego szczeniaczka, dostały Go dziewczyny od brata nic za to nie dostałam.
    Pies teraz zamiast siedzieć w domku, to przez całe wakacje chodził sobie gdzie tylko chciał.
    I one teraz chcą drugiego pieska- suczkę !! Nosz ku**a jego mać :/
    Jednego mają przy budzie, drugi chodzi sobie swoimi drogami ..

Maja non stop chce jeść, pieniędzy na karmę Mi idzie w cholerę ..
    I znowu ot tak mam oddać szczeniaka nie mając nic za to ? :/
    Gdzie Ja musiałam bratówce zapłacić za kubik wody 5 zł i za prąd 3 zł.
    Znowu mam być tą dobrą którą kopną w dupę ? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, ja niestety nic nie wiem na temat tej choroby..
    Sama nazwa nie mówi nic dobrego, ale mam nadzieję że mama nie podda się i będzie walczyć :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po wizycie .. Był pęcherzyk chyba ok 1 cm a w nim mała kropeczka :) która ma ok 3-4 mm <3 nie było jeszcze serduszka :(
    ide za tydzień zobaczyć serduszko <3 mam wypoczywać i uważać na siebie, nie jesć surowego mięsa i serów pleśniowych. Każde krwawienie mam do niej dzwonić zaraz . Podobno jak na razie wszystko się dobrze rozwija :)
    mam tylko nadzieje, że te serducho sie pojawi .
    A i jestem tak jak na suwaczku w 5 tyg i 4 dniu ciąży.
    Już kocham tego mojego skarbka :*
    Narazie nie może potwierdzić, że bęzie 1 dzidziuś bo powiedziała, że jeszcze się mogą podzielić :)
    zdj usg w wolnej chwili dodam <3

Złota, przedszkolanka:), Anutka, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ