X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ! :)

u nas ładna pogoda sie zapowiada w dniu dzisiejszym :)

coś mnie gardło drapie i w uchu tez, od kilku dni... mam nadzieje, ze sie nie "załatwiłam". Wczoraj groby odwiedzone, pomodlone na mszy... dziś wypadałoby się również wybrać...

Rudasek... prześlicznie wyglądacie :) :) kwitniesz :)

Sana, Ty masz dopiero poczatek cyklu chyba, tak?
    Natu, a to Twój pierwszy obserwowany cykl??

Patrze na wykres Złotej, znowu owulke jej przesuneło ovu :O :O hmmmm.....

troszke sie przeraziłam ostatnio Wam powiem, dowiedziałam sie ze jak dziecko jest miednicowo ułożone i łozysko jest na scianie przedniej (co jest włąsnie w moim przypadku), to Mały moze mieć za mało miejsca żeby sie obrócić główką w dół... :| shit, shit, shit !! :( mam nadzieje, że jednak się uda....

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, czy początek... no, już po owulacji powinno być, ale temperatura jednak wskazuje na to, że to cykl bezowulacyjny, chociaż śluz był... :(

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja też mam łożysko na przedniej ścianie i mały był miednicowo, obrócił się ok 30tc a do kruszynek nie należy i mimo to się zmieścił :) obróci się na pewno.

A to mój Kondzio w wersji na halloween
    2qqqshe6avml_t.jpg

Sana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

u nas też piękny dzień, jedziemy dzisiaj na jakąś wycieczkę :)
    dzisiaj pobiłam rekord, wstawałam siusiu co dwie godziny! :O

Groszku jeszcze ma czas się obrócić, tylko się nie denerwuj!

Sana jeszcze poczekaj, może będzie później :) a następny cykl mierz tempkę od początku :)

Rudasek śliczności a brzusio malutki <3
    ja przytyłam 4 kg. i mama(która zawsze twierdzi że za mało jem, jakbym niedożywiona była) powiedziała że widać na buzi po mnie no i po dupce... załamałam się trochę, oj będzie w kwietniu Chodakowska :P

niecierpliwa a Ty to niedługo już tego brzuszka nie będziesz miała :)

miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 09:54

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później raczej nie będzie, bo już miałam śluz owulacyjny i bóle jajników, a teraz "susza" i spokój :( wybiorę się jutro do ginekologa żeby zrobił usg, ale czuję, że nic z tego :(

niecierpliwa świetnie wyglądasz :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3dni nam zostało do ciąży donoszonej i może się rodzić :) nie chce wcześniej bo całe procedury przy wcześniakach strasznie długo trwają, seria badań i w szpitalu ok. tygodnia.

nxbhnwz.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konradek na pewno spokojnie jeszcze poczeka te 3 dni :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/alternatywne-metody-obrotu-zewnetrznego/

tutaj jest artykuł na temat alternatywnych metod porodu...wszystkie zaczynam stosować oprócz tej z ogrzewaniem palca :P no i dorzuce sobie jeszcze lezenie z biodrami powyzejlinii ciała, a jak to nie pomoze to na swieta przejade cała podłoge na klęczkach :D
    wiem, że ma czas ale jakoś sie zestresowałam...

i pewnie tak bedzie, ze ja chciałam PSN to bede miała na złość C.C wrrrrr :O

Niecierpliwa, jeszcze troche i bedziesz miała Okruszka przy sobie :) juz blizej niz dalej :) dzieki za pocieszenie :) :) a wyglądacie slicznie :)

a mój mąż sie cały czas ze mnie śmieje ze jestem parówa :P i jak na mnie patrzy to tak nadyma smiesznie policzki :P a ja to mam gdzies, nawet sie ciesze ze przytyłam...chociaz ten jeden raz :) ha ha :D kochanego ciałka nigdy za wiele :) przynajmniej teraz :P

ah te wykresy czasem zawikłane, że hejj... a na monioringu byłaś Sana??

Przedszkolanko, to tak duzo sie na noc napiłaś czy Mała uciskała??
    ja ostatnio poczułam wlasnie kopniaki w pęcherz, nie było to miłe :O

pisałyscie ostatnio o sałatce jarzynowej, pycha! tylko ja robie bez pora i bez jabłka, ale dodaje jeszcze ziemniaczka w kostke ugotowanego i rowniez przeciskam jak Mizzy przez siteczko :D

a zgagi Wam współczuje, mnie jeszcze nie spotkała póki co....
    ale własnie soada, miód z woda i cytryna czy mleko najlepsze...
    plecy mnie bola jesli nie mam oparcia pod nie...gdy siedze wyprostowana bez poduchy, albo duzo w kuchni sie nastoje... a tak, to może być...

i wczoraj było mi mega niedobrze, namieszałam jedzenia... i prawie był paw...:O

i nie wiem jak przytyłam...bo było njapierw 46 kg, potem wymioty, nudności itd. i spadałam na 42 kg, a teraz jest 52 kg.... czyli ostatnio tyje 2 kg w miesiac... to do 60 kg moge spokojnie dobic pod koniec ciazy, według przewidywań :P

a cisnienie ostatnio u ginka, tez nioznaczalne było, czyli gdzies 70/40 standard :D bez picia kawy i bólu głowy :D

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja w ogóle dużo piję, ale jak pochodzę więcej to malutka też się tak układa, że naciska mi... niefajne uczucie, jakby zaraz miało polecieć :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, ale te rogale pyszne :D mhmmm.... a to masz jakąś forme na nie? czy jak je robisz??

ja sie przyznam, ze w łózku leze jeszcze, korzystam z niedzieli z małżem i kotem :D ha ha ha :D

ktos tu pytał o wypłate z Zusu, ja mam jakos dziwnie...wypłaca mi zakłąd pracy cały czas 10 dnia miesiaca, wiec nie wiem jak to z Zusem jest...

Livka, widze ze tyle spraw i podróżowania co my :P tu i tam....
    jak nie ma nic, to nic sie nie dzieje, a jak później wyskoczy to sie jezdzi na okrągło przez cały tydzień, my juz w sumie powoli sie odrobilismy :)

Monia, to dobrze, ze samopoczucie nie jest najgorsze...oby tak do końca :)

a gdzie sie podziała Myśliwa, Lena...?

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie, nie byłam, a na monitoring trzeba mieć skierowanie czy coś?
    Jutro idę do ginekologa, niech zrobi usg, gdyby była owulacja i pęcherzyki, to już to na usg zobaczy chyba?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, nie martw się, najwyzej bedziemy usikiwać delikatnie :P

ha ha a ja włąsnie patrze na swój pępek!! niezle rozciagniety i wypchniety :P

Wy tez tak macie??

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prywatnie, to nie trzeba skierowania, a na nfz nie iwem czy sie wykonuje...pewnie tak, ale jaki system i kolejki są, to nie wiem...

jak jeszcze nie było owu, to moze zobaczyc pecherzyk ktory rosnie, a jak była owu niedawno, to zobaczy ciałko żółte... tak mysle;)

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 7 kg :) moj R twierdzi, ze nie widać ale widać :) tak jak u CIebie Agus..policzki i dupka wieksze :) no ale ja mam 172cm wzrostu, wiec dla mnie 60kg to idealna waga :) mam nadzieje, ze po porodzie to zrzuce a raczej na pewno, biegajac przy Małym :)
    Niecierpliwa..ale zleciało, dopiero Ty mialas 20 tydzien a my juz mamy 26 :)a Ty prawie na wylocie:) superrrrrrrrrrrr :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro zobaczymy co ginek powie :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku na gardlo kup czarnego hoolsa :) mnie bolało, troche kaszlałam, kupiłam cukierki, wcinałam max 3 dziennie i po 2 dniach przeszło..zero przeziebienia a jeszcze dodatkowo mi nos udrażniało :D

Moj pępek taki jak był :D jak to mój R twierdzi "śliczniutki"...:)
    troszke rozciagniety ale w środku :) i mam nadzieje, ze nie wyjdzie na wierzch już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:01

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby o mój okreslił, to Niecierpliwa jest "na wykluciu" :P hehe
    ale to fakt, niedawno zaszłysmy w ciaze, a juz połowa, po połowie.... :O
    3 trymestr....

mam ten Prenalen, ale dzieki kupie tez Hallsa czarnego :D

Rudasek, ja bede miala taka wage, ale jestem 10 cm nizsza od Ciebie :D ha ha ha :D mała i spuchnieta :P no trudno;)

moge sie Wam pozalic?? tesc nam lazienke robi....osttanio przyjechał i wchrzania sie nam, skad mamy oszczednosci bo cchemy samochod kupic.....
    no jasne, bo przeciez biedaki jak my nie moga miec oszczednosci :|
    ehhh
    poza tym jadłam obiad i zostawiłam mieso....ojciec sie dopierdzielił, ze mam jesc mieso bo urodze słabe dziecko :O
    wziełam szklanke z sokiem i wyszłam z fochem z kuchni!

nosz naprawde czuje sie taka uposledzona przez to traktowanie.
    Cały czas jestesmy małymi, nieudolnymi i głupimi dziećmi wg niego.
    Ja juz nie mam do niego siły....
    Ile mozna jesc??

I jeszcze ze MAM JESC ZA DWÓCH! nosz kurrr......
    myslałam ze zjada sie DLA dwóch....poza tym Mały wcale nie jest Mały a powtarzam, ze nie mam zamiaru rodzić dziecka 4 kg!

nie wiem jak to wszystko uciąć, ale znowu to jest uciążliwe.....

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorszku nie denerwuj sie , ja bym od razu ładnie mu odpowiedziała " to moje dziecko i wiem co dla niego najlepsze"....jejku jak ja sie ciesze, ze nikt nam sie nie wtraca, moi rodzice tylko dzwonia i pytaja czy wszystko oki, kiedys podesłali worek jablek i marchewek na soczki i to wszystko! :)
    co do zawiści ludzi to ostatnio tzn kilka m-cy temu straciłam przyjaciela przez takie cos, w sumie teraz nie wiem czy warto bylo o nim tak mowić....
    " bo maja fajne mieszkanie, bo kupili samochod, bo chca na wakacje jechac zagranice"....masakra...powiedziałam co myśle itd o takich ludziach! tym bardziej ze w jego przypadku jest tak ze tez na to ma a innemu by nie dał , zeby zył podobnie czy coś...dramat! ja tam do portfela innych nie zagladam, nawet jakby na kredytach jechali to kazdy jest dorosły, wie co robi i moze nawet m-c byc na hawajach a ja mam to gdzies :)

mizzelka lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a tak wogole to macie juz imie dla synka ?
    kupowałas cos typu melble do pokoju, pościelki itd, jak tak to jakie kolory ???:) bo albo nie doczytałam albo jestem nie na bieżaco...

Przedszkolanko, CIebie tez przywołuję :)
    Dobrze pamietam ze TY masz mebelki zielone???

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, powiedz mu wprost że sobie nie życzysz takich tekstów, że to Twoje dziecko i przecież do cholerki chcesz dla niego jak najlepiej :/ a to, skąd macie oszczędności, to jest Wasza sprawa, co jemu do tego?
    Ja też nie lubię takich ludzi, co do każdemu się do życia wtrącają i tylko ciągle plotkują, skąd ma na to, a na to nie ma, wrrr... niech se każdy żyje swoim życiem, tak, jak chce. I niech da żyć innym.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ