Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ! :)

u nas ładna pogoda sie zapowiada w dniu dzisiejszym :)

coś mnie gardło drapie i w uchu tez, od kilku dni... mam nadzieje, ze sie nie "załatwiłam". Wczoraj groby odwiedzone, pomodlone na mszy... dziś wypadałoby się również wybrać...

Rudasek... prześlicznie wyglądacie :) :) kwitniesz :)

Sana, Ty masz dopiero poczatek cyklu chyba, tak?
    Natu, a to Twój pierwszy obserwowany cykl??

Patrze na wykres Złotej, znowu owulke jej przesuneło ovu :O :O hmmmm.....

troszke sie przeraziłam ostatnio Wam powiem, dowiedziałam sie ze jak dziecko jest miednicowo ułożone i łozysko jest na scianie przedniej (co jest włąsnie w moim przypadku), to Mały moze mieć za mało miejsca żeby sie obrócić główką w dół... :| shit, shit, shit !! :( mam nadzieje, że jednak się uda....

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, czy początek... no, już po owulacji powinno być, ale temperatura jednak wskazuje na to, że to cykl bezowulacyjny, chociaż śluz był... :(

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja też mam łożysko na przedniej ścianie i mały był miednicowo, obrócił się ok 30tc a do kruszynek nie należy i mimo to się zmieścił :) obróci się na pewno.

A to mój Kondzio w wersji na halloween
    2qqqshe6avml_t.jpg

Sana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

u nas też piękny dzień, jedziemy dzisiaj na jakąś wycieczkę :)
    dzisiaj pobiłam rekord, wstawałam siusiu co dwie godziny! :O

Groszku jeszcze ma czas się obrócić, tylko się nie denerwuj!

Sana jeszcze poczekaj, może będzie później :) a następny cykl mierz tempkę od początku :)

Rudasek śliczności a brzusio malutki <3
    ja przytyłam 4 kg. i mama(która zawsze twierdzi że za mało jem, jakbym niedożywiona była) powiedziała że widać na buzi po mnie no i po dupce... załamałam się trochę, oj będzie w kwietniu Chodakowska :P

niecierpliwa a Ty to niedługo już tego brzuszka nie będziesz miała :)

miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 09:54

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później raczej nie będzie, bo już miałam śluz owulacyjny i bóle jajników, a teraz "susza" i spokój :( wybiorę się jutro do ginekologa żeby zrobił usg, ale czuję, że nic z tego :(

niecierpliwa świetnie wyglądasz :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3dni nam zostało do ciąży donoszonej i może się rodzić :) nie chce wcześniej bo całe procedury przy wcześniakach strasznie długo trwają, seria badań i w szpitalu ok. tygodnia.

nxbhnwz.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konradek na pewno spokojnie jeszcze poczeka te 3 dni :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/alternatywne-metody-obrotu-zewnetrznego/

tutaj jest artykuł na temat alternatywnych metod porodu...wszystkie zaczynam stosować oprócz tej z ogrzewaniem palca :P no i dorzuce sobie jeszcze lezenie z biodrami powyzejlinii ciała, a jak to nie pomoze to na swieta przejade cała podłoge na klęczkach :D
    wiem, że ma czas ale jakoś sie zestresowałam...

i pewnie tak bedzie, ze ja chciałam PSN to bede miała na złość C.C wrrrrr :O

Niecierpliwa, jeszcze troche i bedziesz miała Okruszka przy sobie :) juz blizej niz dalej :) dzieki za pocieszenie :) :) a wyglądacie slicznie :)

a mój mąż sie cały czas ze mnie śmieje ze jestem parówa :P i jak na mnie patrzy to tak nadyma smiesznie policzki :P a ja to mam gdzies, nawet sie ciesze ze przytyłam...chociaz ten jeden raz :) ha ha :D kochanego ciałka nigdy za wiele :) przynajmniej teraz :P

ah te wykresy czasem zawikłane, że hejj... a na monioringu byłaś Sana??

Przedszkolanko, to tak duzo sie na noc napiłaś czy Mała uciskała??
    ja ostatnio poczułam wlasnie kopniaki w pęcherz, nie było to miłe :O

pisałyscie ostatnio o sałatce jarzynowej, pycha! tylko ja robie bez pora i bez jabłka, ale dodaje jeszcze ziemniaczka w kostke ugotowanego i rowniez przeciskam jak Mizzy przez siteczko :D

a zgagi Wam współczuje, mnie jeszcze nie spotkała póki co....
    ale własnie soada, miód z woda i cytryna czy mleko najlepsze...
    plecy mnie bola jesli nie mam oparcia pod nie...gdy siedze wyprostowana bez poduchy, albo duzo w kuchni sie nastoje... a tak, to może być...

i wczoraj było mi mega niedobrze, namieszałam jedzenia... i prawie był paw...:O

i nie wiem jak przytyłam...bo było njapierw 46 kg, potem wymioty, nudności itd. i spadałam na 42 kg, a teraz jest 52 kg.... czyli ostatnio tyje 2 kg w miesiac... to do 60 kg moge spokojnie dobic pod koniec ciazy, według przewidywań :P

a cisnienie ostatnio u ginka, tez nioznaczalne było, czyli gdzies 70/40 standard :D bez picia kawy i bólu głowy :D

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja w ogóle dużo piję, ale jak pochodzę więcej to malutka też się tak układa, że naciska mi... niefajne uczucie, jakby zaraz miało polecieć :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, ale te rogale pyszne :D mhmmm.... a to masz jakąś forme na nie? czy jak je robisz??

ja sie przyznam, ze w łózku leze jeszcze, korzystam z niedzieli z małżem i kotem :D ha ha ha :D

ktos tu pytał o wypłate z Zusu, ja mam jakos dziwnie...wypłaca mi zakłąd pracy cały czas 10 dnia miesiaca, wiec nie wiem jak to z Zusem jest...

Livka, widze ze tyle spraw i podróżowania co my :P tu i tam....
    jak nie ma nic, to nic sie nie dzieje, a jak później wyskoczy to sie jezdzi na okrągło przez cały tydzień, my juz w sumie powoli sie odrobilismy :)

Monia, to dobrze, ze samopoczucie nie jest najgorsze...oby tak do końca :)

a gdzie sie podziała Myśliwa, Lena...?

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie, nie byłam, a na monitoring trzeba mieć skierowanie czy coś?
    Jutro idę do ginekologa, niech zrobi usg, gdyby była owulacja i pęcherzyki, to już to na usg zobaczy chyba?

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, nie martw się, najwyzej bedziemy usikiwać delikatnie :P

ha ha a ja włąsnie patrze na swój pępek!! niezle rozciagniety i wypchniety :P

Wy tez tak macie??

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prywatnie, to nie trzeba skierowania, a na nfz nie iwem czy sie wykonuje...pewnie tak, ale jaki system i kolejki są, to nie wiem...

jak jeszcze nie było owu, to moze zobaczyc pecherzyk ktory rosnie, a jak była owu niedawno, to zobaczy ciałko żółte... tak mysle;)

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 7 kg :) moj R twierdzi, ze nie widać ale widać :) tak jak u CIebie Agus..policzki i dupka wieksze :) no ale ja mam 172cm wzrostu, wiec dla mnie 60kg to idealna waga :) mam nadzieje, ze po porodzie to zrzuce a raczej na pewno, biegajac przy Małym :)
    Niecierpliwa..ale zleciało, dopiero Ty mialas 20 tydzien a my juz mamy 26 :)a Ty prawie na wylocie:) superrrrrrrrrrrr :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro zobaczymy co ginek powie :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku na gardlo kup czarnego hoolsa :) mnie bolało, troche kaszlałam, kupiłam cukierki, wcinałam max 3 dziennie i po 2 dniach przeszło..zero przeziebienia a jeszcze dodatkowo mi nos udrażniało :D

Moj pępek taki jak był :D jak to mój R twierdzi "śliczniutki"...:)
    troszke rozciagniety ale w środku :) i mam nadzieje, ze nie wyjdzie na wierzch już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:01

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby o mój okreslił, to Niecierpliwa jest "na wykluciu" :P hehe
    ale to fakt, niedawno zaszłysmy w ciaze, a juz połowa, po połowie.... :O
    3 trymestr....

mam ten Prenalen, ale dzieki kupie tez Hallsa czarnego :D

Rudasek, ja bede miala taka wage, ale jestem 10 cm nizsza od Ciebie :D ha ha ha :D mała i spuchnieta :P no trudno;)

moge sie Wam pozalic?? tesc nam lazienke robi....osttanio przyjechał i wchrzania sie nam, skad mamy oszczednosci bo cchemy samochod kupic.....
    no jasne, bo przeciez biedaki jak my nie moga miec oszczednosci :|
    ehhh
    poza tym jadłam obiad i zostawiłam mieso....ojciec sie dopierdzielił, ze mam jesc mieso bo urodze słabe dziecko :O
    wziełam szklanke z sokiem i wyszłam z fochem z kuchni!

nosz naprawde czuje sie taka uposledzona przez to traktowanie.
    Cały czas jestesmy małymi, nieudolnymi i głupimi dziećmi wg niego.
    Ja juz nie mam do niego siły....
    Ile mozna jesc??

I jeszcze ze MAM JESC ZA DWÓCH! nosz kurrr......
    myslałam ze zjada sie DLA dwóch....poza tym Mały wcale nie jest Mały a powtarzam, ze nie mam zamiaru rodzić dziecka 4 kg!

nie wiem jak to wszystko uciąć, ale znowu to jest uciążliwe.....

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorszku nie denerwuj sie , ja bym od razu ładnie mu odpowiedziała " to moje dziecko i wiem co dla niego najlepsze"....jejku jak ja sie ciesze, ze nikt nam sie nie wtraca, moi rodzice tylko dzwonia i pytaja czy wszystko oki, kiedys podesłali worek jablek i marchewek na soczki i to wszystko! :)
    co do zawiści ludzi to ostatnio tzn kilka m-cy temu straciłam przyjaciela przez takie cos, w sumie teraz nie wiem czy warto bylo o nim tak mowić....
    " bo maja fajne mieszkanie, bo kupili samochod, bo chca na wakacje jechac zagranice"....masakra...powiedziałam co myśle itd o takich ludziach! tym bardziej ze w jego przypadku jest tak ze tez na to ma a innemu by nie dał , zeby zył podobnie czy coś...dramat! ja tam do portfela innych nie zagladam, nawet jakby na kredytach jechali to kazdy jest dorosły, wie co robi i moze nawet m-c byc na hawajach a ja mam to gdzies :)

mizzelka lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a tak wogole to macie juz imie dla synka ?
    kupowałas cos typu melble do pokoju, pościelki itd, jak tak to jakie kolory ???:) bo albo nie doczytałam albo jestem nie na bieżaco...

Przedszkolanko, CIebie tez przywołuję :)
    Dobrze pamietam ze TY masz mebelki zielone???

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, powiedz mu wprost że sobie nie życzysz takich tekstów, że to Twoje dziecko i przecież do cholerki chcesz dla niego jak najlepiej :/ a to, skąd macie oszczędności, to jest Wasza sprawa, co jemu do tego?
    Ja też nie lubię takich ludzi, co do każdemu się do życia wtrącają i tylko ciągle plotkują, skąd ma na to, a na to nie ma, wrrr... niech se każdy żyje swoim życiem, tak, jak chce. I niech da żyć innym.

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ