SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drzemkę też czuje zaraz zaliczę po obiadku bo już oczka mi się kleją wiec jak zjem to juz w ogóle ;-)

No dobrze mam z teściową, mimo, ze tak mnie wnerwiała to kochana jest ;-)

No to ide jeść i pewnie spać później :D Szkoła dzisiaj odpada, nadrobię jutro z notatek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:55

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tez głodna :)
    grzeje zupke:)
    jak przyjdzie R to zjemy bitki w sosie z ryzem curry i sałatka od mamusi :) mniaaaaammmm :)

dobijecie mnie z tym jedzeniem, ja jeszcze pół godziny w pracy muszę siedzieć.... ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale ja też bardzo szybko spodnie musiałam zmienić, zwłaszcza że my szczupłe i gdzieś tam już się poszerzamy, ja kupiłam takie ładne eleganckie spodnie i co? Nie założyłam ani razu! Przypomniało mi się zaraz jakoś z 2-3 tygodnie po teście i niestety...

Monia taaa bo uwierze,że na siebie patrzysz...patrzysz na fasolkę! :)

Madziulka porób jakieś , to pamiątka będzie :)

Sury lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wzdęcia sa normalne na poczatku ciązy i ja je tez miałam mimo biegunki. Teraz trochę przeszło i chyba zaparcia sie zaczynaja :/

Tak czy siak u mnie teoretycznie powinno szybciej widac brzuszek bo druga ciąża a widzę tylko lekkie zaokrąglenie nad wzgórkiem łonowym wiec Sury błagam Cię, nie doszukuj się ;-) Przodozgięcie raczej nie ma nic do tego bo to szyjka jest zgięta a dzieciol w macicy siedzi a nie w szyjce ;-) doczekasz sie brzucha, wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:59

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweterków, bluzeczek mam dużo obszerniejszych ale legginsy będę pewnie musiała zakupić już koło stycznia jakieś :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi śliczna piłeczka ;-)

Ale miałam szybką akcję :D Rzeczoznawca zadzwonił, że za 1,5 godziny może być u mnie więc szybko leciałam do Urzędy Miasta po ksero dowodu rejestracyjnego. Już wszystko mam i na niego czekam. Dobrze, że tak szybko będzie to załatwione ;-)

Co do ginekologów kiedyś chodziłam tylko do kobiet i byłam bardzo zadowolona, w tamtym roku zaczęłam chodzić do faceta, później drugiego - obaj o dupę roztrzaskać. Wróciłam teraz do kobiety i jest OK. Ale uważam, ze to nie ma znaczenia czy facet czy baba. Jest lekarz z powołania i taki co ma to w dupie i studia przeleciał na ściągach i nie ma znaczenia czy to facet czy baba ;-)
    zgadzam sie w stu procentach.. ja chodziłam do babek.. i żadna nie była w porządku ani z wykstzałcenia, ani nie miały takiego zaangażowania..
    jedna to mnie załatwiła z tabsami ;/ na oko ;/ aby trułam sie i 4 razy zmienialam leki.. dopiero ten zlecił mi badanie hormonow itp.. i dopiero wtedy sie dowiedzialam ze cos takiego powinnam mieć :O
    a dopiero dobór leków.. i facet...
    ale bardzo w porządku :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Sury wzdęcia sa normalne na poczatku ciązy i ja je tez miałam mimo biegunki. Teraz trochę przeszło i chyba zaparcia sie zaczynaja :/

Tak czy siak u mnie teoretycznie powinno szybciej widac brzuszek bo druga ciąża a widzę tylko lekkie zaokrąglenie nad wzgórkiem łonowym wiec Sury błagam Cię, nie doszukuj się ;-) Przodozgięcie raczej nie ma nic do tego bo to szyjka jest zgięta a dzieciol w macicy siedzi a nei w szyjce ;-)

nie doszukuję się, mam dokładnie coś takiego jak piszesz - zaokrąglenie na wzgórku łonowym ;P poza tym mój P. jest sceptykiem dużym i powściągliwcem, a skoro on sam zaczął temat, że widzi, no to ja mu ufam jeszcze bardziej niż swoim oczom ;P

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia bo ja już nie wiem czy mi wypada tyle razy dziennie pisać dobranoc :P ale dobranoc :P
    a szkoła to wiesz, Ty studentka :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam obiad i nie mam ochoty na jedzenie.
    Coś mi dzisiaj niedobrze jest,okropny dzień.
    Idę się położyć spać póki męża nie ma w domu i spokój jest :)

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ale mnie znów muli....położyłam sie ale nie moge znależć dogodnej pozycji...
    boje sie ze zaczynaja sie meczarnie :( a gdzie tam do lutego :(:(
    Mizzi brzusio piękny :)
    moze zaraz uda mi sie cyknąć mój to też Wam pokaże a co...:)
    a legonsy super:) wczoraj nylam na targo u byly te z futerkiem:) i chyba zakupie tylko za mna chodzi motyw skandynawski :)
    a były ze skandynawskim na tysiaka.. takie granatowe są z białym wzorem :) ale serio fajna rzecz.. ja jak bd tylko ponownie na bazarku to od razu kilka kupie.. i jeszcze dobry materiał bo nic do niego sie nie klei.. nie elektryzuje sie.. i niechcący herbata sie wylała i nie widać plamki, szybko nie przeciekło i zdążyłam zetrzeć ;D i nie tak drogo.. :D

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tam i tak jeszcze się cieszcie że szczupłe jesteście i płaskie :P

Livia a Ty to i brzuch i ruchy możesz szybko poczuć ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ha ha pojade na poródwkę Aga i bedą krzyczek ze zajmuje kolejke:) hahah :)
    no chyba sie wdałam w mamusie z czego sie ciesze :)

kurde wiecie jaka ja mam ochote pozamawiać troche ciuszków dla siebie juz na wiosnę, ale sie wstrzymuje bo nie iwem czy wejde w S czy w M :) a tak mnie korci.ehhhhhhhhhhhhhhhh :)
    wejdziesz w S :D
    piękny brzuszek masz i zgrabny :D takiej to dobrze.... poszłaś w mamę :D
    ale nie uciska cie w środku?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi :) no ja wczoraj na targu te skandynawski, ocieplane widzialam za 15 zł :) wiec zakupie jak pojade zas :) tym bardziej ze kurde w jeansach ciązowych mi niewygodnie, nie ma jak leginsy:)

Nic mnie raczej nie uciska, ale Maly coraz wiekszy i coraz bardziej go czuje..dzis w nocy mialam ze mi sie przez skóre przebije, tak urzedował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:07

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jednak nie tak mało przytyłam.. bo 4,5 kg od początku ciąży... a bałam się że to moze malutko..

Livia ja też przytyłam przed ciążą.. wazylam zawsze 50.. a przed ciaza 60 :O więc super startową mialam, nie powiem, tym bardziej ze niska jestem ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku za 15zł? :OOOOO nieeeee no :D
    ej ja zobacze jeszcze w Trouniu jak będę.. ciekawe tam po ile idą..

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy na pocieszenie powiem Ci,że rozmawiałam z koleżanką i ona do 7 miesiąca przytyła 3-4 kg. a przy porodzie miała 20kg.więcej!! a teraz chuda jak patyk :O więc wszystko jest możliwe :)
    poza tym my jakoś i brzuchy i sylwetki mamy podobne :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooooooooo :)
    i mialam kupować na allegro, wycziałm takie po 20zł ocieplane :) ale zrezygnowałam skoro na targu sa po 15zł....wiec za 2 pary na allegro plus przesyłka, kupie 3 pary na targu:) hahahah

wczoraj zakupiłam koszule ciązową, szara z zieloną zyrafka:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matuchno to ostatnie miesiące poszalała..
    ale u mnie mama przytyła aby 10 kg max 12 chyba ze mną..
    i po porodzie aby półtora kg miala niz przed ciąża :D
    mam nadzieje ze i ze mna tak bd, tylko bałam się że może za mało, wiem głupi tok myślenia :D

właśnie.. podobne te brzuchy to może i ja mam córę haha :D

ale mi dziś uciska koło żeber.. reety :( ledwo dysze.. już nie wiem co zrobić z sobą..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow ile stron do nadrabiania :P no nie dam rady :P
    Także życzę Wam po prostu wspaniałego tygodnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi mnie na siedząco/stojąco nie uciska i tak mi najwygodniej..ale za cholere sie nie poloze na plecach...bo zaraz czuje ciężar, duszno mi, wszystko mnie boli itd! :) i dzis w nocy byla masakra...oba boki mi cierpły a na plecach nie szło tez :( eehhhhhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ. Kluczowe 90 dni przed poczęciem – jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ