X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drzemkę też czuje zaraz zaliczę po obiadku bo już oczka mi się kleją wiec jak zjem to juz w ogóle ;-)

No dobrze mam z teściową, mimo, ze tak mnie wnerwiała to kochana jest ;-)

No to ide jeść i pewnie spać później :D Szkoła dzisiaj odpada, nadrobię jutro z notatek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:55

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tez głodna :)
    grzeje zupke:)
    jak przyjdzie R to zjemy bitki w sosie z ryzem curry i sałatka od mamusi :) mniaaaaammmm :)

dobijecie mnie z tym jedzeniem, ja jeszcze pół godziny w pracy muszę siedzieć.... ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale ja też bardzo szybko spodnie musiałam zmienić, zwłaszcza że my szczupłe i gdzieś tam już się poszerzamy, ja kupiłam takie ładne eleganckie spodnie i co? Nie założyłam ani razu! Przypomniało mi się zaraz jakoś z 2-3 tygodnie po teście i niestety...

Monia taaa bo uwierze,że na siebie patrzysz...patrzysz na fasolkę! :)

Madziulka porób jakieś , to pamiątka będzie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wzdęcia sa normalne na poczatku ciązy i ja je tez miałam mimo biegunki. Teraz trochę przeszło i chyba zaparcia sie zaczynaja :/

Tak czy siak u mnie teoretycznie powinno szybciej widac brzuszek bo druga ciąża a widzę tylko lekkie zaokrąglenie nad wzgórkiem łonowym wiec Sury błagam Cię, nie doszukuj się ;-) Przodozgięcie raczej nie ma nic do tego bo to szyjka jest zgięta a dzieciol w macicy siedzi a nie w szyjce ;-) doczekasz sie brzucha, wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:59

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweterków, bluzeczek mam dużo obszerniejszych ale legginsy będę pewnie musiała zakupić już koło stycznia jakieś :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi śliczna piłeczka ;-)

Ale miałam szybką akcję :D Rzeczoznawca zadzwonił, że za 1,5 godziny może być u mnie więc szybko leciałam do Urzędy Miasta po ksero dowodu rejestracyjnego. Już wszystko mam i na niego czekam. Dobrze, że tak szybko będzie to załatwione ;-)

Co do ginekologów kiedyś chodziłam tylko do kobiet i byłam bardzo zadowolona, w tamtym roku zaczęłam chodzić do faceta, później drugiego - obaj o dupę roztrzaskać. Wróciłam teraz do kobiety i jest OK. Ale uważam, ze to nie ma znaczenia czy facet czy baba. Jest lekarz z powołania i taki co ma to w dupie i studia przeleciał na ściągach i nie ma znaczenia czy to facet czy baba ;-)
    zgadzam sie w stu procentach.. ja chodziłam do babek.. i żadna nie była w porządku ani z wykstzałcenia, ani nie miały takiego zaangażowania..
    jedna to mnie załatwiła z tabsami ;/ na oko ;/ aby trułam sie i 4 razy zmienialam leki.. dopiero ten zlecił mi badanie hormonow itp.. i dopiero wtedy sie dowiedzialam ze cos takiego powinnam mieć :O
    a dopiero dobór leków.. i facet...
    ale bardzo w porządku :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Sury wzdęcia sa normalne na poczatku ciązy i ja je tez miałam mimo biegunki. Teraz trochę przeszło i chyba zaparcia sie zaczynaja :/

Tak czy siak u mnie teoretycznie powinno szybciej widac brzuszek bo druga ciąża a widzę tylko lekkie zaokrąglenie nad wzgórkiem łonowym wiec Sury błagam Cię, nie doszukuj się ;-) Przodozgięcie raczej nie ma nic do tego bo to szyjka jest zgięta a dzieciol w macicy siedzi a nei w szyjce ;-)

nie doszukuję się, mam dokładnie coś takiego jak piszesz - zaokrąglenie na wzgórku łonowym ;P poza tym mój P. jest sceptykiem dużym i powściągliwcem, a skoro on sam zaczął temat, że widzi, no to ja mu ufam jeszcze bardziej niż swoim oczom ;P

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia bo ja już nie wiem czy mi wypada tyle razy dziennie pisać dobranoc :P ale dobranoc :P
    a szkoła to wiesz, Ty studentka :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam obiad i nie mam ochoty na jedzenie.
    Coś mi dzisiaj niedobrze jest,okropny dzień.
    Idę się położyć spać póki męża nie ma w domu i spokój jest :)

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ale mnie znów muli....położyłam sie ale nie moge znależć dogodnej pozycji...
    boje sie ze zaczynaja sie meczarnie :( a gdzie tam do lutego :(:(
    Mizzi brzusio piękny :)
    moze zaraz uda mi sie cyknąć mój to też Wam pokaże a co...:)
    a legonsy super:) wczoraj nylam na targo u byly te z futerkiem:) i chyba zakupie tylko za mna chodzi motyw skandynawski :)
    a były ze skandynawskim na tysiaka.. takie granatowe są z białym wzorem :) ale serio fajna rzecz.. ja jak bd tylko ponownie na bazarku to od razu kilka kupie.. i jeszcze dobry materiał bo nic do niego sie nie klei.. nie elektryzuje sie.. i niechcący herbata sie wylała i nie widać plamki, szybko nie przeciekło i zdążyłam zetrzeć ;D i nie tak drogo.. :D

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tam i tak jeszcze się cieszcie że szczupłe jesteście i płaskie :P

Livia a Ty to i brzuch i ruchy możesz szybko poczuć ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ha ha pojade na poródwkę Aga i bedą krzyczek ze zajmuje kolejke:) hahah :)
    no chyba sie wdałam w mamusie z czego sie ciesze :)

kurde wiecie jaka ja mam ochote pozamawiać troche ciuszków dla siebie juz na wiosnę, ale sie wstrzymuje bo nie iwem czy wejde w S czy w M :) a tak mnie korci.ehhhhhhhhhhhhhhhh :)
    wejdziesz w S :D
    piękny brzuszek masz i zgrabny :D takiej to dobrze.... poszłaś w mamę :D
    ale nie uciska cie w środku?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi :) no ja wczoraj na targu te skandynawski, ocieplane widzialam za 15 zł :) wiec zakupie jak pojade zas :) tym bardziej ze kurde w jeansach ciązowych mi niewygodnie, nie ma jak leginsy:)

Nic mnie raczej nie uciska, ale Maly coraz wiekszy i coraz bardziej go czuje..dzis w nocy mialam ze mi sie przez skóre przebije, tak urzedował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:07

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jednak nie tak mało przytyłam.. bo 4,5 kg od początku ciąży... a bałam się że to moze malutko..

Livia ja też przytyłam przed ciążą.. wazylam zawsze 50.. a przed ciaza 60 :O więc super startową mialam, nie powiem, tym bardziej ze niska jestem ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku za 15zł? :OOOOO nieeeee no :D
    ej ja zobacze jeszcze w Trouniu jak będę.. ciekawe tam po ile idą..

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy na pocieszenie powiem Ci,że rozmawiałam z koleżanką i ona do 7 miesiąca przytyła 3-4 kg. a przy porodzie miała 20kg.więcej!! a teraz chuda jak patyk :O więc wszystko jest możliwe :)
    poza tym my jakoś i brzuchy i sylwetki mamy podobne :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooooooooo :)
    i mialam kupować na allegro, wycziałm takie po 20zł ocieplane :) ale zrezygnowałam skoro na targu sa po 15zł....wiec za 2 pary na allegro plus przesyłka, kupie 3 pary na targu:) hahahah

wczoraj zakupiłam koszule ciązową, szara z zieloną zyrafka:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matuchno to ostatnie miesiące poszalała..
    ale u mnie mama przytyła aby 10 kg max 12 chyba ze mną..
    i po porodzie aby półtora kg miala niz przed ciąża :D
    mam nadzieje ze i ze mna tak bd, tylko bałam się że może za mało, wiem głupi tok myślenia :D

właśnie.. podobne te brzuchy to może i ja mam córę haha :D

ale mi dziś uciska koło żeber.. reety :( ledwo dysze.. już nie wiem co zrobić z sobą..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow ile stron do nadrabiania :P no nie dam rady :P
    Także życzę Wam po prostu wspaniałego tygodnia :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi mnie na siedząco/stojąco nie uciska i tak mi najwygodniej..ale za cholere sie nie poloze na plecach...bo zaraz czuje ciężar, duszno mi, wszystko mnie boli itd! :) i dzis w nocy byla masakra...oba boki mi cierpły a na plecach nie szło tez :( eehhhhhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ