X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie martw się, ja też wczoraj i dzisiaj rano przesadziłam z ruchem i przeciążeniem,ale już leżę, magnez wzięłam i odpoczywam :)

co do wózka to ja i tak podjadę pooglądać, bo może w sklepie będzie tańszy :) podobnie jak fotelik :) ale wizualnie na zdjęciu jestem za :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Anutka, nie strasz kurcze :( ja mam wyrzuty sumienia teraz, ale jestem głupia :( :( :(

dziewczynki, polecam Wam obejrzec te wozki nad ktorymi sie zastanawiacie na zywo, oberzec, przejechać się, spróbować... one inaczej na necie wygladaja, inaczej w rzeczywistosci :)

a odnosnie kotów, to nie zamierzam tez mojego Małego jakoś izolować od mojej koci...poza tym ona jest grzeczna i dla gosci i dla dzieci...moga ja tarmosic, ciągnąć a nawert ujeżdżać- ona się poddaje :P
    na płacz czy krzyk reaguje ucieczką :P wiec nie jest agresywna...
    ale pieluszke na pewno ze szpitala, na ktorej bedzie Mały lezał, mój małż wczesniej przyniesie do szpitala i da kotkowi zeby sobie powąchał nowy zapach, oswoił się i zaakceptował....
    Nie strasze, miala termin na 2 stycznia, ciaza donoszona iiiii urodzila :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jak już dzidzia będzie i będzie jej zapach to ma to jakiś sens żeby kotu pokazać ale rozrzucanie po domu małych ubranek już teraz jest dla mnie głupotą bo kot i tak nie skojarzy o co chodzi ;-)

Aguś no ten fotelik pierwszy co pokazałaś to ma materiał na rączce ale zauważ, ze ma dziury po bokach tzn takie wycięte i jest to powyżej główki dzidzi więc slońce w oczy jak nic. Ale skoro w opisie było, że jest przeciwsloneczna osłonka w zestawie to ok, nie czytałam. Zasugerowałam się tylko zdjeciem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 16:44

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, no właśnie tak jest napisane, dlatego zgłupiałam :O no nic, trzeba będzie podjechać i zobaczyć :)

jejuu,ale jestem dzisiaj już bez sił, wszystko mnie boli...muszę pomarudzić...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zaraz sobie nospę wezmę bo coś brzuszek mnie pobolewa i znowu mdłości zlapały - ostatnio po południu i do wieczora trzymaja :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym rozrzucaniem ubranek i płaczem nakręcanym to tez nie wiem o co kaman, Livka :P

jeszcze słyszałam, zeby przed przyjsciem zrobic tak, zeby nie wygladało to tak, ze my wchodzimy na terytorium kota z Nowym Lokatorem, tylko zamykamy kotki.... i jak juz jest dzidzia, to one wchodza na gotowo i nie są takie zazdrosne.... bo to one musza sie wtedy dostosowac, a nie dziecko.....
    tak słyszałam, ale nie wiem :P

Anutka, to dobrze :) jak w terminie to jak najbardziej, myslałam, ze ktoś się "przerobił" i niespodzianka :O

Agusia,, to odpoczywamy... nie ma co :| ale ze mnie głupia przyszła matka;/ ehh..... i znowu bede płakać ;/

odnosnie tych wózków, podobał mi sie najpierw Bebetto Luca, a wybrałam ostatecznie Camarele... własnie na żywo oglądając,, ale uprzednio miałam mętlik w głowie... pełno tych wózków, różnych firm :O nie wiadomo na co się zdecydowac....

Anutka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na poprawę humorku :D

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku wklejałam to jakiś czas temu też :D

Groszek lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam swoje dzisiejsze wyniki! Niech mi ktos powie, ze pozytywne nastawienie nie pomaga to nakopię do tyłka :D

Mocz - wsio OK, PH mam 5, wcześniej miałam 6,5 - dziwne ale w normie.
    Kiła - nadal ujemna
    WZW typu B i C - ujemne
    Toxo 0,168 czyli nadal ujemna
    Cytomegalia 0,477 - nie wiem po co robiłam bo przechodziłam ale chyba lekarka sie machneła :D ale z tegow ynika, ze nei przechodziłam to juz nie ogarniam :D Nie wazne - wynik jest dobry :D

I najważniejsze dla mnie - TSH 0,86!!! i FT4 1,39.

Ufff jestem happy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:02

Groszek, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, nie zauważyłam kurcze ze wrzucałaś :P ups!

Ale super wyniki :D okaz zdrowia w ciąży :D :D supcio :)

ale sie najadłam spagetti, a potem kaszanki..zaraz bełtne :O :O :O
    bleeeeeh

Livcia, a czytałas linka o tej krwi pępowinowej co wczoraj wysyłałam?
    bo tam jest PRZECIW i sie własnie zastanawiam..hmmm....
    mam jutro kobiecie napisać, czy ma przyjeżdżać, czy nie :O hmmmm

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj spagetti z Majką jadłyśmy :D I tez zaraz chyba bełtnę :/

Taaa okaz zdrowia a ciągle bym spała tylko :D Jeny te hormony, ryczeć mi się chce ze szczęscia bo bałam sie troszkę tego TSH że mocno podskoczyło ale jest supcio. We wtorek mam endokrynologa ;-)

Groszku nie czytałam jeszcze, nie miałam natchnienia. Postaram się wieczorkiem dzisiaj ok i zdam Ci relacje jakie mam zdanie na ten temat ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    db61e2a1ed234153med.jpg
    hej dziewczyny! :)
    wklejam Wam mój brzuszek :) jest taki już od tygodnia, nie chwaliłam się wcześniej, bo myślałam, że to wzdęcia albo przejedzenie ale nie - on jest taki nawet w nocy i po bliskim spotkaniu z kibelkiem więc to chyba faktycznie ciąża :) mówiłam, że szybko mnie wysadzi :P

mamy już kupione materiały do remontu, po Nowym Roku robimy pokoik dla dzidziusia :D

Groszek, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na temat swojego brzucha ni nie mówię - mam nadzieję, że to jeszcze wzdęcia bo jak w takim tempie będzie mi rósł to jeszcze trochę i będe się toczyć :D

d721d27ae0bae645med.jpg

Sury, Groszek, przedszkolanka:), Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livka śliczny brzusio! :) hehe no jeśli to już dzidziowe to przed porodem będziemy z taczką przed sobą chodzić :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciązy też szybko mi brzuch wyskoczył ale teraz to juz przegięcie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzusie :D <3

Słodziaki w nich siedzą <3 :) :)

ok, Livka cierpliwie bede czekać na opinię Twą :)

Sury lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no, chwilę mnie nie było a tu wysyp brzuszków ;)
    a miałam też się chwalić dzisiaj haha tak na wejście w tą "3" :P

a to my, prawie takie zgrabniutkie jak Wy :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b2556a802fd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8207996ae4b9.jpg

livia30, Groszek, Sury, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E Aga, Twoj brzuszek ładniejszy :D

Groszku, biorę się za czytanie ;-) O ile zaraz mąz nie zadzwoni to powinno być za chwile po wszystkim :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, już mi nie pozwala a raczej utrudnia większość rzeczy ,ale nie ukrywam,że uwielbiam go :)

aa jakby któraś była zainteresowana to w biedronce jest czteropak chusteczek nawilżanych z Dadda z pojemniczkiem :) ja się skusiłam :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku przeczytałam, nawet z większością komentarzy do artykułu i sama nie wiem tzn bardziej jestem na nie... Na Twoim miejscu poszłabym na to spotkanie, to przecież do niczego nie zobowiązuje. Przygotuj sobie pytania i potem się zastanówcie czy to jest gra warta świeczki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ