Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
hejcia ciotki
oto myyyyyyyy
Gabitek i ja
ale miałam sen
jezdziłam ciężarówką tescia zimąhahahaha
iiii..... prawie stłuczka była... takie poślizgi
co za sen głupkowaty
leżymy sobiebo już mnie korciło, żeby coś porobić dziś
wiem, że niedziela, ale kurde parcie mam....
a jutro P. Basia sie zjawia
oooo.... ciekawe jak to bedzie....
hmm...moze torbe dla siebie dziś chociaż spakujebo jak już dla Dzidzi jest
przedszkolanka:), XxMoniaXx, livia30, Lena87, mizzelka, Sury lubią tę wiadomość
-
Monia normalnie wyglądasz, to samo wczoraj pomyślałam
Groszku oswajam sięale właśnie obejrzałam odcinek i się tak wkurzyłam,że chyba nikogo nie poinformujemy że rodzę, dopiero po..bo kobita karmienie ma pierwsze a babcie jej obie sterczały nad cyckiem, odkrywały małą- ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego..
jeju, muszę trochę na uczelnię porobić, a nie chce mi się.. -
A ja się wykąpałam, ubralam i zaraz jadę z Majką na zakupy - jak uda nam się gdzieś zaparkować bo liczę się z tym, że mega tłoki wszędzie. Zjemy sobie też jakiś obiadek bo nie bardzo chce mi się gotować dzisiaj. Mam w planie w końcu posprzątać - po nowym roku zatrudniamy panię do pomocy bo nie wyrabiam niestety a źle mi jak taki syf jest
Do później Laski
-
no ja przy karmieniu chce byc sama... nie będę chyba potrafiła przy kimś mojego dziecka karmić.. no nie przełamię się..
ale śliczne brzuszki macie
ja się nie chwalę bo jestem GRUBA JAK BEKA
weekend w Toruniu dał mi się we znakiza dużo żarcia.
zresztą teraz zauwazylam że żre jak opętana i co chwile jestem głodna...
nie mogę się nasycić...
i mam pytanie bo mam kartę płodu i godziny od 9-21 i te kratki itp.. i zgłupiałam.. mam liczyć ruchy dziecka do dziesięciu i dopiero zaznaczyć ostatni ruch przy danej godzinie? czy np poczuje 5 ruchów aby i tez zaznaczyc na tabeli?
nie czaje tego ;/ -
Mizzy z tą kartą to nie wiem - nie ten etap jeszcze
Wróciłam z zakupów i obiadku - jeny ile ludzi. Znaleźć miejsce parkingowe graniczyło z cudem. Ale mimo zakupów fajnie czas z Młodą spędzilam, pośmiałyśmy się i nawet mnie rozwaliła
Nasza rozmowa: Narzekałam coś, że źle się czuje bo w ciązy jestem itp a Majka do mnie "to trzeba było nie wkładać sobie dziecka w brzuch", ja na to, że tata mi wlożył a ona? "Mamo nie rujnuj mi psychiki"Kocham moją małą wariatkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:18
mizzelka, Lena87, Sury lubią tę wiadomość
-
bo ludzie kupują rzeczy jakby wojna miała być zaraz -.-
ja to się boje co będzie 19.. bo akurat idę na badania które muszę mieć ;/
fuck.
hahhahaMajka to jest the best
wiadomo w kogo poszła
no ja wlasnie mam glupi dezorient z tą kartą.. za dużo informacji na niej nie ma więc nie wiem jak to naprawdę zaznaczyć. a jak są artykuły na necie to aby jak rozpoznawać ten ruch a nie wlasnie jak to oznaczać. -
no ja mam taką tabelę na każdy dzien co pół godziny mam zaznaczyć ruch.. ale mam dezorient czy mam liczyć do dziesięciu ruchów? czy tylko ruch i bach zaznaczyć?
albo jak bd 5 ruchów i przerwa dłuższa to co robić?
paranoja jakaś, niby prosta rzecz jak byk ale nie lubię tego
potem siedzieć i się stresować czy aby daje znać czy nie.. i ile...
no własnie widzę że nie dość że podobna do Ciebie jak nie wiem co to jeszcze i Twój charaktereki bardzo dobrze
nie ma to jak córcia
-
Mizzy ja też nie mam pojęcia, nic takiego nie dostałam
z badaniami nic nie mów,ja jutro idę;/
a ludzie niepoważni, ja nie wiem, codziennie kupują na cholerę im tyle tego?
Livia córa the best
a ja mam ochotę dzisiaj na sesje i zaraz zacznę mężowi marudzić by mi porobił jakieś fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:25
-
nie dostałaś karty? to po cholerę ja dostałam? jeszcze pieczątke przystawił -.-
nosz kurkato teraz mam zagadkę...
a ja nie mam porządnego aparatu i chyba sobie kupię niedługo... przyda się na pierwsze zdjęcia maluszkai robienie kolejnych pamiątek
-
to jest nic Aga.. moja mama pracuje w księgarni i tam tez są zabawki chemia itp.. ja rozumiem że czasem zabraknie produktu spozywczego bo do ciasta czy co.. ale żeby jeszcze w wigilie zabawki kupować?! i to multum ludzi jest! mama ledwo sie wyrabia.. wszyscy na ostatnia chwile...
a mama zamiast cieszyc sie ze są święta to zdycha ze zmęczenia ;/
musze upiec jej ciasta jakieś.. i moze sałatkę jakąś... boo teraz caly weekend bd robić. -
"Karta ruchów płodu wg Cardiff metoda, za pomocą której kobieta w cięży kontroluje zdrowie płodu. Polega na liczeniu ruchów wykonywanych przez dziecko w ciągu dnia. Metoda ta polega na liczeniu i rejestracji ruchów wykonywanych przez dziecko w jamie macicy w kolejnych dniach począwszy od trzeciego trymestru ciąży.
Jak liczyć rychy płodu?
Liczenie rozpoczyna się od godziny 900 rano i kończy się o 21. Notuje się, o której godzinie nastąpił 10. ruch płodu (z dokładnością do 30 min) po wystąpieniu 10 ruchu płody w danym dniu juz się nie liczy więcej. Wynik nanosi się na wykres, na którego osi poziomej są kolejne dni ciąży, a na pionowej czas podzielony na półgodzinne okresy.
Obserwację rozpoczynamy codziennie o 9.00 rano i kończymy o 21.00. Kiedy kobieta poczuje dziesiąty ruch, wówczas na karcie odnotowuje aktualną godzinę poprzez zaznaczenie odpowiedniego kwadratu.
Jeżeli do godziny 21 nie wystąpił 10. ruch płodu, to w specjalnym dodatkowym dolnym obszarze wykresu stawia się znak przy takiej liczbie ruchów płodu, jaką naliczono do godziny 21.
Należy się skonsultować z lekarzem, jeżeli:
w ciągu 2 kolejnych dni odczuwa się mniej niż 10 ruchów płodu;
w ciągu jednego dnia nie odnotowuje się żadnych ruchów płodu."
w koncu ktoś dokładnie opisał o co chodzi..
właśnie mam tą kartę a moje dziecko ma momentami ADHD, a bd zapisywać ołówkiemw razie pomyłki wytrę
bo od jutra zacznę liczyć i to uzupełniać..