X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka mnie sutki bolą niemiłosiernie od samego początku ciąży :P na razie mam nakładki na sutki do karmienia ale maść jakąś też muszę kupić

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku biedna Ty :( trzymaj się tam !!!!!!

No to na mnie już czas. Idę się kąpać bo o 13.30 wyjazd :(

ahhhhhhhh i jak tu się nie stresować :O
    trzymajcie kciuki <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Groszku trzymaj się dzielnie,będzie dobrze.Musisz myśleć pozytywnie.

Odebrałam wyniki,nawet się nie zdziwiłam że znowu mam bakterie w moczu i szczawiany,wyszło to że nie piłam ile trzeba.Morfologia też ciut obniżona ale to standard.

Powiesiłam pranie,stawiłam bodziaki i kaftaniki do prania i muszę ogarnąc kuchnie bo jeszcze tego nie zrobiłam po śniadaniu taki leń jestem.

Kupiłam maśc na brodawki i zaczynam smarować od dziś bo mnie już sutki bolą a co dopiero jak zaczne karmić
    a szczawiany słyszałam że ponoć są od twardej wody też.. no i wiadomo jak sama nazwa wskazuje to szczaw i szpinak ponoć dużo ma tego i potem tak to na mocz działa..
    ja czytałam gdzieś że jak się z cytryną pije wodę dużo to że rzeczywiscie mniej bakterii jest.. teraz przed badaniami muszę pić ciągle, zobaczę czy to taki dobry patent (oprócz żurawiny)

a siara ci leci?
    bo u mnie nie dość że leci, fajdam koszulki to też wiem o czym piszesz.. bolą mnie piersi.. swędzą.. a jak samo wyleci to jaka ULGA...

ja tez biorę się za pranie i patrzę na tego mojego nieszczęsnego murzynka czy urośnie czy nie.. oby tak :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia luuzik :) czemu ma być źle? :)
    masz ruchliwe dziecko to zaraz pokaże jak robi TANY tany :D i pokręci pupką jak u mnie na prenatalnym :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku bolały piersi tak że jak wstawałam z łóżka to musiałam je przytrzymać w rekach bo płakałabym z bólu.Teraz same sutki bolą a jak popękają i zaczną krwawic przy karmieniu to nawet nakładki nie pomogą

relgh371ly1mtto9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde właśnie ? dlaczego ma być źle skoro my już limit złych rzeczy chyba z mężem wykończyliśmy :) dzięki papaaaaaaa :D
    dam znać jak wróce czyli pewnie wieczorem :P

przedszkolanka:), Sury lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy dostane płytke :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy siara mi nie leci,tylko jak dotkne to sycze z bólu.

Jak piłam 2 litry wody dziennie to bakterii i szczawianów nie było,a teraz dupa.Ograniczyłam wode bo zaczelam dużo herbaty pić

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w takim razie trzymam kciuki choć wiem i tak że będzie super :)
    może dostaniesz :) fajna pamiątka :) jak coś to sie przypytaj czy coś takiego robią ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy śliczny masz apartamencik <3 w ogóle takie zgrabne te brzuchy mamy, bo niektóre te przemądrzałe babska to wieloryby i zazdroszczą po prostu ;)

Groszku jak to? oj Gabryś nie spiesz się jeszcze, ten świat dziwny ,siedź tam jeszcze!
    nie płaczcie kochani :* będzie dobrze! a domem się nie martw, dadzą radę kobity :)

Moniś kciukamy i czekamy na dobre wieści! :) i dawaj szybciej a nie wieczorem!

co do cycków , to ja nie mam siary, ciekawe czy w ogóle będę mogła karmić :O

a ja mocz mam super wynik, morfologia też, tradycyjnie lekko niskie żelazo ale na poziomie takim bez tabletek jak z to nawet ich nie biorę, bo tylko zaparcia od nich mam :) jeszcze jutro toxo odbiorę :)

mizzelka, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbata zakwasza organizm i może ona wywołuje u Ciebie szczawiany? wcale bym sie nie zdziwiła, a pijesz czarną?

uuuu.. to gorzej masz.. mnie aby pobolewają ale tragedii nie ma

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara baba.. sama zapomniała jak to juz jest w ciązy :D
    a kit tam.. ona sie starzeje i też szersza jest :D tyle że ja to wrócę do formy a ona już nie haha :D

Aguś bardzo podobne brzuszki mamy bez kitu.. szkoda ze nie mam miary to bym spr ile w obwodzie mam..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to leci ale nie wiem czy potem bd mieć siarę.. bo ponoć wcale to nie wróży aż takiej laktacji..
    damy radę :)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    herbata zakwasza organizm i może ona wywołuje u Ciebie szczawiany? wcale bym sie nie zdziwiła, a pijesz czarną?

uuuu.. to gorzej masz.. mnie aby pobolewają ale tragedii nie ma
    Tak piję czarną.Zawsze lubiałam herbatę,potrafiłam wypić 4 dziennie.Na początku ciązy mnie odrzuciło całkowicie od herbaty a teraz pod koniec znowu mam faze i piję kilka dziennie

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie cyce ze juz mi zwisają na brzuchu więc może mleko w nich będzie :)

relgh371ly1mtto9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy bo my idziemy "łeb w łeb" :D ja muszę też się zmierzyć, ciekawe ile przybyło :O teściowa mnie po prawie miesiącu zobaczy, to na bank różnica dla niej ogromna :)

Madzia, ale ja też minimum dwie herbaty dziennie piję i u mnie wyniki są ok...może coś zjadłaś przed badaniem?

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu boli cholera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 13:10

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem nic nie jadłam,chyba że dzień wcześniej ale to już nie pamietam co :)
    Nie będę się tym mocno stresować,zobaczymy co powie pani ginekolog

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry bardzo!!
    Wrocilismy :)
    Groszku trzymaj sie tam Kochana.....a co do Twojego pytania, wywiało nas do Stolycy do rodzinki mojego R :) konkretnie do brata bo w Świeta nie beda sie widzieć :)
    i pierwsze zdanie jakie usłyszałam " TY w lutym rodzisz, gdzie TY masz to dziecko" :):):) jahahahaha

a Franio 2,5 latek dostał szału pozytywnego oczywiscie jak sie dowiedział ze dzidzius w brzuchu :) hehheheh non stop głaskach, gadał no i oczywiscei przujedzie do Cioci pilnować Dzidzie:)
    hahhahah,,,,

co u Was Dziewczynki ?

u mnie własnie robi sie pranie,
    Przyszła paka z rzeczami dla mnie plus butelki , smoczki, i materacyk do wózka :)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić w aptece oillan albo oilatum i nie było,a pani farmaceutka próbowała usilnie wcisnąc mi coś innego i droższego ale się nie dałam.Jutro podjade do innej apteki

relgh371ly1mtto9.png
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ