X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki Wam, jak będe w Biedronce to sprawdzę koniecznie ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku tak wiem, ale rok temu Mi się ząb uszczerbił i tak chodziłam z tym aż się dziura zrobiła ..
    Na szczęście nic wcześniej Mnie nie bolało ;) no ale im wcześniej zacznę tym lepiej ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście zrobiłam porządek w jamie ustnej dokadnie w dzień owulacji która była owocna :) ale wiedziałam, że mam owu ale stwierdziłam, że mam to gdzieś bo i tak się nie uda :D

znów ból gardła i tym razem katar... świetnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 22:23

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie przejmuj się, ja też się męczę ..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już leżałam w łóżku i nadeszła myśl.... oscypek :O skad ja go wezme.... ale teraz naszło mnie na gorący kubek - zupa pomidorowa :O
    sama chemia.. no ale cóż dziecku będę odmawiała :P jaka ulga jak czuje ten zapach :)
    dobranoc :)

Lena87, Baś lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Witam się z cudownym humorkiem i nieco lepszym (wreszcie!) samopoczuciem :D
    Zaświadczenie w pracy dostarczyłam więc mam większe luzzzzy :D

Livia trzymam kciuki za wizytę! :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Jak cudnie obudzić się obok ukochanej osoby, dzień od razu jest piękniejszy mimo wstrętnej pogody za oknem ;-)

Widzę, że temat zębów :D Ja w październiku za swoje zeby się zabrałam i już przy końcu jestem - teraz kosmetyka mi została ale nie rozumiem czemu znieczulenia w ciązy Ci Lenka nie dała? Mi normalnie znieczula i mówiła, że mam się nie denerwować bo jest to bezpieczne w ciązy. Na samym poczatku jak jeszcze nie wiedziałam o dzidzi to miałam dwa prześwietlenia zęba :/ Bardziej to mnie stresowało ale powiedziała, że raz, dwa można w ciąży ale żeby nei przesadzać wiec jak ciąza potwierdzona to juz mnie nie prześwietla i kanałówkę jedną zostawilśmy na czas po porodzie ;-)

Zaraz zmykam pod prysznic i niedługo do lekarza. Znowu wcale się nie denerwuję, mąż powiedziął, że nie ma opcji żeby było cos nie tak i ja też tak czuję więc nie wkręcam sobie ;-) Cieszę się, ze zobaczę swoje maleństwo i może do R. w końcu dotrze, że ojcem będzie bo sam przyznał, że jeszcze nie bardzo do niego to dociera :D

No to buziaki-śliniaki :* Odezwę się później i zdam relację ;-)

Lena87, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia a co R. powiedział na brzuszek? :D

ja na temat zębów się nie wypowiadam, mam 2 do leczenia i jeden korzeń z resztką ukruszonego zęba do wyrwania, może się wybiorę jak zacznę II trymestr ale ogólnie to dentysty się boję panicznie o.O idę dopiero jak płaczę z bólu albo mam stan zapalny wiem, głupio, ale jak czuję ten zapach i słyszę to świdrowanie.... uhhhh.... wolałabym codziennie do ginka chodzić :/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak się kiedyś bałam dopóki nie trafiłam na dobrą dentystkę - teraz już się nie boję ;-) Dobry dentysta to podstawa.

R. powiedział mi, że nie widac żebym przytyła ale brzuszek mam wiekszy i jak przechodzi obok mnie to pogłaskuje go co jakiś czas ;-) Ale powoli to u niego idzie - nie dociera do niego jeszcze :D

Zajął mi łazienkę no :/

Sury, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    już leżałam w łóżku i nadeszła myśl.... oscypek :O skad ja go wezme.... ale teraz naszło mnie na gorący kubek - zupa pomidorowa :O
    sama chemia.. no ale cóż dziecku będę odmawiała :P jaka ulga jak czuje ten zapach :)
    dobranoc :)
    mnie to jeszcze omija, ale kto wie co przede mną - troch e sie tez boję, ze jak mnie dopadnie jakaś dolegliwość, to mi nawet Baby Mama Med nie pomoże :D bo oni tam głównie na żołodek cos mają a na krzyż, czy opuchięcia, - trochę się boję jak to będzie za pół roku, czy bardzo się zmienię, jak sobie poradzę, czy będzie wszystko w porządku, czy będziemy zdrowi - tyle pytań, ale to nadal nie umniejsza mmojej radość - tylko że no kurcze - w ciąży jestem pierwszy raz - nie wiem jeszcze z czym to sie je :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Livka nie wiem dlaczego nie podała, zapytała się Mnie czy ząb boli,
    Odpowiedziałam, że nie i może stwierdziła że nie potrzebuję znieczulenia ;)

No ale jestem już po to nie ma co roztrząsać ;) Kolejna wizyta bodajże 12 stycznia tak więc wtedy zażyczę sobie znieczulenie ;)

Faceci chyba tak mają, że dopiero później do nich to dociera :/
    My od samego początku z tym cudakiem jesteśmy złączone i ta więź jest inna ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Livia czekam na wieści a mąż ciężarną mògłby puścić a nie :P

Na fb przed chwilą zobaczyłam historyjkę :
    "kobieta w ciąży jechała autobusem i nagle zrobiło jej się słabo. Poprosiła starszą moherową Panią obok by otworzyła okno,a ta się oburzyła że jest zimno i chora będzie i co ona wymyśla w taką pogodę... I obrzygała ją (ta ciężarna) " :d
    Haha podoba mi się to :p

livia30, Sury, Baś, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mój mąż też różnie - na usg łzy mu lecą, dzwoni ciągle do rodziny i do kolegów się chwalić, planuje itd. ale do brzuszka póki co ani nie "przemawia" ani nawet go nie łapie :P podejrzewam, że jak mnie konkretnie wysadzi, zaczną się ruchy to wtedy się z brzuchem zakumpluje, ale też ciągle powtarza, że nie wierzy, że to się dzieje na prawdę a z drugiej strony wczoraj po tym usg jak podałam mu wymiary dziecka to powiedział coś tak głupiego i słodkiego zarazem: "Będzie duży i silny chłopak po tatusiu, ja cię kręcę już prawie 2,5 cm" :D

Anutka, Baś lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym ja tak na zawołanie potrafiła rzygać ;-)

No wychodzi z łazienki to lecę się szykować.

Trzymajcie kciuki ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dziś pobiegać trochę i kupić sobie jakieś białe ciepłe rajtuzy na wigilię do sukienki (o ile jeszcze się w nią wcisnę ;P) i nowe witaminy bo tamte już zeżarłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry :)

Livia czekam na wieści a mąż ciężarną mògłby puścić a nie :P

Na fb przed chwilą zobaczyłam historyjkę :
    "kobieta w ciąży jechała autobusem i nagle zrobiło jej się słabo. Poprosiła starszą moherową Panią obok by otworzyła okno,a ta się oburzyła że jest zimno i chora będzie i co ona wymyśla w taką pogodę... I obrzygała ją (ta ciężarna) " :d
    Haha podoba mi się to :p

no niektórym babciom to by się przydała taka lekcja :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Powiem Wam, że mój mąż też różnie - na usg łzy mu lecą, dzwoni ciągle do rodziny i do kolegów się chwalić, planuje itd. ale do brzuszka póki co ani nie "przemawia" ani nawet go nie łapie :P podejrzewam, że jak mnie konkretnie wysadzi, zaczną się ruchy to wtedy się z brzuchem zakumpluje, ale też ciągle powtarza, że nie wierzy, że to się dzieje na prawdę a z drugiej strony wczoraj po tym usg jak podałam mu wymiary dziecka to powiedział coś tak głupiego i słodkiego zarazem: "Będzie duży i silny chłopak po tatusiu, ja cię kręcę już prawie 2,5 cm" :D
    Mojemu z czasem przyszlo oswajanie z brzuszkiem, a teraz potrqfi polozyc reke i powiedziec "Lenka tu tatus, prosze sie tak nie krecic, bo mamusie to boli" :-) :-) a pod wplywem xiepla jego reki, ona sie uspokaja i maz jego mega szczesliwy bo coreczka tatusia go slucha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 09:15

Sury, mizzelka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ciotki :)

Agusia ja byłam wczoraj w szoku bo nie dość ze Pan mnie przepuscil wchodzać do autobusu to jeszcze starsza Pani miejsca mi ustąpiła....wow :):)

Lenka, mnie pytała o znieczulenie ale obylo sie bez, nic nie bolało..chwała bogu :)

Livka rób sie na bóstwo :)

Ja wczoraj zbałamuciłam R i troche pobaraszkowaliśmy :)

Anutka, moj też tak gada do brzucha..ale juz od początku, dziecko mialo z 5 cm a ten już gadał :) hehhehe :)

lece na 10 do połozenj, pozniej ogarnianie chaty bo mam gości cały week :) ehhhhhhhhh:)

Lena87, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Wstałam o 06.00 ,zawiozłam męża do pracy,a jak wróciłam to dalej do łóżeczka.Cos ostatnio dobrze śpie,ale odkryłam z rana kolejną dolegliwość ciążową i puchną mi stopy,butów nie mogłam włożyc .

Do mojego męża też na początku nie docierało że jestem w ciąży,później już dotykał brzucha,teraz mówi do brzucha i codziennie słysze że nie może się już doczekać stycznia,a jak idzie do pracy to dzwoni do mnie po trzy razy i pyta czy wszystko ok,chyba się już boi że zacznę rodzić :)

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hej Ciotki :)

Agusia ja byłam wczoraj w szoku bo nie dość ze Pan mnie przepuscil wchodzać do autobusu to jeszcze starsza Pani miejsca mi ustąpiła....wow :):)

Lenka, mnie pytała o znieczulenie ale obylo sie bez, nic nie bolało..chwała bogu :)

Livka rób sie na bóstwo :)

Ja wczoraj zbałamuciłam R i troche pobaraszkowaliśmy :)

Anutka, moj też tak gada do brzucha..ale juz od początku, dziecko mialo z 5 cm a ten już gadał :) hehhehe :)

lece na 10 do połozenj, pozniej ogarnianie chaty bo mam gości cały week :) ehhhhhhhhh:)
    moj dlugo nie mogl uwierzyc ze sie udalo, pewnie dlatego :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ