X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, moze ktos tu mi pomoze. ogladnijcie moj wykres i doradzcie mi cos i powiedzcie czy myslicie ze mam jakies szanse w tym cyklu? :(

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moja mowila to samo....ona chodzi do nas do mista do dentysty :) no i w poniedzialek byla pierwszy raz i mowi mi tak :): wiesz, jeszcze mam 2 wizyty, pokaz mi dokladnie drogę bo za tydzien juz ze mna nie pojdziesz, ja nie bede odbierac porodu na srodku drogi :)
    buahhahahah :)

Ona ma chrzesnice 9 m-czną i boi sie z nią sama zostać :)

Lena87 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, tym bardziej że Oni nie posiadają ubikacji w domu, ale to już temat rzeka ..

Rudasku, ja też bym się bała z Tobą/ Wami wychodzić w tak zaawansowanej ciąży :D
    Bo bym wyła z bólu razem z Wami :D

hahahha

• simon86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA.... Mąż odebrał klucze od nowego mieszkania!!!!! :-) przeprowadzamy się :-)

przedszkolanka:), Groszek, Lena87, Sury lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melena na tym etapie ciężko coś stwierdzić. Musisz mierzyć temperaturę zawsze o tej samej porze rano, przed jedzeniem i wstaniem z łóżka, ponadto prawdopodobnie jesteś przed owulacją, może w trakcie, niestety nie jesteśmy w stanie Ci tego przewidzieć. Powodzenia i wytrwałości życzę!

uu Lena to byś musiała biegać do siebie co 10 minut :P

simon gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:29

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludziom odbija,

moze jeszcze nie rodze jutro, ale boje sie sciagania :O

a kolezanka dzwoni, bo chce zapytac oc u nas, to do meza dzwoni..a sama ma meza..ja pierdziele, w zyciu bym do czyjegos meza nie zadzwonila.

a numer ma, bo bral moj maz od niej soki jablkowe to chyba zadzwonil raz no i sobie wpisala go :O

czy ja tez wydziwiam? czy mam nerwy? gorszy dzień?

czemu za Wami nie nadazam?:P

relge6yd309xm1zq.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odstępowałam siostry nawet na krok jak w ciąży była :-) nawet do szpitala z nią pojechałam, chociaż jak zobaczyłam jak jej wody odchodzą to nie wytrzymałam i wróciłam do domu :-) ale na szczęście szwagier zdążył z pracy dojechać bo u mojej siostry to strasznie krótko wszystko trwało :-)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy widziałyscie, w aptece Super Pharm sa nowe pieluszki, cena atrakcyjna... ciekawe jak sie sprawdzaja :)

http://www.superpharm.pl/strona/pieluchy-life/

relge6yd309xm1zq.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie wydziwiasz tylko ta koleżanka jakaś dziwna jest!!! a Twojego numeru nie ma że do męża dzwoni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    AAA.... Mąż odebrał klucze od nowego mieszkania!!!!! :-) przeprowadzamy się :-)

Gratuluję :D i powodzenia :D

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki przedszlolanka :) mam duze bóle jajnikow i wogole dziwnie sie czuje.. chyba to wlasnie ten czas :) w weekend starania :)

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    nie wiem czy widziałyscie, w aptece Super Pharm sa nowe pieluszki, cena atrakcyjna... ciekawe jak sie sprawdzaja :)

http://www.superpharm.pl/strona/pieluchy-life/

Na takie rzeczy mam jeszcze czas, a też najbliższe SuperPharm mam w Gliwicach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dzieki przedszlolanka :) mam duze bóle jajnikow i wogole dziwnie sie czuje.. chyba to wlasnie ten czas :) w weekend starania :)

Przedszkolanka wszystko Ci napisała :D
    Życzę Powodzenia w Staraniach .. ;)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze ma moj numer ;)

super simon, kiedy sie przeprowadzacie? spakowani juz??

boe sie, ze cos sie stanie przy porodzie mnie lub dziecku :( jakies mysli mnie nachodza...

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

boe sie, ze cos sie stanie przy porodzie mnie lub dziecku :( jakies mysli mnie nachodza...

Groszku, chyba masz dziś zły dzień co ? :)

Nie martw się na zapas, będziesz w dobrych rękach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    No właśnie Mizzy ta moja kuzynka zaczęła się z mężem o dziecka starać więc ja to sobie zapamiętam i jej kiedyś wypomnę! a tak w ogóle to dziwne że są trzy lata po ślubie, a zaczęli się starać o dziecko dopiero jak my im powiedzieliśmy o ciąży! a tak to zawsze się zarzekała że ona dziecka nie chce mieć bo to same problemy... ach jednak z rodziną to najlepiej na zdjęciu :-)

Nie chce bronić Twojej kuzynki, bo jej nie znam...ale mnie to wcale nie dziwi!Do ciąży,dziecka, macierzyństwa po prostu trzeba dorosnąć...Może dopiero teraz poczuła, że to TEN moment..Ja z Mężem o dziecko zaczęłam się starać dopiero po 4 rocznicy ślubu, wcześniej nie chciałam, miałam inne priorytety niż od razu ładować się w "pieluchy", poza tym wyszłam młodo za mąż, miałam 22 lata, więc chciałam po korzystać z uroków młodości, nacieszyć się byciem tylko we dwoje z Mężem, podróżować..

Monika no niestety takie są uroki mieszkania z Teściami..dlatego ja nigdy bym się na mieszkanie z teściami nie zdecydowała.Jak się chce mieć św. spokój to trzeba na swoim mieszkać.
    Jednak wydaje mi się, że jesteś troszkę niesprawiedliwa dla teściów, którzy dali wam pewnie dach nad głową i zapisali dom...ciekawe czy jak Ty będziesz miała syna, to nie będziesz chciała żeby na "starość" Ci pomógł!W końcu to Twojego Męża rodzice!Ty swoim rodzicom nie pomagasz?Dziwisz się, że teść nie może wszystkiego sam zrobić?a ile on ma lat?pewnie już taki młody nie jest, więc pomoc mu potrzebna.

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dziekuje :) widze ze tobie sie udalo Lena! gratulacje :)

l22nqps6zs1m82ws.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie dziwne! a może ma was po prostu jakoś podobnie wpisanych - moja ciotka ma na przykład wpisanych mnie i mojego M po naszym nazwisku jako po prostu 1 i 2 i raz dzwoni do mnie a raz do M i nigdy nie wie do kogo się dodzwoni :-)
    a pakowanie dopiero przede mną, ale cieszę się niesamowicie bo przeprowadzamy się z mieszkanka 36 m na 68 m więc jak dla nas to różnica niesamowita :-) no i Młody będzie miał swój pokoik :-)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nasze obawy są uzasadnione- w sumie nie wiemy co nas czek- no dobra, Ty troche wiesz :P ale nie wszystko jednak ;)
    ja jestem wyluzowana na razie, jakoś nie panikuje,nie boję się a wręcz się doczekać nie mogę (pewnie do czasu:P ) . Niedługo będzie po wszystkim ;)

melena, co dwa dni a najlepiej jak macie ochotę to się kochajcie :) gdyby długo nie udawało się zróbcie oboje podstawowe badania :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    bardzo dziekuje :) widze ze tobie sie udalo Lena! gratulacje :)

Dziękuję, niestety nie było ani łatwo ani kolorowo ..
    3 lata starań, jedno poronienie, Niedoczynność PCO, lekka nadwaga,cykle bez owulacyjne i nieregularne, słaba morfologia męża ..

‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ