X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie chłopak - Kubuś ;) ja tak bywam tu z doskoku ;) A Ty masz święte prawo jechać na wariackich papierach, przecież to już lada moment TEN dzień :)

A z tymi podarkami to właśnie chyba ze względu na te afery i kontrole. Mam w rodzinie urzędnika państwowego i wiem, że tam też się boją przyjmować prezenty. Lepsza stała praca, niż pozostanie bez pracy z pudełkiem czekoladek ;)

mizzelka, Groszek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chciałabym trafić na znajoma która jest położną,ma dopiero 26lat a juz jest pupilkiem lekarzy,spoko dziewczyna.
    Jeszcze 3 lata temu razem impezowaliśmy a teraz moglaby odbierac mój porod

Groszek, Anutka lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi jak rodziłam Majkę to dostałam czopek glicerynowy najpierw, później na "dziurawym krześle" położna mnie posadziła jak juz miałam skurcze parte i to co zostało to do miseczki poszło i dopiero wtedy na łóżko do rodzenia ;-)

Z goleniem problemu nie miałam bo ja zawsze podgolona.

Teraz jak zdążę to planuję sobie sama w domu zrobić lewatywę (kiedyś robiłam, nic strasznego) a jak nie to w szpitalu - nie chcę by moje dziecko wyladowało w moich odchodach :/ No i nie chcę żeby mój mąz to widział a będzie ze mną przy porodzie ;-)

Ale jestem zmęczona dzisiaj, spac mi się chce okrutnie a zaraz na wykład musze jechać do szkoły :/ Dzisiaj po angielsku cały - jakiś super fotograf z Włoch przyjechał i będzie się chwalił swoimi osiagnięciami :D

Groszek lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku wyłącz telefon jak się denerwujesz ;-) A tej lasce co tak wydzwania powiedz kilka słów soczystych do uszka i niech się pałuje :D

mizzelka, Groszek lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję się niewyraźnie...herbata z miodem.i cytryną zaliczona ...

Co do lewatywy to jestem za! :p

Co do podarunkòw to zależy jak o nas zadbają,ale lekarce podziękuję na pewno ;)

Złota ja też chce do ZOO!! ;p może w lecie pojedziemy :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia pogoda senna...
    A na wykład za chiny dzisiaj by mi się nie chciało :o
    Miałam się uczyć i co...i leże...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Będzie chłopak - Kubuś ;) ja tak bywam tu z doskoku ;) A Ty masz święte prawo jechać na wariackich papierach, przecież to już lada moment TEN dzień :)

A z tymi podarkami to właśnie chyba ze względu na te afery i kontrole. Mam w rodzinie urzędnika państwowego i wiem, że tam też się boją przyjmować prezenty. Lepsza stała praca, niż pozostanie bez pracy z pudełkiem czekoladek ;)
    właśnie zalezy od kontroli... u mnie jest paranoja.. złapali jednego lekarza to i tak wrocil do pracy, no ale ogólnie u mnie szpital na okolice jest taki że musisz być zdrowym żeby tam chorować.. paranoja jakich mało, ale nic juz na to nie poradzę, dlatego z małą uciekam jak najdalej :)

A to Gratuluje syneczka :)
    i zapraszam na forum częściej :)

och rety jak ja bym teraz chciala żeby ten Dzień był jak najszybciej :)

Z. lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi jak rodziłam Majkę to dostałam czopek glicerynowy najpierw, później na "dziurawym krześle" położna mnie posadziła jak juz miałam skurcze parte i to co zostało to do miseczki poszło i dopiero wtedy na łóżko do rodzenia ;-)

Z goleniem problemu nie miałam bo ja zawsze podgolona.

Teraz jak zdążę to planuję sobie sama w domu zrobić lewatywę (kiedyś robiłam, nic strasznego) a jak nie to w szpitalu - nie chcę by moje dziecko wyladowało w moich odchodach :/ No i nie chcę żeby mój mąz to widział a będzie ze mną przy porodzie ;-)

Ale jestem zmęczona dzisiaj, spac mi się chce okrutnie a zaraz na wykład musze jechać do szkoły :/ Dzisiaj po angielsku cały - jakiś super fotograf z Włoch przyjechał i będzie się chwalił swoimi osiagnięciami :D
    a widzisz czyli jednak coś robiły te położne w tym kierunku..
    a sama sie boje :D nie wiem czy to bym ogarnęła haha :D

ja tez padnięta.. bo ciagle budze sie z bólu... masakra kiedy to sie skonczy :(
    Mam nadzieje ze wykład bd super :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja to chciałabym trafić na znajoma która jest położną,ma dopiero 26lat a juz jest pupilkiem lekarzy,spoko dziewczyna.
    to w takim razie trzymam mocno kciuki zeby byla ta kolezanka :) fajnie by bylo :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciapke ogole sobie w domu :-p mozna miec zarosnieta, jak kto chce.. Ale w razie w lepiej podgolic prawa strone.. Gdyby naciecie musialo byc...

Lewatywka jak kto chce, ja wole miec.. Choc ja mam teraz taka naturalna lewatywke :-) to przed bym tez chciala... Mimo to i tak pewnie cos ubiegnie w trakcie porodu..
    W aptece sa dostepne tzw. Enemy ok 500 ml, ale to tak dokladnie i doglebnie ze tak powiem jelit nie wyczysci...

Sorki ze tak nie po kolei odpisuje; nie nadazam...
    Ja bede musiala torty jakies i flaszki przyniesc na bank po urodzeniu.. Bo mnie zlinczuja :P

sciagnelam aplikacje i numery poblokowane.... Cipy nie beda dzwonic i pisac sms :D haaa i mnie kur... Ponaglac i stresowac ! Nawet dziecka spokojnie nie mozna donosic i urodzic...

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i git Groszku :)

no ja wolę nie eksperymentować bo nigdy tego nie robilam :D :D

a pro po jak siedzialam u mamy to sie wazylam, przed wigilią wazylam 70.. czyli miesiac temu a teraz waze po porzadnym obżarciu 71 :O czyli nie jest źle ze mną
    i w najgrubszym miejscu mierzylam sobie miesiac temu 104cm mialam a teraz mam 100.. może rzeczywiscie mała się przekręciła :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelcia, moze sie przekrecila i nawet o tym nie wiesz ;-)
    u mnie wlasnie tak bylo nic nie czulam a tu glowka na dole ;-)

Przedszkolanko, widze, ze juz konczycie przygotowania ;-)

Zlota, a co to ten Thermomix? i ja tez chce do ZOO ;-)

Madziulka, moze Ci sie uda na nia trafic ;-) choc poprzetracamy tych wszystkich wscibskicb ;p

Rudasek, u Ciebie sie tez cos szykuje??

Livka, to dzis taka slaba czy ostatnio w ogole ??
    ahh dziewczynki, oszalalabym z ta szkola jeszcze teraz...

Z.gratuluje brzuszkowego synusia Kubusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:17

Z., mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nawet naszykowalam rzeczy na wyjscie ze szpitala i dla siebie i dla dziecka :P

troche adrenalinki sie wydziela powoli :P

relge6yd309xm1zq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja mialam cudoena polozna, stanowcza babke, ktora potrafila doprowadzic mnke do pionu w chwilach zwatpienia :-)

mizzelka, Madziulka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Kuciapke ogole sobie w domu :-p mozna miec zarosnieta, jak kto chce.. Ale w razie w lepiej podgolic prawa strone.. Gdyby naciecie musialo byc...

Lewatywka jak kto chce, ja wole miec.. Choc ja mam teraz taka naturalna lewatywke :-) to przed bym tez chciala... Mimo to i tak pewnie cos ubiegnie w trakcie porodu..
    W aptece sa dostepne tzw. Enemy ok 500 ml, ale to tak dokladnie i doglebnie ze tak powiem jelit nie wyczysci...

Sorki ze tak nie po kolei odpisuje; nie nadazam...
    Ja bede musiala torty jakies i flaszki przyniesc na bank po urodzeniu.. Bo mnie zlinczuja :P

sciagnelam aplikacje i numery poblokowane.... Cipy nie beda dzwonic i pisac sms :D haaa i mnie kur... Ponaglac i stresowac ! Nawet dziecka spokojnie nie mozna donosic i urodzic...
    Ja nie mialam lewatywy bi w szputalu nie robia juz i... Zrobilam kupke... Ale nikt slowa nje powiedzial :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mały problem, gdzieś w domu mam gniazdo OS !
    Co jakiś czas, pojawiają się małe osy w kuchni bądź salonie ..
    Już Mnie to irytuje, bo kilka dni było spokój i myślałam że to koniec jest, ale jednak nie o.O

A szukanie gniazda to jak igły w stogu siana o.O

Już powiedziałam T. że zacznie się wiosna to do okien siatki ma zakupić ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:49

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lewatyw to ja raczej się zdecyduje bo krępuje mnie to jakbym miała narobić tam , zwłaszcza , że będzie tam mąż ...

ale podejrzewam, że tam co druga rodząca coś narobi więc dla nich to żadna nowość , podejrzewam , że niektóre nawet nie wiedzą ,ze coś nieplanowanego wyszło :P

Anutka rodziłaś z mężem ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    A ja mam mały problem, gdzieś w domu mam gniazdo OS !
    Co jakiś czas, pojawiają się małe osy w kuchni bądź salonie ..
    Już Mnie to irytuje, bo kilka dni było spokój i myślałam że to koniec jest, ale jednak nie o.O
    :/ a nie umie ktoś tego wytępić poprostu ? no nieciekawa sytuacja :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze w kominie masz Lena???

Monia, gdzie bylas caly dzien?

u mnie po koledzie, trwala 2 minuty :O ksiadz wszedl, poswiecil i wyszedl... :O

Madziulka, Lovela w promocji w Bieddonce za 15 zl.. przeszperan gazetke.. proszki i plyny widzialam ;-)

co tam Anutka? ale fajnie, masz juz za soba najgorszy stres ;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    :/ a nie umie ktoś tego wytępić poprostu ? no nieciekawa sytuacja :/

Gdybym wiedziała gdzie siedzą, to byśmy sami to wytępili ..
    Mam nadzieję że w końcu kiedyś pojawi się ta ostatnia ..

‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ