Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasek wrote:Witam sie i ja...katar mam troche gestszy co umozliwilo mi sen..spalam 24-5.15' siku...i 5.30-9.30 jeeeeeeee:)
Livka co do ciast,przychodzi mi go glowy szybkie,smaczne i dobrze wygladajace. A widc tak...pieczesz ciemny biszkopt, podczas jego pieczenia robisz mase z jednej gestej kwasnej smietany+paczka wiorek kokosowych plus cukier( wedlug Twojego uznania)...i do lodowki zeby zgestniala:) gdy biszkopt gotowy to kladziesz na nim ta mase,na nia delicje badz nasaczone kawa badz alko biszkopty i zalewasz to gesta galaretka,najlepiej 2 paczki w kolorze czerwonym,wtedy ladnie ciasto wyglada. Na wierch tarta czekolada....i ooooo...placek gotowy:)
Rudasku a ta masa to jak? Tylko mikserem? Nigdy nie robiłam a Twój placek faktycznie szybszy a nie chce mi sie za bardzo stać przy piekarniku dla teściowej specjalnie
-
Livcia nawet miksera nie,smietane cala duza 12% z kubeczka do jakiejs michy, do tego wiorki kokosowe i cukier..ja czasem daje tez troche mielonych migdalow..mieszasz lyzka zeby sie to polaczylo i do lodowki zeby sie wychlodzila i zgestniala...i to pozniej na chlodny biszkopt:)
-
Moze byc 18% byle gesta i kwasna...cukru daje kilka lyzek,musisz probowac po prostu,ja wole mniej slodki bo do tego biszkopt plus delicje i galaretka...wiec probuj mase,wedlug smaku:)
-
mizzelka wrote:Groszku trzymaj się
pierwsze koty za płoty:) ty juz bd doświadczona a ja będę ryczeć razem z dzieckiem:(
właśnie ja spakowałam pojemniki do pokarmu. jakby był nawał to dam mężowi żeby zawiózł do zamrażarki... aby niech laktator dostanę, ciekawe jak. to będzie... może bd walczyć o pokarm... -
livia30 wrote:Ja kiedyś robiłam takie niby pączki serowe z dziurką - też pyszne i mega szybkie
Monia, u Ciebie na stówę baba bedzie jak tak na słodkie Cię bierzeJa tylko pomyślałam sobie o pączku z polewą z lukru to mnie zemdliło...
a u mnie się nie sprawdziło (jak wszystko) bo ja kwaśne tylko jem
-
wrzucam na pączki dla chętnych : http://smaker.pl/przepis-ekspresowe-paczki-bananowe,111038.html
i Monia murzynek :
2 duże łyżki kakao
2 łyżeczki sody
2 jaja
2 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
2 łyżki dżemu (można dać więcej)
1 szkl. mleka
bakalie do wyboru
Wszystko łączysz i miksujesz na masę, pieczesz na blaszce w rozgrzanym piekarniku ok. 35 minut. I tu zależy od Ciebie, możesz zrobić warstwowy z dżemem, albo górę polać czekoladą i jakimiś słodkościamiXxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Groszku trzymaj się
pierwsze koty za płoty:) ty juz bd doświadczona a ja będę ryczeć razem z dzieckiem:(
właśnie ja spakowałam pojemniki do pokarmu. jakby był nawał to dam mężowi żeby zawiózł do zamrażarki... aby niech laktator dostanę, ciekawe jak. to będzie... może bd walczyć o pokarm... -
Madziulka wrote:Dzień Dobry
Myslałam że karmienie piersią to pikuś,a tu sie okazuje ze mam malo pokarmu i trzeba dokarmiac butla.Maly pogryzl mi sutki do krwi.Mężu kupił w aptece nakładki to zobaczymy czy cos pomoże.