X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez czulyscie na tym etapie nieustanny strach by ciaza dalej sie rozwijala iwszystko bylo dobrze ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny czy wy tez czulyscie na tym etapie nieustanny strach by ciaza dalej sie rozwijala iwszystko bylo dobrze ?

Tak. Dość spory. I tak już będzie do końca życia, będziesz się martwić czy bije serduszko, czy prenatalne wyjdą okej, czy połówkowe, czy dziecko się dobrze rozwija, po porodzie czy jest zdrowe, czy aby na pewno umie wszystko to co do wieku powinno, czy siada, czy chodzi, czy radzi sobie w przedszkolu, szkole itd, itd ;)
    Ale taki większy spokój w samej ciąży u mnie pojawił się po pojawieniu się ruchów dziecka.
    Chociaż na początku też nie można popadać w paranoje ;) Bo dla rozwoju dzieciątka potrzebny jest Twój spokój i opanowanie. Spróbuj zajmować czymś głowę - książki, filmy?

Fatim lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Złota nie można się poddawać,wiem co czujesz bo sama przez to przechodziłam.Staraliśmy sie z mężem ponad dwa lata,a jak jeszcze lekarze powiedzieli że tylko przez in vitro moge zajsc w ciąze to dla mnie był w tym momencie koniec świata.
    Udało się naturalnie i jak patrze na Marcela to nie mogę jeszcze uwierzyc że go mam <3

Chcę wrócić do naturalnych cykli, niestymulowanych, ale obawiam się, że to nie będzie możliwe.

Pewnie znów da mi CLO. Albo każe przyjść za miesiąc. Albo zrobić monitoring. Rzygać mi się chcę tym.

Świadectwo takich cudów jak Twoje Madziu zawsze podnosi na duchu, ale czasem mam po prostu chwile absolutnego zwątpienia.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    pewnie... ale trzeba nastawić się optymistycznie, bo strach tu nic nie da, omijać belly szerokim łukiem i uspkoić się :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może Złota skoro nie masz na to siły, to może jest ten czas na odpoczynek?
    to Ty decydujesz co będzie się działo, nie gin..

mała przerwa może by się przydała.. nie wiem sama, zależy co chcesz i na co masz ochotę..

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, ja się tylko boje odstawić leki, że jak odstawię, to wrócę do punktu wyjścia. A długa droga za mną. I tak nie wiem co robić.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie prawda.
    Ale musisz też mieć do tego siłę.
    znaleźć w sobie energię na walkę.
    A wiem że Twój mąż na pewno cię wspiera ;)
    i na pewno doda ci otuchy :)

bo w sumie ciągle się odwracać w chwili zwątpienia to ciągle jesteśmy na 1 etapie a nie już na np 3 czy 4.. a szczyt góry wciąż daleko.

Złota lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

No pospałam dzisiaj, aż za bardzo :D Trzeba by się ubrać i wyjść na słoneczko troszkę bo znowu świeci ;-)

Coś głowa mnie od rana trochę ćmi - pewnie teściowa mnie wczoraj próbowała otruć! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, ja się tylko boje odstawić leki, że jak odstawię, to wrócę do punktu wyjścia. A długa droga za mną. I tak nie wiem co robić.

Złota, to nie daj zaprzepaścić tej długiej drogi. Lepiej się spiąć w sobie i zrobić wszystko co było w mocy żeby później nie żałować a efekt końcowy jest już niezależny od Ciebie. Tylko wydaje mi się, że takie działanie da Ci spokój psychiczny. A to ważne.
    Po prostu dopadł Cię gorszy dzień, brak sił, zwątpienie. To naturalne na drodze do celu. Żeby trochę odciążyć głowę, może spróbuj te wizyty teraz traktować jak np. u dentysty czy jakiegokolwiek innego lekarza w harmonogramie swoim, a poza tym żyć normalnie bez koncentrowania się na tym wszystkim za bardzo.
    I już naprawdę niedługo wiosna, wtedy wszystko budzi się do życia więc mam nadzieję, że i Tobie wróci energia :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Złota, to nie daj zaprzepaścić tej długiej drogi. Lepiej się spiąć w sobie i zrobić wszystko co było w mocy żeby później nie żałować a efekt końcowy jest już niezależny od Ciebie. Tylko wydaje mi się, że takie działanie da Ci spokój psychiczny. A to ważne.
    Po prostu dopadł Cię gorszy dzień, brak sił, zwątpienie. To naturalne na drodze do celu. Żeby trochę odciążyć głowę, może spróbuj te wizyty teraz traktować jak np. u dentysty czy jakiegokolwiek innego lekarza w harmonogramie swoim, a poza tym żyć normalnie bez koncentrowania się na tym wszystkim za bardzo.
    I już naprawdę niedługo wiosna, wtedy wszystko budzi się do życia więc mam nadzieję, że i Tobie wróci energia :)

Staram się :)

Dzięki dziewczyny, za dobre słowo. Na Was zawsze można liczyć :)

Z., mizzelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota... ja nie potrafię tak ładnie pisać ale podpisuję się obiema rękami pod tym do Zetka napisała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:39

Lena87, Złota lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ..

Złota, ja też nie potrafię tak ładnie klecić zdań .. ale w pełni się zgadzam z Zetką i Dziewczynami ..
    Zaszłaś już tak daleko, że nie warto się poddawać <3

Złota, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta, dam znać po niej. Albo jutro. Zależy w jakim stanie wyjdę o doktorka.

Lena87, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze! Ja ciągle to sobie powtarzam i jest mi łatwiej ;-)

Nie przechodziłam ze staraniami tego co Ty i nie tyle czasu ale też zaliczyłam załamanie... W końcu będzie dobrze a ten zły czas pójdzie w zapomnienie ;-)

Złota, Z. lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy czekały na relację .. :D

Złota, Z. lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zmiana tematu na bardziej pozytywny:)

Jak się macie Brzuchatki? :P

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i polecam, polecam, polecam THERMOMIX. Cudo:)

Z., livia30, Lena87, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Będziemy czekały na relację .. :D

I wspierały myślami ;)

Złota lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Dobra, zmiana tematu na bardziej pozytywny:)

Jak się macie Brzuchatki? :P

Leniwie :D
    Czeka na mnie kupka prasowania ale nie mogę się zmotywować ;)

Robiłyście domowe pizze kiedyś? Macie jakiś dobry przepis na ciasto?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ