Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPoczesała byś się do Tego Zdjęcia !
Od piątku do dziś miałam Gości .. Brak czasu
Złota, gdy ostatni raz Tomek robił badanie nasienia to morfologia podniosła się o 1% a reszta parametrów spadła ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:17
livia30, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylivia30 wrote:miałam w planie uciąć sobie głową przed wstawienie na forum ale stwierdziłam, ze tu sami swoi Ej no, zmęczona byłam po 4 godzinach w aucie
Wiesz, że muszę Ci posłodzić
W okularkach pięknie wyglądasz ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:26
livia30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Wyniki męża, w nawiasach podałam jak było. Jak nie ma norm, to znaczy, ze nie podali.
Wypowiedzcie się proszę.
Objetosc: 3.42 ml, norma: powyżej 1,5 ml (było 3.2)
Konsystencja: lepka, norma: lepka
Czas upłynnienia: do 60 min, norma: do 60 minut
Barwa: szaro-opalizujaca, norma: mleczno-szara, szaro-opalizujaca
Zapach: normalny, norma: normalny
pH: 8.0, norma: > 7,2
Metnosc: nieprzezroczysty, norma: nieprzezroczysty
Obecnosc sluzu: brak, norma: brak
Koncentracja plemników: 11.7 M/ml, norma: powyzej 15 (było 18)
Całkowita liczba plemników w ejakulacie: 40.0 M, norma:powyzej 39 (było 57)
Szybki ruch progresywny (A): 9.2 %, norma powyzej 25 (było 3)
Wolny ruch progresywny (B: 10.6 %, (było
Prawidłowa morfologia wg WHO IV: 32.6 % norma: powyzej 30 (było 31)
Koncentracja prawidłowych plemników (wg WHO IV: 3.8 M/ml (było 5)
Koncentracja plemników o szybkim ruchu progresywnym (A): 1,1 M/ml (było 2)
Koncentracja nieruchomych plemników: 9.4 M/ml (było 16)
Całkowita liczba plemników o szybkim ruchu progresywnym(A):7.9 M (było 6)
Całkowita liczba plemników o prawidłowej morfologii(wg WHO IV): 13 M,(było 18)
Całkowita liczba plemników nieruchomych lub o ruchu nieprogresywnym: 32.1 M (było 51 M)
Srednia predkosc plemników o ruchu progresywnym (A+B:) 54.6 μm/sec (było 26)
Liczba prawidłowych morfologicznie plemników o ruchu progresywnym (SMI): 25733 norma: > 60 000 (było 18637)
Ruch nieprogresywny (C: 11 % (było 15)
Plemniki nieruchome (D) 69 % (było 77)
Prawidłowa morfologia wg WHO V 5 % norma: > 4 (było 3)
Oligoasthenozoospermia. Pojedyncze leukocyty.
Pomocy
-
Złota widzę, że może ilość spadła ale jakość duża poprawa
ale mąż był chory to też inna sprawa jest.... ja bym sie nie przejmowała tak bo nie jest źle, tylko nadal bierzcie witaminki , leki itp a Ty sie stymuluj kochanaZłota lubi tę wiadomość
-
Madziulka wrote:Dzień Dobry
Złota nie znam się za bardzo,dlaczego ruch i morfologia podane są po dwa razy na tym wyniku.Jak mój mąż robił badanie to całkiem inaczej wyglądał opis
Madziulka, no właśnie też nie wiem:/ Takie przyszło. Widziałam na necie, ze ludzie mają inne opisy, bardziej czytelne niż ten:/
Ilość mniejsza, ale jakość chyba lepsza nie? Mi sie tak wydaje, jak Moni, ale już zgłupiałam.
Monia, chętnie się wystymuluję, ale to gin musi mi dać zielone światełko. I receptę
-
nick nieaktualnyZłota, jeśli mąż był chory, gorączkował ..
Powtórzcie badanie za jakiś czas bo to również mogło mieć duży wpływ
Pamiętaj, że wśród tych parametrów musi się znaleźć jeden odważny bojownik aby wygrać walkę
ps: u Mnie może ilościowo było więcej, ale morfologia tylko 3 %Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:22
-
Wcale nie są to według mnie złe wyniki. Może i jest ich mniej ale i tak w normie. No i co bardzo wydaje mi sie istotne ruch mega poszedł do góry. Jak jeszcze po drodze była choroba to na wyniki mozna patrzeć optymistycznie ze beda jeszcze lepsze.
To tak na moje oko.Lena87, Złota, mizzelka lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Lena87 wrote:Złota, jeśli mąż był chory, gorączkował ..
Powtórzcie badanie za jakiś czas bo to również mogło mieć duży wpływ
Pamiętaj, że wśród tych parametrów musi się znaleźć jeden odważny bojownik aby wygrać walkę
ps: u Mnie może ilościowo było więcej, ale morfologia tylko 3 %
To wiem, tylko się boje, ze mnie teraz lekarz nie będzie chciał stymulowac:/ -
nick nieaktualny
-
Tak,jakość lepsza.Tak jak Monia pisała,dalej bierzcie witaminki i nie poddawać się.
Ostatnie badanie mojego mężą jak robił to ruch A miał 0,9%,ilość plemników w ml to 4,5mln,a morfologia 4%,a mimo wszystko jakimś cudem się udało.Chociaz patrząć na te wyniki to nikt by nie uwierzył -
Z. wrote:Wcale nie są to według mnie złe wyniki. Może i jest ich mniej ale i tak w normie. No i co bardzo wydaje mi sie istotne ruch mega poszedł do góry. Jak jeszcze po drodze była choroba to na wyniki mozna patrzeć optymistycznie ze beda jeszcze lepsze.
To tak na moje oko.
Zetko, dzięki za dobre słowa. Miód na duszę
Teraz cała jestem w nerwach, wysłałam do gina wyniki, czekam na jego decyzję.
Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZłota wrote:To wiem, tylko się boje, ze mnie teraz lekarz nie będzie chciał stymulowac:/
Powiedz, że przemyślałaś sobie wszystko na spokojnie w domu i chcesz spróbować, chcesz walczyć mimo przeciwności losu
Edit :
A jak u Ciebie z drożnością jajowodów ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:27