Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
mizzelka wrote:Pomarańczka to super że wyniki są ok, czyli olać glukozę
no mam nadzieje ze intuicja mnie nie zawiedzie i to ogarnę
bo jak na razie mam aby pojedyncze sygnały i dalej nic... uspokaja się, córka robi mnie w bamboka
Sarenko czyli małpa przylazła.. ehh a rozwinęła się?
Hejo
Dzisiaj akurat jadę na konsultacje do diabetologa w sprawie mojej babci to z ciekawości zapytam o ta glukozę
Spoko spoko.. Dasz rade.. Jak będzie odpowiednia chwila to juz organizm swoje zrobi
Ja się wkurzam bo chciałabym juz brzuszek ciążowy i troche tej wagi a tu nic..
Dobrego.. Dam wieczorem znac co diabetolog powiedzial.. -
Witam
Nowa na forum!!!!
Ja mam za soba ponad 3 lata staran z wynikiem 3 letnia coreczka
Teraz znow sie staramy o rodzenstwo
Mam pco I zaszlam dzieki polskiej gin bo tu w uk doktorzy porazka
Teraz znow jestem na zestawieniu hormonow I masakra delikatnie bo organism znow wariujeeeee
Pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten ktorego wybral zanas czas -
nick nieaktualny
-
Witam,
jestem nowa . Z mężem staramy sie o dzidziusia 7 miesięcy. Po moich narzekaniach dostałam skierowanie m in na TSH - i wyszło 4,06. Wiem, słabo. W 21 dc zrobiłam progesteron - no i poziom 58 ng/ml. Z tego co wiem dużo za duży! Ale dlaczego? Skąd taki wynik ? i co oznacza ? Biorę Euthyrox 25 , Inofolic, i od 15 do 25 dc Lutkę 50 x 2 .
Z góry dzięki! -
cześć MiliTu. Luteina podwyższa poziom progesteronu. Sprawdź progesteron w 2-5 dc, jeśli wciąż będzie za wysoki, to może świadczyć o LUF - zespole przedwczesnej luteinizacji pęcherzyków, spowodowanym właśnie zawyżonym poziomem progesteronu. Taki wysoki poziom progesteronu może świadczyć również o ciąży.
-
Złota dzięki! Wyczytałam na forum, że luteina przyjmowana dopochwowo jednak aż tak nie podwyższa poziomu PRG przy badaniu, bardziej doustnie. ALe może to mit ? Ciąża przy moim TSH to chyba byłby cud ? Sprawdzę jeszcze na początku cyklu tak jak mówisz...
-
MiliTu wrote:Złota dzięki! Wyczytałam na forum, że luteina przyjmowana dopochwowo jednak aż tak nie podwyższa poziomu PRG przy badaniu, bardziej doustnie. ALe może to mit ? Ciąża przy moim TSH to chyba byłby cud ? Sprawdzę jeszcze na początku cyklu tak jak mówisz...
Trzeba sprawdzić. Ilu dniowe masz cykle, kiedy owulka, to wszytsko ma znaczenie. Poziom jest wysoki, ale mi po lutce zawsze skacze, a potem gwałtownie spada. -
Cykle to ja mam jak w zegarku 29 dni Zobaczymy jak to skomentuje moja ginka jeszcze. Za tydzień mam powtórzyć jeszcze TSH plus zrobić FT3 i FT 4.
-
livia30 no właśnie wiem, dlatego mimo wyniku progesteronu raczej się nie nastawiam, że to nasz cykl. Niestety trafiłam na endo, która stwierdziła, że TSH problemem nie jest a ginka przesadza
-
Ta endo powiedziała, że czasem i przy poziomie TSH 15 udaje się zajść i że ginekolodzy to wymyślają. Nie dała żadnych leków na zbicie, dodając że nie wie po co przyszłam. Inny lekarz dał mi Euthyrox - po 2 tyg brania wzrósł mi z 4,06 na 4,3 . Co jest dla mnie dziwne...
-
No właśnie prolaktyny na razie nie kazali mi badać, a resztę mam chyba w normie.
Może powinnam zwiększyć dawkę euthyroxu skoro nie spada a rośnie ?
W 3 dc
FSH - 5,58 U/l
LH - 5,45 U/l
TSH - 4,06 mU/l
i w 21 dc
Progesteron - 58,06 ng/ml .
Ja się na tym nie znam jeszcze...zaczynam przygodę z badaniami dopiero -
Na własną rękę to na pewno nie Właśnie FT 3 i FT 4 mam zrobić za tydzień, może wtedy też poproszę o prolaktynę. Przy prolaktynie ma znaczenie dc w którym robię ? To co muszę - to zmienić endo bo jak pójdę do tej z wynikami to znów mnie odeśle