Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zaraz wyrzuce swoje dziecko przez okno, od 8 rano nie spi, jest marudna i senna, nie moze zasnac, ciagle chce jesc albo byc na rekach. Co sie dzieje ??
    Nigdy takich cyrkow nie odstawiala

ja mam dziś tak niestety :(:( ciezko GO uspać a ewidentnie mu sie chce:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... aż dziwnie :O

Byłam dziś u endokrynologa na kontroli - euthyrox zwiększony do 75 i ostatnia wizyta w ciąży 14 maja. Później dopiero po porodzie. Lekarz stwierdził, że jestem nudnym przypadkiem bo wszystko książkowo idzie, nawet przytyłam ile trzeba :D

Zaraz obiadek będziemy wcinać (miałam zachcianke na zupkę ogórkową i makaron z białym serem), później z córą do stadniny koni jedziemy i zaczynamy dzisiaj chyba remont sypialni - zdzieramy tapety ;-)

Tomcio ładnie kopie, kochany mój ale zlośliwy trochę bo jak tatuś przyłoży rekę to cicho siedzi a tylko podniesie tu łup kopniak :D MÓJ SYN! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:37

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Dzień Dobry :)

Mizzy jak tam u Ciebie,rozkręciło się coś czy cisza :)

Miłego Dnia :)
    coś ty heheh :D miałam cichą nadzieję że coś już pyknie po tam tej nocy a dziś to aby podbrzusze bolało.. może dziś wieczorkiem?
    bo byłam na zakupach i trochę wysiłek był..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Moja znajoma też mi mówiła, że możliwe, że zbyt późno wieczorem coś zjadłam i piłam. i dlatego ta glukoza w moczu.
    W krwi mam w normie, nawet mąż mówił, że niebawem to będę miała za nisko bo norma jest od 70 - 99 ja mam 72 mg/dl
    Troszkę się tym martwię. Nie powiem, że nie. Teraz 12.03 mam wizytę u swojego prowadzącego i wcześniej skierował mnie znów na badania moczu i morfologii (w ciąży częste badania), więc okaże się jak teraz wynik wyjdzie.. Postaram się przed dzień nie jeść późnym wieczorem, bo słodyczy i tak mało jem.. Jak znów się pojawi to od razu będę pytać.. :)
    musiałabyś po godz 19 nie jeść już żeby mieć idealny wynik :P tak jak na glukozę albo zjadłaś coś słodkiego :) ale dla kobiet w ciąży to już całkiem inne normy są według PTD 2014 :)

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    musiałabyś po godz 19 nie jeść już żeby mieć idealny wynik :P tak jak na glukozę albo zjadłaś coś słodkiego :) ale dla kobiet w ciąży to już całkiem inne normy są według PTD 2014 :)

Czyli sugerujesz, zebym się tak mocno nie martwiła? I ze możliwe wlasnie ze cos zjadłam pozno ?? :)
    No mi się zdarza cos chrupnąć nawet o 22 :D

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Czyli sugerujesz, zebym się tak mocno nie martwiła? I ze możliwe wlasnie ze cos zjadłam pozno ?? :)
    No mi się zdarza cos chrupnąć nawet o 22 :D
    to na pewno efekt późnego posiłku :)
    mi gin przed badaniem na krzywą cukrową to zakazał jedzenia po 19 i zero słodkich napojow potem, tylko woda do picia jak bym np chciala sie napic o 22 :D
    także na pewno to jest to :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ty nudny przypadku ahhaha :D dobre :D no ale endo duzo nie zarobi na wizytach :D też dobrze :)

Synuś z charakterkiem :)
    tak jak moja.. w poniedzialek mnie wystraszyla a teraz cicho siedzi :P

livia30 lubi tę wiadomość

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to na pewno efekt późnego posiłku :)
    mi gin przed badaniem na krzywą cukrową to zakazał jedzenia po 19 i zero słodkich napojow potem, tylko woda do picia jak bym np chciala sie napic o 22 :D
    także na pewno to jest to :)

NIECH CI PAN W DZIECIACH WYNAGRODZI :):):):)
    Uspokoilas mnie..naprawdę dziekuje.. bo balam się ze nerki ze cos, bo mowie wcześniej przed ciaza nie miałam glukozy w moczu a tu szok do tego krew wlasnie w normie... uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:22

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój na na...

Nic się nie dzieje na na... :P

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie..wszystkie pouciekały :(
    Madziulka co tam?
    Jak tam Mały ?
    U mnie spi od 2h..oby jeszcze z 1h :)
    zamierzamy jesc obiad wiec pewnie sie obudzi bo tak lubi..wtedy obiad sie przesuwa na 19 :(:( wiec mam nadzieje, ze jeszcze pospi :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Jaki tu spokój na na...

Nic się nie dzieje na na... :P

Madziulka wysłałam Ci zaproszenie kilka dni temu, ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zaraz wyrzuce swoje dziecko przez okno, od 8 rano nie spi, jest marudna i senna, nie moze zasnac, ciagle chce jesc albo byc na rekach. Co sie dzieje ??
    Nigdy takich cyrkow nie odstawiala
    skok rozwojowy :) witaj w świecie macierzyństwa gdzie wszystko się skokiem tłumaczy :)

Anutka lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka dziewczynki są zazwyczaj w terminie albo przenoszone tydzien-dwa. Mój Olek urodził się w 38t3d :) i już wtedy marzyłam o porodzie :) A zaczęło się w nocy o 3, po wieczornym spacerze i zabawie z chrześniakiem na placu zabaw - kilka przysiadów, skłonów, zrobiło swoje :) także może wieczorny spacerek pomoże przyspieszyć sprawę :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    dokładnie..wszystkie pouciekały :(
    Madziulka co tam?
    Jak tam Mały ?
    U mnie spi od 2h..oby jeszcze z 1h :)
    zamierzamy jesc obiad wiec pewnie sie obudzi bo tak lubi..wtedy obiad sie przesuwa na 19 :(:( wiec mam nadzieje, ze jeszcze pospi :)
    mój do 2 miesiąca zawsze się budził jak miałam jeść hahah i do tej pory jest żarłoczek, a zaczęło się już w szpitalu :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    NIECH CI PAN W DZIECIACH WYNAGRODZI :):):):)
    Uspokoilas mnie..naprawdę dziekuje.. bo balam się ze nerki ze cos, bo mowie wcześniej przed ciaza nie miałam glukozy w moczu a tu szok do tego krew wlasnie w normie... uff
    aby nie za dużo tych dzieci.. żebym ogarnęła hahah :D
    eee martwiłabym się jakby krzywa cukrowa licho wyszła a tu to wiesz.. ma prawo się wahać bo wszamasz coś wieczorkiem i już inny wynik :) najwazniejsze że w moczu nie ma białka itp :P a to to pikuś :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mizzelka dziewczynki są zazwyczaj w terminie albo przenoszone tydzien-dwa. Mój Olek urodził się w 38t3d :) i już wtedy marzyłam o porodzie :) A zaczęło się w nocy o 3, po wieczornym spacerze i zabawie z chrześniakiem na placu zabaw - kilka przysiadów, skłonów, zrobiło swoje :) także może wieczorny spacerek pomoże przyspieszyć sprawę :)
    dziś przyszalałam na zakupach więc mam nadzieję że to ogarnę :D dzięki :) :)
    no ja urodziłam sie 6 dni po terminie :D ale mam nadzieje że moja córka nie bd mnie trzymać długo.. bo już pewnie 3500 wazy... ehh.

pomęczę i męża w gratisie dzisiaj :D aby zjem śledziówkę swoją ukochaną ;D :D :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A zaczęło się w nocy o 3, po wieczornym spacerze i zabawie z chrześniakiem na placu zabaw - kilka przysiadów, skłonów, zrobiło swoje :) także może wieczorny spacerek pomoże przyspieszyć sprawę :)
    a to czułaś jakiś mocny ból? bo ja właśnie boję się że nie odróżnie tego.. gin mówi że na pewno odróżnię...
    ale to moje pierwsze dziecko.. i jestem zielona..

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    aby nie za dużo tych dzieci.. żebym ogarnęła hahah :D
    eee martwiłabym się jakby krzywa cukrowa licho wyszła a tu to wiesz.. ma prawo się wahać bo wszamasz coś wieczorkiem i już inny wynik :) najwazniejsze że w moczu nie ma białka itp :P a to to pikuś :D

Nie białka nie ma, reszta wyników moczu jest w normie.. Tylko ta glukoza która się pojawiła.. :) mam nadzieje, że w przyszłym tyg. potwierdzą się Twoje słowa i jak zrobie badanie wyniki będą pozytywne.. No ale oczywiście w przed dzień oddania próbki jem do 19stej, później woda jedynie do picia :)

Co do odróżniania..
    Moja przyjaciółka powiedziała tak (przy pierwszym dziecku) - "Ty nie masz zielonego pojęcia co jest co, ale organizm wie co robić i dzięki temu Twoją podświadomość też wie kiedy reagować, dlatego uważam, że szkoła rodzenia to bzdura bo natura zna swój rytm" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:10

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A u mnie tak-poszłam zrobić makijaż permanentny brwi, a zrobiłam ust :) Brwi wyglądały fatalnie, miałam żywy przykład... Wyglądała jak stara lalka odrysowana od szklanki. Usta bolą, pieką, puchną, ale jak wyglądają :) Po makijażu nadeszła @, i co lepsze w 24dc!!! Jak nigdy. Było tylko na papierze COŚ zabarwionego i od paru godzin nic. Dla pewności przed zabiegiem zrobiłam jeszcze test-jedna krecha. I bądź tu mądry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:38

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka to super że wyniki są ok, czyli olać glukozę :D

no mam nadzieje ze intuicja mnie nie zawiedzie i to ogarnę :D
    bo jak na razie mam aby pojedyncze sygnały i dalej nic... :D uspokaja się, córka robi mnie w bamboka :D

Sarenko czyli małpa przylazła.. ehh a rozwinęła się?

‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ