X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, te badania z poczatku cyklu sa po to zeby zobaczyc jak wyglada pierwsza faza, jak dzialaja hormony, czy zmierzaja w strone owulacji, czy nie ma PCo lub niewydolnosci przysadki...problemow z estrogenami, ktore moga powodowac suchość pochwy. Boje sie ze to mam....
    a progesteron robi sie okolo tydzień po owulacji zeby zobaczyc jak zaczyna działać... czyliw s umie wszystko jest ok u Ciebie ;) tylko za duzo kombinowania i stresu pewnie... ;) jjezdzij sobie w maju na te usg, tylko pamietaj nie mow o dniach plodnych i o tym co tam działasz :D hihih ;-) czasemm trzeba utkać siec zeby złapać pajączka w nią :P

no wlasnie, facet to facet...oni sa jednak inni, czasem mi sie wydaje ze "uposledzeni emocjonalnie" :P :P facet nie zrozumie do konca kobiety. Tak naprawde to tylko kobieta kobiete zrozumie. Wiem, brzmi to homoseksualnie, ale taka prawda :P :)

Hej Landryneczka ;) :* co tam u Ciebie ?? pisałam ostatnio, ale sie nie odezwałaś.... uraziłam Cie, może ???

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Rudasek - okresowo :D

ja już po ale nie ciesze sie, bo zaraz znów..kurde mam tak krótkie cykle (23-25 dni), ze jedną małpe kończe a zaraz następna zaczynam...ehhhhh/...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Groszku nie uraziłaś może nie zauważyłam . Mało co piszę ostatnio :)

U mnie dobrze czekam na @ a jak u cb ?
    Lecę do sklepu teraz bo mój chory odezwę się jak wrócę :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to może strzelę sobie te badania? Nie pomyślalam i nie pogadałam o tym z ginem dzisiaj, ale pal licho już skierowanie - zapłacę. Tylko powiedz mi Groszku FSH, LH, estradiol w których dniach cyklu trzeba zrobić? Bo jak @ mi się zaraz rozkręci to zaczynam nowy cykl... A ta suchość w pochwie to dokucza mi już od jakiegoś czasu, nawet przed CLO :/ To może jednak coś tam jest...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, pisałam do Wioli odnosnie wiesiołka bo ona pytala o te skurcze i bóle podbrzusza.... ja biore od poczatku cyklu i nie widze roznicy. 6 kapsułek biore, siemie lniane pije... duzo wody i susza. Mowie Wam, estrogeny mi nawalaja;/
    Rudasek, plemniczki moze troche pijane ale napewno dotarły do celu :) ;) moze lepiej im się płyneło nawet? ;-)

A ja mam dzis ochote na mojego meza, od kilku dni sie tak nakrecamy, sam powiedział ze beda sie wiory sypać :P
    to bedzie dzisiaj i moze w weekend, kiedy jajeczko bedzie szło ku peknieciu... w poniedziałek pójdę na usg monitoring i sie okaze co i jak.

Wiecie co? jednak bede musiała zrobic ten wykład... na 11 kwietnia;/ no coz, jakos przezyje moze... :P i wiecie co? pamietacie jak narzekałam ostatnio na prace? No to przyszła do mnie oferta pracy :P ide rozmawiac jutro, wiec trzymajcie kciuki ;p jak wypali to bedzie praca od pon do piatku, swieta i weekendy wolne :D i moze lepszy zarobek.... no ale to sie okaze jak przejde ta rozmowe i jaki bedzie jej wynik....

Ja tez wole Wam tu napisac o staraniach, problemach, bo po co mam sie zalic w domu ;p beda miec dosc oczywiscie a poza tym "no ile mozna o tym gadać".

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane <3

wróciłam z pierwszego dnia praktyk :)) fajne dzieci, ale wolę przedszkole niż szkołę :P

już nadrabiam :

Malinowa daj mu czas a później porozmawiaj...wbrew pozorom myślę że on to bardziej przeżywa i może krzywdy nie chce Ci zrobić. Oni inny tok rozumowania mają głowa do góry :)

Magda fajna stronka! wieczorem jak chwilkę będę miała to poczytam :)

Klara na bete marsz! Sara dostała @ i okazało się że w ciąży jest (z forum Kasi ) :))

Groszku będzie dobrze, a nawet jak coś odbiegnie od normy to leki dostaniesz i tyle :) musimy tak to sobie tłumaczyć :) jesteśmy PIĘKNE, MĄDRE I W OGÓLE NAJWSPANIALSZE :)

Livia nie musisz wiedzieć co na co, ważne że lekarz wie :) im mniej wiemy tym spokojniej żyjemy :)

A ja Wam powiem że ostatnio strasznie spinałam się , bzykanko bo płodne,testy pozytywne itp a teraz mi się nie chce i będą tylko jak mi się bedzie chciało:P WSZYSTKO MNIE BOLI PO CHODAKOWSKIEJ,MASAKRA!!!! :p :p

Cześć Sandra i Rudasku :)
    u mnie @ się kończy :)

A w ogóle powiem Wam,że czasami tak sobię myślę że "a może z dzieckiem oczekać, no chyba że samo się uda" , nie wiem, zaczęłam spokojniej podchodzić,już się tak nie spinam :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Rudasek, pisałam do Wioli odnosnie wiesiołka bo ona pytala o te skurcze i bóle podbrzusza.... ja biore od poczatku cyklu i nie widze roznicy. 6 kapsułek biore, siemie lniane pije... duzo wody i susza. Mowie Wam, estrogeny mi nawalaja;/
    Rudasek, plemniczki moze troche pijane ale napewno dotarły do celu :) ;) moze lepiej im się płyneło nawet? ;-)

A ja mam dzis ochote na mojego meza, od kilku dni sie tak nakrecamy, sam powiedział ze beda sie wiory sypać :P
    to bedzie dzisiaj i moze w weekend, kiedy jajeczko bedzie szło ku peknieciu... w poniedziałek pójdę na usg monitoring i sie okaze co i jak.

Wiecie co? jednak bede musiała zrobic ten wykład... na 11 kwietnia;/ no coz, jakos przezyje moze... :P i wiecie co? pamietacie jak narzekałam ostatnio na prace? No to przyszła do mnie oferta pracy :P ide rozmawiac jutro, wiec trzymajcie kciuki ;p jak wypali to bedzie praca od pon do piatku, swieta i weekendy wolne :D i moze lepszy zarobek.... no ale to sie okaze jak przejde ta rozmowe i jaki bedzie jej wynik....

Ja tez wole Wam tu napisac o staraniach, problemach, bo po co mam sie zalic w domu ;p beda miec dosc oczywiscie a poza tym "no ile mozna o tym gadać".

A ja mialam wrażenie ze przez kilka cykli właśnie miałam jakoś mniej śluzu, ale to chyba dlatego ze mniej pije..i zainwestowałam w wiesiołek, i znów przez nd, pn mnie zalewał śluz...wczoraj lekko różowy wiec pewnie owulka była :)
    co do plemniczków pijanych to pewnie troche tak, ale mimo złości nie umiałam sie powstrzymać...starałam sie nie myśleć, że to po coś..ale powiem Wam , ze tak sie nakreciłam na mojego R ze masakra..może dlatego, że byłam z nim na meczu i widziałam tych wszystkich zawodników i stwierdziłam ze mój R najładniejszy :d buahahhaha...dobre nie ??:) i pewnie stad sie to wzieło...
    mam nadzieje, ze owocnie choć spodziewam sie małpy przed swiętami :D

ehhhh co za zycie :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku..a co do pracy to trzymam kciuki, pisz na bieżąco co i jak :D:D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i bardzo ładnie Przedszkolanko :D Każda z Nas chce..ja też ale chyba faktycznie trzeba zmienić myślenie, choć wiem, że ciezko...tym bardziej jesli sie jest własnie z tym facetem który ma być tatusiem i jeśli sie ma juz instynkt..ale chyba musimy inaczej mysleć :D moze znajdziemy jakiś wspolny temat..wakacje pod palmami czy cos :D:D

a Ty się na pracy mgr skup :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę przyswoić dwie ustawy na jutrzejszą rozmowę w sprawie pracy - aż brzuch mnie z nerwów boli... tak bardzo chciałabym dostać tę pracę i nie siedzieć tak bezproduktywnie w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:30

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ale właśnie gin nie dał mi skierowania na te badania... to może odpuszczę. Już przekombinowałam w tym cyklu - wystarczy :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    muszę przyswoić dwie ustawy na jutrzejszą rozmowę w sprawie pracy - aż brzuch mnie z nerwów boli... tak bardzo chciałabym dostać tę pracę i nie siedzieć tak bezproduktywnie w domu...

co to za ustawy i co to za praca :D chwal sie :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia - a czemu wstretny progesteron? Ja mialam brac w tym cyklu ale sie rozchorowalam i wezme dopiero w nastepnym.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam 170 zł dzisiaj za te 7 badań. !! ;O

mi lekarz kazał miedzy 6 a 9 dc zrobić (LH, FSH, TSH, Ft3, Ft4, estradiol). Hormony tarczycy mozesz zrobic kiedy chcesz. A te hormony kobiece to na nie są określone dni. Gdzieś indziej czytałam ze zalecaja te hormonki w okolicach 1-4 dc. Wiec nie wiadomo jak to jest. Ja dziś jestem w 8 dc i zrobiłam. Zobaczymy co wykażą. napisze Wam tutaj co i jak.

Tylko sie nie nakrecajcie ze tak pisze :P:P mam podejrzenie PCO i dlatego mialam te badania. Poza tym pewne raczej to jest ze mam niedomoge lutealna. Tzn.mało progesteronu. Pojde w poniedziałek, ciekawe czy gin mi przepisze od razu... Pewnie nie i bedzie kazał zrobic badania. te długie plamienia przed @ to wlasnie tak sie dzieje... Zaczynam plamic przed @ ze 3,4 dni... nigdy tak wczesniej nie mialam. To już drugi cykl taki.

Rudasek to moze masz owu podczas @ jak masz takie krotkie cykle?? Słyszałam ze tak sie własnie zdarza....

Sandra, pisałam na telefonik ;) no ale to juz trudno :P u mnie po @, za pare dni bedzie sie owulka zbliżać... Ojj to niech tam zdrowieje mężczyzna

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany Groszku..mam płodziaki juz w ostatnim dniu małpy...a tak na prawde w dwóch ostatnich...już od soboty mi trwały a niby w poniedziałek była owulka ale chyba jednak wczoraj bo leciał mi lekko różowo/brązowy śluz...a znów dziś czuje jajniki a nie wczoraj :D a sama już nie wiem..mam to w d....musze w końcu sie wybrac i przebadać, tzn zrobić te badania co mi dała, przezde wszystkim tarczyce :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    co to za ustawy i co to za praca :D chwal sie :D
    ustawa o ochronie informacji niejawnych oraz kodeks postępowania administracyjnego

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli pewnie jakis sąd czy cosik nie ??:D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    czyli pewnie jakis sąd czy cosik nie ??:D
    nie, KGP - wydział analiz

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    livia - a czemu wstretny progesteron? Ja mialam brac w tym cyklu ale sie rozchorowalam i wezme dopiero w nastepnym.

Bardzo źle czuję się po Duphastonie (duże zawroty głowy, młości) i zmieniliśmy z lekarzem na luteinę, ale skoro w przyszłym cyklu nie bedziemy dzialać to mam nie brać. No i mam sobie zbadać progesteron między 19 a 24 dc ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    nie, KGP - wydział analiz

No to trzymam kciuki :D oby sie udało :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ