X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w chinczyku jest wszystko :D ale cholera niektórzy to przeginają z tymi cenami, takie za przeproszeniem czasami gówno a ceny kosmiczne, bluzki np mają po 70zł to ja za taką kasę to Polską sobie kupię ;< bynajmniej u mnie jakoś się podrożyli skubańce.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja kuzynka jest w 4 miesiącu ciąży po in vitro i wszystko ok mimo że ma 38 lat troszkę ten gin jej przegina, po co jej przypomina że w jej wieku to jest zagrożenie srenie.. kurde 40-stki rodzą i jest dobrze... opowiadała że co wizyta to jej to powtarzają, flustrujące ;/ ale najwazniejsze że jest ok, miała jakiś zastrzyk i teraz jakieś tabsy bierze, nie pytałam sie dokladnie wszystkiego bo troszkę się wstydziłam, jakoś nie lubię tak wywiadu robić jak co poniektórzy...
    i mnie zastanawaiało że nie wiedzą o płci itp... myślałam że to można wybrać sobie, a to nie tędy droga :P oni opowiadali że nawet ten najdroższy pakiet nie ma takiej "usługi"

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no ja to jak najbardziej bym chciała z wami popisać toż na ciąży świat się nie konczy, jestem ciekawa czy już potforek się uporał z remontem tzn z firankami i z prasowaniem i czy zmieniałaś meble czy coś nowego, czy jakiś nowy element w sypialni w dekoracji?
    a znow nie wiem pirelko jak ucięłaś fryzurę itp :)

mam nadzieje ze nie macie za złe czasami jak coś nabąknę o swojej ciąży ale serio mialam obawy, tym bardziej przez ten płyn, także jak ktoś bd miał to się niech nie stracha :)

na lipcowych czy innych forach boje się odezwać, aby tutaj moge troszkę popisać, czuje się jakaś przepraszam że to określe gorsza... albo trędowata, nie pisze tu akurat o was broń boże... tylko zauwazylam ze z niektórymi osobami się zżyłam, pisze do nich, nawet pod wykresami ale jest olewka... zagaduje delikatnie to raz odpisze i koniec, czuje sie jakaś taka odepchnięta :(
    przepraszam że się żalę, oczywiscie nie mam za złe, ale mój mózg się nie zmienił tylko stan... a szkoda mi tych znajomości, rozmów, wsparcia... ehhh
    o fryzurze odpisywałam już, że tylko ciutkę obcięłam końcówki bo chciałam odświeżyć, ale niezbyt skrócić bo zapuszczałam długo włosy ;) mimo to widzę i czuję, że są krótsze. Ale żadnych drastycznych zmian :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)
    Jak samopoczucie i jakie plany na niedzielę?

Ja mam wolne prze całym tygodniem pracy i korzystam z tego dnia :D Niedługo wybieramy się na basen z Mężem i na spacerek ;)
    Ostatnio troszkę nadrobiłam zakupy wyprzedażowe, ah jak ja dawno nic nie kupowałam :D
    Powoli myślę już o wakacjach i wyjeździe :) może skoczymy też w jakieś góry na jeden dzień na chwilkę pochodzić, zobaczymy ;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelko pocieszę Cię, że zanim zaczęłam czytać o in vitro tez myślałam, że można "zamówić sobie płeć" :D Niestety nie ma tak fajnie chociaż może lepiej bo nie wiedziałabym na co się zdecydować :P

Znowu u mnie grzeje, teściowa rano wyjechała - mam wolną chatę jupi! :D Pomagała dużo ale jednak chciałoby się pobyć czasem samemu, po cichu w domu ;-) Muszę korzystać bo za 11 dni mężuś wraca a jego to nie mam dość nigdy :P

Weszłam rano w internet i pierwsze co przeczytałam to o wariacie co autem wjechał na molo i staranował ludzi... W dupę, nie jadę więcej do Sopotu :/ Niektórzy ludzie to w głowie mają szambo zamiast mózgu, naprawdę...

Pirelka jak tam po zakupach? Ja ostatnio też zaszalałam na wyprzedażach i mam już dość - ciuchów nie mam kiedy nosić tych co kupiłam :D

A tyłek mnie boli - masakra! Jeździłam wczoraj na rowerze męża (bo mój rozklekotany i będzie nowy zakupiony) a on ma takie okrutnie twarde siodełko! Dzisiaj mnie dupsko boli jak chodzę, no coś strasznego :D Poduszkę sobie następnym razem położę chyba ;-)

A tak w ogóle to Dzień Dobry - rozpisałam się zamiast się najpierw przywitać ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia zakupy w porządku ;)

My wróciliśmy po długaśnym spacerze, odstawiliśmy dzisiaj autobus i w obie strony na nogach :) plus basenik i na pizze wstąpiliśmy to obiadek tylko na jutro muszę sobie zrobić.
    Miałam jechać jeszcze zobaczyć sobie na coś do galerii, ale już nie mam siły i zejdę tylko na dół na małe domowe zakupy :)

Kurcze kolejny strój basenowy mi się rozwala, nie wiem od czego, może trzeba kupić jakiś markowy i będzie lepszy jakościowo? A może właśnie trzeba kupować tanie w jakimś Pepco czy Textil Market i wymieniać co 2 mies. ? :P Boję się, że wydam 200 zł w sportowym i zrobi się to samo co z tym za 70 zł :/

A jak Wam mija niedziela Dziewczyny? Co tak cicho? Opalacie się? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:36

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno niezłe stroje są w Decatlonie :) u mnie cisza bo robię pranie ręczne już trzecie, a w kolejce zostało jeszcze trochę rzeczy.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la współczuję prania ręcznego :/ ja właśnie nastawiłam pralkę :P
    Muszę wybrać się do Decatlonu, faktycznie nie pomyślałam o nim ;) choć muszę się dopiero zorientować gdzie jest :D

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam, bo u niech można trafić na niezłe okazje+ są teraz chyba wyprzedaże.

pirelka lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki la :)

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z trzy, może cztery lata temu kupiłam tam normalne, takie codzienne adidasy bez firmowe i powiem ci, że do teraz mi służą, choć chodzę w nich całą wiosnę i większą część jesieni.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam getry, były super jakości i służyły mi ze 3 lata, zresztą nadal leżą na dnie szafy, ale lekko sfatygowane.
    Popatrzyłam gdzie jest sklep, niestety w Gdańsku to odpada, nie opłaca mi się bujać komunikacją tam i płacić za bilet, online popatrzyłam i ceny podobne jak np. w inter sporcie więc pewnie kupię gdzie indziej :(

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale myślę, że w sportowym sklepie całkiem niezłą jakość będą mieli i zamiast dwóch tańszych kup droższy, z tego co pamiętam sporo pływasz, więc i kostium powinien być dobry :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    w chinczyku jest wszystko :D ale cholera niektórzy to przeginają z tymi cenami, takie za przeproszeniem czasami gówno a ceny kosmiczne, bluzki np mają po 70zł to ja za taką kasę to Polską sobie kupię ;< bynajmniej u mnie jakoś się podrożyli skubańce.
    Eh kochana, nawet polska bluzka jest produkowana w Chinach :D
    Takie czasy. Teraz wszystko Made in China lub Made in Bangladesh :P

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Ale myślę, że w sportowym sklepie całkiem niezłą jakość będą mieli i zamiast dwóch tańszych kup droższy, z tego co pamiętam sporo pływasz, więc i kostium powinien być dobry :)
    Zgadza się, chodzimy 2 x w tyg. czasami raz w tyg. zależnie od okoliczności ;)
    Niestety ceny odstraszają zwykłych śmiertelników, takie tańsze to 70-100 zł, a lepsze firmowe 100-200 zł, żebym ja miała pewność, że i jakość będzie taka, że po 2 mies. nie rzucę nim w kosz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:41

• la Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukaj opinii w internecie na temat strojów. Na pewno można coś znaleźć. Dana firma jak będzie miała dobre opinie to myślę, że warto zainwestować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:56

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Właśnie moja kuzynka jest w 4 miesiącu ciąży po in vitro i wszystko ok mimo że ma 38 lat troszkę ten gin jej przegina, po co jej przypomina że w jej wieku to jest zagrożenie srenie.. kurde 40-stki rodzą i jest dobrze... opowiadała że co wizyta to jej to powtarzają, flustrujące ;/ ale najwazniejsze że jest ok, miała jakiś zastrzyk i teraz jakieś tabsy bierze, nie pytałam sie dokladnie wszystkiego bo troszkę się wstydziłam, jakoś nie lubię tak wywiadu robić jak co poniektórzy...
    i mnie zastanawaiało że nie wiedzą o płci itp... myślałam że to można wybrać sobie, a to nie tędy droga :P oni opowiadali że nawet ten najdroższy pakiet nie ma takiej "usługi"
    Kurcze, aż muszę to powiedzieć. Chyba nigdzie w świecie nie ma takiego parcia na dzieci jak w Polsce. Kobiety przed 30tka już panikują, że są stare, że w ciążę nie zajdą, bo od zawsze się nam wpajało, że po 30tce szanse maleją. Tymczasem kobiety na zachodzie zachodzą sobie w pierwszą ciążę po 30, a nawet 35 rokiem życia i nikogo to nie dziwi i nikt nie komentuje. U nas w Polsce to chyba położna by bez przerwy gadała podczas odbierania porodu, że taka "stara" 35 latka a rodzi, bo wiadomo - 35 lat to trumna, dół i heja... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak zrobię ;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka Decathlon jest jeszcze w Rumi ;-)

Osobiście uwielbiam ten sklep mam sporo rzeczy kupionych tam i buty zimowe np już 3 rok będą mi służyć a nic im się nie dzieje. Ogólnie to nic mi się jeszcze nie rozwaliło co tam kupiłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 19:28

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na ich stronce ale Rumia też mi nie po drodze :) obejdzie się.

Eh znowu coś mnie gardło piecze, a jutro termin @.. czyżby znowu powtórka? Wypłuczę dzisiaj gardło wodą utl. i może przejdzie. Boli mnie też głowa, ale to może po dzisiejszym dniu.
    A jeszcze dzisiaj mówiłam do M., że to chyba jednak dupek powodował te przeziębienia, a teraz już nie wiem :P ale myślę pozytywnie, pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 19:49

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ