Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
A to potem tak jest....
jedna coś ma, to później kazda sie doszukuje objawów u siebie...
aha, poza tym PCO nie jest takie czeste u 15% kobiet sie zdarza. Wiec nie ma co
Przyjmujemy zasade, zdrowe jestesmy, poki sie nie dowiemy czegos nie ma co gdybać, po prostu sie staramy i ostro pracujemyprzedszkolanka:), klara22 lubią tę wiadomość
-
ja się nakrecam na tarczyce, miałam ją robioną wyniki ok ale tylko tsh a za tarczyce odpowiadają jeszcze f cos i f coś, mniej więcej wynik był po środku normy, powiedzcie że jest spoko i nie musze sie martwić , też mi mówią że mam taka szyje jak by na tarczyce ;/ no ale
-
Roznie tez bywa, w usg nie widac, hormony swoje powiedzą. Moze niektorzy w razie czego nie chca mowić bo nie sa pewni diagnozy lub czekaja na potwierdzenie w badaniach hormonalnych...
Czasem pecherzyki sa na jajniku lub jakies torbielki, przychodzi sie na nastepne USG i po nich ani śladu, bo sie wchłoną albo pękają... -
potforzasta wrote:klara też tak sądzę ale to nie zawsze podobno na USG widać?? Nie wiem tak słyszałam że może nie być widać.
miałyscie hormony jak z tym jest ok tz że pco brak, to jest taka idiotyczna przypadłość i ma takie skutki że byście już wczesniej zauważyły więc spokojnie
Ja juz cały internet przegrzebałam na temat pco hahha -
Groszek wrote:Roznie tez bywa, w usg nie widac, hormony swoje powiedzą. Moze niektorzy w razie czego nie chca mowić bo nie sa pewni diagnozy lub czekaja na potwierdzenie w badaniach hormonalnych...
Czasem pecherzyki sa na jajniku lub jakies torbielki, przychodzi sie na nastepne USG i po nich ani śladu, bo sie wchłoną albo pękają... -
potforzasta wrote:Ft 3 i ft 4 i jeszcze anty-Tpo i anty- Tg to wszystko badania tarczycowe ja właśnie musze powtórzyć wszystkie te badania tzn tych anty nie miałam jeszcze robionych.
chyba sie wybiore dla świętego spokoju , podobno jest tak jak te wartosci sa zblizone do maximum lub minimum to oznacza to tarczyce i lekarze dają skierowanie na reszte tych badań ???
-
JA nie wiem u 1 gina miałam prawie równo z górną granicą i powiedział że jest ok i leczył mi prolaktynę którą miałam w normie i nie było powodu jej leczyć. A teraz mam niedoczynność i muszę zrobić resztę badań i powtórzyć te i od nowa do endo ale pójdę na NFZ bo już mam dość płacenia za wszystkich lekarzy.
-
Poza tym pęcherzyków musi być od 12 w górę, takze spora ilosc.
Jak jest kilka to o niczym nie swiadczy.
Ja mysle, ze potforku napewno by Ci gin powiedział, tym bardziej ze sie staramy, to wtedy inaczej sie podchodzi do człowieka.
A tarczyce tez sobie zbadam, bo to moze byc główna przypadłość. Mysle ze dziewczyny ktore mieszkaja na północy (nad morzem) nie maja z tym problemu lub mniej jest chorych w tych okolicach??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 22:25
potforzasta lubi tę wiadomość
-
potforzasta wrote:A jak mi żaden gin z 3 nie sugerował badań na PCO to znaczy że jajniki czyste i nie powinnam się martwić??
z 3 któryś napewno by coś zauważył, albo widać to na usg najczęściej a hormony to albo potwierdzą albo zaprzeczą .( prolaktyna i progesteron o tym świadczą mozliwe że jakieś jeszcze nie pamiętam)
i myśle że by cie poinformował o przypuszczeniach u mnie tak było i potem albo poywierdzic albo zaprzeczyc, więc nie martw sie napewno jest dobrze:)potforzasta lubi tę wiadomość
-
Można sobie zbadać
LH i FSH (6-9dc) i pozniej stosunek jeden do drugiego powinien miec jakas wartosc odpowiednia
prolaktyna, progesteron, testosteron i androstendion w 22-25 dc wtedy bedziecie wiedzieć
ahh hormonki męskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 22:29
potforzasta lubi tę wiadomość
-
Dzięki za pocieszenie w takim razie raczej tego dziadostwa nie mam Zostaje tylko tarczyca A te badania groszku na pewno zrobię lepiej mieć czarno na białym.
Przedszkolanko no tak lepiej by było jakby się obeszło bez tych badań ale ja mam takie szczęście że raczej będę musiał je zrobić.Groszek lubi tę wiadomość
-
klara dobranoc
Oj groszku za dużo Tyle badań i to pewnie nawet nie o wszystkich wiemy Dlaczego to kobieta musi mieć tak przewalone?? Nie dość że miesiąc w miesiąc @ to jeszcze tyle hormonów .