X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Głupi Gabryś, na każde imię coś się znajdzie, nie ma co się tym przejmować. Ale Alan - Anal to juz zostanie w mojej pamięci :D A Kubusiów to wszędzie pełno dookoła, jak patrzyłam to od kilku lat się utrzymuje trend:

http://gorny.edu.pl/imiona/

Tak z ciekawości jeśli któraś ma ochotę przejrzeć sobie ;-)

Groszku a czemu ma nie zwrócić kaucji? Trzeba ja podejść jakoś ;-) A z biurem podróży to w sumie się nie dziwię, że chcę zaświadczenie, inaczej to pewnie o zwrocie pieniędzy można by tylko pomarzyć.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian Tuwim- Gabryś

Był raz głupi Gabryś. A wiecie, co robił?
    Kiedy konie żarły, on im owies drobił.
    Sitem wodę czerpał, ptaki uczył fruwać,
    Poszedł do kowala: kozy chciał podkuwać.

Czapką kwiat nakrywał, kiedy deszczyk rosił,
    Liczył dziury w płocie, drwa do lasu nosił.

Zimą domek z lodu zbudował przed chatą:
    "Będę miał - powiada - mieszkanie na lato".
    Gdy go słońce piekło, to na słońce dmuchał,
    A za topór chwytał, gdy go gryzła mucha.
    A tatusia pytał, czy mu księżyc kupi...
    Taki był ten Gabryś. A jaki? No, głupi.
    :P

Niby taka miła była ta kobietka od ktorej wynajmowalismy, ale nie rozumie sytuacji teraz kompletnie... stała sie strasznie wredna...;/ nieciekawie ogolnie:| no ja mam nadzieje, ze bedzie uczciwa i zwroci. Zawsze moze powiedziec, ze umowy nie dotrzymalismy i kasa przepada.
    Z tym biurem podorzy zobaczymy, znajomi sie zastanawiaja jeszcze, moze wezma te wczasy:) oby...szkoda, zeby przepadły a szkoda tez kase stracic;/

na zewnatrz znowu duchota, nawet z domu nie wychodze;/ bo mozna sie przewrócić ;/ jak Ci w twarz buchnie... :|

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniechęca mnie ten wierszyk wcale :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslisz, a jak dzieci sie beda smiały? ;P

Ale nie znałam tego wierszyka, dopóki mi bratowa nie uświadomiła :D
    moze inni tez nie znaja :D

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie znałam :D Raczej chyba nie jest dość "chodliwy" :D

Groszku na każde imię coś się znajdzie... na moją Majkę pszczoła wołali, na mnie zamiast Dorota to Do Loda... Jak nie imię to z nazwiska będą się śmiać - dzieciaki już takie są ;-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i włąsnie bardzo dobrze, imie ładne i rzadkie :D jeea !:)

hihi, niezle z tym Twoim imieniem... Do Loda :P hihi
    ale ludzie przekrecaja... ciekawe skad te pomysły. Sama bym nie wpadła na takie pomysły :D

Maja, tez ładne imie :D

a jak tam samopoczucie córy? lepiej z tym uszkiem?
    mówisz, że łożeczko ciasnawe było dla trójeczki w nocy?:P

moj kotek wstaje rano a pozniej przychodzi do mnie do łózka, jesli odpowiednio wczesnie nie zejde na dół i sprawdza czy śpie czy nie i "woła" mnie :P

ostatnio smierdzi jej z pyszczka... diete ma zbilansowana, kamienia na zebach nie ma... a wali przeokropnie :/ nie wiem co zrobic...az sie boje jak zaczyna ziewać :P

zaświadczenie od doktorka wypisane, nie było problemu i nawet kasy nie chce za to, a inny by chcial juz na wizyte umawiac i pieniążki ładne kasowac;/ jednak są jeszcze ludzie :D

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Do Loda to okrutne było ale ja nigdy sie nie przejmowałam takimi pierdołami :D

Mojemu jednemu też wali z pyszczka okrutnie. Kamienia nie ma na zębach ale żółte ma i podczerwienione dziąsła - zbieram sie z nim do weterynarza juz od jakiegoś czasu czy nie ma tam stanu zapalnego. A może odrobaczyć trzeba znowu, chociaz nie ma objawów zarobaczenia. Dwóm moim pozostałym nie śmierdzi, jeden to ma snieznobiałe zabki i dziąsła ładne więc uderzałabym w to. W końcu się wybiorę do weterynarza :D

Maja ładne imię ale tez pełno jest dookoła. Trzeba uderzać w jakieś mało popularne chociaż ciężko bo Żyrafa to nie chciałabym mieć :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku czesto smierdzi z pyszczka gdy pojawia sie problem z nerkami

miala robiona krew na mocznik i kreatynine? nie masz wrazenia ze wiecej pije?
    albo stan zapalny przyzebia: nie ma czerwonej liniii nad dziaslami?

a co do imion: nam narazie podoba sie ALicja albo Malgosia, co myslicie?

a z chlopcem to jest problem bo nie wiem- duzo jest w rodzinie pozajmowanych i nie chce tak jak w najblizszej rodzinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:32

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mało pije, ona by piła tylko z kranu wode... ;/ musi miec duzy zbiornik, bo z miski nie pije. nawet mnie nie strasz, ma 5 miesiecy :O
    miała byc wolna od wad...

dzieki za pomoc z tymi zapaszkiem z pyszczka..czytalam gdzies ze moze pokarm jest za drobny i ona go połyka w całości, przez co nie ściera kamienia nazebnego...oby to tylko o to chodziło..chociaz dziąsełka ma różowe i ząbki bielutkie.. No nic, poczekamy, zobacze co jest grane.

czytałam cos o myciu zebów kotu:P haha nie wiem sama :P

tez chcialam Alicja, ale mezowi sie nie podoba...
    za to Małgosia ładnie.. Gosia, Gosiaczek mozna zdrobnic :D
    Karina tez ładnie, moja bratowa ma.. a tak to nie znam żadnej :D

my tez nie chcemy zeby sie powtarzało... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:39

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja z tymi imionami, Wy to jestescie Wariatki :)

mnie cos strasznie osłabiło, byłam tu rano, popolotkowałam z Mizzelka i padłam...przed chwila wstałam i nogi i rece mam jak z waty...znów mi sie chce do łózka! dziś jakiś cieżki dzien :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie słoneczna - mój Bazyl ma czerwoną linię nad ząbkami, chyba z nim pojadę w tym tygodniu. Z kotami jak z dziećmi :D A u mnie trzy więc już w ogóle masakra :P

Alicja to wybrane imię przez mojego R. mi też się podoba, ale Małgorzata źle mi się kojarzy więc nie jest brane pod uwagę mimo, że samo imie w sobie jest ładne ;-)

A ucho mojej córy juz lepiej dzisiaj, trochę wydaje mi się że ściemnia żeby jej nie ganiala do pomocy w domu cwaniara ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:57

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • la Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, umyj dla kota zęby :) może trochę jedzenia miedzy zębami zostało i sobie gnije.

Groszek lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie myje kotu zęby? :D Bo jak ja mam im coś co pyska wsadzić (np. tabletkę na odrobaczenie) to szał jest i ostatnio zakrwawiona skończyłam a tabletka nie połknięta. Jakoś nie wyobrażam sobie kota ze szczoteczka do zębów w łapce :D Chyba, że są jakies preparaty o których nie mam pojecia?

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone z tymi imionami jesteście :p ale Do Loda to już przegięcie...

Ja z moich obserwacji 2 letniej z dziećmi zauważyłam jak imie ma wpływ na osobowość, to niesamowite! Niby każdy jest inny ale np.
    Dawidy i Oliwiery to straszne łobuzy,Amelki gaduły,Hanie damulki,Zosie wrażliwe,Alicje to ksiezniczki ale z pazurem,Alany takie dziwaki ze swojego świata a Oskary mądre chłopaki ;)
    To tak z mojej obserwacji :)

Byłam u fryzjera!!:d

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można u weterynarza preparat dostać, coś jak kości czyszczące dla psa. Z tabletką trzeba zatkać dla zwierzaka nos i wsadzić tabletkę, zwierze zaczyna się dusić i musi połknąć, żeby zacząć oddychać pyskiem i głowa do góry.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mycia zebow sa takie nakladki na palce jakby z frotki- jesli chcesz myc ale u kotow to roznie jest

sa takie pasty enzymatyczne co rozpuszczaja bakterie i nie odklada sie plytka nazepna= np Orozyme., plyny do plukania

jesli czerwona linia to sprawdz zeby bo moze trzeba przeleczyc same dziasla

Groszku jesli kotek ma 5 mies to na pewno nerki ma zdrowe- msylalam ze starszy

warto tez zeby i dziasla poplukac szalwia:)

dla kota z tabletkami mozna zrobic tak- rozgniesc tabletke wsypac do malej strzykawki 2 ml i dac troche cieplej wody- wymieszac dobrze i wtedy wstrzyknac z boku pyszczka:)

a jesli jest problem to mozna poprosic o tabletki smakowe lub preparat w pascie lub wylewany na kark Profender:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:16

atdcqtkf2affvuei.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja chcę Hanię, damulkę taką :D

la zatykanie nosa nie działa, nic nie działa :/ nawet jak są chore to latam na zastrzyki z nimi codziennie bo innej opcji nie ma. Pyszczki to dla nich świętość. Jeden drapie jak szalony, drugi zaraz się ślini i nawet udaje, że połknął a jak go puszczam to wypluwa - zbyt cwane są dla mnie widać :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wlasnie zagladałam do pyszczka, ma zaczerwienione przy kłach na gorze;/
    chyba sie gdzies z nim przejde, tylko sama musze wydobrzec....
    Słoneczna i La- dzieki za rady:)

chyba najlepsza ta opcja z wylewaniem na kark albo łapke, wtedy sobie to spokojnie zlize, a tak to walka...

bałabym sie jej zabki umyc..takie malusie ma :P nie chce jej denerwowac...

Livka, ale masz kombinatorów z tych kotow hahaha :D niezłe cwaniaki :D

faktycznie, moze byc magia w imionach :D
    Przedszkolanka, jakas metamorfoza?:)

Rudasek, odpoczywaj ile wlezie :) to Twój czas :D ja tez jakas slaba dzis...

na obiad zupa z fasolki szparagowej i pierogi leniwe, a co u Was??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:45

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pracy do 19, ale juz rano przed praca jadlam krupnik:)

nie zwrocilam go nawet!

atdcqtkf2affvuei.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiadku piję kawkę i chwilę odpoczywam i za chwilę dalej do sprzątania. Kurde, od kilku dni sprzątam codziennie i dalej sajgon jest :/

Groszku no mam z tymi kociskami moimi mam. W sumie dwa moje a najstarsza babuleńka to R. ale adoptowałam i pokochałam jak własne mimo, że kicha, smarka, bez zębów już jest i chorowita. A te moje to agenty niestety, cwaniaki straszne, może dlatego, że kocury ale pieszczochy ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ