X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektóre kobietki robią progesteron, bo czasami niski poziom moze byc zagrozeniem i nie utrzyma ciązy. no i tsh tradycyjnie niektóre :P ft3 i ft4 (w razie jakby tsh bylo podwyzszone)

współczuję bardzo i sobie tego nie wyobrażam, widzę żejesteś silną kobietą i się nie poddajesz i nie zamykasz w sobie i to się chwali...
    Oby wszystko było dobrze i mam nadzieje ze tak będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:29

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i prolaktyna czasmi może zrobić namieszanie...

choć czytałam że może coś być z krzepliwością krwi.. niektóre właśnie poronią już w 5tyg przez to ;/
    ale może być tak że to się stało tak po prostu i nie miałaś na to wpływu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:51

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co w takich sytuacjach mówić...taki bezpieczny już wiek a tu...nie rozumiem dlaczego tak się dzieje...
    Ale musisz być silna i walczyć ;)

No podstawowe to tsh,ft3,ft4,prolaktyna,progesteron,estradiol dla sprawdzenia,toxoplazmoza i różyczka są też ważne ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uchh dlugo... :(
    najważniejsze że znalazłaś siłę w sobie mimo wszystko
    podziwiam... ja bym się schowała w kąt i uciekła.
    ale prawda czas na smutki musi minąć choć wspomnienie zostaje zawsze
    ale liczy się to co jest tu i teraz i co będzie.
    Moja mama przede mną też poroniła... aż w koncu pojawiłam się ja :)
    z małymi komplikacjami na koniec ale udało się :D

teraz widzę że masz cel z dietą, badania też by się super przydały, miałabyś obraz co się dzieje w twoim organizmie :)

Krysti lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ciekawe czy cykl wrócił do normy czy jescze nie bo tak to byś spróbowała z badaniami na początku cyklu w środku i 7dpo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no z takimi wynikami i by sie nie miało udać? :D
    i najważniejsze, widzę że masz super humor i to mi się najbardziej podoba :)
    hehe niby wszystkie badania ok, lekami normuje to co lekko pasowało podrasować, a na razie nic więc jak widać to nie takie łatwe :P
    Czasem zastanawiam się, że może nie wiemy jak to się robi. Ha ha ha !!!

Jak się teraz nie uda to chyba kupię ten żel wspomagający :) bo mam schiza, że przez durexa nie zajdę :P

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    hmm, tak czytam i czytam i wiecie co? To normalne,że każdy ma swoje zdanie na dany temat - w końcu też nie raz się spierałyśmy czy coś ale tu nie chodzi akurat o cesarkę czy naturalny.
    Tu niecierpliwa wcale nie chodzi o to że hm, "napadamy" na Ciebie i wszystkie krytykujemy,tylko mam wrażenie że to jest tak że co my nie powiemy /napiszemy, co nie podamy przykładu to Ty zawsze i tak masz swoją wersję, swoją wiedzę i sama wiesz najlepiej albo jak Mizzelke wyśmiewasz. Też to już daaawno zauważyłam,ale nie chciałam nic mówić i tak cofnęłam się do starych wiadomości i wątków i niestety tylko to potwierdziłam. Wiesz, mi to tam dynda i powiewa,ale są osoby które już to wkurza,bo kto lubi być ciągle krytykowany? Zwłaszcza że nasza grupka dziewczyn ma kontakt również gdzie indziej i ani razu nie było takiej sytuacji mimo że nie zawsze się ze sobą zgadzamy.
    Gdybym była wredna to coś bym wygarnęła, ale nie będę robić niepotrzebnego sporu :) no tak to wygląda i myślę że trzeba wprost powiedzieć i trochę spojrzeć na to z dystansu.
    I masz rację-jak my będziemy nad porodem się zastanawiać to Ty będziesz tulić maleństwo,ale nie zapominaj,że są tu również staraczki, które my w tym czasie dalej będziemy wspierać i nie "hejtować" za obrzydliwe opisywanie wymiotów :)

Akurat opis wymiocin jest zawsze obrzydliwy, jak sie czyta swiezo po obiedzie kto czym rzygal to kazdemu moze sie cofnąć. Uwazam ze calkiem to naturalne. Ale skoro lubicie pisac o talich rzeczach przeciez nikt Wam nie broni, wydzieliny z drugiej strony moga byc rownie ciekawe, np kolor, konsystencja. Ale mnie to nie fascynuje.
    A mizzelki nie wyśmiałam, tylko napisałam że mnie rozbawila odklejajaca sie plytka w mozgu... Bylo to napisane w taki sposob ze wcale od razu nie wynikalo z opisu ze Pani byla po trepanacji czaszki.

Bez sensu ta dyskusja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 18:48

nxbhnwz.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chętnie dołączę do Waszego wątku. Straciliśmy z mężem naszą dzidzię 30 maja. Teraz staramy się o kolejną.
    w tym cyklu zaczęłam robić testy owu i rano pokazały się dwie porządne kreski a wieczorem druga była już słabsza. Pod wieczór już trochę podziałaliśmy, jeszcze jutro męża pomęczę ;)
    bardzo bym chciała, żeby już się nam udało, bo poprzednim razem udało się dopiero przy 12 cyklu starań. No, ale będzie co ma być

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Karolcia witamy i zapraszamy ;)
    Bardzo mi przykro z waszej straty ale ważne że macie siłę i nadal walczycie ;)

Dziewczynki zaczynam panikować przed jutrzejszą wizytą...dobrze ze jest rano a nie wieczorem ;)
    Groszku pamiętam o Twojej i kciukam mocno!! :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki za wizytę i szybko się tu melduj :*

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja dopiero jutro... ale już się stresuję i odliczam :P

pirelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko TY sie nic nie stresuj!
    Bedzie dobrze-zobaczysz!
    Wiem, ze sie łatwo mówi o spokoju jak sie jest już po, ja sama byłam posrana w poczekalni :)
    ale na szczescie jest wszystko git i u CIebie też tak bedzie! :) Trzymam kciuki...
    a jak sie dziś czujecie ???

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga fakt.. wybacz ;) nie zauważyłam, że to było napisane dzisiaj.
    Fajnie, że masz na rano.. ja też wolę wstać, iść i mieć z głowy, a nie cały dzień sobie głowę wizytą zaprzątać ;)

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja zawsze miałam na 18, a teraz wyjątkowo na 11.45 więc lepiej dla mnie :) dzisiaj Groszek ma wizyte :)
    Rudasku ja odpukać jakoś daję radę, mdli ale zdecydowanie mi lżej :) tylko jeść co godzinę muszę...a jak z Tobą?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Groszka :)

Ah te Wasze mdłości, za każdym razem Wam współczuję, a na samą myśl i mnie robi się mdło :/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Ale było wczoraj fajnie na ochnichu - nie ma jak kiełbaska z patyka przy samym morzu ;-) Ciepłutko było i przyjemnie ;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    no właśnie ja zawsze miałam na 18, a teraz wyjątkowo na 11.45 więc lepiej dla mnie :) dzisiaj Groszek ma wizyte :)
    Rudasku ja odpukać jakoś daję radę, mdli ale zdecydowanie mi lżej :) tylko jeść co godzinę muszę...a jak z Tobą?

Mnie wczoraj troche mdliło i jakoś na wieczór jestem taka ciężka jakaś...i powiem CI ze od jakiegoś czasu mam wrażenie ze mi sie brzuch rozciąga czy coś..bo jakieś mam takie nieprzyjemne uczucie na brzuchu, czasem mi dyskomfort sprawia stanie prosto i musze sie schylić, np w Kosciele wogole nie stoje tylko siedze cała msze bo nie moge wystać, jakie jakieś naciaganie czuje...
    dziś oki w miare, jeszcze mnie nie mdli, pierwsze kroki to lodówka, wiec zjałam 3 kanapy z pasztetem :D i poki co jest git :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ale CI zazdroszcze....nie dośc ze ognicho, kiełba z patyka to jeszcze nad morzem....ahhhhhhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ