X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Groszku :)
    Szkoda ze TY tak daleko bo bym wpadła na bajerke :)
    ja dzis sama do poznego wieczora, tatus na meczu :(

u mnie tez starszny gorąc, nie ruszam sie z domku dziś :)
    jutro idziemy rodzinnie na basenik :)

własnie wcinam koktajl z ananasa, arbuza i banana z lodem :) pychaaaaaa :)

a to moj brzuchol :)

http://wrzucaj.net/images/2014/08/09/105967508154711484870641400736517o.jpg

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he Rudasek, ale ladny brusio..tez mam cos podobnego.. taki pagorek:)
    mmm pychota ten koktalik :)

ja bede robic leczo za chwile...;D
    co zjem, to normalnie głodna jestem za kazdym razem ;p

przyszły mi leginsy wczoraj, takie troche duzawe, myslalam ze juz w nie wejde...a tu klops. chyba bedzie na jesien i zime dopiero..

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam fasolke po bretonsku :)

kurde ja mam troche luznych rzeczy, jeszcze typowo ciazowych ni ekupuje ale juz czuje ze obecny jeansy trzeba wymienić :)
    ide w poniedzialek na szmatki, pobuszuje troche, moze cosik wygrzebie fajnego :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm....same pysznosci...

znowu smaczek mi sie wlacza :D

kurde, bluzki jeszcze obleca... ale spodnie mam ciasnawe, juz stare leginsy z guma uwieraja..;/

no chyba tez bede sie musiala gdzies wybrac :)
    jakies tanie zakupy :D

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj już po plaży, po spacerku i po basenie. Właśnie zjedliśmy obiadek i wybieram się jeszcze dzisiaj do galerii połazić ;)

Rudasku słodki brzusio rośnie ;)

Coś mnie jeszcze pobolewają jajniki, a od dzisiaj już biorę dupka.
    U nas ładnie, ale nie ma skwaru ;) przyjemnie ciepło.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka nie rób mi ochty na plaże, prosze Cie...ale Ci zazdroszcze!
    a na basenik ide jutro:):) :P

brzucio rośnie rośnie :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku nie robię Ci ochoty :P ja nie lubię zbytnio :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co tu taka cisza? Wszystkie z Livią wyjechały? :P

Mnie od wczoraj dalej kłuje podbrzusze..i humorek jakiś słabszy, zastanawiam się nad żelem Conceive Plus, mała pojemność.. znalazłam tutaj - http://www.przedciaza.pl/zel-intymny/134-conceive-plus-30-ml.html?search_query=Conceive+Plus&results=9, chciałabym zamienić tego durexa.. może któraś z Was ma do odsprzedania ?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej :)

Pirelko na feminium zamień, on jest niedrogi i bezpieczny , dostępny w aptece :) my go używaliśmy :)

ja dzisiaj próbuję do kościoła iść i wysiedzieć, trzymajcie kciuki!

A ja dorzucę swój bębenek po wczorajszym grillu :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dfb454ff4c6.jpg

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga uroczy brzuszek :D

Poczytam o tym Feminium ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś doła zaczynam łapać w tym okresie jakoś... nie wiem czemu, boję się że znowu się nie udało :(

• Groszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po kosciolku i obiadku:-)

Bylo mi slabo w kosciele, mroczki przed oczami... w pewnym momencie nic nie widzialam;-/ ale dotrwalam do konca...

Nie uzywalam zadnego zelu ale polecam Feminium.

Eh dzis znowu tesc z babka przyjezdza. Nie wiem po co, zastanawiam sie czy nie za czesto;-/ az powoli irytacja mnie lapie... w tygodniu tez byli:-/
    Napewno takie wchodzenie w tylek mnie nie przekona. O ciazy dalej nie wiedza i sie nie dowiedza.A w dupie to mam! Bez przesady z tymi przyjazdami. Napewno dziecka nie dotkna i ono tam jezdzic nie bedzie. Bo sobie nie zycze zeby przebywalo w takim chamstwie. Dlatego tez chce zmienic prace na 8h zeby miec wszystko pod kontrola. A szwagierka napewno chrzestna nie bedzie. Nigdy w zyciu. Wybiore jakas kolezanke. Lepszy obcy niz rodzina. Mysleli, ze mnie ustawia po swojemu? Trzeba bylo wtedy myslec, ze mi robia krzywde. Dla mnie to sa obcy ludzie i tacy pozostana. Chcialam ich traktowac jak rodzine ale na to nie zasluguja.
    Niech tylko Malenstwo urodzi sie urodzi cale i zdrowe, nic wiecej nie chce...no i troche spokoju do rozwiazania.

Pirelka tule, postaraj sie nie myslec o tym.. jeszcze troszke wytrzymaj;-* kiedy testowanko bedziesz robic? Kochana mocno trzymam kciuki i nie smutaj sie;-*

Bluberry, owulacja przerywana linia jest chyba wtedy gdy ovu nie jest pewne ze w tym czasie, a linia ciagla ze owu bylo raczej na 100%.

pirelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko zajmij sobie czas i nie myśl :* idź na mc flurry ja mojego dziś wyciągam na takiego z czeeeekoladą :d

Groszku u mnie inaczej jest...babcia w rodzinie wygadała i siedzi cicho i myśli że nie wiem :/ a ja po złości nic nikomu nie będę mòwić bo po co? Skoro wszyscy wiedzą...ehh..

Mi dzisiaj niedobrze i leże z książką przy wiatraczku;)

pirelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do cywilizacji :D

Ale tu gorąco... tam tak fajnie wiał wiaterek, było jeziorko, grill i ognicho. A potem dla rozrywki - kłótnia z R., dawno tego nie robiliśmy aż ciężko było mi się odnaleźć w tej sytuacji ;-) Na razie jeszcze troszkę udaję, że jestem zła, dopóki mnie nie przeprosi :P

Drugi dzień na CLO obecnie, o jutro wprowadzam Estrofem. @ już polazła sobie w cholerę więc dziś poćwiczę czy pamiętam jeszcze jak się robi dzieci (niech tylko R. z tymi przeprosinami się pospieszy bo nie wytrzymie) :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko odpoczywaj :)

o kurcze... wiesz, ja tez sie boje ze babcia meza wygadala juz dawno, bo on jej powiedział... nie wiem czemu... ja jej nie ufam:/ jak sie kapną, to brzuch mi moze zacznie rosnac..no chyba ze juz wiedza;/ wrrr... jak ja nie lubie takich akcji! ale dzis przyjezdza z inna babcia, przyjechała z Żyrardowa..jego mama.

To dlatego przedszkolanko tez miałas w piatek smutny dzien? bo tez cos pisałas ze sie zdenerwowałas....

dobrze Livka ze jestes;) i nie popuszczaj swiezemu mezusiowi;p czasem trzeba sie pokłócić;)
    Szybkie masz te @ ;) tylko pozazdroscic... u mnie się ciągneły na tydzień, dobrze ze teraz troche wytchnienia od nich :) ćwiczcie, ćwiczcie :) beda wyniki :D :D

relge6yd309xm1zq.png
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy pomimo spadku temp moge byc w ciazy? Fatalnie sie dzis czuje czasem pobolewa mnie brzuch jak bym miala zaraz dostac @ jednak czysto nawet plamki ciagle jestem spuaca boli mnie glowa i strasznie mnie mdli. Co o tym myslicie?

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po baseniku i jakoś mi lepiej :) dopadający dołek poszedł sobie :D

Groszku i przedszkolanko, dziękuję za wsparcie i miłe słowa :) a testuję w 26 dc, zrobię betę po 10 dniach duphastonu. Choć dzisiaj dla pokrzepienia oglądałam wykresy innych zaciążonych i niektórym wyszła beta już w 23 dc a w 25-17 dc już była ok. 10-20 więc zobaczymy.. oczywiście kusi mnie test albo beta wcześniej ale muszę się wstrzymać :P

A jutro chyba wejdę sobie do MC, bo jedziemy z koleżanką w odwiedziny do jednej znajomej i czekając na nią chyba wstąpimy na lody do MC albo shake :D

Groszku Ty spokojnie, nic się gośćmi nie przejmuj, staraj się nie wkurzać, ani nie denerwować dla dobra Maleństwa :*
    Jak ja się cieszę, że mam fajne relacje z rodzinami z obu stron..

Livka, wyjazd udany? :)

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku wtedy zła na teściową byłam :)
    Pirelko super że humor lepszy :) endorfiny naładowane :)

Livia no to niech się pospieszy mąż bo inaczej nagrody nie bedzie :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udany, udany - po sprzeczce już tez śladu nie ma. Przeprosił ładnie i teraz taka przylepa z niego aż strach :D

O 19 umówieni jeszcze jesteśmy ze znajomymi na piwko nad morzem a tak mi się nie chcę ale niech będzie, dawno z nimi się nie widzieliśmy bo zawsze coś wypadało...

dzastina2005 jak już 2 tempka idzie w dół to raczej idzie @...

Faktycznie ja @ mam króciutkie - 3-4 dni i po wszystkim :D Po porodzie tak mi się zrobiło, wcześniej to tydzień mogłam mieć ;-) Jaka oszczędność na podpaskach i tamponach - na trzy cykle mam jedno opakowanie ;-)

Pirelko nie spinaj się, co było do zrobienia zrobiliście i co ma być to będzie ;-) Chociaz przydaloby się zaciążyć w tym cyklu - i Ty i ja :/ A widzialam dziś 3 bociany jak wacaliśmy z wiochy! :D Mogę Ci jednego odstąpić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 16:50

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ