X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, jeden bociek dla Pirelki a dwa dla Ciebie no bo przeciez blizniaki :-)
    I juz podzielone:-D

livia30 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja też na te bliźniaki się już nastawiam :P nawet na wózki bliźniacze patrze bo żadne mi się nie podobają :P ha ha ha
    ale boćka poproszę, choć w tamtym cyklu Mąż widziałam na drodze bociana i nic na razie z tego ;P

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na łące bociek 3 tygodnie spacerował i jak zwykle nic z tego;( zobaczymy czy laparoskopia pomoże.

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bociek to nie wszystko :(
    dzastina trzymam kciuki!

Ps. Livia, a my musimy się w końcu na spokojnie spotkać kiedyś :P

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam sie z rana i jestem pierwsza hihi :-)

Obudzilo mnie okropne ssanie z zoladka przed 6, zjadlam caly talerz zupy mlecznej i wybieram sie dalej w kime:-p

Wizyte przezylam:-p moje relacje z tamta rodzinka nie sa zle, nie kloce sie, nie mowie za duzo ale wiem swoje, pamietam co zrobili...mam nadzieje ze oni tez pamietaja.Ciezko tak wybaczyc i zapomniec z dnia na dzien, szczegolnie ze ja swe cale serce im dawalam, a oni wbijali mi w nie noz. Ksiazke mozna by bylo napisac:-) Zabralam im syna i brata i dlatego;-)

Ja mysle ze bociek to dobry znak;-)
    Ja go zobaczylam, po dwoch miesiacach sie udalo...

Pirelka, no to po poltora bocka na glowe w takim razie :-p

Jej, zazdroszcze Wam tych basenow.... ja bym znowu sobie wskoczyla do Wiselki, w sumie wakacje powoli sie koncza....juz zniwa, jakos tak zniwa smutno mi sie kojarza..z przemijaniem...
    Sory za moje wywody z rana;-p
    Dzis bysmy z malzem jechali nad morze...:-( ale i ze mna bylo groznie, a i tak malz do czwartku musi pracowac....

Dzastina, a to juz wszystkie metody wykorzystaliscie, ze wybierasz sie na laparoskopie??

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana !
    Powoli szykuję się do pracy, a boli mnie brzuch jak na @ :/

Miłego dnia wszystkim życze !

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz popatrzylam z rana na maila, kobieta rozwiazuje z nami umowe z mieszkania:-) uff... jaka ulga:-)
    Haa, udalo sie bez prawnika i bez sadu:-) dobre slowo pomoglo:-)
    No trudno, kaucja przepada... ale lepiej to niz 6 tysiecy w bloto na pokrycie calych kosztow do pazdziernika.
    Ale mila niespodzianka z rana w poniedzialek:-)
    Teraz mini remoncik trzasniemy jak maz bedzie na urlopie :-)

I moze w koncu bedzie spokoj w naszym zyciu?? :-)
    I to sloneczko wyjdzie? :-)

Pirelka, milego dnia i spokoju w pracy..kiedy @ ma przyjsc??

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku super, jeden problem z głowy! My też swojej kiedyś babce od mieszkania podarowaliśmy kaucję, ale dogadaliśmy się i za kilka ostatnich dni już nie płaciliśmy :)

@ jeszcze daleko, dzisiaj dopiero 18 dc.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj mam 4dpo, chyba zwariuje zanim się doczekam czasu żeby sprawdzać ;) a jak się nie udało to czeka mnie @ na urlopie :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :)
    malduje sie z rana (?) moze poznego rana :)
    Groszku ja tez własnie wcinam płatki z mlekiem i nutella :)

a tak poza tym to powiem Wam jaka mialam przygode wczoraj ..
    wstaliśmy, poszłam sie wyszykować do łazienki, zjedliśmy sniadanko i na 12 do koscioła :)
    Chwała Bogu ze kościoł za ulica...bo....weszliśmy do kościoła, pomodliłam sie, ksiadz wyszedł do mszy, powiedział kilka pierwszych słów a ja odleciałam....no i R przytargał mnie do domu omdlała, nie kontaktującą....dopiero po dłuzszej chwili mnie ocucił..no i cały dzien do bani, nici z basenu i spaceru itd, bo tak osłabłam ze cały dzien spałam....

masakra, czułam jakiś taki dziwny ucisk w brzuchy, ciagnięcie..nie wiem czy przycisneła mi sie przepona czy co w kazdym razie było nieciekawie :(:(

ale dziś poki co oki, choć mam troche stresa, chcialam jechac pobuszować do sklepu ale mam cykora bo jak znów padne...:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek może poczekaj z buszowaniem do jutra, dzisiaj jeszcze odpoczywaj

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ;)

Ja wczoraj też się męczyłam,wieczorem mi się koreczków zachciało i mąż robił :d

Rudasku ja bym odpoczęła i sama nie wychodziła...sama ciągle się boję a już zakupów mi się chce..

Miłego dnia ;).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to bedzie Rudasek... ja dlugo na cieple tez nie moge byc, teraz biore zimna wode ze soba jak cos takiego sie dzieje. W kosciolach duchota, tlenu nie ma;-/
    W zeszlym tygodniu mialam taka akcje, ze myslalam ze mnie z Biedronki wyniosa..bo tak slabo mi sie zrobilo przy kasie;-/

Ja bylam dzis na sklepach i nie ma nic. Doslownie nic. Szkoda czasu i paliwa do miasta.

Rufasek, dobrze ze byl z Toba Twoj R. i Cie uratowal;-) bylas w bezpiecznych rekach i mialas pomoc medyczna na miejscu.

Ja teraz chyba zmienie pore chodzenia do kosciola.. w sobote wieczorem lub niedziela z samego rana.Ale w niedziele rano to z moim by musialo lozko isc hahaha;-p

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Ale dziś znowu pospaliśmy, w taki sposób nic nigdy nie zalatwimy w urzędach :D Ale to ostatni dzień, jutro o 9 rano jesteśmy umówieni na oglądanie działek pod budowę domu, więc trzeba wstać wcześniej ;-)

Wczoraj na piwku byliśmy ze znajomymi w knajpie przy plaży, pośmialiśmy się aż policzki mnie bolały, było bardzo fajnie :-)

Zaraz uciekamy na jakieś zakupy do lodówka świeci pustkami a dziś R. obiad robi ha ha aż się boję ale zobaczymy :D

Trzeci dzien CLO dziś biorę i łepetyna mnie boli już drugi dzieńz rzędu tzn tak pulsuje mi przy skroniach i po chwili przechodzi. Poza tym skutków ubocznych brak ;-) Dziś dołożylam tez Estrofem, po przeczytaniu ulotki się załamałam - lek dla kobiet po menopauzie :D ha ha latka lecą ale żeby az tak? :D Śmieszne ale co tam, ważne że estrogenów mi dostarczy i endometrium ładnie urośnie ;-) W sobotę pierwszy monitoring ;-)

Dobra Dziewczynki, zmykam coś porobić bo to 13 godzina a ja w lesie ze wszystkim :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj mam 4dpo, chyba zwariuje zanim się doczekam czasu żeby sprawdzać ;) a jak się nie udało to czeka mnie @ na urlopie :(
    Mam dokładnie tak samo.. dopiero 18 dc a ja już nie mogę się doczekać :P a jeśli okaże się, że nie to też będę mieć @ na urlopie.

Rudasku współczuję sytuacji dobrze, że nie byłaś sama. Dzisiaj odpoczywaj bo po omdleniu jest człowiek bardzo osłabiony i niedotleniony.
    Swoją drogą co to jest, że zawsze w Kościołach mdleją ciężarne :) hehe..
    właśnie tych omdleń boję się najbardziej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 15:29

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No....a u nas w Kosciele nie jest duszno, bylo wrecz chlodno a i tak padłam...ide dziś na 18 nadrobić wczorajszą masze ale siadam gdzies na samym koncu, jesli jeszcze raz mi sie zdarzy to po prostu nie bede chodzić i juz,...chyba bedzie mi wybaczone :D

dzis sie czuje oki, ale wczoraj bylam bardzo osłabiona, cały dzien spałam i piłam..masakra! nici z basenu, spaceru itd- nie dałam rady! straszny dzien :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Rudasku? Lepiej Ci dzisiaj? Ja przez jakis czas w ciąży bałam się chodzić do większych sklepów bo od razu robiło mi się słabo, później przeszło ;-)

Byliśmy pozałatwiać kilka spraw i tak wyszło, że zajechaliśmy do sklepu rowerowego i dostałam całkiem nowy, superaśny rower :D Teraz już nie będzie wykrętów, że mam słaby - muszę jeździć :D

Tak szybko czas leci kurczę, co chwila cos do zrobienia a czasu nie ma więcej...
    Mielismy odpoczywać w sierpniu ale się nie da :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mam dokładnie tak samo.. dopiero 18 dc a ja już nie mogę się doczekać :P a jeśli okaże się, że nie to też będę mieć @ na urlopie.

pozostaje mieć nadzieję, że @ nie przyjdzie i będzie zielono :)

pirelka lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na momencik, urwałam się, zastanawiam się czy jutro iść na badania czy w czwartek w dzien wizyty na czczo a wizytę mam o godz 16... nie wiem czy lab by mnie nie załatwiło i czy bym nie musiała czekać na kolejną wizytę i czy wlasnie jest bezpieczniej dzien wczesniej zapieprzać tyle km?
    aa i próbkę moczu w tym wysterylizowanym opakowaniu wsadzić normalnie? czy schłodzić ? wiem debilne pytanie ale nie wiem sama.. bo zanim dojade... a na pęcherz pewnie nie wytrzymam żeby tyle trzymać..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka jeśli masz pewność, że uda Ci się załatwić za jednym zapachem wszystko to próbuj bo bez sensu jeździć dwa razy, zwłaszcza jak masz daleko.
    Ja sikam rano, z pierwszego moczu i normalnie zanoszę, nic nie mrożę, nie trzymam w lodówce :P

mizzelka, Groszek lubią tę wiadomość

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ