X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, jeden bociek dla Pirelki a dwa dla Ciebie no bo przeciez blizniaki :-)
    I juz podzielone:-D

livia30 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja też na te bliźniaki się już nastawiam :P nawet na wózki bliźniacze patrze bo żadne mi się nie podobają :P ha ha ha
    ale boćka poproszę, choć w tamtym cyklu Mąż widziałam na drodze bociana i nic na razie z tego ;P

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na łące bociek 3 tygodnie spacerował i jak zwykle nic z tego;( zobaczymy czy laparoskopia pomoże.

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bociek to nie wszystko :(
    dzastina trzymam kciuki!

Ps. Livia, a my musimy się w końcu na spokojnie spotkać kiedyś :P

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam sie z rana i jestem pierwsza hihi :-)

Obudzilo mnie okropne ssanie z zoladka przed 6, zjadlam caly talerz zupy mlecznej i wybieram sie dalej w kime:-p

Wizyte przezylam:-p moje relacje z tamta rodzinka nie sa zle, nie kloce sie, nie mowie za duzo ale wiem swoje, pamietam co zrobili...mam nadzieje ze oni tez pamietaja.Ciezko tak wybaczyc i zapomniec z dnia na dzien, szczegolnie ze ja swe cale serce im dawalam, a oni wbijali mi w nie noz. Ksiazke mozna by bylo napisac:-) Zabralam im syna i brata i dlatego;-)

Ja mysle ze bociek to dobry znak;-)
    Ja go zobaczylam, po dwoch miesiacach sie udalo...

Pirelka, no to po poltora bocka na glowe w takim razie :-p

Jej, zazdroszcze Wam tych basenow.... ja bym znowu sobie wskoczyla do Wiselki, w sumie wakacje powoli sie koncza....juz zniwa, jakos tak zniwa smutno mi sie kojarza..z przemijaniem...
    Sory za moje wywody z rana;-p
    Dzis bysmy z malzem jechali nad morze...:-( ale i ze mna bylo groznie, a i tak malz do czwartku musi pracowac....

Dzastina, a to juz wszystkie metody wykorzystaliscie, ze wybierasz sie na laparoskopie??

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana !
    Powoli szykuję się do pracy, a boli mnie brzuch jak na @ :/

Miłego dnia wszystkim życze !

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz popatrzylam z rana na maila, kobieta rozwiazuje z nami umowe z mieszkania:-) uff... jaka ulga:-)
    Haa, udalo sie bez prawnika i bez sadu:-) dobre slowo pomoglo:-)
    No trudno, kaucja przepada... ale lepiej to niz 6 tysiecy w bloto na pokrycie calych kosztow do pazdziernika.
    Ale mila niespodzianka z rana w poniedzialek:-)
    Teraz mini remoncik trzasniemy jak maz bedzie na urlopie :-)

I moze w koncu bedzie spokoj w naszym zyciu?? :-)
    I to sloneczko wyjdzie? :-)

Pirelka, milego dnia i spokoju w pracy..kiedy @ ma przyjsc??

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku super, jeden problem z głowy! My też swojej kiedyś babce od mieszkania podarowaliśmy kaucję, ale dogadaliśmy się i za kilka ostatnich dni już nie płaciliśmy :)

@ jeszcze daleko, dzisiaj dopiero 18 dc.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj mam 4dpo, chyba zwariuje zanim się doczekam czasu żeby sprawdzać ;) a jak się nie udało to czeka mnie @ na urlopie :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :)
    malduje sie z rana (?) moze poznego rana :)
    Groszku ja tez własnie wcinam płatki z mlekiem i nutella :)

a tak poza tym to powiem Wam jaka mialam przygode wczoraj ..
    wstaliśmy, poszłam sie wyszykować do łazienki, zjedliśmy sniadanko i na 12 do koscioła :)
    Chwała Bogu ze kościoł za ulica...bo....weszliśmy do kościoła, pomodliłam sie, ksiadz wyszedł do mszy, powiedział kilka pierwszych słów a ja odleciałam....no i R przytargał mnie do domu omdlała, nie kontaktującą....dopiero po dłuzszej chwili mnie ocucił..no i cały dzien do bani, nici z basenu i spaceru itd, bo tak osłabłam ze cały dzien spałam....

masakra, czułam jakiś taki dziwny ucisk w brzuchy, ciagnięcie..nie wiem czy przycisneła mi sie przepona czy co w kazdym razie było nieciekawie :(:(

ale dziś poki co oki, choć mam troche stresa, chcialam jechac pobuszować do sklepu ale mam cykora bo jak znów padne...:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek może poczekaj z buszowaniem do jutra, dzisiaj jeszcze odpoczywaj

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ;)

Ja wczoraj też się męczyłam,wieczorem mi się koreczków zachciało i mąż robił :d

Rudasku ja bym odpoczęła i sama nie wychodziła...sama ciągle się boję a już zakupów mi się chce..

Miłego dnia ;).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to bedzie Rudasek... ja dlugo na cieple tez nie moge byc, teraz biore zimna wode ze soba jak cos takiego sie dzieje. W kosciolach duchota, tlenu nie ma;-/
    W zeszlym tygodniu mialam taka akcje, ze myslalam ze mnie z Biedronki wyniosa..bo tak slabo mi sie zrobilo przy kasie;-/

Ja bylam dzis na sklepach i nie ma nic. Doslownie nic. Szkoda czasu i paliwa do miasta.

Rufasek, dobrze ze byl z Toba Twoj R. i Cie uratowal;-) bylas w bezpiecznych rekach i mialas pomoc medyczna na miejscu.

Ja teraz chyba zmienie pore chodzenia do kosciola.. w sobote wieczorem lub niedziela z samego rana.Ale w niedziele rano to z moim by musialo lozko isc hahaha;-p

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Ale dziś znowu pospaliśmy, w taki sposób nic nigdy nie zalatwimy w urzędach :D Ale to ostatni dzień, jutro o 9 rano jesteśmy umówieni na oglądanie działek pod budowę domu, więc trzeba wstać wcześniej ;-)

Wczoraj na piwku byliśmy ze znajomymi w knajpie przy plaży, pośmialiśmy się aż policzki mnie bolały, było bardzo fajnie :-)

Zaraz uciekamy na jakieś zakupy do lodówka świeci pustkami a dziś R. obiad robi ha ha aż się boję ale zobaczymy :D

Trzeci dzien CLO dziś biorę i łepetyna mnie boli już drugi dzieńz rzędu tzn tak pulsuje mi przy skroniach i po chwili przechodzi. Poza tym skutków ubocznych brak ;-) Dziś dołożylam tez Estrofem, po przeczytaniu ulotki się załamałam - lek dla kobiet po menopauzie :D ha ha latka lecą ale żeby az tak? :D Śmieszne ale co tam, ważne że estrogenów mi dostarczy i endometrium ładnie urośnie ;-) W sobotę pierwszy monitoring ;-)

Dobra Dziewczynki, zmykam coś porobić bo to 13 godzina a ja w lesie ze wszystkim :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj mam 4dpo, chyba zwariuje zanim się doczekam czasu żeby sprawdzać ;) a jak się nie udało to czeka mnie @ na urlopie :(
    Mam dokładnie tak samo.. dopiero 18 dc a ja już nie mogę się doczekać :P a jeśli okaże się, że nie to też będę mieć @ na urlopie.

Rudasku współczuję sytuacji dobrze, że nie byłaś sama. Dzisiaj odpoczywaj bo po omdleniu jest człowiek bardzo osłabiony i niedotleniony.
    Swoją drogą co to jest, że zawsze w Kościołach mdleją ciężarne :) hehe..
    właśnie tych omdleń boję się najbardziej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 15:29

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No....a u nas w Kosciele nie jest duszno, bylo wrecz chlodno a i tak padłam...ide dziś na 18 nadrobić wczorajszą masze ale siadam gdzies na samym koncu, jesli jeszcze raz mi sie zdarzy to po prostu nie bede chodzić i juz,...chyba bedzie mi wybaczone :D

dzis sie czuje oki, ale wczoraj bylam bardzo osłabiona, cały dzien spałam i piłam..masakra! nici z basenu, spaceru itd- nie dałam rady! straszny dzien :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Rudasku? Lepiej Ci dzisiaj? Ja przez jakis czas w ciąży bałam się chodzić do większych sklepów bo od razu robiło mi się słabo, później przeszło ;-)

Byliśmy pozałatwiać kilka spraw i tak wyszło, że zajechaliśmy do sklepu rowerowego i dostałam całkiem nowy, superaśny rower :D Teraz już nie będzie wykrętów, że mam słaby - muszę jeździć :D

Tak szybko czas leci kurczę, co chwila cos do zrobienia a czasu nie ma więcej...
    Mielismy odpoczywać w sierpniu ale się nie da :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mam dokładnie tak samo.. dopiero 18 dc a ja już nie mogę się doczekać :P a jeśli okaże się, że nie to też będę mieć @ na urlopie.

pozostaje mieć nadzieję, że @ nie przyjdzie i będzie zielono :)

pirelka lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na momencik, urwałam się, zastanawiam się czy jutro iść na badania czy w czwartek w dzien wizyty na czczo a wizytę mam o godz 16... nie wiem czy lab by mnie nie załatwiło i czy bym nie musiała czekać na kolejną wizytę i czy wlasnie jest bezpieczniej dzien wczesniej zapieprzać tyle km?
    aa i próbkę moczu w tym wysterylizowanym opakowaniu wsadzić normalnie? czy schłodzić ? wiem debilne pytanie ale nie wiem sama.. bo zanim dojade... a na pęcherz pewnie nie wytrzymam żeby tyle trzymać..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka jeśli masz pewność, że uda Ci się załatwić za jednym zapachem wszystko to próbuj bo bez sensu jeździć dwa razy, zwłaszcza jak masz daleko.
    Ja sikam rano, z pierwszego moczu i normalnie zanoszę, nic nie mrożę, nie trzymam w lodówce :P

mizzelka, Groszek lubią tę wiadomość

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ