Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Czułam że nic z tego cyklu nie będzie, ale dla świętego spokoju zrobiłam test. Pojawiła się piękna czerwona krecha, ale jedna No nic.. Zaskoczona nie byłam.
Liczę na kolejny cykl Już bardziej konkretny i kontrolowany
Jutro będę czekała na wieści Szarlotka
-
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa ale temat wpasował sie idealnie. To może coś o mnie mam 29 lat (jeszcze) starania trwają u mnie ok 7 miesięcy a zaczęło się od tego, że w wakacje odwiedziłam ginekologa, żeby się przebadać kontrolnie i tak właściwie podczas rozmowy wyszło że od pół roku bez zabezpieczeń i brak dzidziusia.... coś musi być nie tak? to wtedy ruszyła cała machina: monitoring cykli przez 6 miesięcy, pęcherzyk jest i peka ale biore clo na podpędzenie go cykl trwa 31 dni taka moja natura. Mąż miał badania nasienia wszystko ok moje hormony niby w normie (prolaktyna i testosteron) ale bliżej tej górnej granicy ale nie przekracza jej usłyszałam, ze taka moja natura). W grudniu tuż przed świetami mialam HSG robione ale drożność jest idealna. Więc o co tu chodzi....... juz tyle informacji się naczytałam i sama siebie popędzam w nie wiadomo jakie historie.... najgorsze w tym wszystkim, że wszyscy wokół rodzą dzieci .....temat tylko jeden w domu.......... w pracy o dzieciach... uff nie można znieść tego słuchania i pytan kiedy Ty? zebym to ja wiedziała bezsilność ............. to tak w skrócie. Widzę, że się wspieracie to może mi pomoże zastrzyk nowej energiii od dziś zaczynam z wami !Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Szarlotka uprawiaj seks ze swoim bez obaw. Czytałam że orgazm ma dobry wpływ na dziecko jest mu przyjemnie podczas skurczów jutro testujesz się? Sny ciążowe w większości przypadków świadczą o zafasolowaniu mi się dziś śniło że razem z Moim mieszkaliśmy w jego mieszkaniu z jego byłą (o zgrozo nienawidzę jej) i wyglądała jak Mama tej Madzi z Sosnowca (co afera była że raban na całą Polskę zrobiła że jej ktoś dziecko porwał a ona je zabiła. Byłam tak zła, że mojego przez okno wyrzuciłam
No a z tą temoeraturą to nie wiem co jest nie tak. Czemu wcale nie skoczyła? Wkurwiam się jeszcze bardziej a przecież kobiety w ciąży nie mogą się denerwować
Borsuk w kolejnym się uda chociaż póki co nie wiadomo czy coś tam nie fasoluje a poprostu za małe stężenie w siuśkach spokojnie poczekaj jeszcze troszkę i idź na bete
Aurellka a co piwkowało się wczoraj? ja alkoholu nie pije już od kiedy zdecydowałam że to czas ns dzidziusia czyli od 2 stycznia. Teraz na spotkaniach ze znajomymi pije drinki bezalkoholowe. Nic nie mówiłam o naszych planach a oni ciągle ględzą że chcą już być ciociami i wujkami
Nadzieja witamy Cię serdecznie i zapraszamy w nasze progi ja uważam że w naszym życiu wszystko jest ustalone. Tak zwane przeznaczenie. I nie oszukasz go tylko w końcu zaskoczy. Czasami ludzie pytając a kiedy Wy będziecie mieć nie wiedzą jak ranią"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
ja nie stosowałam żadnych anty...... a tu troche pod górkę oj moje marzenie II na teście a to nie tylko ja jestem taka młoda fanieJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Ja brałam przez dłuuugi czas tabletki a potem krążki, A co do wieku to już w czerwcu będę miała 30! I chyba dlatego zaczynają się budzić we mnie obawy, że możemy mieć pod górkę. Oby tak nie było, i żebyśmy wszystkie w tym roku zafasolkowały
-
tak juz po paru minutach z wami mam usmiech na twarzy i wsparcie oj to dużo znaczy............. a może wam napisze jak wyglada mój cykl w tym miesiacu.... jakies dwa tyg. temu troszke sie przeziębilam katar kaszel szukałam na internecie dobrego syropu a tu znalazłam taka informacje ze syropy ze składnikiem aktywnym gwajafenzyna rozcieńczają wydzielinę i też na śluz może pomóc ..........zobaczymy a po syropie kaszelek ustał a co innego zobaczymy .... zaczełam teraz stosować inofem który niby tez daje pożądane efekty 1 saszetka dziennie jaka suplementacja i oczywiście oeparol femina tabletki z wiesiołkiem to juz zalecił mi lekarz niby ze śluzem ok ale nie zaszkodzi w tym miesiącu mieszanka wybuchowa ale chyba tez na samopoczucie wpływa i jakoś przybyło więcej sił .... a jak u was coś stosujecie dodatkowo jako wspomagacz?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Aurellka wrote:Borsuk, czy to możliwe żeby było za wcześnie na test?
Rosax uuuuu widzę ze miałas dokładnie taki sam skok po winku po piwku jest mniejszy hahaha
No wina sie zachcialo.. Myslalam ze rano glowa mi peknie... Skok zabujczy byl haha
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Witaj rosax3Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dzis mam zagadke dnia jaka bylaby temperatura gdybym wczoraj tego wina nie pila pluje sobie w brode ze tak duzo wypilam.. Ukija zabij mnie bo ja nie pomyslalam o moich blizniakach! Haha ale juz koniec z winem, no ok od czasu do czasu lampka na endo ale nie takie ilosci jak wczoraj.. Wrrrr ;/
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
a duphaston to chyba od lekarza ? ja jeszcze zaczełam sama robic testy owulacyjne, zey się sprawdzić i na nich akurat sa II kreseczki w 16 dc więc pasuje na moje 31-dniowe cykle. A jak staracie się o tym nie mysleć to bardzo trudne niby zrelaksuj się, zajmij głowę czymś innym a mysli same napływają czytałam, ze to tez może być przyczyna niepowodzeń jeśli się bardzo chce a efektów nie maJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nadzieja_86 wrote:a duphaston to chyba od lekarza ? ja jeszcze zaczełam sama robic testy owulacyjne, zey się sprawdzić i na nich akurat sa II kreseczki w 16 dc więc pasuje na moje 31-dniowe cykle. A jak staracie się o tym nie mysleć to bardzo trudne niby zrelaksuj się, zajmij głowę czymś innym a mysli same napływają czytałam, ze to tez może być przyczyna niepowodzeń jeśli się bardzo chce a efektów nie ma
W poczeciu dziecka niestety duza role odgrywa nasz umysl. mowie "wyluzuj sie" a nie wiedza jakie to trudne. Ale nie zamartwiaj sie! Trafilas do dobrej grupy! Juz niebawem ujrzysz || tak samo jak i my tu wszystkie!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp