Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, idź idź i nawet nie myśl! :) wiesz to że był spadek to nie znaczy że fasoli nie ma. Najlepiej się sprawdzić :)
    Ja też już miałam dziś full paczkę objawów, pewnie urojonych :P ciągnięcie brzuszka, pobolewanie jajników, mdłości a nawet popołudniowe spanko (byłam tak zmęczona że aż mnie oczy piekły). Potęga podświadomości :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może któraś tak miała, do okresu mam jeszcze 10 dni, przy samobadaniu szyjki zobaczyłam maleńką, czerwoną kropeczkę, ale ogólnie od kilku dni ciągnie mnie jajnik (głównie lewy) ale wczoraj i dziś tak jakby oba naraz, do tego moje piersi dziś rano stały się bardzo twarde, lecz bolą tylko po bokach. Nigdy tak nie miałam, co o tym myślicie?

• Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chętnie do Was dołączę. Wierzę,że ten rok będzie pomyślny również dla mnie. W lipcu ubiegłego roku stracilam swoje szczęście. Z miesiąca na miesiąc coraz trudniej myśleć pozytywnie,zwłaszcza, że w każdym cyklu mam "komplet" objawów. Jako wkupne jabłecznik i lody waniliowe dla wszystkich szystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 13:01

• Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu witamy Cie serdecznie :) współczuje straty, ale prosze nam się tutaj nie łamać! Bo prze kolano i heja :) trzeba wytrwale dążyć do celu i nie poddawać się :) ten czas oczekiwania to dla nas wszystkich czas próby nerwów, pokory i wtrwałości. Ja sama też mam pełną paczkę objawów :)

Myszka a ile dpo jesteś? :) mnie na sama owulacje strasznie sutki bolały. Oj aż sama dotykać ich nie chciałam i do końca owu bolały jajniki :)

Szarlotko kto ma się testować? Ty się testuj a nie! :) jutro będę myślami razem z Tobą i niecierpliwie będę czekała na wyniki! :)

Lilu lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu a ja poproszę jabłecznika bo mam ogromną ochotę na cynamon i jabłka :D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny!
    Lilu to w takim razie straciłyśmy "szczęście" w tym samym czasie. Rozumiem co czyjesz.
    Chyba każda z nas ma przed @ pełen pakiet objawow. Kiedyś przed bolała mnie jedynie głowa, jadłam wszystko co napotkałam na droge i chodziłam wściekła. Teraz mam mdłości przez dobry tydzień przed, podbrzusze dziwnie mnie pobolewa i jajniki i wiele innych. Ech... Takie sobie robi żarty ze mnie ta wredna @ ;P

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa cholerne pakiety objawów ;) ja też chodze cały czas głodna. Mam ochote na prawie wszystko co widzę, a mój musi jeść razem ze mną bo zaczynam i nawet całości nie zjadam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:08

• Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Makowa faktycznie mamy sporo wspólnego, łącznie z tygodniem i @ -to musi być ta sama franca ;) do tej pory robiłam testy owu, ale różnie wychodziły. Od połowy stycznia mierze temp, mam nadzieję, że stanie się to nawykiem, ciekawa jestem czy pokryje się z dotychczasowymi obserwacjami w kwestii owulacji.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu tutaj jest taka opcja prowadzenia swojego kalendarzyka. Jak byś wpisywała swoje temp i inne rzeczy i udostepnij to będziemy mogły razem z Tobą obserwować Twoje cykle starań :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - jak się czujesz? :) Kiedy planujesz test?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny jak tam weekend ?? Mi urosła temp i czekam do 12 lutego i idę na bete mam nadzieję że się uda w tym cyklu

rosax3 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina, 3mam kciuki.

U nas weekend imprezowy - najpierw ze znajomymi spotkanie, potem urodziny Mamy. Wrociłam z ciążą spożywczą ;) od mamy nie da się wyjść na głodniaka haha ;-)

Ja, choć dopiero raczkuję w tym temacie, dzielnie od kilku dni mierzę temp - choć dla mnie 6:30 to mordercza godzina ;-) Ale daję radę ;-)Od dzis zaczęłam robić testy owu, zobaczymy pod koniec lutego z jakim efektem ;-)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Elina, 3mam kciuki.

U nas weekend imprezowy - najpierw ze znajomymi spotkanie, potem urodziny Mamy. Wrociłam z ciążą spożywczą ;) od mamy nie da się wyjść na głodniaka haha ;-)

Ja, choć dopiero raczkuję w tym temacie, dzielnie od kilku dni mierzę temp - choć dla mnie 6:30 to mordercza godzina ;-) Ale daję radę ;-)Od dzis zaczęłam robić testy owu, zobaczymy pod koniec lutego z jakim efektem ;-)

a to chodzisz do gin czy do kliniki? jak długo sie starasz ? robiłaś jakieś dokładniejsze badania?

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM a dziekuję, czuję się całkiem w porządku tylko ciągle chodzę zła jak osa :) Nie wiem kiedy. Boje się troszkę go zrobić. Póki co nie wiem czy jest sens bo to dopiero 9dpo. A Ty jak tam? Jak się czujesz? Już po drugiej becie jesteś? :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Molyx Molyx u mojej rodzicielki to też ciąża spożywcza po powrocie :)kochane te nasze Mamuśki :)
    Na chwilę obecną też mam ciążę brzuszną, jestem tak strasznie wydęta że już niedługo bęďę miała taki brzuszek jak Mój na codzień ;)
    Poranne wstawanie jest ciężkie zwłaszcza w dni wolne, ale jak ktoś posiada zdolność nie rozbudzania się to zaraz można iść spać dalej :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za czekanie :)
    A ile dni po owu chcesz zrobić test?

Dzięki, czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze.
    Drugiej bety nie robiłam bo tydzień w pracy był zwariowany a moje laboratorium materiał przyjmuje do godz. 10.30
    Może w tym tygodniu się sprężę.
    Endokrynolog jak zobaczyła wynik pierwszej bety to powiedziała, ze mam na tyle wysoką, że nic się nie stanie jak drugą zrobię później.
    W piątek mam wizytę na ginekologa:)
    Ten tydzień będzie dłuuugi.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    MMM a dziekuję, czuję się całkiem w porządku tylko ciągle chodzę zła jak osa :) Nie wiem kiedy. Boje się troszkę go zrobić. Póki co nie wiem czy jest sens bo to dopiero 9dpo. A Ty jak tam? Jak się czujesz? Już po drugiej becie jesteś? :)

ukija test najlepiej zrobić 10-15 dni po owulacji beta będzie dopiero wykrywalna jak zarodek się zad=gnieżdzi czyli jakoś 10-15 dni po owulacji
    myślę że jak za 3 dni zatestujesz bete i powtórzysz dalej za 3 dni to będziesz miała pewność na 100%

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM myślałam, żeby zatestować minimum w 12 dpo. Teraz jeszcze za wcześnie chociaż już bym chciała wiedzieć :) no widziałam, że jakoś mniej pisałaś, chociaż rozszalałaś się na interpretacjach wykresu :) po reakcji endokrynologa rozumiem, że wszystko w porządku. Cieszę się i czekam na info od ginekologa. No ale ja już wiem że wszystko będzie w porządku :)

Elina myślisz, że najpierw warto iść na bete czy czekać to testu sikanego? Bo sama nie wiem. W tym tygodniu chciałam iść na takie kompleksowe badania krwi i nie wiem czy zrobia mi też bete w pakiecie (mam prywatna opieke medyczną). A prywatnie jak pójdę to pewnie będą patrzeć na mnie jak na wariatke że już jakieś wkłucie mam ;)

• Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie polecam testu sikanego bo często kłamią ale jak chcesz to możesz robić. ale potwierdź czy wynik będzie dodatni czy ujemny betą obowiązkowo tylko beta da ci 100 %. ja też chcę robić test sikany 10 lutego ale 12 idę na bete obowiązkowo

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    MMM myślałam, żeby zatestować minimum w 12 dpo. Teraz jeszcze za wcześnie chociaż już bym chciała wiedzieć :) no widziałam, że jakoś mniej pisałaś, chociaż rozszalałaś się na interpretacjach wykresu :) po reakcji endokrynologa rozumiem, że wszystko w porządku. Cieszę się i czekam na info od ginekologa. No ale ja już wiem że wszystko będzie w porządku :)

Elina myślisz, że najpierw warto iść na bete czy czekać to testu sikanego? Bo sama nie wiem. W tym tygodniu chciałam iść na takie kompleksowe badania krwi i nie wiem czy zrobia mi też bete w pakiecie (mam prywatna opieke medyczną). A prywatnie jak pójdę to pewnie będą patrzeć na mnie jak na wariatke że już jakieś wkłucie mam ;)

ja też chodzę prywatnie i się nie przejmuje co im w głowie siedzi ty to robisz dla siebie dla swojego spokoju a nie dla kogoś i olej co myślą nic im do tego kiedy robisz test.

ja też ch

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ