Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlotka, idź idź i nawet nie myśl! wiesz to że był spadek to nie znaczy że fasoli nie ma. Najlepiej się sprawdzić
Ja też już miałam dziś full paczkę objawów, pewnie urojonych ciągnięcie brzuszka, pobolewanie jajników, mdłości a nawet popołudniowe spanko (byłam tak zmęczona że aż mnie oczy piekły). Potęga podświadomości"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Może któraś tak miała, do okresu mam jeszcze 10 dni, przy samobadaniu szyjki zobaczyłam maleńką, czerwoną kropeczkę, ale ogólnie od kilku dni ciągnie mnie jajnik (głównie lewy) ale wczoraj i dziś tak jakby oba naraz, do tego moje piersi dziś rano stały się bardzo twarde, lecz bolą tylko po bokach. Nigdy tak nie miałam, co o tym myślicie?
-
Cześć Dziewczyny, chętnie do Was dołączę. Wierzę,że ten rok będzie pomyślny również dla mnie. W lipcu ubiegłego roku stracilam swoje szczęście. Z miesiąca na miesiąc coraz trudniej myśleć pozytywnie,zwłaszcza, że w każdym cyklu mam "komplet" objawów. Jako wkupne jabłecznik i lody waniliowe dla wszystkich szystkich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 13:01
-
Lilu witamy Cie serdecznie współczuje straty, ale prosze nam się tutaj nie łamać! Bo prze kolano i heja trzeba wytrwale dążyć do celu i nie poddawać się ten czas oczekiwania to dla nas wszystkich czas próby nerwów, pokory i wtrwałości. Ja sama też mam pełną paczkę objawów
Myszka a ile dpo jesteś? mnie na sama owulacje strasznie sutki bolały. Oj aż sama dotykać ich nie chciałam i do końca owu bolały jajniki
Szarlotko kto ma się testować? Ty się testuj a nie! jutro będę myślami razem z Tobą i niecierpliwie będę czekała na wyniki!
Lilu lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Lilu a ja poproszę jabłecznika bo mam ogromną ochotę na cynamon i jabłka"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Witam nowe dziewczyny!
Lilu to w takim razie straciłyśmy "szczęście" w tym samym czasie. Rozumiem co czyjesz.
Chyba każda z nas ma przed @ pełen pakiet objawow. Kiedyś przed bolała mnie jedynie głowa, jadłam wszystko co napotkałam na droge i chodziłam wściekła. Teraz mam mdłości przez dobry tydzień przed, podbrzusze dziwnie mnie pobolewa i jajniki i wiele innych. Ech... Takie sobie robi żarty ze mnie ta wredna @ ;P -
Makowa cholerne pakiety objawów ja też chodze cały czas głodna. Mam ochote na prawie wszystko co widzę, a mój musi jeść razem ze mną bo zaczynam i nawet całości nie zjadam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:08
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Makowa faktycznie mamy sporo wspólnego, łącznie z tygodniem i @ -to musi być ta sama franca do tej pory robiłam testy owu, ale różnie wychodziły. Od połowy stycznia mierze temp, mam nadzieję, że stanie się to nawykiem, ciekawa jestem czy pokryje się z dotychczasowymi obserwacjami w kwestii owulacji.
-
Lilu tutaj jest taka opcja prowadzenia swojego kalendarzyka. Jak byś wpisywała swoje temp i inne rzeczy i udostepnij to będziemy mogły razem z Tobą obserwować Twoje cykle starań"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Elina, 3mam kciuki.
U nas weekend imprezowy - najpierw ze znajomymi spotkanie, potem urodziny Mamy. Wrociłam z ciążą spożywczą od mamy nie da się wyjść na głodniaka haha
Ja, choć dopiero raczkuję w tym temacie, dzielnie od kilku dni mierzę temp - choć dla mnie 6:30 to mordercza godzina Ale daję radę ;-)Od dzis zaczęłam robić testy owu, zobaczymy pod koniec lutego z jakim efektem -
Molyx wrote:Elina, 3mam kciuki.
U nas weekend imprezowy - najpierw ze znajomymi spotkanie, potem urodziny Mamy. Wrociłam z ciążą spożywczą od mamy nie da się wyjść na głodniaka haha
Ja, choć dopiero raczkuję w tym temacie, dzielnie od kilku dni mierzę temp - choć dla mnie 6:30 to mordercza godzina Ale daję radę ;-)Od dzis zaczęłam robić testy owu, zobaczymy pod koniec lutego z jakim efektem
a to chodzisz do gin czy do kliniki? jak długo sie starasz ? robiłaś jakieś dokładniejsze badania?4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
MMM a dziekuję, czuję się całkiem w porządku tylko ciągle chodzę zła jak osa Nie wiem kiedy. Boje się troszkę go zrobić. Póki co nie wiem czy jest sens bo to dopiero 9dpo. A Ty jak tam? Jak się czujesz? Już po drugiej becie jesteś?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Oj Molyx Molyx u mojej rodzicielki to też ciąża spożywcza po powrocie :)kochane te nasze Mamuśki
Na chwilę obecną też mam ciążę brzuszną, jestem tak strasznie wydęta że już niedługo bęďę miała taki brzuszek jak Mój na codzień
Poranne wstawanie jest ciężkie zwłaszcza w dni wolne, ale jak ktoś posiada zdolność nie rozbudzania się to zaraz można iść spać dalej"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Trzymam kciuki za czekanie
A ile dni po owu chcesz zrobić test?
Dzięki, czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze.
Drugiej bety nie robiłam bo tydzień w pracy był zwariowany a moje laboratorium materiał przyjmuje do godz. 10.30
Może w tym tygodniu się sprężę.
Endokrynolog jak zobaczyła wynik pierwszej bety to powiedziała, ze mam na tyle wysoką, że nic się nie stanie jak drugą zrobię później.
W piątek mam wizytę na ginekologa:)
Ten tydzień będzie dłuuugi.
-
Ukija wrote:MMM a dziekuję, czuję się całkiem w porządku tylko ciągle chodzę zła jak osa Nie wiem kiedy. Boje się troszkę go zrobić. Póki co nie wiem czy jest sens bo to dopiero 9dpo. A Ty jak tam? Jak się czujesz? Już po drugiej becie jesteś?
ukija test najlepiej zrobić 10-15 dni po owulacji beta będzie dopiero wykrywalna jak zarodek się zad=gnieżdzi czyli jakoś 10-15 dni po owulacji
myślę że jak za 3 dni zatestujesz bete i powtórzysz dalej za 3 dni to będziesz miała pewność na 100%4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
MMM myślałam, żeby zatestować minimum w 12 dpo. Teraz jeszcze za wcześnie chociaż już bym chciała wiedzieć no widziałam, że jakoś mniej pisałaś, chociaż rozszalałaś się na interpretacjach wykresu po reakcji endokrynologa rozumiem, że wszystko w porządku. Cieszę się i czekam na info od ginekologa. No ale ja już wiem że wszystko będzie w porządku
Elina myślisz, że najpierw warto iść na bete czy czekać to testu sikanego? Bo sama nie wiem. W tym tygodniu chciałam iść na takie kompleksowe badania krwi i nie wiem czy zrobia mi też bete w pakiecie (mam prywatna opieke medyczną). A prywatnie jak pójdę to pewnie będą patrzeć na mnie jak na wariatke że już jakieś wkłucie mam"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nie polecam testu sikanego bo często kłamią ale jak chcesz to możesz robić. ale potwierdź czy wynik będzie dodatni czy ujemny betą obowiązkowo tylko beta da ci 100 %. ja też chcę robić test sikany 10 lutego ale 12 idę na bete obowiązkowo4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Ukija wrote:MMM myślałam, żeby zatestować minimum w 12 dpo. Teraz jeszcze za wcześnie chociaż już bym chciała wiedzieć no widziałam, że jakoś mniej pisałaś, chociaż rozszalałaś się na interpretacjach wykresu po reakcji endokrynologa rozumiem, że wszystko w porządku. Cieszę się i czekam na info od ginekologa. No ale ja już wiem że wszystko będzie w porządku
Elina myślisz, że najpierw warto iść na bete czy czekać to testu sikanego? Bo sama nie wiem. W tym tygodniu chciałam iść na takie kompleksowe badania krwi i nie wiem czy zrobia mi też bete w pakiecie (mam prywatna opieke medyczną). A prywatnie jak pójdę to pewnie będą patrzeć na mnie jak na wariatke że już jakieś wkłucie mam
ja też chodzę prywatnie i się nie przejmuje co im w głowie siedzi ty to robisz dla siebie dla swojego spokoju a nie dla kogoś i olej co myślą nic im do tego kiedy robisz test.
ja też ch4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]