Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara skoro tak Ci powiedział to nie masz się co martwić bo on wie jak tam jest i będzie przy tym :-)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz, lekarz mówi ze swojej perspektywy, albo po prostu mu się wydaje, że to bezbolesny zabieg, a my kobiety i tak się denerwujemy :)

ug376iye929i107i.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw ja dostałam zastrzyk przeciwbolowy- pewnie też dostaniesz :-)
    A kiedy masz to hsg?

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Witaj atagata, życzę owocnych, bezstresowych starań oraz współczuję "rewelacji" zabiegowych.

Madziara a Ty się nie martw, będzie dobrze - bo chyba trafiłaś na profesjonalistę.

Szarlotko zdrowia!

Molyx śluzu kłaczkowatego u siebie nie zaobserwowałam... (kłaczek kojarzy mi się z jednym - z kociakiem ze Shreka ;))

Dobrego piątku wszystkim i czekam na dobre wieści :)

madziara0080 lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata - na razie czekam na @, mam dostać w niedziele, no i jak dostanę to dopiero wtedy umawiam się z lekarzem, więc myślę, że zabieg czeka mnie pod koniec przyszłego tygodnia, lub na początku następnego.

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy serdecznie atagata :)
    Dziewczyny wczoraj padłam jak młoda kawka. Czemu tu zawsze tyle się dzieje jak mnie nie ma? ;)

Szarlotka o której wyniki bety? Z tym pytaniem obudziłam się dziś w głowie :) tak jak Ty i MMM sądzicie, że to może być implantacja to nie ma sensu nawet robić wcześniej testu więc zdecydowałam się zrobić w poniedziałek, a to żywa krew raczej bo przedwczoraj miałam już obawy że się wykrwawię a wczoraj już tylko plamienie :) a w ogóle co to za chorowanie mi? Zgłaszam swój sprzeciw. Odpędzam! Zabraniam! :)

MMM a czuje się w porządku. Od wczoraj mam zawroty głowy i ciągle mi słabo. To pewnie przez cholerną @ :( a Ty dziś po 17 dajesz nam znać co powiedział gin? A Ty nie miałaś dziś robić kolejnej bety? :) uwielbiam Twoje zachcianki, to znak że wszystko jest w porządku :)

Makowa dmuchamy i chuchamy aby poczekała jeszcze troszkę :)

Hajdiss no ja póki co mam maleństwo. Mam nadzieję że się będzie źle czuł w moim ciele i postanowi się wyeksportować :) no ale jak sama wiesz mięśniaki lubią się powiększać wraz z dzidziusiem w brzuszku :( a ja słyszałam, że tabletki anty powodują często powstanie ich :(

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara a ja Ci życzę 2 kresek na teście zamiast badania :)

Ukija Twój guzek może wyeksmitować podczas ciąży zamiast urosnąć, bądźmy dobrej myśli. No właśnie tabletki anty... gdybym miała taką świadomość o nich jak teraz, to bym w życiu ich nie wzięła. No ale czasu nie cofnę i nie wiem czy to przez anty czy przez co innego. Jest jak jest i trzeba sobie jakoś z tym poradzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze koło 18 powinny już być, stresuje się jak nigdy.
    Czekałam u lekarza godzinę po to, zeby się dowiedzieć, ze same naturalne sposoby, nic więcej.. Super.
    Dzisiaj miałam jechać do mamy na weekend i się zastanawiam co teraz zrobić bo kazał mi leżeć w łóżku..
    Poniedziałek już niedługo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:24

• Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko moja kochana nie stresuj się :) wiem wiem że łatwo mo powiedzieć ale to nie jest wskazane w Twoim stanie :) już niecierpliwie czekam na informacje. Nie mogę się jej doczekać! :D kurcze zawsze te cholerne kolejki u lekarza. Powinno umawiać na godziny bo siedząc pośród chorych ludzi jest się jeszcze bardziej narażony na bakterie i wirusy :/ Ty mi tutaj już nie nakręcaj mojego kobiecego mózgu, nie ma ciąży na 100%. Test będę robiła dla uspokojenia mojej szalonej nadal wierzącej części główki ;)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie udostępniony wykres? Haha ja to jestem prawdzią blondynką :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko udało się, mówię Ci :) masz mi się tam nie zamartwiać bo będę musiała przez kolano i zbić ;) no ja się nie łudzę na żaden cud w moim przypadku. Pogodziłam się z myślą, że trzeba kolejny cykl myśleć i kombinować ;) co do lekarza to pewnie jacyś znajomi pracowników przychodni weszli przed Tobą. Zawsze tak jest :/

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Szarlotka będzie dobrze! Zobaczysz :)
    Szaro, buro za oknem, a mnie o dziwo energia rozpiera. Muszę iść po zakupy, a później sprzatanie.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka mi się zaczął od niewyspania :) no ale zaraz weekend i wolne od pracy :)

Makowa oddaj troszkę energii :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija :* :* proszę :* :* :D

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka to pewnie fasolka taki ma wpływ na Ciebie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa dziękuję bardzo :* tego mi było trzeba! :)

Szarlotko a nie myślisz czasami za dużi o fasoli? To że ona jest już w brzuszku na pewno ma na Ciebie ogromny wpływ. Te perfumy pokazują, że beta dziś będzie wysoka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może.. mam bulgotanie w brzuchu często jakieś dziwne, przelewanie, w nocy się boje, że się położę na brzuchu..Jeszcze nic nie wiadomo a ja już wariuje.
    Swoją drogą mnie zostały jeszcze pączki :D
    Mam lenia, dajcie mi trochę energii..

• Molyx Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko, kochana czekam jak głupia! :)

Jej dziewczyny ja miałam takie koszmary dziś: najpiew w nocy obudziłam się zlana potem, bo śniło mi sie, ze moj Mąż oświadczył mi ze jedzie na misje do Afganistanu, ze bedzie walczyć. Ja błagalam go nieby nie jechał, ze moze nie wrocic, ze mamy dziecko, a drugie w drodze i zeby został.. ale pojechał. obudzilam się zapl;akana :(

potem jak corkę wyprawiłam do przedszkola zasnęłam jeszcze i znów mi się coś podobnego śniło ... :(

Nie wierzę w sny, ale tak mnie telepnęło, ze na niczym skupić się nie mogę..

U Was też zero słońca ? Sypnęło śniegiem, ale nadal szaroburo.. kocham każda pogodę, ale bez słońca nie potrafie zyć.

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko jak zaszłam z córką, tez mialam tak, ze jeszcze brzucha nie bylo widać a ja balam się leżec na nim haha ;-)

Dziewczyny szybko fasolkować i dawac wirusy !!! ;-) na dniach powinnam mieć owu, potrzebuję zarazkóóóów! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:45

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też jest kwestia tego, że bierze mnie choroba i mam wrażliwy nos ;)
    Okropny sen! Nie dziwie się, że tak o tym myślisz.
    Mnie się dzisiaj śniło, ze poszłam na betę ale nie znałam wyników, cały czas czekałam aż się obudziłam ;)
    Szaro, buro, nie ma słońca, zimno jest okropnie, nawet się nie chce z domu wychodzić. Już było tak fajnie, wiosennie a tutaj.. Zimie się zachciało przyjść..

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ