Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie odebrałam wyniki i są bardzo dobre. O dziwo nie mam już nadczynności tarczycy
TSH 0,670
FT4 11,24 (II trymestr, norma: 5,79-12,70)
Cieszę się bo nie muszę brać leków:) Mocz też bez zastrzeżeń tylko pH lekko podwyższone bo 7 (norma do 6,5) ale u mnie to zupełnie normalne.magroz26, Magduullina, beatum lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochana.U nas ladna pogoda jest tylko biometr chyba niekorzystny bo jakos dziwnie sie czuje.Niki na zajęciach dodatkowych wiec korzystam by tu zajrzeć i cos skrobnąć.Troche podlamana jestem wynikami mojego M.Tak szybko o zajściu moge sobie na razie pomarzyć bo ma cukrzyce a co za tym idzie problem z plodnoscia ;(
Magduullina lubi tę wiadomość
-
Cześć kobietki U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?
magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg
Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 15:20
magroz26, #Dorotka#, MMM2016, Magduullina, beatum, nadzieja_86, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziara0080 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg
Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie
No tak, wszystko jest ok. Wynik wskazuje na 4 tydzień ciąży i Ty jesteś w 4 tygodniu więc wszystko się zgadzamadziara0080, Anka309 lubią tę wiadomość
-
czekoladowa_mama wrote:Cześć kobietki U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?
Najprawdopodobniej owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później niż średnia przewiduje
To nic nienormalnego wszystko jest ok
-
nick nieaktualnyCzekoladowa no pocieszenie miałam tak samo na szczęście jest teraz już dobrze juz nie cały czas a tylko jak jestem głodna albo coś nie fajnego poczuje a po za tym ok.
Madziu super teraz za 2 dni powtórzyć żeby widzieć przyrost i będzie dobrze a tak 4 tydzieńmadziara0080, beatum lubią tę wiadomość
-
Powtorzylam w koncu test przed chwilka siklam. Wynik oczywiscie po sekundzie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f172246beb72.jpgFoto_Anna, madziara0080, nadzieja_86, Magduullina, Anka309, beatum, Szarlotka123, borsuk, Aurellka, MMM2016, Tulipanowa lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
MADZIARA świetnie
Rosax jakie wyraźne
Magdulina to najgorsze już masz za sobą?
Borsuk jaka dobra widomosc !madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Madzia, Rosax, cudownie ogląda się takie zdjęcia
A ja... ja jestem wprost zalewana przez ciągnący śluz. Czy owu będzie w tym miesiącu wcześniej? Póki co najwcześniej miałam w 18 dcrosax3, madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualnysandri_1 wrote:Jej! Jak slodko madziara! Zazdroszczę! Tez tak chce!
Z moim mężem znowu jest tak ze ma ciężką prace w trudnych warunkach bo jest gornikiem kilometr pod ziemia. Pracuje w 35stopniach, duzej wilgotności i w ogromnym pyle. Jak przychodzi z pracy to sie mu nic nie chce. I rzadko jest baraszkowanie. Wiec nawet nie mowie ze sie staramy bo starania to 2-3 razy w tygodniu. O nas nie mozna tego powiedzieć
A górnicy to raczej wielodzietne rodziny mieli, jak i rolnicy, a też w upale, ostrym słońcu i w pyle. -
Elaria a tutaj się mylisz i to bardzo bardzo. Znam całą masę górników i mam w rodzinie dużo i co? Max 2 dzieci. Także nie wiem skąd masz takie wiadomości. A praca górnika jest bardzo ciężka i coś mi się zdaje że nie wiesz...
Schodzenie pod ziemie wiąże się ze zmianą ciśnienia, duźym ciepłem, wilgocią, chorobami, a co najgorsze z ogromnym stresem i obciążeniem psychicznym... więc to że im się nie chce to jest zrozumiałe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:15
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualnyTaki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty. Jako, że daleko mam na Śląsk, to wiem, tyle co pokazują w mediach.
ps. Ukija, ja pisałam o dzietności, a nie o ciężkiej pracy górnika, o której pisano powieści i wiersze, których dzieci musiały się ich uczyć w całej Polsce na Barbórkę. Co ciekawe, teraz często nawet nie wiedzą, jak węgiel wygląda, bo u nas się głównie pali drzewem i pochodnymi. Trzeba węgiel zdobywać by dzieciom pokazać. Ot, ciekawostka. -
Elaria żyjesz jakimiś stereotypami. Ja pochodzę z rodziny górniczej i wszystkie kobiety pracowały i pracują. Poza tym w polsce nie tylko kopalnie węgla są i nie tylko na Śląsku no ale może taka ja postaram się chociaż troszkę wyprowadzić z błędu a no i oczywiście ja nigdy żadnych wierszy na barbórkę się nie uczyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:53
borsuk lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyElaria wrote:Taki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty.
A co do informacji z mediów... czasem lepiej je zweryfikować w różnych źródłach niż powtarzać, to co się usłyszy