X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki i są bardzo dobre. O dziwo nie mam już nadczynności tarczycy
    TSH 0,670
    FT4 11,24 (II trymestr, norma: 5,79-12,70)

Cieszę się bo nie muszę brać leków:) Mocz też bez zastrzeżeń tylko pH lekko podwyższone bo 7 (norma do 6,5) ale u mnie to zupełnie normalne.

magroz26, Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochana.U nas ladna pogoda jest tylko biometr chyba niekorzystny bo jakos dziwnie sie czuje.Niki na zajęciach dodatkowych wiec korzystam by tu zajrzeć i cos skrobnąć.Troche podlamana jestem wynikami mojego M.Tak szybko o zajściu moge sobie na razie pomarzyć bo ma cukrzyce a co za tym idzie problem z plodnoscia ;(

Magduullina lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM cieszę sie ze wyniki dobre.To najważniejsze.;)

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa dzidzia ma co jeść i to najważniejsze a z przybraniem na wadze jeszcze masz czas nadrobić :)

Magduullina, Tulipanowa lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara ale super wykombinowałaś z tym okzajmieniem ze będziecie rodzicami.A reakcja Twojego byla wzruszajaca.Teraz tylko wizyta u lekarza i bd jeszcze lepiej;)

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?

magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg

Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
    Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 15:20

magroz26, #Dorotka#, MMM2016, Magduullina, beatum, nadzieja_86, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w popołudniowy ciepły dzień. Madziara super, zrob kolejna betę za dwa dni zobaczymy jaki przyrost.Teraz już masz niepodwazalny dowód :) ja za 5 dni pierwsza wizyta az się boję :(

madziara0080, Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa mama do zapłodnienia doszlo dwa dni później po prostu :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg

Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
    Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie ;)

No tak, wszystko jest ok. Wynik wskazuje na 4 tydzień ciąży i Ty jesteś w 4 tygodniu więc wszystko się zgadza :)

madziara0080, Anka309 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Cześć kobietki :) U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?

Najprawdopodobniej owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później niż średnia przewiduje ;)
    To nic nienormalnego :) wszystko jest ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa no pocieszenie miałam tak samo na szczęście jest teraz już dobrze ;) juz nie cały czas a tylko jak jestem głodna albo coś nie fajnego poczuje a po za tym ok.
    Madziu super teraz za 2 dni powtórzyć żeby widzieć przyrost i będzie dobrze a tak 4 tydzień

madziara0080, beatum lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorzylam w koncu test ;D przed chwilka siklam. Wynik oczywiscie po sekundzie ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f172246beb72.jpg

Foto_Anna, madziara0080, nadzieja_86, Magduullina, Anka309, beatum, Szarlotka123, borsuk, Aurellka, MMM2016, Tulipanowa lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIARA świetnie ;)
    Rosax jakie wyraźne :)
    Magdulina to najgorsze już masz za sobą?
    Borsuk jaka dobra widomosc !

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Rosax, cudownie ogląda się takie zdjęcia :D

A ja... ja jestem wprost zalewana przez ciągnący śluz. Czy owu będzie w tym miesiącu wcześniej? Póki co najwcześniej miałam w 18 dc :P

rosax3, madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Jej! Jak slodko madziara! Zazdroszczę! Tez tak chce!

Z moim mężem znowu jest tak ze ma ciężką prace w trudnych warunkach bo jest gornikiem kilometr pod ziemia. Pracuje w 35stopniach, duzej wilgotności i w ogromnym pyle. Jak przychodzi z pracy to sie mu nic nie chce. I rzadko jest baraszkowanie. Wiec nawet nie mowie ze sie staramy bo starania to 2-3 razy w tygodniu. O nas nie mozna tego powiedzieć :/

A górnicy to raczej wielodzietne rodziny mieli, jak i rolnicy, a też w upale, ostrym słońcu i w pyle.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a tutaj się mylisz i to bardzo bardzo. Znam całą masę górników i mam w rodzinie dużo i co? Max 2 dzieci. Także nie wiem skąd masz takie wiadomości. A praca górnika jest bardzo ciężka i coś mi się zdaje że nie wiesz...

Schodzenie pod ziemie wiąże się ze zmianą ciśnienia, duźym ciepłem, wilgocią, chorobami, a co najgorsze z ogromnym stresem i obciążeniem psychicznym... więc to że im się nie chce to jest zrozumiałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:15

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty. Jako, że daleko mam na Śląsk, to wiem, tyle co pokazują w mediach.

ps. Ukija, ja pisałam o dzietności, a nie o ciężkiej pracy górnika, o której pisano powieści i wiersze, których dzieci musiały się ich uczyć w całej Polsce na Barbórkę. Co ciekawe, teraz często nawet nie wiedzą, jak węgiel wygląda, bo u nas się głównie pali drzewem i pochodnymi. Trzeba węgiel zdobywać by dzieciom pokazać. Ot, ciekawostka.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria żyjesz jakimiś stereotypami. Ja pochodzę z rodziny górniczej i wszystkie kobiety pracowały i pracują. Poza tym w polsce nie tylko kopalnie węgla są i nie tylko na Śląsku ;) no ale może taka ja postaram się chociaż troszkę wyprowadzić z błędu ;) a no i oczywiście ja nigdy żadnych wierszy na barbórkę się nie uczyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:53

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Taki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty.
    Kiedyś tak było, teraz już nie jest, bo obecne zarobki (zwykłego) górnika nie wystarczają, by można sobie pozwolić aby żona siedziała w domu z "gromadką dzieci" ;)
    A co do informacji z mediów... czasem lepiej je zweryfikować w różnych źródłach niż powtarzać, to co się usłyszy ;)

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ