Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki i są bardzo dobre. O dziwo nie mam już nadczynności tarczycy
    TSH 0,670
    FT4 11,24 (II trymestr, norma: 5,79-12,70)

Cieszę się bo nie muszę brać leków:) Mocz też bez zastrzeżeń tylko pH lekko podwyższone bo 7 (norma do 6,5) ale u mnie to zupełnie normalne.

magroz26, nick nieaktualny, beatum lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochana.U nas ladna pogoda jest tylko biometr chyba niekorzystny bo jakos dziwnie sie czuje.Niki na zajęciach dodatkowych wiec korzystam by tu zajrzeć i cos skrobnąć.Troche podlamana jestem wynikami mojego M.Tak szybko o zajściu moge sobie na razie pomarzyć bo ma cukrzyce a co za tym idzie problem z plodnoscia ;(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM cieszę sie ze wyniki dobre.To najważniejsze.;)

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa dzidzia ma co jeść i to najważniejsze a z przybraniem na wadze jeszcze masz czas nadrobić :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara ale super wykombinowałaś z tym okzajmieniem ze będziecie rodzicami.A reakcja Twojego byla wzruszajaca.Teraz tylko wizyta u lekarza i bd jeszcze lepiej;)

madziara0080, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?

magroz26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg

Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
    Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 15:20

magroz26, nick nieaktualny, MMM2016, nick nieaktualny, beatum, nadzieja_86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w popołudniowy ciepły dzień. Madziara super, zrob kolejna betę za dwa dni zobaczymy jaki przyrost.Teraz już masz niepodwazalny dowód :) ja za 5 dni pierwsza wizyta az się boję :(

madziara0080, nick nieaktualny, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa mama do zapłodnienia doszlo dwa dni później po prostu :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6614c4ef13a.jpg

Dziewczyny, wychodzi na 4 tydzień,tak ?
    Czy według Was wynik jest dobry, bo ja zupełnie nie w temacie ;)

No tak, wszystko jest ok. Wynik wskazuje na 4 tydzień ciąży i Ty jesteś w 4 tygodniu więc wszystko się zgadza :)

madziara0080, Anka309 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Cześć kobietki :) U mnie mdłości od 4 dni całymi dniami ,mam wrażenie ze zaraz zwymiotuje chodź jak śpię to tylko wtedy mam spokój. Zastanawiam się nad jedynym, ginekolog powiedział mi ze ciaza jest młodsza o 2 DNI, czy któraś z Was umialaby mi to wytłumaczyć co to znaczy?

Najprawdopodobniej owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później niż średnia przewiduje ;)
    To nic nienormalnego :) wszystko jest ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa no pocieszenie miałam tak samo na szczęście jest teraz już dobrze ;) juz nie cały czas a tylko jak jestem głodna albo coś nie fajnego poczuje a po za tym ok.
    Madziu super teraz za 2 dni powtórzyć żeby widzieć przyrost i będzie dobrze a tak 4 tydzień

madziara0080, beatum lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorzylam w koncu test ;D przed chwilka siklam. Wynik oczywiscie po sekundzie ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f172246beb72.jpg

Foto_Anna, madziara0080, nadzieja_86, nick nieaktualny, Anka309, beatum, nick nieaktualny, borsuk, Aurellka, MMM2016, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIARA świetnie ;)
    Rosax jakie wyraźne :)
    Magdulina to najgorsze już masz za sobą?
    Borsuk jaka dobra widomosc !

madziara0080, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Rosax, cudownie ogląda się takie zdjęcia :D

A ja... ja jestem wprost zalewana przez ciągnący śluz. Czy owu będzie w tym miesiącu wcześniej? Póki co najwcześniej miałam w 18 dc :P

rosax3, madziara0080, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Jej! Jak slodko madziara! Zazdroszczę! Tez tak chce!

Z moim mężem znowu jest tak ze ma ciężką prace w trudnych warunkach bo jest gornikiem kilometr pod ziemia. Pracuje w 35stopniach, duzej wilgotności i w ogromnym pyle. Jak przychodzi z pracy to sie mu nic nie chce. I rzadko jest baraszkowanie. Wiec nawet nie mowie ze sie staramy bo starania to 2-3 razy w tygodniu. O nas nie mozna tego powiedzieć :/

A górnicy to raczej wielodzietne rodziny mieli, jak i rolnicy, a też w upale, ostrym słońcu i w pyle.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a tutaj się mylisz i to bardzo bardzo. Znam całą masę górników i mam w rodzinie dużo i co? Max 2 dzieci. Także nie wiem skąd masz takie wiadomości. A praca górnika jest bardzo ciężka i coś mi się zdaje że nie wiesz...

Schodzenie pod ziemie wiąże się ze zmianą ciśnienia, duźym ciepłem, wilgocią, chorobami, a co najgorsze z ogromnym stresem i obciążeniem psychicznym... więc to że im się nie chce to jest zrozumiałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:15

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty. Jako, że daleko mam na Śląsk, to wiem, tyle co pokazują w mediach.

ps. Ukija, ja pisałam o dzietności, a nie o ciężkiej pracy górnika, o której pisano powieści i wiersze, których dzieci musiały się ich uczyć w całej Polsce na Barbórkę. Co ciekawe, teraz często nawet nie wiedzą, jak węgiel wygląda, bo u nas się głównie pali drzewem i pochodnymi. Trzeba węgiel zdobywać by dzieciom pokazać. Ot, ciekawostka.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria żyjesz jakimiś stereotypami. Ja pochodzę z rodziny górniczej i wszystkie kobiety pracowały i pracują. Poza tym w polsce nie tylko kopalnie węgla są i nie tylko na Śląsku ;) no ale może taka ja postaram się chociaż troszkę wyprowadzić z błędu ;) a no i oczywiście ja nigdy żadnych wierszy na barbórkę się nie uczyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:53

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Taki obraz mi się utrwalił, ojciec górnik, matka nie pracuje zawodowo (bo tak poza tym to haruje w domu) i gromadka dzieci czeka, aż ojciec wrócić z szychty.
    Kiedyś tak było, teraz już nie jest, bo obecne zarobki (zwykłego) górnika nie wystarczają, by można sobie pozwolić aby żona siedziała w domu z "gromadką dzieci" ;)
    A co do informacji z mediów... czasem lepiej je zweryfikować w różnych źródłach niż powtarzać, to co się usłyszy ;)

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ