X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susanna na spokojnie kochana i nie zsprzestawaj się starac

zFolwarku lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziękuję dziewczyny na prawdę mnie to rozbiło ale dziś było znowu <3 rano mam w nosie ja jej puste pęcherzyki...ciekawe skąd wzięła taką diagnoze? Po 5 min patrzenia mi w oczy? Wielkość pęcherzyka oceniła na oko, poprzednia lekarka bardzo skrupulatnie mierzyła i robiła takie kreski i potem mi drukowała wszystko....a tu jeden wielki ciul
    i tak trzymaj kochana a napewno sie uda.ta kobieta jest jakas zacofana

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, pęcherzyk rośnie od 1mm do 3 mm na dobę, także wszystko możliwe ;)

Co do koleżanki, to tak wiedziała, że się staram. Ale jej też lekarze mówią, że nie ma na co czekać z drugim bo ma problemy hormonalne. Jej mąż jest przed 40. Pierwsze dziecko ma 3 lata, także czas najwyższy na drugie. Ja wprawdzie jestem na własnej działalności, ale prowadzę ja razem z moim byłym szefem :) Obecnie jest Nas 6 osób. Było 8 ale kolega się odłączył. Także 2 osoby nieobecne to już trochę jest ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    U mnie dzisiaj średni humor. Po pierwsze kolejny cykl stracony, po drugie wczorajsze info od koleżanki o ciąży trochę mnie robiło ;) Oczywiście cieszę się razem z nią, ale ja tu leki, monitoring itd, a ona jeden miesiąc i już. Ona też ma hashimoto i to zaawansowane :)

Doskonale Cie rozumiem :( Moja Kolezanka tak szybko zaszla w pierwsza i druga ciaze. Teraz ma juz dwojke - mlodsza w listopadzie bedzie miala rok. Wie, ze sie staramy i bardzo nam kibicuje zwlaszcza wiedzac, ze z uwagi na nasz wiek to albo teraz albo nigdy to drugie no i ze wzgledu na sytuacje z moja praca. Zawsze jak sie zdzwaniamy to pyta o efekty itd. i potem opowiada mi o rodzenstwie itd. Uwielbiam to i te jej opowiesci i marze by bylo mi to dane zwlaszcza ze biologicznie malo czasu mamy :( Tez potem mam takie mieszane uczucie w sercu...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Zostało 9 dni do wizyty <3

zFolwarku, Tulipanowa, Magduullina lubią tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, wielkie odliczanie :) Jeszcze trochę i zobaczysz na usg ten swój wielki Skarb :)

zFolwarku, tak to jest :) Jedni doczekają się szybciej, inni później :) Tylko byle się doczekać chociaż tego jednego :D

zFolwarku, Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja odliczasz za moja wizyte tez hiiih:-) zobaczymy nasze skarbiki:-)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ja mam przyspieszoną wizytę z 6 na dziś. tamten tydzień był dla mnie pechowy najpierw szpital potem mały wypadek, dziś ból w podbrzuszu. Cholera jak się boje że coś się stało. Aż mi się płakać chce z tej bezsilności :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja i tulipanowa ja tylko dodaje jeden dzień :) bo mam dzien po was

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka trzymam kciuki. Nie denerwuj sie. Bedzie dobrze! <3

#Dorotka# lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zmiana planow. Odezwe sie po powrocie, mielismy jitro rano jechac ale padlo "pakuj sie jesziemy teraz" no i jestesmy juz w drodze.
    My nie mozemy planowac. Jeszcze nigdy nie jechalismy tak jak bylo zaplanowane.. Haha milego tygodnia zycze :*

zFolwarku, madziara0080 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. bolało podbrzusze bo nasza mała urządziła sobie tam dyskotekę :*

madziara0080, zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, przynajmniej wiesz, że masz bardzo ruchliwe dziecko :) Nic, tylko się cieszyć ;)

#Dorotka#, Nadzieja1988!, zFolwarku lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bardzo ruchliwe co chwile mnie coś puka tam w dole. He jeszcze nie przyszła na świat a już urządza dyskotekę. Oj tatuś będzie musiał pilnować córeczki :* którą sam wykrakał :D

madziara0080, Nadzieja1988!, zFolwarku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dorotka super :) mnie tez maleństwo urzadzilo dzis dyskoteke po glukozie :) tersz mnie tylko delikatnie smyra a tak oslablam po tym badaniu ze szok mam nadzieje ze bede spac w nocy jak dziecko bo brakuje mi tego

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax kochana masz ode mnie wiadomość priv nie wiem czy to sprawdzasz, więc tu piszę :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, będzie mały łobuzek hi hi skoro kurz teraz tak dokazuje ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny i znowu się nie wyspslam normalnie myslalam ze danio dłużej pospi a on juz pprzed 7 mnie obudzil w nocy się budzilam a szkoda gadać z tym moim spaniem teraz wszystko na odwrót jak w 1 ciąży ...

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) pęcherzyk 15 mm dosłownie przed chwilą. Lekarz mnie strasznie zaskoczył. Oczywuścue ściemniłam że żadnych badań nie robiłam a to ginekolog-położnik i mówi do mnie że chyba żartuje i wziął mnie na usg i patrzy i mówi że 15 mm i że za 2 dni mam przyjść do niego nawet po jego pracy i zobaczymy co z pęcherzykiem. Kuźwa dobrze że przeszłam do Medicover :D

Magduullina, madziara0080, zFolwarku, rosax3 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak podjarana, że nie mogę się skupić :D
    Miłego dnia Dziewczyny :)

Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ