X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susanna na spokojnie kochana i nie zsprzestawaj się starac

zFolwarku lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziękuję dziewczyny na prawdę mnie to rozbiło ale dziś było znowu <3 rano mam w nosie ja jej puste pęcherzyki...ciekawe skąd wzięła taką diagnoze? Po 5 min patrzenia mi w oczy? Wielkość pęcherzyka oceniła na oko, poprzednia lekarka bardzo skrupulatnie mierzyła i robiła takie kreski i potem mi drukowała wszystko....a tu jeden wielki ciul
    i tak trzymaj kochana a napewno sie uda.ta kobieta jest jakas zacofana

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, pęcherzyk rośnie od 1mm do 3 mm na dobę, także wszystko możliwe ;)

Co do koleżanki, to tak wiedziała, że się staram. Ale jej też lekarze mówią, że nie ma na co czekać z drugim bo ma problemy hormonalne. Jej mąż jest przed 40. Pierwsze dziecko ma 3 lata, także czas najwyższy na drugie. Ja wprawdzie jestem na własnej działalności, ale prowadzę ja razem z moim byłym szefem :) Obecnie jest Nas 6 osób. Było 8 ale kolega się odłączył. Także 2 osoby nieobecne to już trochę jest ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    U mnie dzisiaj średni humor. Po pierwsze kolejny cykl stracony, po drugie wczorajsze info od koleżanki o ciąży trochę mnie robiło ;) Oczywiście cieszę się razem z nią, ale ja tu leki, monitoring itd, a ona jeden miesiąc i już. Ona też ma hashimoto i to zaawansowane :)

Doskonale Cie rozumiem :( Moja Kolezanka tak szybko zaszla w pierwsza i druga ciaze. Teraz ma juz dwojke - mlodsza w listopadzie bedzie miala rok. Wie, ze sie staramy i bardzo nam kibicuje zwlaszcza wiedzac, ze z uwagi na nasz wiek to albo teraz albo nigdy to drugie no i ze wzgledu na sytuacje z moja praca. Zawsze jak sie zdzwaniamy to pyta o efekty itd. i potem opowiada mi o rodzenstwie itd. Uwielbiam to i te jej opowiesci i marze by bylo mi to dane zwlaszcza ze biologicznie malo czasu mamy :( Tez potem mam takie mieszane uczucie w sercu...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Zostało 9 dni do wizyty <3

zFolwarku, Tulipanowa, Magduullina lubią tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, wielkie odliczanie :) Jeszcze trochę i zobaczysz na usg ten swój wielki Skarb :)

zFolwarku, tak to jest :) Jedni doczekają się szybciej, inni później :) Tylko byle się doczekać chociaż tego jednego :D

zFolwarku, Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja odliczasz za moja wizyte tez hiiih:-) zobaczymy nasze skarbiki:-)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ja mam przyspieszoną wizytę z 6 na dziś. tamten tydzień był dla mnie pechowy najpierw szpital potem mały wypadek, dziś ból w podbrzuszu. Cholera jak się boje że coś się stało. Aż mi się płakać chce z tej bezsilności :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja i tulipanowa ja tylko dodaje jeden dzień :) bo mam dzien po was

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka trzymam kciuki. Nie denerwuj sie. Bedzie dobrze! <3

#Dorotka# lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zmiana planow. Odezwe sie po powrocie, mielismy jitro rano jechac ale padlo "pakuj sie jesziemy teraz" no i jestesmy juz w drodze.
    My nie mozemy planowac. Jeszcze nigdy nie jechalismy tak jak bylo zaplanowane.. Haha milego tygodnia zycze :*

zFolwarku, madziara0080 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. bolało podbrzusze bo nasza mała urządziła sobie tam dyskotekę :*

madziara0080, zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, przynajmniej wiesz, że masz bardzo ruchliwe dziecko :) Nic, tylko się cieszyć ;)

#Dorotka#, Nadzieja1988!, zFolwarku lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bardzo ruchliwe co chwile mnie coś puka tam w dole. He jeszcze nie przyszła na świat a już urządza dyskotekę. Oj tatuś będzie musiał pilnować córeczki :* którą sam wykrakał :D

madziara0080, Nadzieja1988!, zFolwarku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dorotka super :) mnie tez maleństwo urzadzilo dzis dyskoteke po glukozie :) tersz mnie tylko delikatnie smyra a tak oslablam po tym badaniu ze szok mam nadzieje ze bede spac w nocy jak dziecko bo brakuje mi tego

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax kochana masz ode mnie wiadomość priv nie wiem czy to sprawdzasz, więc tu piszę :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, będzie mały łobuzek hi hi skoro kurz teraz tak dokazuje ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny i znowu się nie wyspslam normalnie myslalam ze danio dłużej pospi a on juz pprzed 7 mnie obudzil w nocy się budzilam a szkoda gadać z tym moim spaniem teraz wszystko na odwrót jak w 1 ciąży ...

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) pęcherzyk 15 mm dosłownie przed chwilą. Lekarz mnie strasznie zaskoczył. Oczywuścue ściemniłam że żadnych badań nie robiłam a to ginekolog-położnik i mówi do mnie że chyba żartuje i wziął mnie na usg i patrzy i mówi że 15 mm i że za 2 dni mam przyjść do niego nawet po jego pracy i zobaczymy co z pęcherzykiem. Kuźwa dobrze że przeszłam do Medicover :D

Magduullina, madziara0080, zFolwarku, rosax3 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak podjarana, że nie mogę się skupić :D
    Miłego dnia Dziewczyny :)

Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ