Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Basik83 wrote:Ja rownież mam postanowienie.zeby.w.tym.roku zobaczyc dwie krechy poki co staramy sie od jakiegos czasu..i nie wychodzi..obecnie wredna @
Basik widze ze masz dwie corki z roznica wieku 2 lata. Czy bylo Wam/Tobie ciezko na poczatku po urodzeniu drugiej? Opowiesz cos?
-
ZFolwarku ale @ wcale nie musi przyjść ja bym testowała we wtorek na Twoim miejscu ja sama nie mam nawet ani jednego testu w domu ani owu ani hcg także ja standardowo nie testuje jak @ nie przylezie to idę po tygodniu na bete a po dwóch lekarz kazał przyjść do niego"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija wrote:ZFolwarku ale @ wcale nie musi przyjść ja bym testowała we wtorek na Twoim miejscu ja sama nie mam nawet ani jednego testu w domu ani owu ani hcg także ja standardowo nie testuje jak @ nie przylezie to idę po tygodniu na bete a po dwóch lekarz kazał przyjść do niego
Tez sie nie spieszysz widze Troche sie boje testu tak naprawde i dlatego mnie nie ciagnie. Ciagle przez te testy jakies dziewczyny maja problemy, analizuja, stresuja sie, etc.
-
ZFolwarku zgadzam się w zupełności wszystkie stresują się bladymi kreskami a przecież to nie tak powinno działać kiedyś kobiety nie robiły testów i było dobrze nie martw się ani nic. Poczekaj jeszcze troche i dopiero zatestuj nie wiesz kiedy była u Ciebie owu więc nie możesz określić który to dzień po owulacji mi się co cykl nidzie nie spieszy bo po co? Przecież ciąża przede mną nie ucieknie zresztą nie mam zbytnio czasu na myślenie
zFolwarku lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ja teraz zamówiłam testy na allegro. Prawda jest taka, że nie ma co testować przed 12 dpo, a najlepiej i tak mimo wszystko poczekać do 14 dpo. Choć powiem Wam tak. Ja nie potrafię wytrzymać i robię szybciej. Test wychodzi negatywnie, emocje opadają i mam spokój. Gdyby się potem okazało, że jednak jestem w ciąży to byłoby przynajmniej miłe zaskoczenie
-
Mam 22 lata, z mężem staramy się o pierwsze dzieciątko To Nasz 2 cs, @ dostałam 6.09, jak na razie nie robiliśmy żadnych badań, lekarz mi tylko zalecił Castagnus na długie cykle. Do tego zaczęłam w tym cyklu pić ziółka ojaca Sroki Zastanawiam się czy to jie jest kiepska mieszanka - Catagnus+ ziółka. Co o tym sądzicie?
-
Mamuśka ja właśnie dziś jestem 13dpo i jakoś nie spieszno mi. Przede wszystkim szkoda mi kasy na testy i stresów jak się w tym cyklu nie uda to w przyszłym rezygnuje ze wszystkiego poza monitoringiem jako iż mam go w pakiecie medycznym
Ja uważam że tak czy siak nawet w dniu planowanej @ nie ma co robić. Bo w tym wszystkim chodzi o nakręcanie się. Kobieta obserwuje się przez co jej spragniony dziecka umysł zaczyna podsuwać dziwaczne objawy których nawet nie ma. Dlatego trzeba wyluzować i zająć się czymś innym a nie tylko czekać na objawy niestety najczęściej "urojonej" ciąży
Takie mam zdaniezFolwarku, Tulipanowa, Aurellka lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ania dopiero 2 cs źyczę Ci abyś jak najszybciej zaszła ja nie pomogę Ci z ziołami bo według mnie to ściema i jie biorę tego"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ukija, to prawda. Jak już się wprawić w ruch tą wielką maszynę, to nie da się jej zatrzymać Ale żeby o tym wszystkim nie myśleć, to ja osobiście po pierwsze musiałabym zrezygnować z OF, a do tego musieliby zamknąć chyba wszystkie apteki hi hi I tak widzę u siebie postępy. 1 cs to było istne szaleństwo. Teraz już jest lepiej i nie ma nawet rozczarowania
-
Mamuśka no właśnie czym więcej cykli tym większe znieczulenie łapie na porażki. Ja się nie przejmuję jak się nie uda. Z of nie korzystam już tak często jak wcześniej bo zauważyłam że cierpi na tym moja relacja z mężem i oczywiście nakręcam się i frustruje że wpadają tutaj dziewczyny na dwa dni przed testowaniem i zachodzą. Nie jestem zawistna ale jak czytam że im się udaje np. W 2 cs to mam wyrzuty do siebie czemu nam się wciąż nie udaje a przecieź nie o to chodzi w staraniach
rosax3 lubi tę wiadomość
Ukija, tak niestety jest. Ja też nikomu nie zazdroszczę, ale jak moja koleżanka z pracy z drugim dzieckiem zaszła znowu w 1 cs, to jednak muszę przyznać, że jest taki trochę smutek Ja naprawdę nie narzekam, bo u Nas to dopiero 3 cs. Najtrudniejszy jest ten 1 cs, gdy człowiek jeszcze myśli, że za pierwszym razem się uda.A potem rozczarowanie Ukija, nie ma co mieć do siebie wyrzutów czy pretensji. W końcu to nie jest Wasza wina. Nikt nie odpowiada za swoją płodność czy jej brak. Ja sobie to tłumaczę tak, że każdy dostaje od losu co innego i nie wszystko można mieć od razu. Ja dostałam bardzo dużo, choć nie ukrywam, że też musiałam na to sobie sama zapracować. Teraz muszę trochę poczekać na tego swojego potomka, ale tak sobie myślę, że może mi to dobrze zrobi. Może się czegoś nauczę, sama nie wiem. Staram się szukać pozytywów bo inaczej byłoby ciężko Myślę, że i Ty doczekasz się swojego wymarzonego dziecka Trzymam za Ciebie mocno kciuki
-
Musze sie zaznaczyc gdzie koniec czytania. Pozniej nadrobie.
Moj maluszek ma temp 38,6 od wczoraj trzyma go i wymioty... Biedactwo mamusi malutkieMagduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Mamuśka to racja. Początkowe cykle to była masakra. Płacz przy każdej @... a nie mam aż tak dużo starań bo teraz 8 cykl. Ale już zupełnie inaczej podchodzę do tego wszystkiego oczywiście łapią mnie takie myśli że coś jest nie tak ze mną. Strasznie chciała bym już być w ciąży bo chcę odpocząc nieco. Też do wszystkiego w swoim życiu dochodziłam swoimi siłami... teraz mam nadzieję dostać prezent od losu w dwupaku mieszkanie kupić i zrobić bobaska ja też trzymam za Ciebie kciuki abyś nie musiała tak długo jak ja się męczyć"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Rosa dieta lekko stawna i duuuużo wody na dziejeszy dzień dla niego"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUkija wrote:Mamuśka to racja. Początkowe cykle to była masakra. Płacz przy każdej @... a nie mam aż tak dużo starań bo teraz 8 cykl. Ale już zupełnie inaczej podchodzę do tego wszystkiego oczywiście łapią mnie takie myśli że coś jest nie tak ze mną. Strasznie chciała bym już być w ciąży bo chcę odpocząc nieco. Też do wszystkiego w swoim życiu dochodziłam swoimi siłami... teraz mam nadzieję dostać prezent od losu w dwupaku mieszkanie kupić i zrobić bobaska ja też trzymam za Ciebie kciuki abyś nie musiała tak długo jak ja się męczyć
U nas nic ciągle ale luzuje bo mam urlop od jutra wyjazdy i wycieczki -
Malemu leepiej juz. Pihe herbatki wode je po malutku. A najwazniejsze minela goraczka. Maly nabiera sil. Wstal jakies 40 min temu.
Co do mojego testu nie interesuje mnie czy jest on pizytywny pozytywnie czy nie. Czekam na rozwoj wydarrzen. Mam slus ciagnacy sie bardzo mocno. Nie mierze temp moze w ogole dopuero teraz ovu ma byc? no nic obojetnie. Czekam na 15 a do tego niech sie dzieje wola boza.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosa dobrze że już nieco lepiej Twojemu królewiczowi wykuruje się a słuchaj może on zjadł coś co mu zaszkodziło? dziwny ten ciągnący śluz. Może owu dopiero będzie? Ale z drugiej strony czemu wychodziła by Ci kreska na teście? Dziwna sprawa
Ja Ci powiem że się modlę aby nie dostać @ ale coś mi się zdaje że będzie... cholera jasna! Chciałam pracować do końca roku i od nowego iść na l4"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"