X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj rosax się dzieje kochana mam nadzieje ze maz zrozumie

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa, nie zazdroszczę Ci tej sytuacji... Swego czasu mój mąż też często do mamusi jeździł i też się wkurwiałam, ale postawiłam sprawę jasno, albo ja albo ona. Czasami też przymykam oko na niektóre rzeczy, ale gdy przegina to robię mu jazdy... Nie ukrywam, że odkąd w ciążę zaszłam to stałam się dla niego ważniejsza, więcej czasu mi poświęca i rzadziej bywa u swoich rodziców, ale prawda jest taka, że faceci już tacy są, oni w większości są mamisynkami niestety... i dziećmi zostają po części do końca życia :(

Rosa, ja wiem, że Wy z mężem bardzo mocno się kochacie i teściowa tego nie zmieni.

Jestem tego samego zdania co Ukija, że terapia szokowa zadziała, facetom czasami trzeba takiego szoku, żeby zaczęli myśleć. Trzymam za Was kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 15:06

SusannaDean, Magduullina, Ukija lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Rosax co za facet... Szkoda slow dobrze zrobilas.

Dziewczyny ale swietny lekarz. O wszystko wypytal pokazal schemat zmian hormonalnych cyklu na takiej makiecie wszystko wyjasnil, kazal soe odchudzic hehe :) co do samego usg mam na jajnikach ok 7-8 mm pecherzyki jeszcze sie nie uaktywnil dominujacy bo 7dc!!! I takie pecherze!! Szal :) ostatnio mialam 10mm w 13 dc chyba dong quai dziala!!! :) w czwartek kolejna wizyta ciekawa jestem ile urosna to by znaczylo ze moge miec wczesniej owulacje jesli to prawda z tym dongiem ale to w czwartek zobaczymy :))) jesli nie bedzie ciazy kolejny cykl z clo juz mam recepte sam to zaproponowal z tego co mowilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 15:13

Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna widzisz i dobrze że poszłaś do innego lekarza :D tym razem musi się udać :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejście rewelacyjne :) Będzie dobrze ! No i te tłuste 8mm pęcherzyki w 7 dc ! Spokojnie 13-14 dc jeśli będą rosły po 2mm mają szansę pęknąć, nie ? Dużo wcześniej jeśli tak się okaże będę chwalić dong quai !

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha idiota zdjecia posprzatanego domu wyslal... Haha i on mysli ze mnie na to zlapie? Ni chuja!

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha dobre :) Coś mu świta i dzwoni ale nie w tym kościele... :) Może sobie uświadomi o co tak naprawdę chodzi ?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ale puki co mam go w duuuu***

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Mozliwe ale puki co mam go w duuuu***
    Przejdzie i tobie i jemu :)

ej mam jeszcze jedno, Powiedzcie mi , lekarz mi powiedział, że to nic złego, bo każda ma inaczej, ale jeden jajnik mam za macicą i ciężko go znaleźć jest schowany, nie przeszkadza to w niczym? Mówił, że to nietypowe, ale nic nie szkodzi :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa i dobrze! Tak trzymaj. Nie daj się przez kilka dni. Jak szybko odpuścisz to nie zrozumie ;) niech się jeszcze bardziej postara i zeozumie że możesz odejść jak będzie się źle zachowywał :)

Susanna mój jajnik może nie jest z tyłu ale też lubi się schować i czasami lekarze muszą się nagimnastykować aby go podejrzeć :P

Ja wyszłam wcześniej z pracy, wróciłam i padłam. Nie szłam do sklepu bo nie miałam mocy i to był błąd bo wstaje i jestem głodna jak wilk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:01

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosa i dobrze! Tak trzymaj. Nie daj się przez kilka dni. Jak szybko odpuścisz to nie zrozumie ;) niech się jeszcze bardziej postara i zeozumie że możesz odejść jak będzie się źle zachowywał :)

Susanna mój jajnik może nie jest z tyłu ale też lubi się schować i czasami lekarze muszą się nagimnastykować aby go podejrzeć :P

Ja wyszłam wcześniej z pracy, wróciłam i padłam. Nie szłam do sklepu bo nie miałam mocy i to był błąd bo wstaje i jestem głodna jak wilk :D
    Uff bo myślałam, że tylko ja taka. /już 3 nerki mi starczą (bo mam, w sumie to nawiązałam i uznał p.doktor że jeśli mam nietypowe ułożenie organów to tak już mam i już, nic nie szkodzi)

Hehe Ukija teraz będziesz lecieć do sklepu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susanna ja tez mam tak jajnik schowany :) dokładnie prawy . ...
    rosax ty się tak nie denerwuj !

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    susanna ja tez mam tak jajnik schowany :) dokładnie prawy . ...
    rosax ty się tak nie denerwuj !
    No i proszę widać nie tylko ja hehe :D To chyba dong tak działa, że mam juz spore te pęcherzyki w 7 dc nie?

• majka_km6 Nowa

Wysłany: 12 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim ale jestem styrana... Poczytałam o waszych związkach to i o swoim opowiem ;) Po roku związku zaszłam w ciąże po porodzie pobraliśmy się a po kolejnym roku urodziłam drugie dziecko. Obecnie zgodziłam się na trzecie po trzech latach namawiań. Gdybym wiedziała że to tyle zajmie zaczęlibyśmy starania rok szybciej hihi

• Ukija Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna sama nie jesteś :P Jest dużo osób z nietypowym ułożeniem :D duże te pęcherzyki ale pamiętaj że pękają powyżej 20mm więc jeszcze spora droga przed nimi :P no będę leciała bo nie mam co się głodzić :D

Dziewczyny jak mnie kusi aby kupić test :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Susanna sama nie jesteś :P Jest dużo osób z nietypowym ułożeniem :D duże te pęcherzyki ale pamiętaj że pękają powyżej 20mm więc jeszcze spora droga przed nimi :P no będę leciała bo nie mam co się głodzić :D

Wiem, że pękają sobie w okolicy 20-21 mm u mnie :) więc mam parę dni ale na moje wyliczenia to moze być 13-14 dc to pęknięcie, zobaczymy w czwartek 10 dc będzie kontrol jak tam wzrost :D Byłoby super
    Czy to wydłuży mi fazę lutealną czy raczej skróci cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:

Hm wstrzymałabym się z testem nie kupuj

• Ukija Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna jeżeli owu nędzie wcześniej to skróci cykl :P fl jest zawsze tej samej długości. Oczywiście da się wydłużyć ale nie wiem czy to co bierzesz wydłuża :P
    Jasne że nie zatestuje chociaż mam cykle jak w zegarku i dziś max do 12 powinnam dostać @ :P ale wole nie podkręcać tematu ;P

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja z kolei z mężem jestem już 8,5 roku, 3 lata po ślubie :)
    muszę się pochwalić, że w końcu pozbyłam się gipsu :D teraz "tylko" muszę wrócić do formy z nogą, jutro mam kontrolę w Zus, trochę się tego boję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Susanna jeżeli owu nędzie wcześniej to skróci cykl :P fl jest zawsze tej samej długości. Oczywiście da się wydłużyć ale nie wiem czy to co bierzesz wydłuża :P
    Jasne że nie zatestuje chociaż mam cykle jak w zegarku i dziś max do 12 powinnam dostać @ :P ale wole nie podkręcać tematu ;P
    Zobaczymy, potem mam zamiar pić wywar z pokrzywy na progesteron
    Też nie wiem, czy wydłuża się okaże.

Nie ma co nakręcać Ukija , masz rację <3 Ale trzymam kciukasy

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ