Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mi sie snilo ze bylam na usg i slyszalam bicie serca takie glosne <3

A teraz mam caly czas w glowie ze sny to przwciwienstwo... :(

Ale tak mozliwe bo we wtorek nie bedzie jeszcze pewnie <3 a dopiero za tydz lub dwa ;D

SusannaDean lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Dzis mi sie snilo ze bylam na usg i slyszalam bicie serca takie glosne <3

A teraz mam caly czas w glowie ze sny to przwciwienstwo... :(

Ale tak mozliwe bo we wtorek nie bedzie jeszcze pewnie <3 a dopiero za tydz lub dwa ;D
    przy tych snach nie przeciwieństwo według mnie, śniło mi sie 2 dni przed spadkiem bety że idę na usg wychodzą dziewczyny mają takie duze plakatowe zdjecia zarodeczków a ja mam pusty i lekarz szuka i nie znalazł...także sen jak sen myślę, że u ciebie to dobry znak <3

Ukija, ty masz teraz który dc? Endo 11 mm? <3

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    przy tych snach nie przeciwieństwo według mnie, śniło mi sie 2 dni przed spadkiem bety że idę na usg wychodzą dziewczyny mają takie duze plakatowe zdjecia zarodeczków a ja mam pusty i lekarz szuka i nie znalazł...także sen jak sen myślę, że u ciebie to dobry znak <3

Ukija, ty masz teraz który dc? Endo 11 mm? <3
    Ja sama od siebie napisalam ze pewnie juz jest z 11 ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija a tak w ogole to wez zaluz sobie jakiegos fejsa i dolacz do nas na fb bo tylko Ciebie tam nie ma :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja sama od siebie napisalam ze pewnie juz jest z 11 ;D
    Mogłoby być własnie to endo Ukiji takie :* Też bym takie chciała może moje okropne wino to spowoduje mam jeszcze na 5 dni zapas, ale po owu też będę kilka dni pić...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja z tych bredni też nic nie rozumiem. Aczkolwiek zostałam wezwana do lekarza bo wyniki poza normami. Także we wtorek ide i musze jeszcze ekg zrobić bo lekarz chce wiedzieć czy niskie ciśnienie nie jest związane z jakimiś wadami serca. No ale nie jest bo serduszko mam jak dzwon :P aczkolwiek najbrawdopodobniej mam tą anemie :/ ta ferrytyna o tym mówi :P
    Chciała bym już takie endo ale do owu mam ok 6-7 dni więc spokojnie chleje dalej a mój dziś pije winko na relaksik ze mną :D na fejsbuku się pojawie spokojnie, jak usłyszę bicie serca dzieciaczka to jestem :P póki co czekam na bicie serduszka Twojego dzieciaczka :*

Susanna no 11 to ja bym chciała chociaż w dzień owulacji :D ja przyznam się że mam ze ślubu z 40 butelek jeszcze :D także wpadam w alkoholzm haha :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło no to wina a wina macie jeszcze :D Ja tego egri bikavera kupuje jest butelka po 11 zł ha ha ha ale to wino polecają wszyscy na poprawę endometrium i właśnie anemię...

Hm ciekawe te twoje wyniki nie spotkałam się z takimi badaniami jeszcze..może rzeczywiście organizm jest osłabiony anemią i wystarczy go wzmocnić...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Su polece we wtorek i zobaczymy co mi powie. Tak dziś Mój mi powiedział że ta hemoglobina nie jest taka naprawde bo pije wino i pewnie to mi podwyższa. Jak myślisz może tak być? :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pijesz tego wina? Hm może podwyższać ale to dobrze...

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija moze zabije a 3 tyg pozniej u ciebie drugie zabije!!
    Kurcze ja chyba jednak w pon pujde a nie we wtorek bo nie wytrzymiem.!
    Tylko w poniedzialki po weekendzie to lekarz tlok moze miec :/ ahhh
    Ale mowil poczatek tygodnia to poczatek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 13:29

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wariujesz :*Ale idź, też bym poszła :D

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jeszcze ja chce na fb :d mnieEod kilku dni Pobierowa jajnik - chwile boli i przestaje nie wiem co o tym myśleć

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wariatko! LEĆ! E tam kolejki wytrzymasz chwile dłużej a ten dźwięk bezcenny :D no chciała bym i tak musi być! Już wczoraj pukałam do endometrium i nakazywałam duży przyrost :D

Susanna no pije codziennie lampke :D dobrze że podwyższa oczywiście ale fałszuje wyniki :P zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi :D czekam na rozwój sytuacji u Ciebie :D jak wyjdzie więcej jajek to będzie niespodziewanka prawie przed świętami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co są łeb w łeb 7 podobnych :O We wtorek będzie coś wiadomo, ale wydaje mi się że doobrze zareagowałam na clo i może coś z tego być, oczywiście nie zapeszam ale to nie zapeszanie też gówno daje, więc luuuz :)

Ciekawa jestem twojego endo..a inofem już ile stosujesz dni ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Hej :) jeszcze ja chce na fb :d mnieEod kilku dni Pobierowa jajnik - chwile boli i przestaje nie wiem co o tym myśleć
    Zależy który to dzień

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosa wariatko! LEĆ! E tam kolejki wytrzymasz chwile dłużej a ten dźwięk bezcenny :D no chciała bym i tak musi być! Już wczoraj pukałam do endometrium i nakazywałam duży przyrost :D

Susanna no pije codziennie lampke :D dobrze że podwyższa oczywiście ale fałszuje wyniki :P zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi :D czekam na rozwój sytuacji u Ciebie :D jak wyjdzie więcej jajek to będzie niespodziewanka prawie przed świętami :P
    Nie no <3 jeszcze nie bedzie
    To raczej wizyta typu "sprawdzimy czy pecherzK robrze rosnie"

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze urośnie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Ukija wariatko pukasz do endometrium?? Hahah Ty odstaw te wino :):) A w sumie to powiedz dokładnie w którym miejscu trzeba pukać to może i ja zacznę od następnego cyklu :) A ja nie piję alkoholu, nawet nie mogę się zmusić do jednej lampki :( Próbowałam, ale od razu po 3 łykach już jestem podchmielona :) I szczerze? Ja też średnio rozumiem o czym Ty pisałaś ( wyniki :) )

Rosa Ty w tej ciąży to osiwiejesz :):) A lekarz z czasem już na Twój widok będzie zamykał się od wewnątrz na 7 spustów :):) I tak to jest - człowiek przed ciążą martwi się by w końcu się udało, a kiedy już się uda to żeby wszystko było dobrze :)

Magduullina jaki brzuszek ładny, jaki zgrabny ! Ty to nie będziesz miała co zrzucać po ciąży :) Och jak ja sobie życzę takiego brzucha w ciąży - ale patrząc na moje siostry to obie miały wielkie brzuszyska :) Dobrze, że każda ciąża jest inna więc łudzę się, że będę laską w ciąży jak Ty :)

Magduullina lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Su dziś 10 dpo, czyli tak od 6 cos tam boli i przestaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może to coś oznaczać a nie musi...mnie w cyklu udanym (na chwilę :( ) nic nie bolało..a w zeszłym stukało pukało dobre kilka dni po owu skończyło się może 11 dpo. Ale pamiętaj, każda ma inaczej z Nas.Tak czy inaczej ile trwa fl ? kiedy testowanie?

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ