Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lilirose wrote:U mnie też negatyw. 2 dni po planowanej @, 14 dpo. Za to mega katar z niteczkami krwi, ból piersi i zmęczenie.
Do piątku raczej więcej nie testuję. -
nick nieaktualny
-
bobas2015 wrote:Hm w 27dc mocz nie ma znaczenia kiedy wysikany
A ja się z tym zdecydowanie nie zgadzam. Po pierwsze, owu nie musi być książkowe w 14dc.
Po drugie, nawet jak była w tym 14dc to jest mnóstwo przypadków kiedy dziewczynom nawet kilka dni po terminie @ testy wychodzą negatywnie.
Zagnieżdżwnie może być nawet w 10dpo (niektóre źródła podają że nawet do 12dpo) a hcg rośnie od zagniezdzenia. U każdej też tempo wzrostu hcg jest inne i to że u jednych jest takie to nie znaczy że u innych będzie takie samo. Wystarczy że ktoś pije dużo wody i mocz jest rozrzedzony tym samym stężenie hcg długo będzie w moczu malutkie.
Po trzecie test testowi nierówny.
Także nie można generalizowac, a według mnie najgorsze co można zrobić to porównywać się do innych i zakładać że skoro cos u jednej to i tak samo musi być u drugiej i trzeciej. I tak mamy dużo stresów przy staraniach więc po co sobie jeszcze dokładać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:53
justyna14, Pianistka, zakocona, roslinka, cookiemonsterka, Morwa lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kim8 wrote:Test robiłam o 8, teraz patrzę i mam coś takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b825ed00d747.jpg
Wiem, że nie powinno się sprawdzać wiecej niż 10 min później, ale i tak chce Wam to pokazać. Jutro chyba powtórzę
Ja po 2h próbowałam oczami i umysłem zmaterializować drugą kreskę na teście, ale no nie udało się -
nick nieaktualnylilirose wrote:Kiedy testowałaś? Ile dpo?
12dpo więc chyba nie tak późno jeszcze i nadzieję mam Nie będę juz gdybać, poprostu będe testować codziennie i tyle Dopóki ta menda nie przyjdzie i taką nadzieję będę mieć do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:00
lilirose, melmarmis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybobas2015 wrote:Hm w 27dc mocz nie ma znaczenia kiedy wysikany
Może lepiej doczytaj ile dni po owulacji jest szansa na pozytywny wynik badania z krwi, a kiedy z moczu, bo to nie jest stały dzień cyklu.
ja np. mam cykle 30-dniowe, owulację potwierdzoną przez usg - 16/17 dc, fazę lutealną 14 dniową, a pozytyw ujrzałam dopiero w 33 dc (17 dpo) i była to blada kreska z porannego moczu
justyna14, lilirose, zakocona, Kasiula09, cookiemonsterka lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Wszystko wyglada na ciaze. Poczekaj jeszcze ze 2 dni jak @ nie przyjdzie to rob sikanca z rana. Oby oby trzymam kciuki
Bobby, wiesz, że nie wpadłam na to, że ilość wypijanej wody może wpłynąć na test... Jejku, ja jej wypijam ostatnio tyle, że zgrzewka na dwa dni mi starcza dopiero teraz to sobie uświadomiłam!
Dziewczyny, czy też przed @ miewacie dużo kremowo-rozciągliwego śluzu? Mnie od około 5 dni zalewa, jak w płodneSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Magda87 wrote:na czym opierasz tą teorię?
Może lepiej doczytaj ile dni po owulacji jest szansa na pozytywny wynik badania z krwi, a kiedy z moczu, bo to nie jest stały dzień cyklu.
ja np. mam cykle 30-dniowe, owulację potwierdzoną przez usg - 16/17 dc, fazę lutealną 14 dniową, a pozytyw ujrzałam dopiero w 33 dc (17 dpo) i była to blada kreska z porannego moczu
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnylilirose wrote:Dziękuję :*
Bobby, wiesz, że nie wpadłam na to, że ilość wypijanej wody może wpłynąć na test... Jejku, ja jej wypijam ostatnio tyle, że zgrzewka na dwa dni mi starcza dopiero teraz to sobie uświadomiłam!
Dziewczyny, czy też przed @ miewacie dużo kremowo-rozciągliwego śluzu? Mnie od około 5 dni zalewa, jak w płodne
Rozciągliwy śluz taki fałszywie płodny miałam zawsze w dniu @ ale teraz w ciąży od kilku dni po owu mam mnóstwo kremowo-wodnisto(lepkiego)
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny wpadam na chwilke do Was. Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i przytulam mocno @ U mnie jest ok do guna niebawem sie wybieram wiec licze na kropeczka i moze uda sie serducho uslyszec. Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciukiiiii
lilirose, Marcjanna, roslinka, melmarmis lubią tę wiadomość
-
ggonia wrote:Rozciągliwy śluz taki fałszywie płodny miałam zawsze w dniu @ ale teraz w ciąży od kilku dni po owu mam mnóstwo kremowo-wodnisto(lepkiego)Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Dziękuję :*
Dziewczyny, czy też przed @ miewacie dużo kremowo-rozciągliwego śluzu? Mnie od około 5 dni zalewa, jak w płodne -
bobas2015 wrote:No to miałaś kiepski test
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:42
-
A ja mam koleżankę której test ciążowy w życiu nie wyszedł pozytywnie mimo że beta już była piękna i ma 2 maluszków. Testów robiła masę w obu ciążach i w obu gdyby nie beta to by czekała pewnie aż na usg będzie widać już.
Także bobas poczytaj internety i nie stresuj dziewczyn.roslinka lubi tę wiadomość
-
Ja mam taka nature ze czasem mam sporo sluzu po owulce, wlasnie takiego kremowego lepkiego. Wiec dla mnie to zaden wyznacznik.
Odebralam wyniki badań. Tarczyca w normie, cukier w normie, morfologia w normie, mocz i posiew
moczu w porządku. Dziwne, bo często nawracaja mi sie infekcje ukladu moczowego. Lekarz byl pewny ze wyjdzie jakas bakteria. No nic. Teraz w pt do gina. Czas na cytologie juz. I poproszę o posiew z pochwy.