X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumbiara gratulacje!

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Morwa zatrzymaj dla potomnych :)
    Ja mam test z przed 11 lat, nadal jest w świetnym stanie :)

Ed. Morwa zdaje się że Ty robisz przetwory masz coś na kalarepę?
    Niestety na kalarepę pomysłów nie mam, bo nie robię jej.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Kobitki.
    Jaki wynik progesteronu swiadczy o owulce? ze juz byla ? dzieki :*
    Naprotechnolodzy mówią coś o 19 ng /ml ,że wtedy jest fajnie. Ale tak naprawdę nie ma takiego wyniku ,który by na 100%potwierdził owulacje. Znam dziewczyny ,które 7 dpo miały progesteron 8 ng/ml, a na kolejny ,czy tam następny dzień wysikały pozytywa i są w ciąży ,która ma się dobrze. Mówią ,że aby utrzymać potrzebne jest 9ng/ml. Jak widzisz wystarczy też mniej , gdyż progesteron wydzielany jest do krwiobiegu w sposób pulsacyjny, a najwyższe jego stężenie jest wieczorem. Rano może wyjść Ci progesteron 8ng/ml, a wieczorem może być on kilkakrotnie większ. Ciężko go tak naprawdę zmierzyć tak by było dobrze ;) trzeba by było kontrolować to na odziale.
    100% potwierdzenie ,że do owulacji doszło da Ci tylko ciąża. Znam dziewczyny ,które miały progesteron na poziomie 20 ng/ml ,którym pęcherzyki nie pękły , a co za tym idzie nie dochodziło do owulacji ,bo nie została uwolniona kom.jajowa. pęcherzyk się lutenizował i wytwarzał progesteron.

Olciuska lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszedł pozytyw!!!!!:D szok!!

Morwa, Marmurkowa, ojejku, kaka470, cookiemonsterka, melmarmis, Josephine, Mona_M, ;oniqa, zakocona, AJA_S, Demsik lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczyny wyszedł pozytyw!!!!!:D szok!!
    Super !!! Gratulacje :*:* dawaj na Czerwiec :D

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! nie udzielam się ale czasami jak młody da, to Was podczytuje.... testować miałam wczoraj, ale z braku testu sikałam na patyka dziś.... wyszedł cień cienia,ale po wyschnięciu pojawiła się krecha choć wiem że po 10 min już patrzeć nie powinnam :P temperatura się trzyma wysoko więc wszystko wskazuje, że chyba się udało choć nie chcę zapeszać

Marmurkowa, Morwa, ojejku, kaka470, cookiemonsterka, ;oniqa, zakocona, AJA_S lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, Aska! Wspaniale! ♡♡♡♡♡

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczęta dajecie czadu na koniec września, super :) Gratuluję.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Hej! nie udzielam się ale czasami jak młody da, to Was podczytuje.... testować miałam wczoraj, ale z braku testu sikałam na patyka dziś.... wyszedł cień cienia,ale po wyschnięciu pojawiła się krecha choć wiem że po 10 min już patrzeć nie powinnam :P temperatura się trzyma wysoko więc wszystko wskazuje, że chyba się udało choć nie chcę zapeszać
    Gratulacje :*:* zapraszamy na Czerwcóweczki :)

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Gratuluję wszystkim zaciazonym :* rosnijcie zdrowo:)
    Mam pytanko...zrobilam sobie androstendion i wyszedl mi poziom 3,38 przy normie 0,3- 3,70 (koncowka cyklu). Insulina, glukoza w normie. Tsh 1,6 (spadek z 3,92, mysle ze spoko reakcja na letrox 25) prolaktyna 501,5 (82-622), progesteron 4,31...
    Testosteron robilam jakies pol roku temu i byl niski.
    Jak myslicie jest ok z tym androstendionem?:/

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90]Dziewczyny wyszedł pozytyw!!!!!:D szok!![/QUOTE]

GRATULUJĘ

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super wiadomości gratulacje dziewczyny!

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Mój poprzedni szef rozpuścił plotkę po wiosce, że zwolnił mnie bo w ciąży. Szkoda tylko, że ja się zwolniłambo wyrzywał się na mnie że jego najmłodsze dziecko (wpadka w wieku 40lat) cały czas choruje... no sory jak można 4-5ms dziecko położyć w nosidełku na zimnych kafelkach i otworzyć na rozścież drzwi od sklepu bo pakował się na zakupy. A niuniek dopiero co wrócił ze szpitala po zapaleniu ucha...
    Najśmieszniejsze jest to że ta plotka dotarła do mnie następnego dnia jak już mnie nie było... Chociaż ludzie wiedzieli dlaczego zrezygnowałam, w sumie sami mnie namawiali po incydencie we wrześniu...

A gdzie pozytywne testy?!
    Przez przypadek nacisnęłam lubię. Ludzie są beznadziejni... moja była szefowa też straszna sucz. Teraz jestem na swoim i jest rewelacja, wiêcej obowiązków, ale zdecydowanie mniej stresu, a przynajmniej innego rodzaju.

Pozytywne nastawienie :)
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumbia, Aska87, Ezia90 gratuluję :)
    Dziewczyny na końcówkę dajecie te dwie kreseczki co mnie bardzo cieszy :)
    S1985 a jak sytuacja u Ciebie?

Pozytywne nastawienie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje :)! Piękna końcówka września!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia Aśka wielkie Gratki :D

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Gratuluję wszystkim zaciazonym :* rosnijcie zdrowo:)
    Mam pytanko...zrobilam sobie androstendion i wyszedl mi poziom 3,38 przy normie 0,3- 3,70 (koncowka cyklu). Insulina, glukoza w normie. Tsh 1,6 (spadek z 3,92, mysle ze spoko reakcja na letrox 25) prolaktyna 501,5 (82-622), progesteron 4,31...
    Testosteron robilam jakies pol roku temu i byl niski.
    Jak myslicie jest ok z tym androstendionem?:/
    Jak widzę to prolaktyna chyba wysoka??? Za wysoka? No i progesteron, piszesz, ze końcówka cyklu ? A ten co pytasz to nawet nie wiem co to jest muszę przyznać :O

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka, czy ty masz pcos? Bo moja szwagierka miała złe wyniki, pcos, inofem i inne ustrojstwa 2 miesiace a teraz zaszła :) Może w tą stronę idź? Wit d3 robilaś? podobno ma duży wpływ, i co do bromergonu podobno norprolac daje nieźle radę, dużo skuteczniejszy!

AJA_S, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ