Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Susanna, nie wiem czy pamiętasz... miałam @ 6.08 po czym odstawiłam limetic i 18.08 dostałam 3 dniowego krwawienia i uznałam, że to @... więc dzisiaj jest 8 dc licząc od tego krwawienia, bądź 20 dc licząc od tej prawdziwej @.... więc owu albo 9 dc albo 21
biorąc pod uwagę, że przed ciążą miałam cykle 32-33 dni, a po ciąży 32 dni, to ta druga wersja jest bardziej prawdopodobna... że to krwawienie okresem nie było, jutro mam owulację w 21 dc i cykl trwałby 34 dni... 
dlatego przy testowaniu nie sugeruję się datą spodziewanej @ bo nie wiem kiedy by zołza przylazła... więc będę testowała ok 10-11 dpo, tak jak z Em -
nick nieaktualnyAbsolutnie nie może tak być po tabletkach ciało wysyła Ci sprzeczne sygnały a Ty siedzisz i się glowisz zamiast działaćSusannaDean wrote:Hm, a czemu tak ? Może to znaczyć, ze mam niedrożne ?

Ed.ps. Może też w kiszkach Ci się tak układa, że myślisz że to ból od jajnika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 21:19
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Susanna, nie wiem czy pamiętasz... miałam @ 6.08 po czym odstawiłam limetic i 18.08 dostałam 3 dniowego krwawienia i uznałam, że to @... więc dzisiaj jest 8 dc licząc od tego krwawienia, bądź 20 dc licząc od tej prawdziwej @.... więc owu albo 9 dc albo 21
biorąc pod uwagę, że przed ciążą miałam cykle 32-33 dni, a po ciąży 32 dni, to ta druga wersja jest bardziej prawdopodobna... że to krwawienie okresem nie było, jutro mam owulację w 21 dc i cykl trwałby 34 dni... 
dlatego przy testowaniu nie sugeruję się datą spodziewanej @ bo nie wiem kiedy by zołza przylazła... więc będę testowała ok 10-11 dpo, tak jak z Em
Pianistka, pamiętam właśnie, że miałaś jakieś cuda i jakby kilkudniowe krwawienie, wiec nie byłaś pewna
No i rzeczywiście ta wersja druga by mogła być..ale czym byłyby te krwawienia? Ja od wczoraj miałam plamienia...
-
Emaj,emaj wrote:Wpraszam się na sześć dziewięć
Żono Zakręcona wpiszesz mnie na 30?
dzięki twojemu wpisowi skapłam się, że mój termin następnej miesiączki to 6 na 9!!!
W związku ze związkiem, mimo że ostatnio nie wpisuję się na listy (po wynikach Stelaża), to jednak taka data! zobowiązuje! Proszę więc o wpisanie na 6 września.
Pianistka, emaj, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyZakreconaŻona wrote:Absolutnie nie może tak być po tabletkach ciało wysyła Ci sprzeczne sygnały a Ty siedzisz i się glowisz zamiast działać

Ed.ps. Może też w kiszkach Ci się tak układa, że myślisz że to ból od jajnika
Jak sprzeczne? Od 10 miesięcy w czasie między 15 a 17 dc mam kilkugodzinne boleści w podbrzuszu, podczas monitoringu (w kwietniu ) potwierdziły się moje przypuszczenia a p. doktor powiedziała, że jak najbardziej można czuć owulację sczególne, że ten ból był na wieczór a kolejnego dnia ok 16 już nie było jajeczka a konkretne ślady po owu zdecydowanie potwierdzona... i kikszki by mnie bolały c miesiac w tym samym temrinie mniej wiecej ? -
brałam limetic, to pigułka jednoskładnikowa. gin kazał odstawić jak zaczniemy starania... jednym z możliwych efektów ubocznych są plamienia / krwawienia podczas brania tego. wiec możliwe, że to było spowodowane pigułkami.SusannaDean wrote:Pianistka, pamiętam właśnie, że miałaś jakieś cuda i jakby kilkudniowe krwawienie, wiec nie byłaś pewna
No i rzeczywiście ta wersja druga by mogła być..ale czym byłyby te krwawienia? Ja od wczoraj miałam plamienia...
No bo 8 dc? w sumie... w ciąży z Emmą owulację miałam w 11 dc! a zwykle to był 17-18
więc może i tym razem będzie 9?
a ch** go wie xD
z resztą. co się będę zastanawiać, grunt ze znam datę przypuszczalną owulacji, będę testować 10-11 dpo i juz
-
nick nieaktualny
-
Od kilku dni wieczorem mierze z ciekawosci temp i jest taka sama albo nawet nizsza niz rano. A nie powinna byc wlasnie wyzsza ?
-
nick nieaktualnyFt4 mam zaniżone 2 miesiące temu był na poziomie 9% teraz jest 24% ft3 w normie. Tak się zastanawiam czy brac właśnie ten jod, bo przecież wyniki są lepsze...farmaceutka77 wrote:Bo selen uaktywnia jodynazem ktora przeksztalca ft4 do ft3. Bez tego mozna sobie zburzyć równowagę samym jodem:)
-
To jutro sprawdze jaka jeszcze bedzie w dzien

Trzymajcie dziewczyny jutro za mnie kciuki zeby badanie wyszlo ok
-
nick nieaktualny
-
Lykaj lykaj:) ja lykam supla z selenem i jodem i hormonki troche podskoczyly, z tym ze wlasnie sa na w miare rownym poziomie:)Marcjanna wrote:Ft4 mam zaniżone 2 miesiące temu był na poziomie 9% teraz jest 24% ft3 w normie. Tak się zastanawiam czy brac właśnie ten jod, bo przecież wyniki są lepsze...

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMogą być i kiszki bo co miesiąc rośnie Ci progesteron, może być to ból owulacyjny który Ci promieniuje na drugą stronę ciała, powody mogą być różne. Taka Twoja uroda na pewno od 10 miesięcy nie jajkujesz z jednego jajowodu (chociaż kurde szkoda, że tak się nie da bo mi by się przydałoSusannaDean wrote:Jak sprzeczne? Od 10 miesięcy w czasie między 15 a 17 dc mam kilkugodzinne boleści w podbrzuszu, podczas monitoringu (w kwietniu ) potwierdziły się moje przypuszczenia a p. doktor powiedziała, że jak najbardziej można czuć owulację sczególne, że ten ból był na wieczór a kolejnego dnia ok 16 już nie było jajeczka a konkretne ślady po owu zdecydowanie potwierdzona... i kikszki by mnie bolały c miesiac w tym samym temrinie mniej wiecej ?
) także walnij dychę i działaj ważne, że jest owulacja bo jakby nie było to byłby problem 
Pianistka mogło być raz a porządnie to nawet raz do zapłodnienia wystarczyPianistka wrote:A mnie nad ranem obudził okropny ból jajnika, potem całego podbrzusza... test owu o wiele bledszy
czyli było owu pewnie
no i po cyklu
było tylko jedno
wczoraj 
więc nie mam co testować nawet
mało takich historii po forum krąży?
nos do góry i idź jeszcze uszy dorabiać