X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok wszystko fajnie :) Ale jak już jest w głowie ta decyzja o dziecku inaczej się patrzy na rozwój swój :) Ale, ważne żeby mieć motywacje.... bo przecież mając już potem dziecko trzeba je czegoś nauczyć, a będąc ignorantem wychowa się byle jak i bylejakie to dziecko.... nie chce tak.

zFolwarku lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Też jeszcze przed owu, 11dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja w zeszłym roku tak podchodziłam do tematu "czy to aby na pewno dobry pomysł robić coś długoterminowo jak mogę zajść w ciążę w międzyczasie" całe szczęście poszłam na kurs języka obcego, zaplanowaliśmy ze stelażem urlop za granicą i korzystałam z życia i dalej zamierzam. Przez rok starań byłam dwa razy w ciąży, nie skończyło się to pomyślnie. Odpuszczam tą fiksację bo zaczęło się robić ze mną bardzo ciężko. Nie potrafiłam o niczym innym rozmawiać. Trzeba pamiętać o tym, że poza staraniami jest jeszcze życie, które mamy jedno i trzeba to dobrze wykorzystać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Wiesz co ja w zeszłym roku tak podchodziłam do tematu "czy to aby na pewno dobry pomysł robić coś długoterminowo jak mogę zajść w ciążę w międzyczasie" całe szczęście poszłam na kurs języka obcego, zaplanowaliśmy ze stelażem urlop za granicą i korzystałam z życia i dalej zamierzam. Przez rok starań byłam dwa razy w ciąży, nie skończyło się to pomyślnie. Odpuszczam tą fiksację bo zaczęło się robić ze mną bardzo ciężko. Nie potrafiłam o niczym innym rozmawiać. Trzeba pamiętać o tym, że poza staraniami jest jeszcze życie, które mamy jedno i trzeba to dobrze wykorzystać.
    Jasne, że tak...ja powoli do tego dojrzewam. Bo byłam od początku mega zafiksowana aż strach...nie wierzyłam w porażkę bo przecież jak to ? Wszyscy maja dzieci co to za problem ? Odpuszczam powoli, fajnie, zę jest forum, bo samemu to ciężko a mężczyźni mają trochę inaczej

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No to macie przyjemnie :) U nas smutno bo tylko my i pies :)
    tak przyjemnie i ogrom wyzwan przy córce.ale mysle że córka zadowolona tylko marzy jej sie rodzenstwo zobaczymy co wyjdzie w tym temacie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej do przodu ;)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wlasnie ogarnelam dom i popijam mleko :D taka ochota mnie naszla:) W nocy spac nie moglam. Jajniki nie daja o sobie zapomniec a w nocy to juz w szczegolnosci dawaly mi sie we znaki. Cycki dalej bola a teraz lewy jajnik szaleje.. I tak na zmiane. Mam nadzieje ze to dobrze wrozy ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja wlasnie ogarnelam dom i popijam mleko :D taka ochota mnie naszla:) W nocy spac nie moglam. Jajniki nie daja o sobie zapomniec a w nocy to juz w szczegolnosci dawaly mi sie we znaki. Cycki dalej bola a teraz lewy jajnik szaleje.. I tak na zmiane. Mam nadzieje ze to dobrze wrozy ;)

Nie kusi Cię żeby zatestować ?

dev142pfs__.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Susa ;) jak ja nie mialam dziecka jeszcze to tez myslalam ze tak przyjemnie z dzieckiem w rodzinie, inne wartosci, sens zycia, itd i na pewno lepiej niz jak sie nie ma. Oczywiscie, ze lepiej, bo dziecko to milosc, przyszlosc, itd. ale uwierz mi są chwile, gdy majac dziecko marzysz o tym by wrocic do dawnego zycia, patrzysz na znajome bez dzieci i myslisz: o rany! i czego mi brakowalo? ;) Wiadomo czego, wiadomo, ze pustka byla itd. Ale naprawde kazdy etap w zyciu jest WAZNY. Kazdy. Ten bezdzietny tez. Ja ponad chyba 6 lat bylam singlem i zylam patrzac na inne mamy i marzac o rodzinie wlasnej. Bylo mi ciezko na sercu i balam sie ze np fizycznie nie zdaze (bylam juz po 30 dawno a chlopa na horyzoncie brak nadal byl, nie mowiac o rokujacym na meza i ojca ;) ). Teraz z perspektywy ostatnich 3 lat gdy cale moje zycie sie zmienilo - poznalam Meza, urodzilam Corke, przenioslam sie 300 km od mojej stolicy kochanej - uwazam, ze tamten czas samotnosci i bez dziecka byl dla mnie bardzo wazny i nie byl strata zadna. Byl powazna lekcja. Trzeba myslec, ze jest to po cos, cos sie z tego wynosi by ubogacic przyszlosc. Teraz bym za nic nie wrocila do czasow gdy bylam wolna i swobodna i bez zobowiazan, ale czasami mi brak ;) ot tak po ludzku, gdy jestem przemeczona i np marze by sobie pogotowac pol dnia a nie moge bo czas jest wazny dla Corki ;) Takze naprawde cycki w gore! Ten etap minie. Jak i kazdy inny... Zycze Ci powodzenia i mam nadzieje, ze niebawem bedziesz rzygac na kilometr i dyszec ze zmeczenia z wielkim brzuchem w ciazy a wtedy wspomnisz moje slowa i pomyslisz: "o rany! kiedys chodzilam na koncerty!" (ja tez chodzilam na koncerty ;) :D ;) Buziaki i czekamy na testowanie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 10:59

ZakreconaŻona, VillemoVilo, miśka1987, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an.kie.tyk wrote:
    Nie kusi Cię żeby zatestować ?

Kusi i to bardzo ale boje sie rozczarowania jak w kazdym poprzednim miesiacu :/

Nasze serduszko Hania <3
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Kusi i to bardzo ale boje sie rozczarowania jak w kazdym poprzednim miesiacu :/

Ja pewnie bym testowała od 8 dc haha taka cierpliwa jestem :)

dev142pfs__.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an.kie.tyk wrote:
    Ja pewnie bym testowała od 8 dc haha taka cierpliwa jestem :)

Ja tez tak robilam w poprzednich cyklach :D ale teraz powiedzialam ze do 1.09 a moze nawet do 2.09 jak @ nie przyjdzie nie bede testowala. Nawet testow nie kupilam zeby nie kusily:D i mojemu M oddalam moj portfel zeby nie kusila mnie apteka kolo naszego domu :D

an.kie.tyk lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chciałabym dołączyć do grona testujących :) ja zakładam, ze to ostatnia lista, mam juz dość! Staramy sie juz rok, ogarnięte mamy hormony, badania męża, wiec MUSI w końcu zaskoczyć! Prawda? :) miłego dnia!
    Ps. Testuje 22 września!

zFolwarku, Tygrysek lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardo czekam maksymalnie - tj. do terminu @. Potem jeszcze jeden dzien jak nie jej a czuje ze sie czai za rogiem. Potem ewentualnie robie test. Obecnie mam na skladzie 1 sztuke testu i czeka sobie grzecznie. No a skoro jest TYLKO 1 sztuka to przeciez nie moge ot tak jej wykorzystac bo co potem? ;) Musze czekac do odpowiedniego momentu (daj Boze!). W ciazy z Corka zrobilam test w dniu spodziewanej @ bo temp byla wysoka i nie pchalam w siebie tony slodyczy jak zwykle przed @ (to mnie zastanowilo i zrobilam test wczesniej). Bylam szczerze zdziwiona ze II. NIC nie wskazywalo na II a cale moje samopoczucie, ze zaraz @ przyjdzie jak bum cyk cyk. Zreszta chyba przez nastepny miesiac ciazy co chwile czulam sie jakby zaraz @ miala przyjsc... Tak że ten tego.... ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:03

an.kie.tyk lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Cześć! Chciałabym dołączyć do grona testujących :) ja zakładam, ze to ostatnia lista, mam juz dość! Staramy sie juz rok, ogarnięte mamy hormony, badania męża, wiec MUSI w końcu zaskoczyć! Prawda? :) miłego dnia!
    Ps. Testuje 22 września!

PRAWDA! :)

Rosolina lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5, Demsik, Młoda19, Madziulla życzę Wam dziewczyny II Otwórzcie nowy miesiąc pozytywnie :) Trzymam kciuki i strasznie się niecierpliwię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:28

zFolwarku, Młoda19, ZakreconaŻona, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

dev142pfs__.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an.kie.tyk wrote:
    anusiak5, Demsik, Młoda19, Madziulla życzę Wam dziewczyny II Otwórzcie nowy miesiąc pozytywnie :) Trzymam kciuki i strasznie się niecierpliwię :D

Ja tez sie strasznie niecierpliwie i jednoczesnie boje ze @ przyjdzie :/

Nasze serduszko Hania <3
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/87380386216319386711.jpg

Miłego poniedziałku dziewczyny :) <3

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

dev142pfs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś płaczący dzień mam :/ nie lubię tych dni po owu. Zawsze zwalałam to na dupka, a teraz bez niego i znowu to samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka nos do góry <3 ja taki czwartek miałam, hormonalny rollercoaster.

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ