Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ja za to od początku wole wiedzieć ma czym stoję, miałam już kiedys badania hormonalne jak nawet nie myslalam o dziecku i wtedy był u mnie problem z baaaaardzo wysoka prolaktyną, brałam jakiś czas bromergon i jeśli ten problem nadal jest to chce go jak najszybciej wyeliminować...

I dobrze robisz :) Nie stajemy się ani coraz młodsze ani coraz zdrowsze... A w dodatku pojawiają się nowe problemy. Ja się dowiedziałam o tarczycy przypadkiem...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że warto wiedzieć wcześniej. Też chciałam iść na progesteron i prolaktyne, ale niestety nie wiem kiedy miałam owulacje (lub czy ją miałam).
    A z mężem też już rozmawiałam i powiedział, że jak trzeba będzie to pójdzie. Więc najgorsze załatwione :)

Czekamy właśnie nie wiem czy się cieszyć, już tylko 10 dni do @ więc gdyby miała być to owulacja to za późno. Temperatura też dzisiaj z rana niziutka (36,37) więc niewskazująca na owulkę. A śluz jest. I bądź tu człowieku mądry.

W ten weekend dopadł mnie ogromny leń. Nic kompletnie mi się nie chce. A w tygodniu też się snuje i walczę o przetrwanie. Chyba przesilenie mnie dopadło, albo niedobór witamin mam...

f1d9680377.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zrobił, a jak się okazało że ma super wyniki to mnie męczy :) Jest dumny jak nie wiem co :P pierwotniak hahahaha

A mnie dziś dopadł mega wkurw... A wzięłam wczoraj dupka, więc chyba powinnam być spokojniejsza?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój zrobił, a jak się okazało że ma super wyniki to mnie męczy :) Jest dumny jak nie wiem co :P pierwotniak hahahaha
    A mnie dziś dopadł mega wkurw... A wzięłam wczoraj dupka, więc chyba powinnam być spokojniejsza?

Mnie za to mega dół bo test negatywny, cykl pod monitoringiem, owulacja była, grube endometrium po owulce i co? Dupa...
    Właśnie o to chodzi! Jak sie okaże ze wszystko jest ok to bede miała spokojniejsza głowę, mój maz sam zaproponował ze się zbada żebyśmy nie tracili cykli i żeby mógł coś naprawić jak będzie potrzeba :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też uważam, że warto wiedzieć wcześniej. Też chciałam iść na progesteron i prolaktyne, ale niestety nie wiem kiedy miałam owulacje (lub czy ją miałam).
    A z mężem też już rozmawiałam i powiedział, że jak trzeba będzie to pójdzie. Więc najgorsze załatwione :)

Czekamy właśnie nie wiem czy się cieszyć, już tylko 10 dni do @ więc gdyby miała być to owulacja to za późno. Temperatura też dzisiaj z rana niziutka (36,37) więc niewskazująca na owulkę. A śluz jest. I bądź tu człowieku mądry.

W ten weekend dopadł mnie ogromny leń. Nic kompletnie mi się nie chce. A w tygodniu też się snuje i walczę o przetrwanie. Chyba przesilenie mnie dopadło, albo niedobór witamin mam...

A myślałaś o monitoringu cyklu? Ja byłam teraz pierwszy raz i fajna sprawa, wiesz kiedy będzie owi i czy faktycznie była... chociaż trzymam kciuki żeby @ nie nadeszła :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak to jest czy na badanie nasienia sie czeka na jakis termin czy jak ? I ile to kosztuje ?

Czekamy...
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    A myślałaś o monitoringu cyklu? Ja byłam teraz pierwszy raz i fajna sprawa, wiesz kiedy będzie owi i czy faktycznie była... chociaż trzymam kciuki żeby @ nie nadeszła :)

Myślałam i chce iść w następnym cyklu, tylko muszę się jeszcze umówić.
    Chciałam iść już w tym cyklu, ale wypadało na Nowy Rok więc odpadało. A teraz się okazuje, że może niekoniecznie była i to w tych dniach co powinna.

f1d9680377.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mojemu uda się zrobić badanie nasienia jak się dostanie do lekarza.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba to zrobić w klinice jakiejś nie zwykłym labo umawiasz się i oni dają wytyczne bo musi być abstynencja 3 dni ale nie więcej niż 5 nie może być po chorobie, przeziębieniu, musi to być rano mój się umawiał we wtorek i w piątek rano był :) a o 13 już wyniki miał :) płaciliśmy 150 zł.

Ja zmieniałam ginów do skutku. Teraz trafiliśmy chyba na naprawdę fajną kobietkę, miałam dość facetów. Ona mi wytłumaczyła wszystko, trzymała 50 minut, powiedziała, że przy endometriozie i po nuvaringach jestem "nafaszerowana" estrogenami (endo =estrogeny) i trzeba mnie wzmocnić dupkiem, też wytłumaczyła że musi się unormować io oraz tarczyca bo dopiero leki biorę 3 tygodnie. Więc jestem naprawdę spokojna, warto mieć taki pogląd i szukać niż czekać i się denerwować.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Trzeba to zrobić w klinice jakiejś nie zwykłym labo umawiasz się i oni dają wytyczne bo musi być abstynencja 3 dni ale nie więcej niż 5 nie może być po chorobie, przeziębieniu, musi to być rano mój się umawiał we wtorek i w piątek rano był :) a o 13 już wyniki miał :) płaciliśmy 150 zł.

Ja zmieniałam ginów do skutku. Teraz trafiliśmy chyba na naprawdę fajną kobietkę, miałam dość facetów. Ona mi wytłumaczyła wszystko, trzymała 50 minut, powiedziała, że przy endometriozie i po nuvaringach jestem "nafaszerowana" estrogenami (endo =estrogeny) i trzeba mnie wzmocnić dupkiem, też wytłumaczyła że musi się unormować io oraz tarczyca bo dopiero leki biorę 3 tygodnie. Więc jestem naprawdę spokojna, warto mieć taki pogląd i szukać niż czekać i się denerwować.

Dzieki za odpowiedz. Wiem ze w zwyklym laboratorium nie zrobi tego ale wlasnie chodzilo mi o to ile sie czeka na to badanie. Czytalam troche o tej abstynencji i w ogole wiec wiem o co chodzi ;) Musze go umowic. Bo dzwonilam po swietach ale kazali mi dzwonic po Nowym Roku.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Dzieki za odpowiedz. Wiem ze w zwyklym laboratorium nie zrobi tego ale wlasnie chodzilo mi o to ile sie czeka na to badanie. Czytalam troche o tej abstynencji i w ogole wiec wiem o co chodzi ;) Musze go umowic. Bo dzwonilam po swietach ale kazali mi dzwonic po Nowym Roku.
    Niech sam to zrobi :)
    I w niektórych zwykłych robią, chyba w większości, ale podobno lepiej robić w klinice.

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a w jakiej miejscowości i klinice robiliście nasienie?

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu, w centrum ginekologicznym jakimś :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zeby maz dzwonil w pracy w takich sprawach. Dla mnie to nie jest przyjemne zeby wszyscy wiedzieli o naszych problemach. Wiec ja siedze w domu to moge zadzwonic dla mnie to nie problem.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Nie chce zeby maz dzwonil w pracy w takich sprawach. Dla mnie to nie jest przyjemne zeby wszyscy wiedzieli o naszych problemach. Wiec ja siedze w domu to moge zadzwonic dla mnie to nie problem.

W tym sensie, rozumiem :) Mój zadzwonił w pracy, ale pewnie nie robił tego przy wszystkich.

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, myslalam ze może w Warszawie :) niech maz sam sobie znajdzie odpowiednia klinikę, nie chce go przytłaczać za bardzo:) dziekuje Ci kochana za odpowiedzi i informacje, trzymam kciuki za starania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:28

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma taka prace ze zawsze jest z kims. Tylko do wc idzie sam ;P A tym bardziej ze pracuje z bratem a nie chce zeby w jego rodzinie wiedzieli o naszych problemach. Juz dosyc mnie nienawidza.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ah, myslalam ze może w Warszawie :) niech maz sam sobie znajdzie odpowiednia klinikę, nie chce go przytłaczać za bardzo:) dziekuje Ci kochana za odpowiedzi i informacje, trzymam kciuki za starania :)

Wiesz, to właśnie jest jakby nie było krępujące dla faceta, ale fajnie jak włącza się w te starania i sam coś od siebie daje, szuka czy poczyta. Przecież to nie jest tak,że my sobie robimy dziecko i chcemy, ale od samego początku i on ma być ojcem, naszym partnerem w tym wszystkim i wsparciem.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Moj ma taka prace ze zawsze jest z kims. Tylko do wc idzie sam ;P A tym bardziej ze pracuje z bratem a nie chce zeby w jego rodzinie wiedzieli o naszych problemach. Juz dosyc mnie nienawidza.

Jej, to słabo. Ja jakoś się nie kryję ze swoimi problemami, jego rodzice wiedzieli też o moich operacjach, ba... Ja co chwile źle się czułam to był jakiś problem i wolałam mówić o tym otwarcie, a teraz wiedzą, że latamy po lekarzach.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jakos z zartem do tego podchodzi wiec jak dla mnie to dobrze. Bo gorzej gdyby nie chcial tego badania
    A on bez problemu jak tylko mu zaproponowalam to sie zgodzil.

Czekamy...
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ