Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to rok starsza ode mnie.. ;)

Czekamy...
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja jestem w podobnej sytuacji, wydałam na magisterkę kupę kasy i zarabiam tą najniższą (też pedagogika), a mój mąż tylko licencjat skończył i udało mu się fajną robotę załapać. Szkoda gadać, wszystko zależy od szczęścia lub znajomości.

Właśnie się na siłownie wybieram, wygrzeje się trochę w saunie, żeby po tak długiej przerwie nie zaczynać zbyt ostro :) bezpieczeństwo i higiena sportu :)

f1d9680377.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojde w srode na silke ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mój mąż prowadzi własną działalność a ja jestem urzędniczką do tego jeszcze prowadzi zajęcia Krav maga 2 razy w tygodniu więc bardzo mało się widujemy bo niestety czasem w sobotę też musi pracować. Ja też bym bez pracy nie wytrzymała ja bym się za nudziła w domu nie lubię tak siedzieć w domu. Ja w tym roku kończę 29 lat mój mąż 34.

Ogólnie mój mąż jest sportowcem i ginekolog powiedział że to stąd takie dobre nasienie u niego.

A ja ogólnie mam dzisiaj jakiś dziwny dzień cały dzień jest mi zimno mam nadzieję że nie zbiera mnie żadna choroba. Bo teraz jakaś epidemia panuje.

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój... Jest nieaktywnym sportowcem :) Był reprezentantem Polski w lacrosse :)

A ja właśnie pod kołdrę wskoczyłam i biorę się za papiery... Mam dziś jeszcze wysłać dyrektorce sprawozdania ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie zjadłam i idę się położyć jakaś dzisiaj padnięta jestem. Jutro jeszcze idę na wywiadówkę do szkoły.

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro rada :)

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyjechalam do mamusi ;) i sie relaksuje ;)

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o pracę to ja mam zawsze tyle pracy że nigdy nie wiem od czego zacząć :( koszmar.

A kiedy dziewczyny u was testowanie??

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bede szukac pracy bo ile mozna siedziec w domu. Ale chce znalezc cos odpowiedniego. U mnie testowanie na koniec miesiaca bo dopiero dzis skonczyla mi sie @. I zaczynamy ostre starania ;)

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jakoś z końcem miesiąca wyjdzie chodź nie liczę na to że dojdzie do testowania. Ciekawe co mi ginekolog za tydzień w poniedziałek powie. A tak się nie mogę doczekać aż pójdę do gina.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to napewno... ;) po tak upojnym weekendzie ;p

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe czy te upojne noce coś dały :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje :) I w ogóle odkładamy starania na długi czas. Biorę dupka i przerażają mnie czopki, próbowałam pytać o to i tutaj i na grupach ale cisza.

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej czyli robicie przerwę w staraniach? Czopki? a co z nimi nie tak?

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopisuję się do testujących nauczycielek pod koniec miesiąca :)
    dziś drugi dzień cyklu...coś czuje, że w tym miesiącu się uda :) Pozytywne nastawienie najważniejsze

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,
    Czy mogę dołączyć do wątku?;)
    My z mężem staramy się już w zasadzie 12 miesięcy;( tylko niestety po czasie dowiedzieliśmy się, że nie było sensu się starać bo Pani radiolog wykonując mojemu mężowi TK nie osłoniła go... A promieniowanie powoduje uszkodzenie plemników. Dwa razy byłam u ginekologa w dniach kiedy byłam pewna, że powinnam mieć owulację ale ginekolog powiedziała że ona na USG tego nie stwierdzi, więc obecnie jestem w trakcie szukania jakiegoś bardziej kompetentnego lekarza

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie potrafię się już nastawić ani w jedną ani w drugą stronę jakoś wiem że będzie jak zawsze. U mnie okres powinien przyjść 28 stycznia.

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trudno powiedzieć kiedy, teraz mam @ dostałam 7.1 po 40 dniach od ostatniej, a przedtem różnie 34, 31, 29......ah szkoda gadać

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie czekam na wizytę u ginekologa i zobaczymy co mi powie i tak muszę na nowo wszystkie badania robic hormonalne itd. Kurde tak siedze i myślę ze to juz 12 miesięcy minęło szok jak mi ten rok zleciał.

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ