Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to faktycznie sporo! :) czyli warto się wybrać? Pytam, bo u mnie w mieście niestety nie ma, a że niedługo planujemy remont całkowity to przyda mi się dosłownie wszystko :)

Paulette lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto tylko pomierz sobie wszystko wcześniej. Mają super akcesoria do szafy ale pasują przeważnie tylko do ich szaf haha a tak to multum drobiazgów, zaslonek, kocykow, szklanek, talerzy no Wszystkiego. Lepiej przed wyjazdem do ikeai pomierz cały dom/mieszkanie. A no i nie zapomnij zabrać przyczepki. My zawsze mamy problem żeby się spakowac do auta a dowóz drogo wychodzi bo muszą jechać do nas 45km. Ostatnio dlatego szafy na wyprzedażach nie kupiliśmy..

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zrobię, pomierzymy wszystko i wtedy pojedziemy :) mamy takiego roboczego busa, który służy rodzinie właśnie do przewożenia różnych rzeczy więc pewnie nim pojedziemy :) już się nie mogę doczekać! :D uwielbiam :P zakupy takie czy inne, jak to większość kobiet :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wolę takie niż ciuchy ł kupować, bo nigdy nie mogę znaleźć nic odpowiedniego dla siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami kochane :)
    ja wczoraj byłam po nowy telefon, ale niestety wróciłam bez niego. Mój narzeczony miał nr na swoją mamę no i chciał przepisać na siebie. No i przepisał bez opłat bez problemów. A później jak zaczęłam telefony wybierać to powiedział, że dopiero będzie można jak się opłaci jeden rachunek, bo oni muszą zobaczyć wypłacalność :/ dla mnie to głupota bo jak by brał nowy telefon na nową umowe to by przecież mu dali bez problemu :/ głupota. ale takie rzeczy to tylko w PLAY o.O no i teraz muszę miesiąc prawie czekać na nowy telefon yhh.
    Dziś byłam w szkole zawiozłam reszte dokumentów i od września zaczynam. A poza tym to jest taki skwar, że na nic nie mam ochoty.

gabi544 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też rano pochmurnie i niecałe 25 stopni czy cudownie a teraz ponad 30 i skwar... Leje się z nieba i ze mnie :|

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    ojj ja też uwielbiam zakupy - jakiekolwiek :D kocham targać ten ciężar, który sobie przywlekłam z domu i potem oglądać, przeglądać ;) tylko ja mam wiecznie problem z dokonaniem wyboru w sklepie. Ja nawet żeby loda kupić to się zastanawiam 15 minut przy lodówce, jakiego wziąć :D mąż mówi, że jeżeli nasza córa taka będzie to on nawet z nami do sklepu nie wchodzi. :D
    A tak ogólnie to u mnie dzień jak codzień. Wczoraj posiedzieliśmy u siostry, ale się wybawiłam z dzieciakami :D jak wychodziłam to dwie najmłodsze ( 6 i 3 lata ) wyleciały za mną na klatkę i krzyczały " ciocia nie jedź z wujkiem, jak zostaniesz zrobie ci budyń " ( nie wiem dlaczego akurat budyń :D ).

Kurcze, ale mnie cała łepetyna boli.. Wyżyna mi się ósemka, teraz to już i tak lepiej, ale wczoraj to myślałam przez moment że będę gryźć ściany z bólu. Masakra :/

Paula - to super że zaczynasz od września. Czyli wakacji już niedużo Ci zostało ;)

U nas dzis było 37 stopni w cieniu, po 16 była burza, dosłownie 10 minut i poszło dalej.. I teraz dalej dusznooo... :/ tylko umyłam lodówkę i już się ze mnie leje :/

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gabi :) ja też uwielbiam zakupy.... wszelkie! ;) ale z podejmowaniem decyzji mam trochę lepiej :) czasami tylko jak się na coś uprę to koniec, nie ma zmiłuj :) co do dzieciaków to też tak mam, lubię z nimi szaleć i one lubią ze mną :) teraz często przebywam z dziećmi szwagierki, ma córeczkę 2 latka i synek 7 miesięcy, uwielbiam je po prostu :))) i jak tak się napatrzę to jeszcze bardziej pragnę mieć swoje....

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak :) ja też mam identycznie ;) i wyobrażam sobie, że one są moje i też się tak bawimy całą rodziną :) ajj.. tylko potem ten powrót do rzeczywistości jest tak brutalny. :/

kurcze chyba zaraz wskocze do wanny z zimna woda, bo taki upal ze nie ma jak oddychać..
    miałam prasować, ale jakbym jeszcze z zelazkiem stała teraz, to chyba bym sie ugotowała :D
    a jak Wam mija wieczorek? :P

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mija spokojnie... latam po różnych stronkach i w międzyczasie oglądam po raz kolejny "Gwiazd naszych wina" :) a co u Was dobrego?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój śluby właśnie wrócił z pracy. dopiero :/
    a ja lezę przy wiatraczku i się chłodzę.
    Czytam trochę forum itd ;) idę zaraz luli bo już zasypiam. Tylko wyczekuje @, bo tak mnie wysypało że wyglądam jak monstrum... :D mam nadzieję, że jutro się pojawi wredota jedna. :D jaj chcę ją jak najszybciej, to się ociąga...

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powinnam dostać dziś, ewentualnie jutro, no najpóźniej w środę... Mnie mocno nie wysypało, ale super też nie jest :D ja już uciekam spać, dobrej nocy życzę! :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wpadłam w szał zakupowy. Kupiłam dziś kwiatki do sypialni i osłonki na nie. Też zaraz zmykam do spania bo jutro na 6 do pracy i to na 12h..
    Ja też na dniach mam dostać @ chociaż nie wiem. Of wyznaczył mi na 12-tego więc czekam :)
    Dobranoc : *

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj 30dc. Nie wiem kiedy miałam owu i to jest najśmieszniejsze. Na pewno była haha. Jestem gdzieś 12dpo ciekawe co dalej. Objawów nigdy przed @ nie mam. Dzisiaj jedyne co to co jakiś czas delikatnie smyrnie mnie jajnik albo zaswedza piersi ale to raczej wiąże z tym, że pogoda jest jaka jest i cały czas jestem mokra. Chociaż w pracy mam klime i jakieś 20stopni w lokalu :)
    I normalnie weszli nam dziś z remontem. Kurz, brud i hałas. Masakra.. tyle sprzątania- jakbym w domu miała mało haha.
    Miłego dnia dziewczyny :)

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie dziś 30dc :) :) powinnam dziś lub jutro dostać @... Coś tam czuję powoli... Niech już szybciej przychodzi, chcę zacząć nowy cykl... :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)
    u mnie dzis 29 dc, mam nadzieje ze przyjedzie dzis @, bo ile mozna czekac. cykle mam 27-29 dni, wiec najpozniej ma byc jutro. niech szybko przylazi, chce miec ja za soba i wrocic do staran :) maM tylko nadzieje, ze wyniki ok. A to sie okaze dopiero w piatek, a moje beda okolo 26 dopiero. :/ ale pocieszam sie, ze szybko zleci :D

Paulette, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ale super widzę, że razem czekamy haha. U mnie testy nie pokazaly owulacji ale lekarz mówił, że na 100% była i żeby nie ufać testom, no to mu wierzę haha. Jutro jak @ nie przyjdzie to zatestuje ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja to przy zakupach też mam problem z wyborem :P ale to jak widać każda kobieta :D
    jej jak gorąco. właśnie skończyłam trening, czekam na prysznic aż mama wyjdzie i łapię trochę oddechu :D

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślałam czy robić w tym cyklu testy owu ale sama już nie wiem... Gdybym miała a test by pokazał, że nie to chyba bym tylko się zamartwiała i tyle ze starania... Z drugiej strony ciekawi mnie czy będzie, ale może samo mierzenie temp mi to wyjaśni... Hmmm nie wiem już sama :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachareel - dokladnie, ja testow juz nie robie dla sprawdzenia tylko po to, zeby nie lezaly w szafce, bo sie przeterminuja i trzeba bedzie wywalic. a mi szkoda :D no i bardziej tak z ciekawosci :P

Paula ja DZIS tez zabiera sie za cwiczenia od nowa :D a z kim cwiczysz? chodakowska? czy moze ktros inny? moze kogos mozesz polecic? :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ