przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej ! Zalatana jestem ostatnio , no i same złe wieści u mnie. Jak co 32 dni przylazla @ ale co gorsze mój M odstawił agapurin bo zaczął się źle czuć , cisnienie miał niskie i wydaje mu się że to nim . Dziwie się bo wczesniej wszystko było ok. Może ta cholerna pogoda tak na niego działa ?
Miłego dnia :-*Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
zoe31 wrote:Hej ! Zalatana jestem ostatnio , no i same złe wieści u mnie. Jak co 32 dni przylazla @ ale co gorsze mój M odstawił agapurin bo zaczął się źle czuć , cisnienie miał niskie i wydaje mu się że to nim . Dziwie się bo wczesniej wszystko było ok. Może ta cholerna pogoda tak na niego działa ?
Miłego dnia :-* -
Nadira wrote:Hej dziewczyny, agapurin może powodować nagle spadki ciśnienia tętniczego, bo rozszerza naczynia krwionośne, wzrostu raczej nie powoduje.
Niekiedy zaczerwienienie twarzy, uczucie gorąca, rzadko częstoskurcz, obniżenie ciśnienia tętniczego
w skutkach ubocznych to dlaczego dr nam mowil o tym ze moze skakac cisnienie i zeby monitorowac ;/
-
nick nieaktualnyaipoite wrote:hej dziewczyny! ale u Was wesoło do mnie jak co miesiac przyszla malpa jak zwykle ;( nie czuje sie fajnie, znowu przychodzi mysl ze nigdy nie zajde... ;-(
lece do pracy z bolem okropnym brzucha, mam nadzieje ze przetrwam.
paulla gatulacje wynikow super!
milego dnia!
Nie dołuj się! Ja na pewno też nie zajdę to razem nie zajdziemyaipoite lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Jeśli chodzi o nas to podchodzimy do IUI w tym cyklu, co będzie później staram sie nie myśleć i nie zadręczać. Muszę sie odciąć od tych ciągłych analiz bo zwariuję. Nastawiam się że kiedyś się uda.
Ja się już teraz na nic nie nastawiam.. badanie nasienia po 3 miesiącach wyszło 3 razy gorzej niż pierwsze...
Dla porównania:
czas upłynnienia: 10 min; teraz 20 min
ph: 7,8; teraz 7,4
koncentracja: 11,5; teraz 13,6 mln/ml
Ruchliwość A:4%, teraz 0%
Ruchliwość B: 32%, teraz 19 %
plemniki nieruchome: 54%, 70%
morfologia:
- prawidłowe: 2%, teraz 1%
patologia główki- 96%; teraz 91%
patologia wstawki -2 %; teraz 61%
patologia witki- 0%; teraz 72%,
Żywotność obecnie:(wcześniej nie były badane)
plemniki żywe:70%
HOST:74%
leukocyty ok w obydwu przypadkach.
Mąż przez 3 miesiące brał witaminy itd.
Nie dało to kompletnie nic.
Już nie wiem nic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Kita a co brał ??
Androvit 1 x 1
lkarnitryna 2 x 1
maca 2 x 1
kwas foliowy 1 x 1(z przerwami) ale jest w androvicie
Jak policzyłam ilość x plemniki prawidłowe X ruchome to wyszło mi 3 x mniej zdolnych do zapłodnienia niż początkowo... totalna załamkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 06:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie był chory.. nie ma żadnego błędu, robione komputerowo w renomowanym laboratorium. Spójrzmy prawdzie w oczy: po prostu wyniki są coraz gorsze.. mimo diety, luźnej bielizny i wszystkich tzw. dobrych rad w tym względzie. Tak się cieszyłam, że w tym miesiącu się staramy ale widzę, że całe g. z tego i tak. Nie liczyłam że skoczą pod niebo, ale miałam nadzieję , że może choć troszkę pójdą w górę.. wiadomo, że nasienie nie poprawia się szybko, ale żeby takie coś.. W poprzednim miał ruchliwość w zasadzie w normie a teraz... rusza się o połowę mniej... i pojawiły się nowe patologie w morfologii których wcześniej nie było i to w takiej ilości... wyłyka te witaminy co zostały i koniec z tym..
A może mi ktoś napisać co to ten HOST? Tylko prostymi słowami, bo miał to pierwszy raz robione i nie wiem w sumie o czym to świadczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 08:07
-
Kita zylakow nie ma?
Hormony tez sa ok tak?
Wymazy z cewki?
Wiem ze nie jest latwo patrzec jak wyniki sa sie pogarszaja ale trzeba poszukac przyczyny bo tak normalnie nie powinni byc