X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14 mam wizytę. Napiszę co i jak.

hewa81 lubi tę wiadomość

• doty22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!!!! :-)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

KAROLUŚ, powodzenia :) Niech tam obydwa jajeczka są pięknie rozpęknięte :)

DOTY, cieszę się ze Twoją wczorajsza przygoda tylko skończyła się zaliczeniem kraweznika, a nerwy ... pewnie u mnie tez tak to by się skończyło, płaczem i lamentem. Mam nadzieje, ze już jesteś spokojniejsza :)
    Dobrze, ze ten urlop przed Wami, odpoczniesz, odetchniesz, odstresujesz się. Jest Ci to teraz potrzebne.

A ja mam od wczoraj dziewczynę na zastępstwo i czas mi tak zapiepsza, ze nawet nie wiem kiedy koniec pracy jest.

ALICJA, ja jestem takim trochę pracoholikiem i uznałam, ze skoro dobrze się czuje to popracuje trochę więcej, ale teraz już się nie mogę doczekać wolnego :)

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję hewa :-)
    Wiesz to czasem dobrze że czas się nie dłuży, ale ja pewnie zrobiłabym tak samo i pracowała jak długo się da ;-) no pozostaje tylko życzyć wytrwałości :-)

hewa81 lubi tę wiadomość

Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    U mnie dzisiaj lepiej :) Urżnęłam się wczoraj 2 piwami malinowym i żurawinowym (jestem przeciwniczką alkoholu i naprawdę piję może raz do roku jak nie wypada odmwić). Potem się wyryczałam tak na maxa i mi ulżyło. Ten mój facet naprawdę ma do mnie cierpliwość..zgotowałam mu takie piekiełko a kochany tulił mnie całą noc :) Z tego urżnięcia przyśniło mi się moje 3 dziecko (to planowane)hihi :)

Karolcia czekam z niecierpliwością na wieści z usg.
    Alicja- trzeba myśleć że kolejny cykl jest nasz :) Pocieszyłaś mnie że nie tylko ja jestem taką płaczką..dzięki!!
    Doty-życzę Ci @. Za 9 miesięcy oczywiście ;)

Miłego dnia :)

Karoluś81, Alicja81, doty22 lubią tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz to się dopiero zestresowalam. Jest naprawdę dobrze. Oda pęcherzyki pęknięte. Z jednej strony jest płyn w zatoce Dauglsa, z tej lewej. A z prawej to już w ogóle wygląda obiecująco. Nie wiem czy umiem to dokładnie opisać ale tak to zrozumiałam. No i jak popatrzyli na wykres, najpierw położna, później lekarz to poeiedzieli że to bardzo dobrze wygląda. Pytał się mnie jak się czuje, czy piersi bolą. Powiedziałam że trochę sutki, ale że staram się nie skupiać na takich objawach żeby nie swirowac. Mam mierzyć dalej temp i w czwartek wieczorem znowu usg, bo w sierpniu gabinet nieczynny.
    Staram się spokojnie podchodzić do tematu, ale oczywiście nadzieja urosła znacznie :-)

ktosiowa, elica, hewa81, doty22, kattalinna, Eni_gma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola!!!!! trzymam mocno kciuki!!! u rąk i u nóg !!! kiedy testujemy?

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zrobię test przed czwartkowym usg bo jasne że nie wytrzymam :-)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLUŚ, super wieści :) teraz tylko , albo aż, wielkie odliczanie i czekanie na pięknego zielonego plusika. Aczkolwiek aż nadto się nie nakrecaj, ja będę za Ciebie myśleć i wierzyć, ze będzie pomyślnie. Niech te 2 pęknięty pęcherzyki zaowocują. A podjęta praca przez drugi jajnik będzie dobrym znakiem. I wtedy tak jak u mnie - HSG już Ci nie będzie potrzebne :)
    A testowanie w czwartek w 12dpo ... może wyjść :)
    Buzi :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to chyba nie powinnam robić testu wcześniej niż 14 dni po pregnylu. Tak czytałam. Więc może ten czwartek rano będzie już ok.
    Muszę postarać się o spokój i cierpliwość. Długa droga jeszcze przede mną.
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie :-)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Ty dostalaś pregnyl, zapomło mi się. .. Ale może już w 12dpo nie będzie go w organizmie. Raczej test powinien być wiarygodny. Tego się trzymajmy :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, brawo!!!! Super wieści :-) wiedziałam że będzie dobrze ;-) jeszcze bardziej trzymam kciuki.

A u mnie zaczyna się plamienie :-( nie do końca się smucę bo przecież urlop już :-) więc na wyjazd nie będzie już tak źle z tamponem ;-)

Szósta ciąża w toku
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolu pregnyl do 10 dni pp się utrzymuje. Bardzo mocno trzymam kciuki. Musi się udać!

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Karolu pregnyl do 10 dni pp się utrzymuje. Bardzo mocno trzymam kciuki. Musi się udać!

Karoluś, mi ovitrelle utrzymuje się ok 9 dni. W 12 dpo już będzie ok, moim zdaniem. Sprawdź to kiedyś sobie robiąc test w 8/9/10 dniu (jak masz zapas testów i Ci nie żal). Ja tak kiedyś zrobiłam ;)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie miłe słowa. I za rady odnośnie testów. Poczekam do czwartku.
    Weekend minął szybko i intensywnie. Tato miał imieniny, więc w sobotę było wielkie gotowanie i pieczenie, w niedzielę impreza. Teraz tylko muszę jakoś, w miarę spokojnie dotrwać do czwartku wieczorem.
    Możliwe że jeszcze nigdy nie byłam tak blisko, ale możliwe że jednak co miesiąc bez pomocy pregnylu pęcherzyki pekaly. A poczęcia nie było. Na tą chwilę wiem że miałam owulacje. I tyle. Albo aż tyle bo przecież są dziewczyny, które mają z tym problem. Więc cieszę się bo myślę że jak teraz się nie uda, to na przyszłość szanse są. Tylko ta drożność do sprawdzenia.
    Nie mam żadnych przeczuc na tę chwilę. Rano jak się budzę, to jestem pewna, że nic z tego. W trakcie dnia nadzieja rośnie, głównie w związku z odczuciami z brzucha. Czuję tak jakby w macicy lekki ból, tak jakby coś się tam działo. I bolą mnie piersi, ale wiadomo, że to żadne objawy na tym etapie.
    Życzę Wam miłego tygodnia, Dziewczynom urlopujacym udanego odpoczynku :-)

Eni_gma, hewa81 lubią tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zmiana. Dzwoniłam do gabinetu i wizytę mam w piątek o 16. Więc trochę dłużej będę w niepewności, chyba że okres zaczne się zapowiadac wcześniej.
    A to uczucie w brzuchu to tak jakby mnie coś laskotalo od środka. Dziwne :/

Eni_gma, Alicja81, hewa81 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola będzie dobrze, byle do czwartku.

Pozdrawiam w poniedziałek, ja dzisiaj zaczęłam nowy cykl, a od przyszłego poniedziałku zaczynam urlop:)

Karoluś81, hewa81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj koleżanka z pracy powiedziała, że jest w ciąży i pokazała zdjęcie usg - 14 tydzień więc mały człowieczek na zdjęciu już nie jest tylko czarną plamą.
    Koleżanka jest mi dość bliska i jest na bieżąco z naszymi staraniami o dzidziusia.
    Boże jak mi się zrobiło przykro, miałam ochotę się rozpłakać.
    Sama siebie zaskoczyłam taką reakcją.
    Taka jestem beznadziejnie miękka :(

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENIGMA wiem, że na pewno cieszysz się szczęściem koleżanki. Twoja kolej też nadejdzie. Nic nie poradzisz na ten smutek, tak już z nami jest. Ale będzie dobrze :-) jesteś po laparo, teraz szanse dużo większe :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Dzisiaj koleżanka z pracy powiedziała, że jest w ciąży i pokazała zdjęcie usg - 14 tydzień więc mały człowieczek na zdjęciu już nie jest tylko czarną plamą.
    Koleżanka jest mi dość bliska i jest na bieżąco z naszymi staraniami o dzidziusia.
    Boże jak mi się zrobiło przykro, miałam ochotę się rozpłakać.
    Sama siebie zaskoczyłam taką reakcją.
    Taka jestem beznadziejnie miękka :(
    reakcja zupełnie normalna. ja podobnie zareagowałam na wieść o ciąży mojej siostry. właściwie ciągle nie potrafię się nią cieszyć tak "normalnie"

nie jesteś miękka tylko wrażliwa. gdybyś była miękka, dawno byś przestała walczyć <3

hewa81, Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ