X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elli no otworzył się ciążowy worek widzę :D GRATULACJE!! Rośnijcie zdrowo :*

No dziewczyny jak taka passa to zaciążać raz raz! :D

Karoluś81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellica, cudownie :D pokaż foto ;)

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cichutka nadzieję, że i mnie coś skapnie z tego worka ciążowego w przyszłym tygodniu :-)
    ELLI gratuluję. Jak długo się staralas?
    MAGGIA pięknie piszesz. Na zdjęciu to Ty i Olaf?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczynki :)

ELICA, jaka cudna wiadomość <3 Potrzeba TU takich więcej, Ostatnio AQGA, teraz Ty .... czekam na kolejne :)
    Robisz bete? Trzymam mocno kciuki za pozytywny rozwój sytuacji :)

DUSZKA, VENI, witajcie rówieśniczki. Życzę Wam spokojnego dążenia do celu, trzymam mocno kciuki za owocne owulki i przesyłam moc zawirusowanych buziaków :****
    Pozostałym Paniom oczywiście również :*****
    DUSZKA, a Ty to z Lubelszczyzny jesteś? Widziałam Twój post na wątku lubelskim, zaglądam tam od czasu do czasu, bo lubelskie to moje strony (ciekawi mnie jak sytuacja u koleżanek) i zanim mi sie udało to mocno się tam udzielałam :) Takze powodzenia dla Lubelanki :)

ENIGMA, niech obydwa pęcherzyki pięknie pękają, Wy dzialajcie skutecznie i zaskocz nas ciąża bliźniaczą :) tego Ci z całego serducha życzę.

KATTA, jak tam nad Białym? Mam nadzieje, ze mimo @ urlop się udał, rocznica była przepiekna, a Ty wrocilas wypoczeta i ze zdwojoną siłą będziesz walczyć w obecnym cyklu.

MAGGIA <3 <3 <3 Jak zwykle jestem zachwycona Twoimi postami. Co z tego, ze się rozpisałaś - raz a porządnie :) Mój post też będzie obszerny hehehe
    Mnie gnaty, spojenie łonowe owszem boli, czasem to ciężko się z wyrka zwlec, ale i tak ciąża to magiczny czas i mimo tych troche gorszych dni i dolegliwości, rozpiera mnie radość, ze już za 2 m-ce będę tulic księżniczkę :) chociaż coraz większy stres mnie dopada im bliżej, głownie jak to przy porodzie będzie, bo obaw dotyczących kwestii poradzenia sobie z małym całkiem to raczej nie mam.
    A avatarek to Ty moze z Olafciem?

AQGA, jak fajnie, ze już serduszko uslyszalas, ciąża staje sie taka bardziej namacalna :) Ale czad :)
    Jeszcze raz Ci gratuluję i życzę spokojnego ciążowego czasu i dużo zdrówka dla Maluszka i Mamusi <3

No a u mnie raczej ok, tz ..... prawie, ale o tym za chwilę. Odpoczywam sobie w domu, leniuchuje, lezakuje, i w miarę możliwości kompletuje rzeczy dla księżniczki (nie mówię po imieniu bo nadal mąż jest nieugiety, w sumie ja tez :( ). Dostałam masę ciuszków po siostrzenicy, także póki co z ubranek nic nie kupuje, bo wszystko co dostałam to jest albo mało używane, albo w ogole. A ile noworodek "nachodzi" w takich maleńkich. Łóżeczko również dostałam w spadku od sąsiadki, mąż tylko ma je pomalować na biało, i trzeba materac dokupic, wózek i fotelik wybrany i prawie zamówiony. Zostaly do skompletowania drobne rzeczy kosmetyczne, higieniczne.
    Ogólnie czuje się ok, jak więcej sie pokręcę, to trochę brzuch się "postawi", dlatego od razu legam w łóżeczku.
    No a napisałam, że prawie ok, bo robiłam ostatnio badania i niestety wyszła mi chyba cukrzyca :( jutro mam wizytę wiec będzie konkretnie diagnoza postawiona. Wprawdzie nie mam jakoś bardzo tych wyników powyżej normy, ale jednak. Krzywa: na czczo, po 1 godz, po 2 godz. wyszła nieznacznie ponad w każdym pomiarze :( I albo mój gin zaleci mi dietę, albo odeśle do diabetologa. Poza tym pozostałe wyniki: mocz, morfologia, tarczyca, wątrobowe bez zarzutu. No ale muszę powiedzieć ze jakoś bardzo się nie martwię ta krzywa i wynikami, dieta mi tylko na dobre wyjdzie, choć zastanawiam się czy aby na pewno na dobre, bo w tym momencie ważę tyle co przed ciążą, a jak przejdę na dietę to kto wie czy waga dalej spadać nie będzie. Ale póki co maluszka rośnie prawidłowo, a ja co najwyżej zyskam bo taka troche kluseczka ze mnie ;)

Buziole Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie, bądźcie pełne optymizmu i nie poddawajcie się <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:40

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę oto zdjęcia z wczorajszego testu :) Mam nadzieję że to ni pomyłka bo robiony był zbyt wcześnie..dla spokojnego ducha polecę dziś po południu na betę. Skoro test coś pokazuje- beta z pewnością rozwieje wątpliwości :)

Maggia-tak fajnie sie czyta o Tobie i Twojej rodzince :) Powinnaś pomyśleć o jakimś blogu, naprawdę! A zdjęcie macie przepiękne!!

Aqga- jest serduszko...więc już będzie wszystko dobrze!! Chwal się często :)

Karoluś- jestem przekonana że teraz kolej na Ciebie- jak nie w tym to w następnym cyklu. jakoś od początku mojego bycia na forum idziemy łeb w łeb brzydko mówiąc i serio miałam przeczucie że jak zaciążymy to razem :) więc szykuj się!!
    Starania zaczęłam w sumie od kwietnia. Mam 1 poronienie na koncie pod koniec 02.2016 w 10tc. Ale muszę dodać że dopiero w tym obecnym cyklu pojawił się u mnie typowy śluz płodny, rozciągliwy. Wcześniej miałam raczej tylko bardzo wodnisty..Może więc mój organizm dopiero się zregenerował i zatrybił co i jak.

Hewa- Ty już masz całkiem z górki :)nie przejmuj się cukrową aż tak bardzo..podobno pod koniec ciąży to się zdarza-tak mówił mój lekarz w mojej drugiej ciąży. A tym bardziej jeśli jest nieznacznie powyżej normy.
    Fajnie że malutka będzie już niedługo z wami :) I leniuchuj ile wlezie-tak na zapas!

No..to ja się zaraz zbieram do diagnostyki. Trzymajcie kciuki:)

Karoluś81, ktosiowa, Greetta lubią tę wiadomość

• doty22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane, wróciliśmy cali i zdrowi opaleni i wypoczęci.
    Krótko gratulacje AQga i Eli :-)
    Cieszę się z ciąż forumowych jak z własnej :-)
    U mnie mega dużo roboty i nie mam sił już do niej. Nie mam sił też do starań i do forum :-( dół przedokresowy. . Źle się ostatni tydzień czuję.
    No, nie zanudzam :-) gratuluję jeszcze raz ciężarowkom ;-)

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELLI ja nie widzę zdjęcia.
    DOTTY mam nadzieję że złe samopoczucie szybko minie i regularnie będziesz nas odwiedzać i pisać o swoich staraniach :-)

• Maggia Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, tak, to ja z Olafciem naguskiem na zdjeciu :) To efekt tej sesji, o ktorej kilka stron temu wspominalam :)
    Jak mam opory przed wydawaniem pieniedzy na takie przyjemnosci, to momentalnie aniolek siada mi na jednym ramieniu i podszeptuje "Olaf juz nigdy nie bedzie taki malutki" :) i decyzja jest zawsze oczywista :) czas za-pier-***-la. Nie mam profesjonalnego zdjecia z ciazy, ale mam mnostwo selfie brzucha robionych telefonem i ciesze sie, ze bede miala taka piekna pamiatke na cale zycie. Uchwycone na zawsze te piekne a tak szybko mijajace chwile...<3

A tak w ogole to bardzo sie ciesze, ze moge nadal byc tutaj z Wami i ze mnie nie wygonilyscie <3 dziekuje za cieple slowa pod adresem moich wypocinek :) czuje sie dzieki Wam bardzo dowartosciowana, ja sama swojego pisania tak nie postrzegam, ale miec dobrze prosperujacy blog, cykac foty, rzucic prace w korpo i chowac dzieci...ach, moglabym oj taaaak :) <3

Calusy kochane stworzenia boze :***

Karoluś81, hewa81, ktosiowa, Greetta lubią tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia- magicznie wyglądacie, piękne to zdjęcie i minka małego super.

Elli, a ja wczoraj pod twoim wykresem się zastanawiałam co się stało, że nie odnotowujesz temperatury i innych danych. Gratuluję bladziocha i mam ogromna nadzieję, że beta będzie wysoka.

A tak w ogóle to teraz czas zielonego kropka u Karoli- czekamy!, a później z tego co widzę do Enigma, Kattalina, Ktosiowa, Dotty na i ja oczywiście.

Hewa super, ze mała rośnie i wszystko jest ok.

Maggia, Karoluś81, ktosiowa lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • duszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Wczoraj nie miałam czasu żeby coś napisać :) Mam 35 lat , męża i 10-letniego synka. Pracuję w aptece. Od ponad 2 lat staram się o drugie dziecko. Miałam laparoskopię po której wykryto u mnie drobne ogniska endometriozy, podczas hsg przez jeden jajowód płyn przeszedł ale z trudem, mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Hormony kobiece też mam nie najlepsze. FSH 12, estradiol 38 i AMH 0,78 , cykle krótkie od 21 do 26 dni. Mąż się badał i jest ok. A do tego co miesiąc czuję mega ból owulacyjny i już od 8-9 dnia mam piękny śluz i nic z tego nie wynika :) Jestem na etapie szukania dobrego ginekologa , endokrynologa znalazłam super. Po tych 2 latach jestem już pogodzona ze wszystkim i zaczynam się powoli cieszyć życiem. Mam nadzieję że to co najgorsze już za mną , te wszystkie moje humory, depresje , kłótnie z mężem i płaczki. Wierzę też że w tym roku miłosierdzia i ja go doświadczę od wszechmocnego Boga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:54

Maggia, Karoluś81, kattalinna lubią tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszka, a skad jestes? Moze ktoras z nas poleci fajnego gina z Twoich rejonow :)

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biłgoraj woj lubelskie, szukam z Lublina albo Zamościa ;)

hewa81 lubi tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duszka wrote:
    Biłgoraj woj lubelskie, szukam z Lublina albo Zamościa ;)

No nie wierzę ...... jaki ten świat mały .... Ja też jestem z Biłgoraja :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa pochodzisz czy nawet mieszkasz ? Może polecisz mi jakiegoś dobrego lekarza ?

Miłego dnia

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DUSZKA, i pochodzę i mieszkam :)
    Rok sie starałam o ta ciążę i przez ten cały okres chodziłam do Piotra Dziducha. W Bilgoraju on przyjmuje w Luxmedzie niestety raz w miesiącu w sobotę (dziś akurat był). Jest z Jaczewskiego, pracuje również w klinice Ab ovo i Luxmedzie na Koncertowej. Teraz u niego też prowadzę ciążę.
    U mnie w sumie jako tako problemu nie było większego (no może niedoczynność tarczycy i niedomoga lutealne, ale było odpowiednie leczenie), Tuż przed planowanym HSG się udało. Wydaje mi sie, ze problemem było nasienie męża, a głównie bakteria, która została wykryta. Wziął antybiotyk, pobrał witaminy i po 2 m-cach sie udało.
    A u Ciebie jest podejrzenie endometriozy. On zna się na niepłodności, ale czy na endometriozie? Nie wiem, bo to jest specyficzna choroba.
    A tam w ab ovo jest tez dr Putowski, i wiem ze jest niezły, bo mam kilka znajomych co u niego zaszły.
    Chwalą sobie również Stettnera z CM Chodzki, Polaka, Gąsiora z Ab ovo. Co do Tkaczuk - Włach, to ma różne opinie, i te dobre i te złe, a to że różne stawki ma w zależności od widzimisię, a to że jednej przepisuje leki ze zniżką innym nie. Ale na + jest to że kładzie do szpitala na badania.
    No i jest jeszcze Prof. Leszczynska-Gorzelak, ale w tej chwili nie powiem Ci gdzie przyjmuje, musiałabym się popytać znajomej. Ona wprawdzie jest bardziej od poronien i trudnych ciąż, ale też ogólnie z problemami do niej chodzą, tylko są bardzo długie kolejki.
    Jak cos mi jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę.
    Z Zamościa niestety nikogo nie znam :(
    A taka ciekawostka to ten Dziduch to z Biłgoraja pochodzi :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 10:17

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja jestem po wizycie. Nie jest źle, stan szyjki sie nie zmienił, także w tej kwestii jest ok. Tylko oczywiście problemem jest ten wynik krzywej :(
    W czwartek kładę się do kliniki na obserwację, dodatkowe badania i konsultacje z diabetologiem. Myślałam, ze może da radę w domu jakoś okiełznać ta cukrzycę, ale nie upierałam sie bardzo po propozycji szpitala.
    Mam nadzieje, ze sprawa się nie pogorszy i nie przyjdzie mi brać insuliny.

Życzę Dziewczęta spokojnego weekendu :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa z cukrzyca ciążowa nie ma żartów. PoleŻ w szpitalu, niech Cię przebadaja i dadzą wskazówki na resztę ciąży. Nawet jesli będzie to insulina, dasz radr :)Nie denerwuj się, będzie dobrze :*

U mnie wczoraj jedno ciałko żółte i jeden pecherzyk w trakcie pękania więc działamy dalej :D

kattalinna, Karoluś81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEWA nie stresuj się. Rób co trzeba a wszystko będzie dobrze. Koleżanka z pracy w pierwszej ciąży miała cukrzycę, później wszystko było ok. W drugiej ciąży bez problemu. Tobie też to minie. Tak patrzę że już 30 tydzień. Zostało naprawdę niewiele czasu :-) bądź dobrej myśli :-)
    Chwilowo relaksuje się z kawą na tarasie. Dzisiaj dużo pracy, jutro u nas we wsi odpust więc goście się szykują. Dobrze że latem co tydzień praktycznie coś się dzieje, człowiek jakoś nie stresuje się myślami o nie zachodzeniu w ciążę. Od września wracam do miasta, ciekawe jak będzie.

• doty22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, głowa do góry, pójdziesz do szpitala na kilka dni, unormuja cukier i będzie ok. Moja koleżanka też miała cukrzycę w ciąży, brała insulinę i urodziła zdrową córkę. Nie stresuj się, stres bardziej szkodliwy.
    Karoluś dobrze że dużo pracy, głowa zajęta to nie nakręca się ;-)
    U mnie już lepiej. Choć dalej źle się czuję. Nie liczę na nic, co ma być to będzie. W poniedziałek termin @, jak nie będzie, we wtorek test, a co... Kto biednemu zabroni żyć bogato ;-)
    A dziś wieczór w klubie :-) może to poprawi samopoczucie, choć prawdę mówiąc nie mam zbyt chęci, spać mi się chce mimo spania w dzień prawie dwóch godzin.
    Miłego wieczorku dziewczyny :-)

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOTTY ja tam mam nadzieję że u Ciebie ta @ nie przyjdzie. Ja to już dzisiaj chciałam testować ale stwierdziłam że nawet jak mi wyjdzie negatywny to i tak pomyślę że to dlatego że za wcześnie więc naprawdę lepiej poczekać. U mnie @ ma przyjść w środę.
    Baw się dobrze DOTTY :-)

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ