X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Karoluś, udanego pobytu w Krakowie :-)
    Duszka, wątek jest specyficzny bo my jesteśmy takie :-) kwestia przyzwyczajenia ;-)
    Veni, ogarniesz :-) ja też miałam problem dziś ;-) widocznie taki dzień :-)
    Papierówka :-) witaj :-) czuj się jak u siebie w domu :-)
    AQga cieszę się jak czytam :-) choć nie do końca bo te wymioty, mdłości... Współczuję...

A my wczoraj byliśmy na pierwszym usg :-) maluch ma już 7 mm i jego serduszko bije 134 u/min :-) jestem przeszczęśliwa :-)

Miłego popołudnia :-)

kattalinna, bertha, Karoluś81, Alicja81, hewa81, Eni_gma lubią tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj papierówka na wątku 1981, jak dobrze zauważyła duszka u nas jest spokojnie, ale bardzo miło.

Napisz coś o sobie, skąd jesteś, jak długo się staracie.

Veni proszę nie trać nadziei.

Karola wypoczywaj;

Doty super, niech malęństwo dobrze się rozwija.
    A tak w ogóle to heva nam zniknęła, jakoś długo milczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 16:15

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie martwi mnie milczenie Hewy. Oby było spowodowane intensywnymi przygotowaniami do przyjścia na świat Maleńkiej.
    Dotty cieszę się bardzo że Twoja Dzidzia ładnie się rozwija:-) niech Anioł Stróż Was ochrania.
    Papierówka witaj
    Pozdrawiam Was wszystkie z magicznego Krakowa. Koncert czadowy, baaaardzo nam się podobało :-)
    Wcześniej między zwiedzaniem i spacerami, wstapilismy do kościoła św. Katarzyny gdzie są relikwie św. Rity. Oczywiście prosiłam o cud macierzyństwa. I o spokój bez względu na to, co Bóg zesle.
    Dobrej nocy :-)

doty22, Alicja81 lubią tę wiadomość

• duszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Miłego dnia ♡

Alicja81 lubi tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczynki :)

Bardzo mi miło, ze pamiętacie o mnie i martwicie się <3 <3 <3
    Jestem cała i zdrowa (no prawie ....) Maleńka moja tez ma się dobrze.
    Nie odzywałam się .... Sama nie wiem dlaczego. Moze tak jak AQGA, nie chciałam smięcić o moich ciazowych problemach, w sumie raczej niewielkich, przy Waszych problemach jakie życie stawia zanim zobaczy się dwie upragnione kreski. Przepraszam. Ale czytam Was na bieżąco i każdej mocno kibicuję.
    Początkowo po szpitalu musiałam ogarnąć całą tą sytuację z cukrzycą - wierzcie mi, organizacja dnia z 7-8 posiłkami sr co 2,5 godz. i mierzeniem cukrow 6x dzennie jest uciazliwe, ale jakos ogarniam. Dobrze ze wiekszosc dni spedzam w domu.
    Potem trochę się zaczęłam martwić bo ciśnienie zaczęło mi skakać, niby jest w normie (czasem tylko nieznacznie powyżej), ale było to dla mnie zaskoczenie, bo podniosło się jak wróciłam ze szpitala. Przed było ksiazkowe potem nagle bach... i sięgnęło granicy sr 135/85 :( Poki co mam obserwować i jakby miało się utrzymywać dłuższy czasz powyżej granicy 140/90 to wtedy mam alarmowa dra. No i okazało się, ze cukrzyca ciążowa często idzie w parze z nadciśnieniem :(
    Jak dobrze, ze zostało mi już niewiele :) I mam nadzieje, ze po wróci wszystko do normy.
    Poza tym w końcu na dobre zajęłam sie wyprawką. Pranie, prasowanie, zakupy ... jest tego trochę.
    Maleńka sie bardzo rozpycha, wystawia dupke, nozke i pozdrawia Was gorąco :)

PAPIEROWKA, witaj wśród rówieśniczek, w grupie raźniej pokonać przeciwności losu i wyzalic się.

KAROLUS :*
    Zrób porządek z szyjka i do dzieła - Przykro mi że znów coś wyszło, ale myślę ze po będzie wszystko dobrze.
    Jestem pod wrażeniem Twojego spokoju i podejścia do całej sytuacji :)
    Pozdrów ode mnie Kraków - super, ze wypad się udał, a koncert był czadowy :)

DOTY, gratuluję jeszcze raz maluszka i serduszka, super sprawa usłyszeć. Trzymajcie się dzielnie :)

VENI, dziewczyny dobrze piszą, nie słuchaj bzdur o wieku i bezsensownej laparo, naciskaj swoja lekarke na zabieg, bo nasienie mozna próbować podkręcić witaminkami, a jajowod sam się nie udrozni. Wiem, ze zabieg jest ciężki i nigdy nie da pewności, ale z założonymi rękami też siedzieć nie można. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji.

BERTHA, współczuję z powodu wodniaka :( Mam znajomą na innym forum, która niestety długo się zmagala z tym gów***. Z tego co pamiętam najpierw miała chyba odsysany płyn, potem się odnowiło i ostatecznie laparoskopowo usunięty jajowod. Ale po laparo w pierwszym cyklu zaszła. Teraz jest w 16 tc i jest ok. Także i happy end jest.

AQGA, współczuję mdłości :( Ja doświadczyłam raptem przez 2 tyg Ale wiem jak może to wymeczyc. Trzymaj się dzielnie, mam nadzieje ze w koncu odpuści.

DUSZKA, mam nadzieje, ze nowy lekarz coś zdziała. Powodzenia na wizycie :)

Dziewczyny - KATTA, ALICJA, ENIGMA, KTOSIOWA, MAGGIA, i pozostałe ktore nie wymieniłam mocno pozdrawiam, życzę Wam tego czego sobie tylko życzycie, niech moc będzie z Wami:)
    Buziole :*

Karoluś81, Papierówka, bertha, Veni lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam 25 cs, tym razem w kolorze.
    Dzisiaj badanie TSH, jutro jeszcze 4 inne badania.

(wczoraj zaczęłam ten 25 cs)

ps. taka okrągła rocznica, należałoby ją jakoś uczcić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:50

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa nie zamęczasz nas i nie nudzisz, zresztą Dotty i Aqga też nie. Ja osobiście lubię poczytać te wasze ciążowe zmagania- bo człowiek wierzy, że niedługo sam tego doświadczy.

Ktosiowa kurcze szkoda, mam nadzieję, że we wrześniu będzie u was pozytywnie.

Pozdrawiam, ja mam dzisiaj wolne, wieczorem imprezka firmowa (bezalkoholowo w moim przypadku)ale za to weekend w pracy i to od 6.00.

ktosiowa, hewa81, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem spokojnie to przyjęłam :).

Alicja81 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH: 1,09 :D
    w lipcu: 3,57.
    19 dzień z euthyroxem :D, tylko ja badałam TSH po zażyciu leku, a wiem że niektórzy badają przed (pytałam lekarki, która wypisała mi euthyrox i kazała zbadać tsh i powiedziała, że po zażyciu zbadać).

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, jestem z Wrocławia :)
    O dzidziusia staramy się z mężem od trzech cykli. Ogólnie patrząc z boku, to jest krótki okres prób, ale szczerze, to myślałam że tak pach pach i od razu się uda, a tu trzeci miesiąc i nic.
    Zaczęło mnie to niepokoić, że może wiek już nie ten, albo lekka niedowaga ma tu znaczenie. Byłam dopiero co u lekarza i wygląda, że wszystko jest ok. Nie wiem dlaczego tak jest, że idealnie celujemy w odpowiedni dzień (robię testy, pomiary temperatury i czuję też kłucie w momencie owulacji i próbujemy cały okres płodny codziennie) to nam się nie udało jeszcze. Może stres coś blokuje we mnie :(

EDIT: dodam, że to moje pierwsze w życiu starania o dzidziusia (chyba dopiero teraz dojrzałam, wzięliśmy ślub i poczułam ogromną falę instynktu macierzyńskiego ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 15:56

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, niestety chyba każda z nas tak myślała... Obyś nie szla w nasze ślady

Karoluś81, Papierówka, hewa81, Alicja81, Veni lubią tę wiadomość

preg.png
  • Veni Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki;)
    Nie wiem czy i która z Was miała HSg, ale mnie jest po nim jakoś dziwnie. Zaczęłam się dziś zastanawiać...Po pierwsze co z owulacją? Ja miałam po HSG krwawienie, barwienie - nie wiem jak to nazwać. Trwało i trwa nadal tylko jakby się zmieniało. Dziś ( HSG było w poniedziałek) śluz jest tak rozciągliwy jak nigdy ( a na jego brak nie narzekałam) w kolorze ślicznego gaciowego różu;) Nie nadążam wkładek wymieniać. Ciekawe, jak myslicie, wiecie - czy jeśli temperatura wskazuje na to, że zbliża się owulacja, to faktycznie się zbliża?

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czas, żebym i ja się przywitała, bo i tak podczytuję Was od jakiegoś czasu ;-) Urodziny mam pod koniec listopada. Jestem mamą od trochę ponad 4 lat, od roku bezskutecznie staramy się o rodzeństwo dla Młodej.

Swoją drogą - na pamiętnikach trwa właśnie wysyp ciąż ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kajka, mam nadzieję, że na naszym wątku we wrześniu będzie wysyp, sierpień był owocny, a wrzesień musi pobić ten rekord.

Veni ja niestety nie pomogę.

Papierówka lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni, ja miałam sono hsg w czerwcowym cyklu. Miałam normalnie owu jak w zegarku. Takze jesli to twoj czas na owu to mysle ze przyjdzie normalnie.
    Witaj Kajka!

Veni, Kajka81 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Veni Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bertha za informację. Z tego co poczytałam to sono jest o wiele mniej inwazyjne, więc może stąd u Ciebie nie było żadnych zachwiań.

Zapomniałam się przywitać - Cześć Kajka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 21:54

Kajka81 lubi tę wiadomość

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni ja też miałam normalne hsg i owu była w terminie ;)

W sobotę ta moja wizyta , nie wiem jak się do niej przygotować i od czego zacząć rozmowę , tyle przeszłam ze naprawdę nie wiem jak to ogarnąć

Veni lubi tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Veni Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w piątek. Postanowilam sobie pospisywać na kartce pytania. Tak chyba bedzie najlepiej, bo potem zawsze czegoś zapomnę.

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni powodzenia na wizycie . Obyś była zadowolona ;) Ja dziś mam ciężki dzień. Pokłocilam się z mamą a właściwie to ona niewiadomo o co się obrazila, nie odzywa się do mnie i fuka. Nie jest to miłe , smutno mi o płakać mi się dziś chce :(

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja też spisywałam na kartce tylko że później kartki zapomniałam :-)

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ