Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
duszka wrote:Czuję się taka spieta
Sorki, tak mi się przypomniałoVeni, Karoluś81 lubią tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Dziewczyny Kochane! Trzymam za Was kciuki! Za Wasze IUI, nadcisnienia, cukrzyce, wypady w gory, testowanie, temperatury i ciaze.
Ja jutro ide na warsztaty z BLW dowiedziec sie jak madrze rozszerzac diete za 1,5 miesiaca (kiedy Olaf skonczy pol roczku!).
Oczywiscie standardowo moi panowie spia wokol mnie , a ja przeczytalam ostatnie 4 strony naszego watku i juz wiem, co u Was
Olaf wazy 6310 i jest dlugas i przystojniak moj jesienny kurcze, to juz duzy chlopczyk sie robi, a ja zaczynam juz tesknic za ta kruszynka, ktora w pierwszych dobach po porodzie robila dzięciolka szukajac piersi...
Jak ten czas szybko leci... Czasie, zwolnij troszke, prosze! I daj nam wszystkim nadzieje oraz spelnienie naszych marzen...Alicja81, Papierówka, hewa81, Karoluś81, doty22, Kajka81, Eni_gma lubią tę wiadomość
-
Veni nie przesadzaj, to żaden spadek. Jeszcze czeka Cię kilka dni niepewności. Bądź dobrej myśli
Duszka jak samopoczucie dzisiaj? Mam nadzieję że nie rozłożyło Cię żadne chorobsko.
Mnie od dwóch dni jajniki intensywnie kluja, pobolewaja, czuję je w każdym bądź razie. W ogóle jakiś krótki ten okres miałam. Zobaczymy co przyniesie nowy cykl. U lekarza będę dopiero w 19 dc więc po owulacji. Nie wiem nawet czy robić usg wtedy, bo głównie te wycinki będą tematem wizyty. Zapłacę 300 zł, więc pewnie daruję sobie usg za kolejne 150 zł.
Tsh spadło mi z 4 do 2,7. Lepiej, ale jeszcze trochę trzeba zbić. Pewnie dostanę większą dawkę euthyroxu. Teraz mam 0,25 czyli najmniejsza.
Kupiłam butki na poprawę humoru, tym bardziej że w promocji. Zamiast 279 tylko 99zł. Teraz czekam na paczkę
Pozdrawiam w pierwszym dniu jesieni. Oby była dla nas owocnaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:57
Papierówka, Eni_gma lubią tę wiadomość
-
Nie przesadzam, brzuch mnie strasznie boli, tak jak zwykle na @. Aż szczypie. Wić cudów nie ma;p Jeśli się nie mylę to do wieczora będzie, myslę, że miedzy 16 a 20;p Zawsze tak jest.
O kurde z tego wszystkiego nie zauwazyłam, że mamy jesień...Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Cześć
VENI, to ile trwały Twoje fazy lutealne w poprzednich cyklach? Też tak krótko? Bo skoro piszesz, ze dzis pewnie @ przyjdzie to 9 dni to bardzo krotko. I jesli tak co cykl masz to może to oznaczac niedomoge lutealna. Powinna trwać min 11-12 dni, a najlepiej ok 14. Bo skoro zagniezdzenie może nastąpić nawet w 10 dniu II fazy, to przy 9 dniach nie ma na to szans. Chociaż w sumie piszesz, ze wydaje Ci się, ze ovu była 2 dni wcześniej. Ale mimo wszystko przyjrzyj się temu.
A wyczytałam, ze dostalas dupka, i bralas go w tym cyklu? Do kiedy? Bo skoro tak, to nie powinnaś dziś dostać @ Lekarze zazwyczaj przepisuja na 10 do 12 dni po ovulce i w tym czasie raczej @ nie będzie, dopiero po odstawieniu, bo na tym właśnie polega przepisywanie duphastonu lub luteiny, żeby wzmocnić naturalny progesteron i wydłużyć II fazę cyklu.
KAROLUS, wynik tsh lepszy, ale szału nie ma. Najlepiej poniżej 2, także zapewne będziesz mieć dawkę zwiększoną, tylko szkoda w takiej sytuacji, ze musisz czekać na wizyte jeszcze blisko 2 tyg. No a obniżka ceny butów mega, lubię takie
Życzę spokojnego czwartkuKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Hewa jak Ty potrafisz wszystko fachowo wytłumaczyć bezcenna wiedza.
Właśnie mam zamiar spytać lekarza w trakcie wizyty o moje plamienia po owu, może ja też powinnam brać dupka czy też lutke? Raz badalam progesteron i był ładny, i fazę lutealna mam 12-13 dni ale kto wie czy nie potrzebuje wsparcia.
Veni pisz jak u Ciebiehewa81 lubi tę wiadomość
-
Ten cykl jest taki inny po prostu;) HSG mi wszystko poprzestawiało. Począwszy od plamień, poprzez owulację i skonczywszy na @.A faza lutealna - to miedzy 10 a 13 dni u mnie ma.10 zaobserwowałam chyba ze dwa razy.
A co do duphastonu, to ja dostałam go ze względu na te plamienia w tym cyklu i własnie się zastanawiam, czy skoro wiem, że dostanę @ to powinnam go wziąc? Miałam brać przez 8 dni.
Dziewczyny Wasza wiedza jest dla mnie ogromna:) Wielkie dzięki za informacje.Karoluś81 lubi tę wiadomość
Veni
Raczej Ci nie zaszkodzi, ja bym brała na Twoim miejscu aż do pojawienia się normalnej @. I skąd kochana ta pewność, że dostaniesz @? Wiele razy tu na forum czytałam, że taka pewność kończyła się właśnie na odwrót
Veni lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
Ja to mam szczęście....Kuźwa jak zawsze. Wziełąm ten duphaston i za pół godziny zaczęło się plamienie. I bądź tu kuźwa mądry. Tylko strasznie mi bulgocze w brzuchu;P Tak to nie miałam nigdy;p
Mała poprawka. Niedobrze mi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:23
Veni
A ja dziś choro się czuję chyba przeziębienie mnie wzięło, nie mam mocy na nic37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
VENI, ale to Ty dopiero dziś wzielas tego dupka? Bo jeśli jesteś w ciąży to owszem nie zaszkodzi Ci, a nawet pomoże w razie niskiego proga, ale jeśli jednak nie jesteś, to żeby Ci cyklu nie rozwalił. Bo sztuczny prog bierze się 1-2 dni po owulacji przez 10-12 dni i po tym czasie przy staraniach zazwyczaj robi się betę lub chociaż sikanca i w razie ujemnego testu odstawia i wtedy jest @ a w razie pozytywnego kontynuuje branie.
Więc żeby w razie czego nie wstrzymało Ci okresu. Zdarza się ze dziewczyny chcąc przesunąć @ to właśnie biorą dłuższy czas proga w tabletkach. -
Nie, ja go biorę 6 dzień. Miałam brać 8 dni z tym, że mój wykres wyliczył @ na niedzielę. Ja byłam przyszykowana na @ w sobotę, bo 29 dni to cykl mój nie miewa. ALe, żeby dostać go w czwartek to absolutnie się nie spodziewałam. Dziś obudził mnie o 6 rano ból brzucha, taki jak co miesiąc. Dlatego nie wziełam duphastonu rano, bo zgłupiałam. ALe miałam go w pracy i jak napisałaś to łyknęłam;) Generalnie wielkiego poślizgu nie było, raptem ok. 4 h. No nic, teraz to już po ptakach.
hewa81 lubi tę wiadomość
Veni
wrzesień 2018 I IVF ICSI