X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Veni Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to ręce opadają, dziś zapewne szczyt owulacji a szanowny małżonek pojechał do pracy i wróci w piątek...Kurcze kolejny cykl do bani.

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni współczuję. Bezsilność najgorsza, bo co możesz zrobić? Mieć nadzieję że weekend wystarczy. Tego życzę :-)

Mnie niestety znowu zaczyna dopadać nadzieja, że może tym razem się udało... i tylko mnie denerwuje takie myślenie. Staram się wracać myślami do wizji krioterapii żeby się za mocno nie nakrecać. Kolejny tydzień totalnego świrowania emocjonalnego przede mną.

Veni lubi tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus, kciuki za ciebie!!
    Ja mam 13cs po poronieniu + 18cs na luzie przed = 31cs. Tez o pierwsze dzidzio.
    Nie wiem jak interpretować aktualny cykl po laparo. Wydawało mi sie ze w dzien przed laparo była owu. Ale skoro ingerowali operacyjnie to pewnie ciałko żółte poszło do śmieci wiec progesteron sie nie wytwarzał. Mysle sobie czy w związku z tym kolejny pecherzyk nie zaczął dojrzewać, bo tydzień po laparo miałam duzo śluzu rozciagliwego i temp spadła. Myślałam ze mam owu, nawet zaciągnęłam m do przytulanek, ale temp mi nie rosnie.. i nie wiem kiedy teraz @ przyjdzie, czy moze jesli progesteron nie zaczął sie wytwarzać to nie zacznie spadać wiec nie zacznie sie złuszczanie endometrium = @ i bede czekała wieczność..
    No ciekawa jestem ile bede czekać.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha chyba musisz poczekać na następny cykl. Ten faktycznie nietypowy, ale zważywszy na zabieg to nic dziwnego. Widzę że silna z Ciebie kobieta. Niech się szybko uda :-)

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nowy cykl :) Dziękuję, że o mnie pamiętacie i dopytujecie, to bardzo miłe :*
    Pojutrze idę do endokrynologa, udało mi się zarejestrować :)

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Veni Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam pytanie z innej beczki? Czy wiecie jaki jest najlepszy czas na współżycie w dniach płodnych? Bo ja wczoraj wyczytałam gdzieś, że najlepszy moment ( przy jednorazowych próbach) to dwa dni przed owulacją. I tak się zastanawiam dlaczego?

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus81. Rozumiem Cie doskonale. Ja tez sie staram o pierwsze i tez uwazam, ze czas mi ucieka. Dlatego na grudzien jestem juz zapisana do lekarza. Mam nadzieje, ze dostane jakies skierowania na badania. Nie chce czekac roku zanim zaczne.
    Nie dziwie Ci sie, ze masz duza nadzieje. Tempka pieknie skoczyla :) Trzymamy kciuki, tylko pamietaj zeby sie za bardzo nie nakrecac ;)

Papierowka. Przykro mi, ale widze, ze dzialasz dalej. Fajnie, ze umolwilas sie do lekarza :)

Veni. Ciekawa ta teoria. Tylko tak sobie mysle, ze jak ktos ma slaby sluz to plemniki moga nie przezyc.
    U mnie z tym kiepsko, wiec dzialam codziennie w okolicach owu.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Dziewczyny,
    U mnie beta spadła, czekam na jej całkowity spadek i wracam na pole bitwy. Poniekąd się tego spodziewałam.

Co dziwne - zeszło ze mnie całe to napięcie, które towarzyszyło mi w ostatnich dniach i czuję się lepiej. Dobrze, że teraz, a nie w późniejszych tygodniach (naprawdę jest to szczęście w nieszczęściu).

Kontynuuję obserwację metodą Craightona i wracam do wsuwania tony supli.

Pozdrawiam Was Wszystkie.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Veni Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, domyslam się tylko, co mozesz czuć. Podziwiam podejscie, bo ja bym chyba oszalała...A może własnie nie? Nie wiem, nigdy nie była w ciązy, wiec mogę tylko gdybać. Trzymam kciuki cokolwiek sie nie wydarzy!
    Annie - no właśnie, też sobie tak myślę, że dziwne to trochę, ja zawsze myślałam, że najlepiej się wstrzelić w dzień owulacji. Niestety moja sytuacja nie jest taka rożowa, bo męża często nie ma, w zasadzie więcej go nie ma jak jest, więc cięzko mi się wstrzelić i to tylko poteguje jeszcze problemy z niepłodnością i moją i jego. Ale generalnie dopiero odkąd pojawiłam się na ovu to zaczynam być mądrzejsza;)
    Miłego wieczorku Wszystkim:)

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka :(:( ale mi przykro... trzymaj sie i do boju!

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi post wcięło, to jeszcze raz.

Kajka81. Trzymaj się kochana.

Veni. Rozumiem Twoją frustrację związaną z wyjazdami męża. Na pocieszenie dodam, że nigdy nic nie wiadomo. My codziennie się przytulamy w okolicach owu a ciąży i tak nie ma ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka :( nie wiem co napisać, bardzo smutne :( nie poddawaj się kochana :*
    Wszystkie się niepoddawajmy!
    Wierzę, że każda z nas kiedyś doczeka się wyczekiwanego szczęścia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 00:53

Annie1981, Asia2000 lubią tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

KAJKA, przykro mi bardzo, wspieram całym serduchem. trzymaj się dzielnie.
    Nie wiem co gorsze, czy kolejny stracony cykl, czy pozytywną beta, a potem ciąża biochemiczna :(

Dziewczyny, trzymam kciuki za każdą z Was równie mocno, wspieram z całych sił, i wierzę, że już niedługo któraś zawita z ciazowym info.

No a my chyba jutro wychodzimy. Na szczęście po badaniach wyszło ze konfliktu grup krwi nie mamy, żyjemy w zgodzie z Majeczka heheh Badali pod tym kątem (ew występowanie przeciwciał) i moja krew i Mai. Poza tym bilirubina znacznie spadła :) Jutro ma mieć jeszcze księżniczka robione usg brzuszka i znów bilirubine. Mam nadzieje ze znów znacznie spadnie.
    Więc prawdopodobnie wyszło na to ze ta zoltaczka wróciła przez słabszy organizm mej rybki. Ona urodziła się mała, niedojadala, może ja miałam mniej pokarmu, a ona nie miala siły ciągnąc. W domu też jadła za mało - za słaby miała przyrost wagi. No i pewnie to wszystko złożyło się na powrót żółtego dziada. A może jeszcze wpływ miała cukrzyca ciążowa - wzrasta w takiej sytuacji (choc nie musi) ryzyko dłuższej zoltaczki.
    No i muszę Wam powiedzieć, że mimo, ze lezymy w małym prowincjonalnym szpitalu, to jestem zadowolona gl z opieki lekarskiej. Lekarze przychodzą,interesują się na maxa stanem pacjenta, zaraz po otrzymaniu wyników badań informują co i jak. I są dość sympatyczni, choć to akurat nie mma znaczenia. Fakt, że warunki szpitalne byle jakie (szpital nie był remontowany chyba ze 100 lat), ale ... nie bede się czepiać, ważne ze skutecznie leczą.
    Rodziłam w szpitalu klinicznym, a tam nawet nie zrobili Mai gr krwi.
    Ale ... nie bede się czepiać... ważne ze moją księżniczką wraca do formy :)

Pozdrawiam Was i życzę spokojnego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:59

Papierówka lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa81. Ciesze sie, ze z coreczka juz lepiej :)

hewa81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka tak mi smutno z Twojego powodu. Sił życzę.
    Hewa dobrze że jest lepiej :-)
    A ja jakiś ponury nastrój mam. Ciężko jest.

hewa81 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus81. Ja tez dzis mam ponury nastroj. Nie wiedzialam dlaczego, ale teraz mysle, ze chcialabym byc teraz w Polsce z rodzina przy grobach. Tak strasznie tesknie.
    A u Ciebie jakis konkretny powod?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Veni Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, taki dziś dzień...Nostalgia mnie też dopadła. I do tego czuję, że przeziębienie znowu się zbliża. Kolejny cykl z chorobą w tle...Głowa mi pęka, katar i gardło. Chyba trzeba coś sobie zaplikować i pod kocyk.

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni. Kuruj sie kochana.
    Ja tez bym sie polozyla i wtulila w mojego T. Niestety jeszcze troche zanim bede w domu z pracy.

Veni lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Veni Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tulenie to muszę czekać do piątku, więc może się nie licytujmy;p A jak u Was z pogodą w ten dzień? Bo u mnie istne Swięto Zmarłych, ponuro, deszczowo, wietrznie. Może stąd ten ten okropny nastrój, pogoda nie pomaga.

Veni
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piekne slonko za oknem, ale co z tego. Jak wyjde z pracy to juz bedzie ciemno.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ