Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIANNA,
    Dałam sobie spokuj z HSG w tym cyklu. Troszkę już za późno, bo dziś mam 8dc i już nie chciałam na siłę prosić dr. Tym bardziej, ze chyba w tym szpitalu w poniedziałki nie robią i musieliby mi iść na rękę, a ja nie lubię prosić. Ten cykl przejdę na luzie, bez spinki.
    Widzę, ze u Ciebie już lada moment się wyjaśni czy będzie HSG czy nie - kciukam mocno żeby zrobiło się zielono i żebyś nie musiała robić. No ale Kochana jeśli jednak się nie powiedzie to już wymówki nie będzie. Trzeba zrobić ten krok naprzód.

Greetta lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka,
    Poobserwuje się póki co, bo nie chce popadać w paranoję. Jako tako dyskomfortu już nie ma. Może faktycznie to po tej lutce dowcipnej, tym bardziej ze poprzedni cykl miałam z infekcją grzybiczą, wiec może sluzowka była bardziej podatna na podrażnienia.
    Ja w tym cyklu też nie mierze temperatury, a bzykanka co 2 dni. Ovu się nie ukryje, bo niestety (albo stety) mam dość spore bóle owulacyjne.
    No i powodzenia w dopadaniu męża :D :D :D Dajcie czadu, tylko kota nie przetraszcie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:03

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, żadnego wirusa nie podeślę, ciąży nie ma. U nas te wyniki ok. 20:00, szybciej nie ma co sprawdzać.

Niech teraz ktoras inna poda wiruska..

Milego wieczorku

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka ściskam mocno :* na mnie jeszcze nie możecie liczyć abym to ja podała zielonego wirusa. Mam nadzieję, że za miesiąc coś będę mogła zaproponować ;)
    Inne panie puszczam przodem :)

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 to super że nie masz infekcji :) Ja też Wam wirusków nie podeślę, @ zbliża się dużymi krokami, tak mnie podbrzusze nawala. Choroba jeszcze mnie jakaś dopadła, kiedy kaszlę mam wrażenie że całe wnętrzności mi wypadają:( Nos zatkany.. życie...
    Już mogłaby przyjść bo trafia mnie z tymi moimi cyklami ostatnio, jeden bardzo krótki drugi długi... wariactwo.
    Ale 8 lutego mam wizytę w klinice może czegoś się dowiem, bo już mam dość. Zauważyłam,że przyzwyczaiłam się do przychodzących @... pewnie jak któregoś razu nie dostanę będzie to mega szok :D Więc wyczekuję koleżanki @

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TULIPANKA,
    Tule mocno :-*

AASIENKAA,
    I Ciebie wirusy dopadły nie te co trzeba? Chociaż póki @ nie ma, to nic jeszcze nie przesądzone - wciąż kibicuje :) No i zdrówka :)

A ja wróciłam z kina, czasem się trzeba odchamić ;)
    EXCENTRYCY - świetna muzyka i nawet wiele niezłych tekstów :) momentami, ubaw po pachy.
    A tymczasem spokojnej nocy życzę :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka <3 <3 <3

Aasienkaa, zobaczymy jutro...
    Ja też czuję @, choć nie boli mnie brzuch, ale właśnie czuję się totalnie nijak.
    A poza tym po wieściach z kliniki na temat aktualnego stanu nasienia jakoś nie mam złudzeń - naturalna ciąża to byłby cud. Od siedmiu miesięcy nie mam nawet testu w domu.

Hewa, chciałabym już z czymś ruszyć, ale najwcześniej marzec - bo dopiero w lutym mamy wizyty u ginekologa i androloga. Irytuje mnie, że tak ot, kolejny miesiąc będzie stracony.

Nanatasza, szkoda nerwów. Fajnie, że możecie się oderwać i sobą nacieszyć :)

Dobrej nocy :)

PWZJp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka sciskam <3

Ja wirusów tez nie podesle. W sumie to nie liczę ns to se jeszcze w ciążę zajdę..tamten raz to byl jakiś cud..

U mnie nic nieprzespana, smród lakieru..
    Właśnie panowie polozyli 2 warstwę. Dzis na.noc idę do mamy. Sexu nie bedzie. reszta i tak się ciągle sprzeczamy ostatnio.. Myślałam ze po poronieniu,będziemy się trzymać razem.. A my ciągle na siebie warczymy..

Miłego dnia. Ja zbieram sie do pracy, niestety soboty nie sa wolne..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) no i przyszla @ dziwne...chyba taka jestem juz do niej przyzwyczajona po tylu miesiacach;) bitwa przegrana ale wojna jeszcze trwa:) kolejny cykl,kolejne nadzieje,kolejne szanse:) nie poddajemy się:)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

AASIENKAA, przykro mi :( Buzi :*

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu @-jedna. Nastepnym razem :)

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa, to zaczynamy razem.

Miłego weekendu, dziewczyny :)

PWZJp2.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ciebie LIANNA dopadło :(
    Ściskam, Buzi :*

Greetta, Lianna lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :) wczoraj mój M "porwał" mnie od kompa :P nie mogłam odmówić, rozumiecie :P dziś dopiero teraz zasiadłam, wcześniej rodzinka.

HEWA dziwna ta infekcja, być może to jest tak jak piszesz że od luteiny błona tak zareagowała :/ Jednak jeśli chodzi o hsg to nie można podchodzić do tego, że Ty prosisz się. Nie, nie Kochana Ty się pytasz a to różnica ;) o nic się nie prosimy tylko sprawdzamy jakie mamy możliwości :)(tym bardziej jeśli chodzi się prywatnie do lekarza-niech wykaże swoją efektywność doktorek).

NATASZKA współczuję remontu, bałaganu i porządków :/ a z małżonkiem dojdziecie do porozumienia to chwilowe, tak jak mój M powiedział szkoda na to czasu aby się oddalać. Dzień kłóci a noc godzi ;) Wiem, że nam kobietom czasem trudno ale dajmy tym chłopakom "odsapnąć" później sami przybiegną, sama wiesz jak to zrobić :)

LIANNA! TULIPANKA! ASIENKAA! KTOSIOWA! kATALINA! życzę sukcesu w tym cyklu ;) tak z całego serca Kochane ;) wszystkim nam życzę sukcesu - niech któraś z nas w końcu przyniesie tą "zarazę" zieloną :)

ps. teściowa mnie upiła czerwonym winem, albo ja ją he he - nie istotne :O pójdę spać :) nareszcie zasnę :/ piłam zdrowie Nasze '81 :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:54

hewa81, Nanatasza, Zuzia1, Lianna lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) miłej niedzieli :)

hewa81, ktosiowa lubią tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie :)
    I też życzę spokojnej niedzieli :)

Greetta, ktosiowa lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja jeszcze życzę spokojnej niedzieli :) Dziś chyba ja wypiję zdrowie rocznika '81 :D Winko jest, może ono pomoże mi się wyleczyć z wirusków tych niepożądanych :D

ktosiowa, hewa81, Greetta lubią tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja dzis wylałam duuuzo łez ale juz ok
    Pije nasze '81 zdrowie czerwonym winkiem :)

Miłego popołudnia!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka nie wiem czemu, ale coś tak czułam że Ci smutno :/ ściskam mocno :) no i zdrowie '81 ;)

Nanatasza lubi tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza tule:)
    Dziewczyny jak wypijemy nasze zdrowie w takim składzie to watek opustoszeje za miesiac :D
    ...założymy ciężarówki z rocznika '81 :D

Zuzia1, Greetta, Nanatasza lubią tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ