X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też zapowiada się piekny dzień :)
    to prawda, najważniejsza rodzina. Ja mam wszystkich "pod ręką", rodzina męża 40 min od nas mieszka. Do Olsztyna mamy 55km (powiedzmy, że większe miasto).
    Mieszkałam 9 lat w Olsztynie, 9 lat w Dąbrowie Górniczej (tam to dopiero aglomeracja), ale tu nam najlepiej :)
    W prawdzie M dojeżdża 60km dziennie do pracy, ale takie rzycie, szybciej mu to schodzi, niż w Olsztynie rano na 2 koniec miasta dojechać.

Moja miejscowośc ma ~20tys. mieszkańców. Wiele osob się tu zna. Fachowców można znaleźć :D
    A lekarzy, no cóż, myśmy jeździli do Białegostoku 200km w 1 stronę. Ale znam dziewczyny, które jeździły z Lublina do Białego, albo z jeszcze dalszych zakątków, więc nie taki diabeł straszny :)

Kattalinna najważniejsze, że samopoczucie powraca :) szybko zapomnisz o tym badaniu, jak ja o hsg :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Kattalinna, że wracasz do formy po badaniu, ale podejrzałam, że wredota Cię nawiedziła :( Tuli, tuli <3

TULIPANKA, jak tam ta Twoja beta??

A któraś jeszcze będzie testować może jakoś niebawem, bo nie wszystkie można podglądać ;)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) miłego dnia życzę ;)
    Ja z kolei mieszkam między Łodzią a Wawą, co do atrakcyjności miejsca to tchu w piersi nie zapiera :P ale tak jak piszecie tam dom mój gdzie serce moje ;)
    Do stolicy 60km i można w 30min dojechać więc nie ma co narzekać.
    Wróciłam z usg piersi i zadowolona jestem bo pan doktor dokładnie zbadał, zrobił usg i oznajmił że jest wszystko ok. Torbiel się wchłonęła :)

U mnie również piękna pogoda :) i weekend już się nam zaczyna a więc również miłego weekendu życzę ;)

Ps. Tulipanka podziel się wiadomościami jak beta się prezentuje :O :)

hewa81, Nanatasza lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nic nie testuję w najbliższym czasie bo infekcja i bez gumki ani rusz :( dopiero 18 luty się dowiem czy dalej nie muszę czegoś leczyć ;/
    Jeśli chodzi o wykres to go nie ujawniam bo chyba bzdury w nim wypisuje, dopiero uczę się go prowadzić więc wstyd pokazać :P

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się GREETTA, że torbiel się wchłonęła, SUPER!!!!
    A z tą infekcją to wiem co czujesz :( - w grudniu miałam to samo. A teraz póki co czekam na wynik posiewu, więc też się okaże czy i ten cykl nie będzie do dupy :(
    Buziaczki :-*

Greetta lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki HEWA ;) życzę dobrych wyników :) ja dziś już dobre przyniosłam to tak na początek :) czekamy na Tulipankę jak beta i zapowiadam Wam dziewczyny że to dopiero początek dobrych wieści :) zielony "wirus" krąży po wątku :P a jak wirus to wiadomo zaraz i nas dopadnie :P

hewa81 lubi tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, tak, Gretta, takiemu wirusowi nie odmówię :D :D :D niech nas dopada :D
    Dzięki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:06

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, beta zrobiona, ale wynik wieczorem (niestety). Pielęgniarka przy pobieraniu krwi zawsze do mnie z optymizmem, ze trzeba byc dobrej myśli. A dzis juz nawet nic nie mowila, chyba uznala,, ze to frazesy i sprawa nie taka prosta, jak wygląda z boku.

Kattalina, zdrowka, Gretta- dobrze, ze wszystko ok na usg, a infekcja sie wyleczy. Choć za to czekanie to sie mozna w tylek ugryźć ze zlosci.

Greetta, ktosiowa lubią tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta, super z tą torbielą :)
    Kattalinna, cieszę się, że lepiej się czujesz!
    Hewa, oby wyniki już pozwoliły na działanie ;)
    Tulipanka, trzymam kciuki :)
    Nanatasza, jak tam postępują prace?

Byłam dziś na kolejnym pobieraniu krwi (pomyśleć, że kiedyś po tym mdlałam ;) ) wyniki dopiero za trzy tygodnie. Wizyta u ginekologa też wtedy.
    W klinice był taki tłum, ludzie w bardzo różnym wieku... Eh.

Gdzie ten zielony wirus??? :D

PWZJp2.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TULIPANKA,
    czekamy na wynik bety - kibicujemy mocno :)
    LIANNA,
    a co za badanie robiłaś, że aż 3 tyg. trzeba czekać?? kciukam mocno, żeby wynik wyszedł pomyślny:)

Niestety, aż strach pomyśleć ile jest par z takimi problemami :( A ile takich klinik w Polsce jest .....
    Ja podejmując decyzję o wznowieniu starań w życiu bym nie pomyślała, że tak to się wszystko potoczy - tym bardziej, że przy pierwszej (straconej) ciąży udało się nam za 3 razem. Pewnie żadna z nas nie zakładała takiego scenariusza. Ależ to życie jest niesprawiedliwe .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:53

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie - nie miałam pojęcia, że to aż na taką skalę...

Hewa, na wyniki przeciwciał tyle się czeka. Tym razem przeciw antygenom jajnika i Beta-2 glikoproteinowe, cokolwiek to jest...
    Okazało się, że wyniki nasienia wciąż pozostawiają sporo do życzenia, więc raczej inseminacja nas nie ominie.
    Oficjalnie dołączam, Hewa - hsg zaczyna mi się śnić po nocach ;)

PWZJp2.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka daj znać jak beta :) wrzuć nam tutaj zielonego wirusa :P

hewa81 lubi tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na zielone wieści rocznika 81 :)

Mnie rozkłada przeziębienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:51

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to nie jest przeziębienie ;)

hewa81, Lianna lubią tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta wrote:
    A może to nie jest przeziębienie ;)
    Raczej przeziębienie. Pojechaliśmy z przyjaciółmi do Zakopanego. Przyjaciel przyjechał już przeziębiony, następnie sprzedał je swojej zonie i siostrze, a teraz ja jestem następną ofiarą.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc moje miłe Panie - mam wyniki posiewów. I co .... ? Wyszło, że nie mam żadnej infekcji!!! Szok ... Ciekawe, co. Owszem jakies tam bakteria są, ale w ilościach nie dających podstaw wykonania antybiogramów. Więc wszystko jest ok.
    I teraz jest pytanie: co to było? Czyżbym się aż tak przestraszyła HSG,że sobie wmówiłam infekcję? Czy luteina dowcipna wysuszyła mi śluzowkę na tyle ze poczulam dyskomfort? Oczywiscie ciesze sie, ale zachodze w głowę czy przypadkiem nie jestem świrnięta :/

Lianna, Greetta lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTOSIOWA,
    zdrówka Ci życzę, tym niedobrym wirusom się nie daj.
    No i oczywiście 3mam kciuki bo zblizasz się chyba do testowania.
    Podglądam i kibicuję <3
    POWODZENIA :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, super, że wyniki dobre i nie musisz się męczyć z kuracją. A jak teraz wygląda kwestia hsg? Dasz radę jeszcze w tym cyklu?

Ktosiowa, w takim razie zdrowiej i niech to będzie mimo wszystko szczęśliwy cykl :)

Tulipanka... czy już jest wieczór...? :)

hewa81, ktosiowa lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, szok, że nic tam nie ma .. kurczę, nie wiem, może do urologa z tym?

Lianna - teraz cierpliwie trzeba czekać na wyniki..

Ktosiowa, zdrówka, u nas wirus krąży ale chyba grypa jakaś okrutna, bo ludzie po 39 stopni i po 3-4 dni w łóżkach leżą, gorączki zbić nie mogą

u mnie mega syf.. kilka godzin tłuczenia cykliniarki, a teraz śmierdzi akier.. jutro od 8 poprawka lakierowania.. no ale cóż
    w końcu będę miała 1 porządnie zrobiony pokój, a nie wszystko "na sztukę".. ale wiadomo, szewc bez butów..

ja oczywiście czerwone winko i szykuję się na dorwanie M :P
    nie sprawdzam kiedy mamy płodne, kiedy nie, bo to za bardzo stresuje

wykresu w sumie nie prowadzę, bo jak mierzyłam, to tylko na tym się fokusowałam :)

miłego wieczoru!!

hewa81, Greetta, ktosiowa lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanka, już wieczór, gdzie Twoje wyniki? czekamy!! i trzymamy mocno kciuki!

hewa81, Greetta lubią tę wiadomość

starania od 2007
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ