Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, też jestem rocznik 81 staramy się o rodzeństwo dla naszej prawie 5 letniej córki. To nasz piąty cykl starań. @ przyjdzie za tydzień, lub nie najbardziej nie lubię tych dni przed okresem i zastanawiania się przyjdzie, nie przyjdzie...
Annie1981, Karoluś81, Eni_gma, Magdusia06 lubią tę wiadomość
-
Karoluś81, dzięki za wskazówki , znam, a przynajmniej tak sądzę, bo dużo się o tym już naczytałam. MamaLili, mam tak samo jak ty:) chyba wszystkie tak mamy, najgorsze dla mnie, ze ostatnio na siłę zaczęłam się doszukiwać objawów ciąży. Obiecałam sobie, że w tym cyklu nie będę tego robić hehe, zobaczymy:)Dakota
-
Dakota. Witaj. Pytanie - jak odpuscic, towarzyszy wszystkim staraczkom Z mojego doswiadczenia wynika, ze calkowicie sie nie da, ale mozna popracowac nad niektorymi aspektami. Ja np zauwazylam, ze mierzenie temperatury mnie stresuje i odpuscilam. Mozna tez sprobowac znalezc sobie zajecie, ktore chociaz troche odwroci uwage od staran. Ja z tej okazji przyspieszylam slub, zeby zajac sie organizacja
Jezeli wierzysz to modlitwa i wiara, ze sie uda na pewno jest dobrym sposobem. Ja bardziej wierze w potege umyslu i robilam medytacje przy muzyce relaksacyjnej. Wyobrazalam sobie jak plemnik spotyka sie z moim jajeczkiem i jak zarodek bez problemu sie zagniezdza Moj wyobrazal sobie silne plemniki
Udalo nam sie zajsc w drugim cyklu po stosowaniu tych medytacji. Poza tym w szczesliwym cyklu mialam sporego dola i bylam zrezygnowana staraniami, nawet mi sie nie chcialo przulytulac. Mysle, ze taka rezygnacja i akceptacja swoich emocji pozwolila mi spuscic duzo napiecia.
Dodatkowo byly swieta, gdzie mielismy wiecej czasu na odpoczynek.
To taki opis mojego szczesliwego cyklu, gdzie mysle, ze psychika odegrala duza role. Moze odnajdziesz cos dla siebie Powodzenia
Anulka. Ja ogolnie polecam testy owu, bo tez dzieki nim udawalo mi sie wstrzelac w owu. Te niebieskie jednak czesto nie wychodza, moze to jakas wadliwa partia. Poszukaj takich z rozowa koncowka.
Mam nadzieje, ze Twoja teoria z 4 dpo jest prawdziwa. Moze zrob jeszcze proga 7-8 dpo, albo sobie odpusc i mysl pozytywnieAnulka0407, MamaLili lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Chyba właśnie już do końca tego cyklu odpuszczę, oczywiście jeśli mi się uda. W nowym cyklu idę do gina i zobaczę co powie. Mam nadzieję, że zrobi mi monitoring. I jeszcze najważniejsza sprawa...jutro idę na sesję do bioenergoterapety, ogólnie ze swoim życiem. Nie ukrywam, że pokładam wielkie nadzieje, że to pomoże. Jest to osoba polecona a nie jakaś pierwsza lepsza z ogłoszenia. Może jest jakaś blokada albo co innego....
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Dakota - nie ma co się bać hsg - trwa naprawdę kilka minut, a wiele wyjaśni. Nawet jeśli na tą chwilę masz małe zrosty, które uniemożliwiają Ci zajście w ciążę to jest duże prawdopodobieństwo, że Ci je kontrast w trakcie hsg "przepchnie"
Anulka jak dla mnie to do 18dc nie miałaś owu. Nie myślałaś żeby sobie w którymś miesiącu pójść do gina na monitoring cyklu, żeby podejrzeć jak rozwija się pęcherzyk i kiedy pęka? Nie wiem jak się ceny kształtują "w Polce", ale ja płaciłam 150 zł za cykl. Usg było w tej cenie tyle ile potrzeba, więc czasem szłam 2 razy a czasem 4 (mój lewy jajnik zawsze miał później owu niż prawy)
Karoluś kiedy planujesz hsg i IUI?Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
MamaLili wrote:Witam, też jestem rocznik 81 staramy się o rodzeństwo dla naszej prawie 5 letniej córki. To nasz piąty cykl starań. @ przyjdzie za tydzień, lub nie najbardziej nie lubię tych dni przed okresem i zastanawiania się przyjdzie, nie przyjdzie...
witaj i powodzenia -
Witaj Mamalili i niech córeczka szybko cieszy się rodzeństwem
Enigma ja za jedno usg płacę 150 zł, ech fajnie masz w tym Poznaniu. Hsg zrobię jak najszybciej. Jeśli 2 lutego na wizycie okaże się że torbiel wchlonal się to będę wołać o skierowanie.
Ja do wtorku robię sobie przerwę bo wyjeżdżam do ciepłych krajów
Powodzenia DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:04
Dakota lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Ja też miałam ten cykl odpuścić i wziąć wszystko na lajcie ale nie wychodzi. W poniedziałek miałam dziwne plamienie, a nie miewam żadnych plamień, i pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy - implantacja. I nie mogę wywalić tej myśli z głowy, dodatkowo moja córcia się pochorowała i siedzę od dziś z nią na L4, w pracy pewnie mniej bym myślała -
Annie1981 ta medytacja to fajny pomysł,a to Twoja pierwsza ciąża? ogólnie wiem, ze pozytywne myślenie przynosi rezultaty, wiem na przykładach innych:)człowiek jakby ściąga na siebie te dobre rzeczy myśląc pozytywnie tak na maxa w sensie, że "uda się na pewno" a nie, że "na pewno się nie uda". Tylko mi się wydaje, że ja tego tez już próbowałam. Poza tym do takiego myślenia chyba trzeba dwojga, a to ja jestem tą silną psychicznie, myślę, że to tez taka blokada, że ta moja siła psychiczna gdzieś tam zostaje potem odreagowana w stresie. Ogólnie mój mąż jest tym bardziej sfrustrowany, niepogodzony, pesymistyczny, że skoro tyle czasu się nie udało to na pewno się już nie uda. No i ja tak muszę podtrzymywać i siebie i jego na duchu cały czas:)
Enigma wiem właśnie, też już się o tym naczytałam, że to badanie często pomaga zajść w ciążę i badania samego absolutnie się nie obawiam, akurat mam wysoki próg bólu, tego który wiem, że ustąpi po jakimś czasie :)ale mnie zmotywowałyście i w piątek poproszę o skierowanie, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję już tak do końca, a tak to ciągle gdzieś z tyłu głowy ta myśl, że może są niedrożne.
Zobaczymy najbardziej to mnie przeraża ta cała rejestracja pewnie jak dobrze pójdzie to za dwa miesiące mi termin znajdą.
Dakota -
Karoluś a tego monitoringu nie możesz zrbić na NFZ?- zawsze pare groszy w kieszeni. Mój gin przyjmuje mnie na NFZ- sam mówi kiedy teraz mam do niego przyjć, a i zalecił mi stosowanie Prenatal Uno, mam dwie tabletki kwasu foliowego to go dobiorę i zacznęz tym prenatalem.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Karolus naprawdę? Jestem w szoku. U nas cena oczywiście waha się od 150 zł - 250 zł zależy od lekarza ale to zawsze stawka za całą ocenę cyklu a nie za jedno usg.
Dakota działaj lepiej wiedzieć i szukać innych rozwiązań niż walcz głową w mur -
Dakota. Tak, to moja pierwsza ciaza.
Przykro mi, ze maz tak Cie sciaga w dol. Musisz miec sile za dwie osoby. Moj tez jest podobny, ale jak nie umial mnie pocieszyc przy negatywnym tescie, to mu wyrzucilam, ze potrzebuje od niego wsparcia, bo samej ciezko wszystko dzwigac. Obiecal poprawe, ale nie mialam okazji go sprawdzic, bo nastepny cykl byl szczesliwyDakota lubi tę wiadomość
Mój miał super nasienie ale daję mu co kilka miesięcy żeń-szeń i codziennie dostaje kwas foliowy i zimą wit D.
W Walencji słoneczko świeci. Na wszystkich ulicach drzewka pomarańczowe i mandarynki obsypane owocami - bajka
Mamy wi-fi w hotelu więc piszę
Ale od starań odpoczywam. Raz że jeszcze @, dwa że nie chce mi się o tym tyle myśleć, trzy że świat jest taki piękny że nie mogę się za dużo martwić
Pozdrawiam słonecznieAlicja81, Eni_gma, hewa81, Dakota, doty22 lubią tę wiadomość
-
Alicja. Moj bral kwasy omega3, kwas foliowy, cynk, wit C, Q10 i mace. Te dwa ostatnie tylko przez miesiac przed udanym cyklem, wiec raczej wplywu nie mialy.
Karolus. Ciesz sie wakacjami i niczym sie nie przejmujKaroluś81 lubi tę wiadomość
Alicja81 wrote:Mam pytanie czy wasi mężowie łykają jakieś wspomagacze. chciałabym mojemu coś zakupić, jakieś witaminki wspomagające nasienie. Doradzicie coś?
Mój M łyka od nie dawna AndroVitPlus i Magnez z vit.B6, a od wczoraj jeszcze Maca 1000mg Jakie wyniki są lub będą zobaczymy 3 lutego
A i jeszcze Selen 110Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:07