Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej!
U mnie tez @ dzisiaj przyszla, jak w zegarku. Takze Alicja, idziemy teraz łeb w łeb!
Jeśli teraz zajdę w ciąże, to termin porodu bede miala w swoje urodziny 16.12
Nigdy nie lubiłam tego ze urodziny mam w grudniu, miesiacu swiat. Na "szczęście" pewnie i tak się nie uda, wiec nie bede miala grudniowego dzidzia, tylko co najwyzej styczniowe, bo w kwietniu IVF!
W poninedzialek ide do gina i umawiamy termin histeroskopii.Eni_gma lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki, Bertha - nie poddawaj sie, uda sie w końcu.
U mnie fajnie, czuje sie b.dobrze, brzuszek juz wyskoczyl, a dzidziuś nie chcial ostatnio pokazać plci. Wiec nie wiem, czy jesteśmy dwie czy dwoje :)jeszcze nie czuje ruchów, ale nic to, niewazne tez jaka plec - ja chce tylko, aby dzidziuś byl zdrowyEni_gma lubi tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Witam nową koleżankę na forum. Napisz czy robiliscie już jakieś badania? Masz dzieci czy staracie się o pierwsze?
Alicja, Bertha trzymam mocno kciuki za Wasze cykle. Fajnie tak w parze
Teraz ja z Dakota będziemy przechodzić przez koszmar ostatnich dni cyklu.... brrrrr
Dostałam skierowanie, teraz muszę do szpitala ustalić termin. Ciekawe czy nie za pół roku. Jutro się zorientuje. Mój lekarz mówił że jak będą odległe terminy to coś wymyśli, może do Lodzi mnie skieruje.
Trochę smutno mi się zrobiło po wizycie. Znowu czekanie. Pytałam się o badania przed hsg i muszę zrobić czystość pochwy, morfologie i coś jeszcze, nie pamiętam, ale to dopiero jak będzie termin hsg, żeby były aktualne.
Pokazałam moj obecny wykres, profesorowi bardzo się podobał. Dostałam receptę na kolejne opakowania bromergonu i tyle.
-
Bertha no tak łeb w łeb
Tulipanko super, że zdrowo rośniecie, na ruchy dziecka to możesz jeszcze poczekać- ja coś ok 20 tygodnia zaczęłam czuć jak mi mała jeździła w brzuszku.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dakota wrote:Kajka,Enigma,Annie- a jakiej firmy, jaki dokladnie ten q10 polecacie? Karolus to w takim razie sluszna decyzja, mi tez ostatnio lekatka kazala juz nie przychodzic na monitoring:) jeju jakby nam sie udalo tym razem to byloby w zasadzie rowno:)
Ja brałam najpierw ten: https://www.plantamed.pl/koenzym-q10/76-ubichinol-koenzym-q10-50-mg-60-kaps-kaneka-nutriens-lp-5900672150209.html?gclid=COfPvL2YytICFV5nGQodcfcAYA
A potem ten: https://evita.sklep.pl/pl/ubichinol-50mg-60kaps-100-czysty-i-naturalny.html?gclid=CJTlzs-YytICFZaHsgodoOgC-g
Polecam aptekę internetową Gemini - mają naprawdę konkurencyjne ceny, a jak zrobisz zapasy (albo kupisz przy okazji kosmetyki) nie trzeba płacić za przesyłkę.
-
Maaggi wrote:A nie boicie sie, ze to za duzo, ze niechcacy mozna sobie zaszkodzic?
Sama nie wiem, co robic.
Witaj, Maaggi.
Zaszkodzić braniem witamin? Raczej nie. W takich Stanach leczenie niepłodności zaczyna się od suplementacji właśnie. Oczywiście, jak w każdym innym wypadku, trzeba to robić z głową, po trzech miesiącach, czy max. pół roku dobrze zrobić miesiąc przerwy.
Zaszkodzić może natomiast syntetyczny kwas foliowy, więc ucz się na moich błędach i przy okazji sprawdź czy aby na pewno go przyswajasz
-
Tulipanka, super, że dzidziuś rośnie zdrowo, oby tak dalej
Karoluś, powodzenia z tym hsg, na pamiętnikach pisze dziewczyna, u której to był klucz do sukcesu.
Bertha, a może akurat się podwójne urodziny udadzą (choć w praktyce z tym terminem porodu różnie bywa)Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
MamaLili wrote:Witaj Maaggie
Zaskoczona jestem tymi informacjami o suplementach, o tym kwasie foliowym nie wiedziałam. O q10 też nie człowiek to się całe życie jednak uczy a lekarze faktycznie rzadko takie rzeczy polecają, ja się przynajmniej z tym nie spotkałam.
Dlatego ja wzięłam sprawy w swoje ręce, i to z, jak się okazało, dobrym skutkiem
Ostatecznie znalazłam dobrego lekarza, ale pojechałam do niego już w ciąży (wizyta była pod kątem ewentualnych zagrożeń).Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Karoluś81 wrote:Witam nową koleżankę na forum. Napisz czy robiliscie już jakieś badania? Masz dzieci czy staracie się o pierwsze?
Alicja, Bertha trzymam mocno kciuki za Wasze cykle. Fajnie tak w parze
Teraz ja z Dakota będziemy przechodzić przez koszmar ostatnich dni cyklu.... brrrrr
Dostałam skierowanie, teraz muszę do szpitala ustalić termin. Ciekawe czy nie za pół roku. Jutro się zorientuje. Mój lekarz mówił że jak będą odległe terminy to coś wymyśli, może do Lodzi mnie skieruje.
Trochę smutno mi się zrobiło po wizycie. Znowu czekanie. Pytałam się o badania przed hsg i muszę zrobić czystość pochwy, morfologie i coś jeszcze, nie pamiętam, ale to dopiero jak będzie termin hsg, żeby były aktualne.
Pokazałam moj obecny wykres, profesorowi bardzo się podobał. Dostałam receptę na kolejne opakowania bromergonu i tyle.
Na razie nie robilismy zadnych badan. Mieszkamy w UK i tutaj opieka medyczna jest tragiczna. Poczekam jeszcze dwa miesiace i jezeli sie nie uda to pojde do polskiego lekarza.
Mamy juz jednego maluszka-chlopczyk 8 lat, ktory baaaardzo chce miec braciszka albo siostrzyczke.
A tak na poprawe humoru-mlody czesto dotyka mojego brzucha i mowi "mamusiu jaki ty masz duzy brzuszek, czy tam jest baby" uwielbiam to.Karoluś81 lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Kajka81 wrote:Witaj, Maaggi.
Zaszkodzić braniem witamin? Raczej nie. W takich Stanach leczenie niepłodności zaczyna się od suplementacji właśnie. Oczywiście, jak w każdym innym wypadku, trzeba to robić z głową, po trzech miesiącach, czy max. pół roku dobrze zrobić miesiąc przerwy.
Zaszkodzić może natomiast syntetyczny kwas foliowy, więc ucz się na moich błędach i przy okazji sprawdź czy aby na pewno go przyswajasz
A w jaki sposob Ci zaszkodzil? Czym to sie objawialo?
IMSI 26.06.2018
Tym, że:
- dwukrotnie przekraczał normę laboratoryjną (przez co działał toksycznie na organizm),
- przez dwa lata nie mogłam zajść w ciążę (a w pierwszą zaszłam od strzała),
- jak już zachodziłam, to poronienie następowało z automatu.
Na podstawie tych doświadczeń zachęcam do zapoznania się z tematem
-
Cześć
Tak się cieszę że już piątek
W domu mam posprzatane, jedzenie jest, tak więc jutro robię sobie dzień dziecka i będę czytać książkę nic nie robić
Humor trochę lepszy, mam nadzieję że hsg nie będzie potrzebne.
Maaggi pamiętam jak namawiałam rodziców na rodzeństwo dręczyłam ich do skutku.
Dakota u mnie piersi coraz mocniej czuję, temperatura wysoko i czekam. Dzisiaj 11 dpo. A jak Twoje odczucia?Dakota lubi tę wiadomość
-
Witajcie w ten cieply piatkowy poranek:)
Karolus81 - nasz synek tez nas meczy i jak tu mu odpowiadac, jak staramy sie i nic, albo jak wieczorem mu sie nie chce spac i co chwile przychodzi do naszego pokoju. Jak tu sie starac? ☺Karoluś81 lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Magi. Witaj.
Jezeli chodzi o suplementy to jest ich wiele i oczywiscie nie ma sensu brac wszystkich tylko te, ktore moga MI pomoc.
Np dziewczyny biora infolic czy ziola o. Sroki, ktore skracaja cykl i przyspieszaja owulacje. Stwierdzilam, ze jest mi to zbedne, bo cykle mialam krotkie 25 dni a owulacje czesto w 10-11 dc, wiec nie bylo sensu jej przyspieszac.
Mialam za to problem ze sluzem plodnym, wiec bralam wiesiolek i siemie lniane.
Tak samo zdecydowalam sie na Q10, bo poprawia jakosc komorek jajowych, ktore w naszym wieku nie sa juz pierwszej mlodosci Taka ciekawostka, komorka jajowa w wieku 35 lat ma 36 lat, bo wytwarza sie juz w zyciu plodowym.
Takze ja dopasowalam to wszystko pod siebie i skutek jest taki, ze zaszlam w ciaze w 6cs
Ja tez mieszkam w UK, ale udalo mi sie zrobic pdstawowe badania. Do GP umowilam sie juz w 3cs, wizyte mialam w 5cs. Oczywiscie powiedzialam, ze staram sie ponad rok i dostalam wszystkie skierowania na badania lacznie ze skierowaniem do kliniki nieplodnosci, ktore mialo sie odbyc za pol roku. Nie doszlo do tego, bo w kolejnym cyklu zaszlam w ciaze. Moj maz tez dostal skierowanie na badanie nasienia bez problemu, ale tez go nie doczekalismy.
W kazdym razie jak zrobilam wszystkie badania i okazalo sie, ze u mnie w porzadku to bardzo spadl mi kamien z serca i kto wie, moze ta ulga mnie odblokowala
Tulipanka. Kiedy wyskoczyl Ci brzuszek? Ja mam umowe probna w pracy do konca marca i zastanawiam sie czy nie powiedziec im o ciazy dopiero w kwietniu. Tylko wtedy to juz bedzie 15-16 tc i boje sie, ze brzuszek mnie zdradzi
Karolus. 11dpo to juz niedlugo bedziesz testowac. PowodzeniaKaroluś81 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
Gratuluje ciazy!!!
Powiedz jeszcze prosze czy to jest Twoja pierwsza ciaza? Bo ktos mi powiedzial, ze w UK panstwo pomaga tylko przy staraniach o pierwsze dziecko. Pozniej radz sobie sama.
IMSI 26.06.2018
Dziewczyny ale znowu przyspieszyłyscie! hehe
Witaj Maaggi
Dzięki za info o tym Q10, w takim razie moja suplementacja będzie teraz wyglądać tak: femibion, Q10, magnez, wit d3, wit c, może to wystarczy? Czy dorzucić jeszcze coś na śluz, wiesiołek?
Poza tym dziewczyny poczytałam o tym Q10 i mężczyźni tez powinni podobno go brać. Mąż idzie we wtorek powtorzyc badania zobaczymy jakie bedą wyniki, ale powiem mu, żeby na konsultacji zapytał lekarza o to Q10 bo juz w sumie go faszeruję bez konsultacji
Bertha szkoda, ale skoro jest jeszcze szansa na ten rok na ciążę i to w Twoje urodziny to życzę Ci już teraz takiego pięknego prezentu:) Kilka postów wcześniej robiłam właśnie wywód , że jeśli w tym miesiącu nie zajdę w ciąże to juz koniec szansy na to, że zostanę mamą w wieku 36 lat (rocznikowo oczywiście) więc ja sobie życzę tego samego
Karoluś widzisz jak to jest, byłam wyluzowana i naprawdę w ogóle o tym nie myślałam, że się udało, a teraz kiedy mam te 6 dni do @ jednak zaczynam się zastanawiać. Wyjątkowo nie wsłuchuję się w swój organizm, ale myśl zakiełkowała, że "a może się udało", rozsądek jednak podpowiada, że nie. Ale Ty masz jakieś mocne te "objawy" dlatego mam wielką nadzieję, że u Ciebie się potwierdzi, sprawdzi, okaże, że po prostu będzie teraz ten dzidziuś
Kajka ten syntetyczny kwas foliowy to zwykły kwas foliowy? Czy jeszcze coś innego ?
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z brzuszkiem
Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość
Dakota