Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota nie wiem jak u Ciebie za sluzem, ale osobiście polecam ten olej z wiesiolka i siemię lniane. Zdrowe, nie przedawkujesz, a zawsze może Cię ten śluz jeszcze mocniej zalać co słabym plemniczkom pomoże pokonać dystans do mety :-)
    Póki co nie zdecyduje się na q10 bo biorę bromergon i zioła piję więc wystarczy.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus to w takim razie prosto z pracy podjadę do apteki po ten olej i siemie lniane i Q10. A to siemie lniane to jest w formie ziół do zaparzania? Czy gotowa juz mieszanka?

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do szpitala. Nie problemu z terminem. Gdybym miała wyniki crp i czystości to nawet w przyszłym tygodniu. Mogłabym jechać dzisiaj do mojego ginekologa i zrobić czystość, ale stwierdziłam że poczekam. W poniedziałek się umowie na czystość. I pewnie nie w tym najbliższym ale jeszcze w następnym cyklu zrobię to hsg. Uffff... Myślałam że terminy jakieś odległe a to tak z dnia na dzień :-) szok.

Dakota, Annie1981, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię kupuję w aptece, zmielone. Jedną czubata łyżeczkę zalewam gorącą wodą i taką szklankę dziennie wypijam. Można przez cały cykl. Tylko wiesiołek do owulacji, to ważne.
    A może nie czekać tylko dzisiaj tę czystość zrobić i w tym cyklu hsg?

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, a hsg nie powinno się w pierwszej połowie cyklu robić? Tak mi coś teraz się przypomina, ale nie wiem czy słusznie (tematem interesowałam się wiosną, kiedy sobie wbiłam do głowy, że pewnie jestem niedrożna po cesarce).

Dakota, tak, syntetyczny kwas foliowy, to "zwykły" kwas foliowy. A jak będziesz kupować Q10, to pamiętaj, żeby to był ubichinoL, a nie ubichinoN (tańszy, ale nie ma większego sensu go łykać).

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kajka, maksymalnie 10dc. Ale ja właśnie w poniedziałek najpóźniej zacznę nowy cykl. Gdybym dzisiaj zrobiła czystość, to dostanę wynik w przyszłym tygodniu. I w jeszcze następnym mogłabym zrobić hsg.
    Problem w tym, że jeszcze w następnym cyklu ten 10dc wypadnie mi jakoś w Wielkanoc więc może być problem, znowu trzeba będzie czekać kolejny cykl, a nie wiem jak długo taka czystość jest ważna. No zestresowala mnie tak logistyka badań strasznie. I jak tu przewidzieć długość cyklu, bo czasem 25 czasem 28 dni, i wszystko dobrze wyliczyć? Muszę się uspokoić.
    Umowilam się z Mężem że jak uda mu się skończyć wcześniej pracę to przyjedzie po mnie, zwolnie się z pracy i do 14- tej mogę podjechać do ginekologa na czystość. Jak nie to czekam na następny cykl...
    Dakota a Tobie co mówili o tej czystości? Jak bardzo aktualna ma być?

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zasuwaj się badać chyba dobrze byłoby mieć to hsg z głowy...

Karoluś81, Eni_gma, Alicja81 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Ja dzisiaj od rana chodzę podekscytowana, bo mój mąż w końcu dowie się, że będziemy mieli dzidziusia :) :) :) Od wtorku trzymam tą nowinę w tajemnicy... Dobrze, że mogłam się tu na OF pochwalić bo bym eksplodowała ;)

Karoluś to leć jak najszybciej na czystość, choć mocno trzymam kciuki żeby jednak hsg nie było potrzebne :)

Powtórzcie, proszę jeszcze raz o co chodzi z kwasem foliowym, bo ja łykam taki zwykły... Powinnam go zmienić na lepszy? Jeśli tak, to powiedzcie na jaki i szybko lecę do apteki :)

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:

Ja na święta mam zamiar być w ciąży i koniec.

Alicja ja w sierpniu postanowiłam ze zajde w ciąże w listopadzie i wydaje mi się ze się jakoś wewnętrzne uspokoiłam i do listopada mniej panikowalam. I zaszłam w ciąże we wrześniu :D

Alicja81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, bez badań trudno powiedzieć czy "powinnaś" (tzn. czy należysz do 40% kobiet, które mają problem z przyswajaniem kwasu). Na pewno przestawienie się np. na Femibion nie zaszkodzi, i tak powinnaś włączyć jakieś witaminy.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka powtórzyłas betę? Super ze dziś mówisz M, to będzie cudowna chwila dla Was :)

Magi witaj wśród rowiesniczek. Taki synek zasługuje na rodzeństwo wiec trzeba zakasac rękawy i działać :D

Karolus nie ma co zwlekać, tak jak Kajka pisze, lepiej mieć z głowy :)

Tulipanka tak się cieszę,że u Ciebie wszystko dobrze. Na ruchy masz jeszcze czas,bliżej 20 tygodnia wsłuchuj się w siebie bo na początku to nawet nie wiadomo,ze to juz to ;)
    I masz rację,najważniejsze żeby Kruszynka była zdrowa :*

Pozdrawiam Was dziewczyny wszystkie i nieustannie trzymam kciuki

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka który Femibion, bo z tego co zauważyłam to jest classic, 1 i 2. Jakie jeszcze ewentualnie wit. powinnam zażywać? W składzie femibionu juz jakieś są...

Enigma bety jeszcze nie powtórzyłam, mam zamiar to zrobić w poniedziałek przed wtorkową wizytą u gina... bo chyba ma to sens? A testy ciemnieją :)

201710314965.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na Femibionie (brałam w zeszłym roku przez jakieś 3 miesiące ten dla planujących ciążę), ale na Twoim miejscu wybrałabym ten dla kobiet w I trymestrze ;-)

Ja ze standardowych witamin mam zalecone D3 w dawce 2000 j.m. (w Femibionie jest chyba mniejsza) i DHA (od drugiego trymestru). Poza tym biorę metylowane z grupy B i Acard (to już moja indywidualna suplementacja).

Jak testy ciemnieją to dobrze, ale betę warto powtórzyć.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da rady dzisiaj, z pracą nie wyrobimy. Ale już wcześniej się uspokoilam. Nie martwię się, może wcale nie będę potrzebować hsg, a jeśli tak to miesiąc poczekam. Policzylam że to mój 21 cykl starań. Oczko :-)
    Dzięki za wsparcie i rady. Czuję że będzie dobrze :-)

Anulka0407, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Kajka który Femibion, bo z tego co zauważyłam to jest classic, 1 i 2. Jakie jeszcze ewentualnie wit. powinnam zażywać? W składzie femibionu juz jakieś są...

Enigma bety jeszcze nie powtórzyłam, mam zamiar to zrobić w poniedziałek przed wtorkową wizytą u gina... bo chyba ma to sens? A testy ciemnieją :)

Powinnaś brać na razie femibion natal 1
    Super, że testy ciemnieją :) Ja bym betę jednak zrobiła, bo być może gin będzie chciał sprawdzić czy prawidłowo przyrasta :)

km5shdgexoin43nx.png

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Powinnaś brać na razie femibion natal 1
    Super, że testy ciemnieją :) Ja bym betę jednak zrobiła, bo być może gin będzie chciał sprawdzić czy prawidłowo przyrasta :)

Betę zrobię, tak jak planowałam w poniedziałek. A co do femibionu to porównywałam ten classic i 1 i classic ma wg mnie lepszy skład, więcej witamin. Już sama nie wiem...

201710314965.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    po pracy odwiedzilam aptekę i zakupiłam wiesiołka w tabletkach i koenzym Q10 z witaminą E (kajka na moim nie pisze czy to ubichinol czy ubichinon). Boże nawet Q 10 jest różne.
    Ale zaraz zażyłam 2 tabsy wiesiołka- jeszcze wieczorkiem 2 łyknę i 1 Q 10. i zaczynamy:-)

Karoluś u Ciebie bardzo ladnie wygląda- mocno trzymam kciuki.
    Dakota a jak u Ciebie?

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej kupiłaś ubichinon. Tańszy, ale działanie 8 razy słabsze.
    Właśnie z powodu nieporozumień w aptece przerzuciłam się na zamawianie supli przez net (summa summarum wyszło nawet taniej).

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Karolus z tymi terminami, powiedzieli ci jakie badania masz zrobic? W takim razie dokladam to siemie i wiesiolka, wedlug Twoich zalecen:) q10 tez, dzieki Kajka za podpowiedz:) Anulka ale sie maz ucieszy, co? :)

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota w szpitalu mówili o czystości i o crt. Z tymi wynikami mam przyjść i z dnia na dzień będzie hsg.
    Anulka fajne chwile przed Tobą :-) ja bym nie wytrzymała i powiedziałabym od razu :-)
    Alicja kusi mnie żeby jutro rano siknac na test. Ale zobaczymy jak temperatura...

Alicja81 lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ