Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dakota nie wiem jak u Ciebie za sluzem, ale osobiście polecam ten olej z wiesiolka i siemię lniane. Zdrowe, nie przedawkujesz, a zawsze może Cię ten śluz jeszcze mocniej zalać co słabym plemniczkom pomoże pokonać dystans do mety
Póki co nie zdecyduje się na q10 bo biorę bromergon i zioła piję więc wystarczy. -
Dzwoniłam właśnie do szpitala. Nie problemu z terminem. Gdybym miała wyniki crp i czystości to nawet w przyszłym tygodniu. Mogłabym jechać dzisiaj do mojego ginekologa i zrobić czystość, ale stwierdziłam że poczekam. W poniedziałek się umowie na czystość. I pewnie nie w tym najbliższym ale jeszcze w następnym cyklu zrobię to hsg. Uffff... Myślałam że terminy jakieś odległe a to tak z dnia na dzień szok.
Dakota, Annie1981, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Karoluś, a hsg nie powinno się w pierwszej połowie cyklu robić? Tak mi coś teraz się przypomina, ale nie wiem czy słusznie (tematem interesowałam się wiosną, kiedy sobie wbiłam do głowy, że pewnie jestem niedrożna po cesarce).
Dakota, tak, syntetyczny kwas foliowy, to "zwykły" kwas foliowy. A jak będziesz kupować Q10, to pamiętaj, żeby to był ubichinoL, a nie ubichinoN (tańszy, ale nie ma większego sensu go łykać).
Dakota lubi tę wiadomość
-
Tak Kajka, maksymalnie 10dc. Ale ja właśnie w poniedziałek najpóźniej zacznę nowy cykl. Gdybym dzisiaj zrobiła czystość, to dostanę wynik w przyszłym tygodniu. I w jeszcze następnym mogłabym zrobić hsg.
Problem w tym, że jeszcze w następnym cyklu ten 10dc wypadnie mi jakoś w Wielkanoc więc może być problem, znowu trzeba będzie czekać kolejny cykl, a nie wiem jak długo taka czystość jest ważna. No zestresowala mnie tak logistyka badań strasznie. I jak tu przewidzieć długość cyklu, bo czasem 25 czasem 28 dni, i wszystko dobrze wyliczyć? Muszę się uspokoić.
Umowilam się z Mężem że jak uda mu się skończyć wcześniej pracę to przyjedzie po mnie, zwolnie się z pracy i do 14- tej mogę podjechać do ginekologa na czystość. Jak nie to czekam na następny cykl...
Dakota a Tobie co mówili o tej czystości? Jak bardzo aktualna ma być? -
Witajcie Kochane
Ja dzisiaj od rana chodzę podekscytowana, bo mój mąż w końcu dowie się, że będziemy mieli dzidziusia Od wtorku trzymam tą nowinę w tajemnicy... Dobrze, że mogłam się tu na OF pochwalić bo bym eksplodowała
Karoluś to leć jak najszybciej na czystość, choć mocno trzymam kciuki żeby jednak hsg nie było potrzebne
Powtórzcie, proszę jeszcze raz o co chodzi z kwasem foliowym, bo ja łykam taki zwykły... Powinnam go zmienić na lepszy? Jeśli tak, to powiedzcie na jaki i szybko lecę do aptekiDakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Alicja81 wrote:
Ja na święta mam zamiar być w ciąży i koniec.
Alicja ja w sierpniu postanowiłam ze zajde w ciąże w listopadzie i wydaje mi się ze się jakoś wewnętrzne uspokoiłam i do listopada mniej panikowalam. I zaszłam w ciąże we wrześniuAlicja81 lubi tę wiadomość
-
Anulka, bez badań trudno powiedzieć czy "powinnaś" (tzn. czy należysz do 40% kobiet, które mają problem z przyswajaniem kwasu). Na pewno przestawienie się np. na Femibion nie zaszkodzi, i tak powinnaś włączyć jakieś witaminy.
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
Anulka powtórzyłas betę? Super ze dziś mówisz M, to będzie cudowna chwila dla Was
Magi witaj wśród rowiesniczek. Taki synek zasługuje na rodzeństwo wiec trzeba zakasac rękawy i działać
Karolus nie ma co zwlekać, tak jak Kajka pisze, lepiej mieć z głowy
Tulipanka tak się cieszę,że u Ciebie wszystko dobrze. Na ruchy masz jeszcze czas,bliżej 20 tygodnia wsłuchuj się w siebie bo na początku to nawet nie wiadomo,ze to juz to
I masz rację,najważniejsze żeby Kruszynka była zdrowa :*
Pozdrawiam Was dziewczyny wszystkie i nieustannie trzymam kciukiKaroluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Kajka który Femibion, bo z tego co zauważyłam to jest classic, 1 i 2. Jakie jeszcze ewentualnie wit. powinnam zażywać? W składzie femibionu juz jakieś są...
Enigma bety jeszcze nie powtórzyłam, mam zamiar to zrobić w poniedziałek przed wtorkową wizytą u gina... bo chyba ma to sens? A testy ciemnieją -
Nie znam się na Femibionie (brałam w zeszłym roku przez jakieś 3 miesiące ten dla planujących ciążę), ale na Twoim miejscu wybrałabym ten dla kobiet w I trymestrze
Ja ze standardowych witamin mam zalecone D3 w dawce 2000 j.m. (w Femibionie jest chyba mniejsza) i DHA (od drugiego trymestru). Poza tym biorę metylowane z grupy B i Acard (to już moja indywidualna suplementacja).
Jak testy ciemnieją to dobrze, ale betę warto powtórzyć.Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
Nie da rady dzisiaj, z pracą nie wyrobimy. Ale już wcześniej się uspokoilam. Nie martwię się, może wcale nie będę potrzebować hsg, a jeśli tak to miesiąc poczekam. Policzylam że to mój 21 cykl starań. Oczko
Dzięki za wsparcie i rady. Czuję że będzie dobrzeAnulka0407, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Anulka0407 wrote:Kajka który Femibion, bo z tego co zauważyłam to jest classic, 1 i 2. Jakie jeszcze ewentualnie wit. powinnam zażywać? W składzie femibionu juz jakieś są...
Enigma bety jeszcze nie powtórzyłam, mam zamiar to zrobić w poniedziałek przed wtorkową wizytą u gina... bo chyba ma to sens? A testy ciemnieją
Powinnaś brać na razie femibion natal 1
Super, że testy ciemnieją Ja bym betę jednak zrobiła, bo być może gin będzie chciał sprawdzić czy prawidłowo przyrasta -
Eni_gma wrote:Powinnaś brać na razie femibion natal 1
Super, że testy ciemnieją Ja bym betę jednak zrobiła, bo być może gin będzie chciał sprawdzić czy prawidłowo przyrasta
Betę zrobię, tak jak planowałam w poniedziałek. A co do femibionu to porównywałam ten classic i 1 i classic ma wg mnie lepszy skład, więcej witamin. Już sama nie wiem... -
Cześć
po pracy odwiedzilam aptekę i zakupiłam wiesiołka w tabletkach i koenzym Q10 z witaminą E (kajka na moim nie pisze czy to ubichinol czy ubichinon). Boże nawet Q 10 jest różne.
Ale zaraz zażyłam 2 tabsy wiesiołka- jeszcze wieczorkiem 2 łyknę i 1 Q 10. i zaczynamy:-)
Karoluś u Ciebie bardzo ladnie wygląda- mocno trzymam kciuki.
Dakota a jak u Ciebie?Karoluś81 lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dakota w szpitalu mówili o czystości i o crt. Z tymi wynikami mam przyjść i z dnia na dzień będzie hsg.
Anulka fajne chwile przed Tobą ja bym nie wytrzymała i powiedziałabym od razu
Alicja kusi mnie żeby jutro rano siknac na test. Ale zobaczymy jak temperatura...Alicja81 lubi tę wiadomość